Riziko je napisao/la: ↑05 maj 2024, 10:41
Od navijanja se napravila fizika, dronovi, naoružanja, maskiranja, upadanja pred kuće, upadanja u kuće, sačekivanja po putu kad ti klub ne igra utakmicu.
Ne postoje kodeksi.
Pisao sam to i prije 20ak dana kad su Veležovci pravili onu akciju, pišem i sad. Ni jedna ni druga akcija nemaju puno veze sa bilo kakvim kodeksom. Kod nas na exyu prostoru kodeks nikad nije ni postojao ili je postojao u tragovima, a rekao bih da ga sve manje ima i na globalnom nivou. Svaka grupa ga spominje i poziva se na njega kad joj odgovara... Sve se svelo na to da grupa bude što organizovanija, obavještenija, brojnija... i da se po cijenu bilo čega otme/ukrade neko obilježje protivničke grupe... na koji način će se to uraditi, hoće li biti 10/1, hoće li se kakvo oružje koristiti, manje je bitno. Dobro je samo dok se sve završava bez težih posljedica.
Juče sam pročitao sve što se ovdje pisalo vezano za ovu akciju, puno gluposti je napisano, ali dimenzija više su pojedinci koji prosipaju nekakvu patetiku tipa bila mu majka sestra žena djeca u kući, istraumirali se svi ovo ono... Podržavam sve što je sinoć napisao forumaš @Lewy vezano za obje ove akcije, otkud odjednom da su u priči bitni članovi porodice, ako nisu bili bitni prije 20 dana kad su Veležovci akcijali? I onaj momak što su mu čeku napravili u haustoru, i on valjda ima neku porodicu, majku, oca, brata, sestru, ženu... i svi oni su se sigurno istraumirali kad su saznali da im je član porodice završio u bolnici pretučen... Na kraju krajeva, ako već tako gledamo na stvari.
Snimak od sinoć sam odgledao nekoliko puta, ja nigdje ne vidjeh ni hladno ni vatreno oružje, nisam vidio ni da su plaćenici u pitanju, nisam vidio ni te istraumirane majke sestre tetke... nije bilo ni lisica na rukama... Istina, čini se da su ovom liku u šortsu vezane ruke, ali ne mora da znači da su u pitanju lisice. Ono što mi je posebno zanimljivo na snimku, ako su u pitanju ti neki navodni plaćenici profesionalci, nije mi jasno da su ostavili otvorena vrata dvorišta i ona tako stoje otvorena sve vrijeme trajanja akcije. Na kraju ovi izlaze sa torbama, nakon nekog vremena izlazi i ovaj momak u šortsu i zatvara vrata dvorišta

Gdje je on tako vezan krenuo, to samo on zna...
Ne navijam ni za jedne ni za druge, niti ih osuđujem, opet kažem dobro je samo dok se sve završava bez težih posljedica, zato ljudi u pamet se, dok nije kasno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović