FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2023/24. očekujem:

1. Borbu za titulu
75
14%
2. Borbu za Evropu
165
30%
3. Sredinu tabele
91
17%
4. Borbu za opstanak
211
39%
 
Ukupno glasova: 542

Avatar
invincible1921
Postovi: 10198
Pridružen/a: 11 apr 2013, 19:30
Lokacija: Istocno od raja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 04 maj 2024, 18:43

MojaMalenkost je napisao/la:
04 maj 2024, 17:42
invincible1921 je napisao/la:
04 maj 2024, 14:33
MojaMalenkost je napisao/la:
04 maj 2024, 14:12

Koliko god lose zvucalo puno je realnija borba za opstanak od borbe za evropu. U ovakvim uslovima mi i dalje samo mozemo eksperimentisati sa prinovama gdje ce se 1-2 od 10 dokazati, a i to je upitno. Bez jedno dva dotatna ziva miliona koje bi upumpali u ekipu mi cemo i dalje tavoriti.
Treba nam trener koji ima viziju, ali viziju koja ce proci u ovoj ligi..tj da zna koji igraci trebaju i kakav stil ce donijet rezultat iako na papiru nece izgleda impresivno..a ne da izmisljamo formacije i glumimo nake analitcare, pa nije ovo FM

Eo pogledaj pitare...pernenda je npr top igrac to samo budala moze porec, ali dzaba u ovoj ligi meda ne moze, a za njega su mogli dovest 3/4 igraca koja bi puno korisnija bila

Tuzla ima po meni sigurno jaci tim od Veleza na papiru a eno ispadose...itd itd
80% naseg tima je fudbalski nepismeno kada su u pitanju taktike i formacije. Bilo kakva "vizija" trenera je osudjena na kojekakve bojkote od strane amatera i neznalica. I 80% igraca u ligi je nepismeno. Mi trebamo traziti fizicki jake igrace i iole brze, kada vec nemamo kesa za kompletne igrace. Fizika je u ovoj ligi presudna. Za ovog malog Karica se ibretili kako osnove fudbala ne zna, a on u svakoj tekmi izgledao korektno, a to je samo zahvaljujuci trci. Santos nije mozga imao, a bio ubjedljivo najbolje krilo lige samo zahvaljujuci brzini. Ima takvih igraca i kada bi neko pametan to poslozio mozda bi i mogli biti konkurenti za evropu, ali opet trebaju pare i to duple pare u odnosu na one koje mi sad imamo. Ja bih doveo u svaku liniju po jednog kao sto je Krpic i igrati na horuk. Malo zaroviti i po regiji vidjeti kakva je tamo situacija u nizim ligama i moze li se sta upecati za manje pare posto se vise ne racunaju kao stranci. Mulalic bi za takvu ekipu bio idealan trener, ali pod uslovom da u upravi sjedi kakva mafijoza koja bi ebala mater igracima onog momenta kada bi se poceli zaebavati.

Ne kontam raju koja prica o nekim U21 reprezentativcima. Pa takvi kostaju ubjedljivo najvise zbog naknada za treniranje.
Da si cvrst i jak nazad, i u napadu ti treba jedno krilo dobro bas jedan solidan vezni i dobar spic...eto bices bar 5. :D
ZELJEZNICAR volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama

Nemoj da places zemljo svi cemo krenut' u boj....

SAVEZ NAPOLJE!

Avatar
MocMahale444
Postovi: 19412
Pridružen/a: 18 maj 2016, 23:47

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 04 maj 2024, 19:27

Stila je majstor i jos moze pomoci, nasa liga nije nesto jaka tako da bi on mogao minimalno 30 minuta igrati.

Mali lagani aka Al-Jaber cini cuda, vise klizeciH od Mekica za 3 godine u 2 tekme je uradio. Loptu na tacnu servira samo sto nasem kapitenu treba 2-3 100% da pogodi.

Hiros, daj Boze da prozduzi i ostane s nama.

Krila su katastrofa, nova krila naravno.

Selimovicu se zahvaliti imamo takvih hejbet :kafa:
1921 1921 1921 1921


The Bosnian-born Ottoman commander who stopped Napoleon.
Ahmed Jazzar is born 1722. Bosnian intellectual Safvet Basagic wrote that he was born in Fatnica, village located around 70 kilometres from the historic city of Mostar in BiH.

Pablo11
Postovi: 1323
Pridružen/a: 30 jul 2023, 00:35
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 04 maj 2024, 19:44

MocMahale444 je napisao/la:
04 maj 2024, 19:27
Stila je majstor i jos moze pomoci, nasa liga nije nesto jaka tako da bi on mogao minimalno 30 minuta igrati.

Mali lagani aka Al-Jaber cini cuda, vise klizeciH od Mekica za 3 godine u 2 tekme je uradio. Loptu na tacnu servira samo sto nasem kapitenu treba 2-3 100% da pogodi.

Hiros, daj Boze da prozduzi i ostane s nama.

Krila su katastrofa, nova krila naravno.

Selimovicu se zahvaliti imamo takvih hejbet :kafa:
Nevjerovatno koliko Jaber lagano krade lopte, tako pametno bez zamaranja.

Avatar
braco
Postovi: 8755
Pridružen/a: 22 avg 2010, 23:58
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 04 maj 2024, 22:29

RatoborniMrmot je napisao/la:
04 maj 2024, 15:41
braco je napisao/la:
04 maj 2024, 14:19
Da li je za vas iznenađenje zapravo kako defanzivno funkcioniše ovo što igramo bez klasičnog destruktivca u veznom redu posljednje 2 utakmice? U Gabeli dva centralna vezna su bili Radovac i Al Jaber, a jučer Mekić i Al Jaber. Ustvari možda i 3 utakmica jer se Karić povrijedio protiv Širokog pa je tandem u drugom poluvremenu tad bio Radovac-Mekić. Prije nego što se probao ovaj koncept, vjerovatno bi većina nas rekla da je preofanzivno, ali sad me definitivno tjera na razmišljanje.

Nešto slično je bilo kad je tandem centralnih veznih bio Dado Sadiković-Meša Alispahić i Hadžiahmetović-Blagojević, u smislu da nema klasičnog destruktivca tipa Karića i s oba navedena vezna tandema smo igrali jako lijep fudbal 2015. i 2019, a evo i sad ove 2-3 utakmice isto igramo fino s dva tehnički potkovana centralna vezna. Mada naprimali smo se golova u onoj prvoj polusezoni (covid prekinuta sezona) kad su bili Dado i Meša, ali to bih više pripisao konceptu tadašnje igre nego njima dvojici jer smo bili jako ranjivi iz kontranapada gdje su i odbrana i ostali igrači previsoko stajali, a mi spori ko puž. Mislim sjetite se onog poraza u BL od 3:0 kad je spori penzioner Kajkut pretrčao Kemu Osmankovića kod gola i to od centra se "trkali.

Uglavnom mislim da o ovom konceptu bez destruktivca mora biti jedan od faktora kad se bude razmišljalo o ljetnom prijelaznom roku, jer je jako bitno da razmišljamo o profilu veznog kojeg želimo dovesti na ljeto. Da li nam npr. treba još jedan defanzivnije orijentisan vezni igrač jer je Karić jedini tog profila i kad njega nema zbog povreda/suspenzija onda nemamo nijednog veznog tog profila. Druga varijanta je dovesti jednog defanzivnijeg veznog i jednog dubokog playmakera poput Mekića/Radovca, a treća varijanta je možda dovesti i dva duboka playa s obzirom da nas možda Mekić napušta ovog ljeta jer mu ističe ugovor. Može i Hiroš uletit na centralnog veznog ako bude puno povreda/suspenzija.

Opet zavisi kakav će koncept preferirati eventualni novi trener, da li više voli igrati sa jednim klasičnim defanzivnim veznim ili ne. Također zavisi i ko će nam sljedeće sezone biti "glavni" U-21 igrači, možda to bude neki vezni pa ćeš zbog pravila morati prilagođavat koncept.

Sad mi na kraju posta pade na pamet da imamo i Foču mada s obzirom da ga nisam gledao detaljnije, ne znam kakav je profil veznog i koja mu pozicija u veznom više odgovara, u smislu možemo li ga koristiti kao ofanzivnog veznog ili centralnog. Naša zvanična stranica ga je pri potpisu ugovora predstavila da igra na poziciji centarfora.

Zato u ove 3 preostale utakmice moramo testirati najtalentovanije juniore i kadete poput Foče da znamo zbog U-21 pravila za sljedeću sezonu, s obzirom da trenutni U-21 igrači (Karić, Drina, Drljo) se neće sljedeće sezone računati kao U-21 igrači, a neki i od njih svakako nemaju kvalitet. Mahmić je svakako samo na posudbi do kraja ove sezone, tako da ni njega ne računam iako on godištem spada među U-21 igrače za sljedeću sezonu.
Dobro si primjetio strukturu veznog reda i nacin igre koju mogu iznijeti jer se Jaber i Hiros vracaju da pomognu odbrani, zato su obojica doslovno pala od umora, sa Stilom recimo to nece i ne moze funkcionisati, ne sa ovim godinama.

Foco, koliko sam primjetio je centralni vezni, a moze igrati i prednjeg veznig, bas profil kakav nam treba. Malo je nejak doduse.

Za mene je taj tip klasicnog destruktivca vise manje prevazidjen, ako ne zna lopte, a obicno ne zna.
Ma u suštini sve je stvar angažmana i posvećenosti oba centralna vezna u oba pravca. Evo malo kad gledamo kakva je situacija kod drugih klubova, Zrinjski je prošle sezone sa Rendulićem uzeo duplu krunu, a vezni red bio Sučić-Ilinković, nijedan nije izričitio defanzvni tip veznog ali obojica igraju u oba pravca.

Kad gledamo ove sezone, pitari također ne igraju sa nekim veznim koji je izrazito defanzivno orijentisan ako uzmemo u obzir da im je najjači trio Mustafić-Julardžija-Buljubašić, Zrinjski isto pod Petrovićem u posljednje vrijeme igra najviše sa Bradarić-Ilinković kad su obojica dostupni gdje također nijedan nije "destruktivac", čak im i Savić koji je doveden ove zime kao pojačanje i možda defanzivno najviše orijentisan njihov vezni igrač uz Zlomislića također sjedi na klupi za rezerve, Velež u posljednje vrijeme najčešće sa Pršeš - Šikalo/Čaić, Borac sa Grahovac-Nišić.

Sviđa mi se što je stručni štab posljednje 3 utakmice pokušao ovo sa dva tehnički potkovanija centralna vezna, čisto da vidimo da može i ovako.

Najluđe je bilo prošle sezone kad smo pobjedili Posušje u gostima 1:2, a vezni red koji je počeo utakmicu je bio Hajdarević - Beća - Hodžić. :D

Stanceski
Postovi: 43
Pridružen/a: 22 jul 2023, 15:51
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stanceski » 05 maj 2024, 00:38

Mi jedan gorući problem riješili: ostanak.

Ostali problemi nimalo manje važni:
1. Šta za upravu kad se završi sezona jer su ovi svi krizni štab ili V.D. kako god zvucalo?
2. Stručni štab?
3. Igrači?
4. Pripreme?
5. Generalni sponzor?

Puno je pitanja koja se moraju riješiti u što kraćem vremenskom periodu jer je sljedeća sezona najgutavija...
A vremena baš i nemamo.

Pact1921
Postovi: 42
Pridružen/a: 05 mar 2024, 19:44
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pact1921 » 05 maj 2024, 00:45

Stanceski je napisao/la:
05 maj 2024, 00:38
Mi jedan gorući problem riješili: ostanak.

Ostali problemi nimalo manje važni:
1. Šta za upravu kad se završi sezona jer su ovi svi krizni štab ili V.D. kako god zvucalo?
2. Stručni štab?
3. Igrači?
4. Pripreme?
5. Generalni sponzor?

Puno je pitanja koja se moraju riješiti u što kraćem vremenskom periodu jer je sljedeća sezona najgutavija...
A vremena baš i nemamo.
Ja bar ocekujem generalnog sponzora da nadu . Navijaci su uvijek tu za klub ali realno trebamo bar nekog naci da nam bude sponzor a ne opet the maniacs zovi broj 17045 vremena se mijenjaju ali ideali nikad . Pripreme ce biti standardne vjerovatno gore na zlatiboru . Strucni stab ja bi volio da se da prilika ovom strucnom stabu sledece sezone jer ovo si zeljini ljudi i vole zelju a ove sezone su se najbolje pokazali od 4 strucna staba . Igraci e to je vec pitanje koga dovesti koga otjerati koga ostaviti . A za upravu najvjerovatnije bit ce proglaseni pravom upravom na sledecoj skupstini .

BIZMARK66
Postovi: 527
Pridružen/a: 01 mar 2024, 21:52
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 maj 2024, 09:04

Bekric out na kraju sezone.
Pola skupštine noga.
Vidjet upravu pojačati ljudima s firmama i parama koji mogu nesto uložiti.
Generalni sponzor pod hitno.

Osnovne stvar koje moramo uraditi a tek onda ekipa.

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61856
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 05 maj 2024, 09:39

Stanceski je napisao/la:
05 maj 2024, 00:38
Puno je pitanja koja se moraju riješiti u što kraćem vremenskom periodu jer je sljedeća sezona najgutavija...
A vremena baš i nemamo.
Ogroman je posao pred novom upravom, sve nam škripi, od poslovanja, finansija, pa do rostera i stručnog štaba.

Kostur ekipe se već nazire, Muftić, Cocalić, Hiroš, Boljević, Karić, Jaber, Krpić, Radovac. Ne znamo šta će biti sa Amoahom i Mahmićem, i to su igrači koji mogu odgovoriti zadacima. Ostale bih pozdravio, ali to nije realno jer ne možemo dovesti 15 igrača.

Babaluk i Fočo bi mi odigrali ove tri preostale utakmice, da vidimo šta znaju ta djeca. Nikad nećemo imati ovakvu šansu da dobiju minutažu bez pritiska.

Sigurno da nam treba 5-7 igrača i to je realna cifra koju možemo ispoštovati.
Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
bhsport
Postovi: 11336
Pridružen/a: 15 maj 2012, 11:54
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 05 maj 2024, 09:50

Virtu4l je napisao/la:
05 maj 2024, 09:39
Stanceski je napisao/la:
05 maj 2024, 00:38
Puno je pitanja koja se moraju riješiti u što kraćem vremenskom periodu jer je sljedeća sezona najgutavija...
A vremena baš i nemamo.
Ogroman je posao pred novom upravom, sve nam škripi, od poslovanja, finansija, pa do rostera i stručnog štaba.

Kostur ekipe se već nazire, Muftić, Cocalić, Hiroš, Boljević, Karić, Jaber, Krpić, Radovac. Ne znamo šta će biti sa Amoahom i Mahmićem, i to su igrači koji mogu odgovoriti zadacima. Ostale bih pozdravio, ali to nije realno jer ne možemo dovesti 15 igrača.

Babaluk i Fočo bi mi odigrali ove tri preostale utakmice, da vidimo šta znaju ta djeca. Nikad nećemo imati ovakvu šansu da dobiju minutažu bez pritiska.

Sigurno da nam treba 5-7 igrača i to je realna cifra koju možemo ispoštovati.
Dodaj i Galica tu pa i Ovčinu, a takvu šansu je ostavio Ivkovic Mulalicu ali je ovaj panj gurao Bekrica i Vucenovica, te Resica i slicne ublehe umjesto da proba nasu djecu.
Ja bih pored ove dvojice sto si naveo dodao i Šabica na krilu, umjesto Amoaha.

Bekricu napolje!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Avatar
StrikeWarzone
Postovi: 2583
Pridružen/a: 09 okt 2018, 10:53
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la StrikeWarzone » 05 maj 2024, 10:28

bhsport je napisao/la:
05 maj 2024, 09:50
Virtu4l je napisao/la:
05 maj 2024, 09:39
Stanceski je napisao/la:
05 maj 2024, 00:38
Puno je pitanja koja se moraju riješiti u što kraćem vremenskom periodu jer je sljedeća sezona najgutavija...
A vremena baš i nemamo.
Ogroman je posao pred novom upravom, sve nam škripi, od poslovanja, finansija, pa do rostera i stručnog štaba.

Kostur ekipe se već nazire, Muftić, Cocalić, Hiroš, Boljević, Karić, Jaber, Krpić, Radovac. Ne znamo šta će biti sa Amoahom i Mahmićem, i to su igrači koji mogu odgovoriti zadacima. Ostale bih pozdravio, ali to nije realno jer ne možemo dovesti 15 igrača.

Babaluk i Fočo bi mi odigrali ove tri preostale utakmice, da vidimo šta znaju ta djeca. Nikad nećemo imati ovakvu šansu da dobiju minutažu bez pritiska.

Sigurno da nam treba 5-7 igrača i to je realna cifra koju možemo ispoštovati.
Dodaj i Galica tu pa i Ovčinu, a takvu šansu je ostavio Ivkovic Mulalicu ali je ovaj panj gurao Bekrica i Vucenovica, te Resica i slicne ublehe umjesto da proba nasu djecu.
Ja bih pored ove dvojice sto si naveo dodao i Šabica na krilu, umjesto Amoaha.

Bekricu napolje!
Isti pomoćnik je tada bio i Mulaliću, kao što je danas Dini.
Nesorta Omer Joldić !
Nadam se da će mu Gredić sugerisati, da se ne zayebaju i da momci poput Foče, Babaluka i Šabića moraju dobiti šansu, da vidimo na čemu smo, u suprotnom ne sumnjam da će igrati Zuban, Drina i ostali antitalenti.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

BIZMARK66
Postovi: 527
Pridružen/a: 01 mar 2024, 21:52
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 maj 2024, 11:07

Ovi su najjači pišu za Zubana Drinu da su antitalenti a hoće da igraju Foco Balabuk pa da sutra mogu pisati za njih isto da su antitalenti.
Zuban odigrao tri utakmice po 4 minute a stručnjaci već znaju da je antitalenat. Drina je dobio šansu daleko da je antitalenat al nije radio na sebi vec se glupirao.

Avatar
mamonelafo
Postovi: 514
Pridružen/a: 14 avg 2020, 21:11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mamonelafo » 05 maj 2024, 11:12

bhsport je napisao/la:
05 maj 2024, 09:50
Virtu4l je napisao/la:
05 maj 2024, 09:39
Stanceski je napisao/la:
05 maj 2024, 00:38
Puno je pitanja koja se moraju riješiti u što kraćem vremenskom periodu jer je sljedeća sezona najgutavija...
A vremena baš i nemamo.
Ogroman je posao pred novom upravom, sve nam škripi, od poslovanja, finansija, pa do rostera i stručnog štaba.

Kostur ekipe se već nazire, Muftić, Cocalić, Hiroš, Boljević, Karić, Jaber, Krpić, Radovac. Ne znamo šta će biti sa Amoahom i Mahmićem, i to su igrači koji mogu odgovoriti zadacima. Ostale bih pozdravio, ali to nije realno jer ne možemo dovesti 15 igrača.

Babaluk i Fočo bi mi odigrali ove tri preostale utakmice, da vidimo šta znaju ta djeca. Nikad nećemo imati ovakvu šansu da dobiju minutažu bez pritiska.

Sigurno da nam treba 5-7 igrača i to je realna cifra koju možemo ispoštovati.
Dodaj i Galica tu pa i Ovčinu, a takvu šansu je ostavio Ivkovic Mulalicu ali je ovaj panj gurao Bekrica i Vucenovica, te Resica i slicne ublehe umjesto da proba nasu djecu.
Ja bih pored ove dvojice sto si naveo dodao i Šabica na krilu, umjesto Amoaha.

Bekricu napolje!
Baš lijepa zapažanja. To bih sve i ja, a zasigurno bih zaganjao neke iz TC-a i Z09 ima tu finih.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Avatar
braco
Postovi: 8755
Pridružen/a: 22 avg 2010, 23:58
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 05 maj 2024, 11:22

Hajmo malo da se igramo po pozicijama, zanima me vaše mišljenje :D

Ukoliko se Muftić proda, da li dati šansu Mulaliću (ako ovaj bude htio ostati) ili tražiti novog golmana?

Ako ostani svu bekovi koji su i sada tu (Pavić, Radinović, Galić, Ovčina kojem ističe ugovor ovog ljeta), da li bi i dalje trebali gledati da dovedemo novog beka ili ostaviti postojeće? Da li produžiti Ovčini ugovor?

Koliko novih štopera nam treba ukoliko se Cocalić penzioniše, a koliko ako Cocalić ostane još jednu sezonu? Trenutno imamo Cavnića, Cocalića, Drinu (koji sljedeće sezone neće biti U-21), Selimovića i Mahmića kojem ističe posudba. Bilalu i Mijiću ovo ljeto ističu ugovori. Evo zanimljivost kako je Mijić završio u Želji, text iz Slobodne Dalmacije (zato sam ga naveo među štoperima):
Do prije koji mjesec Josip Mijić je igrao za Slogu iz Mravinaca, talentirani mladić iz Splita bio je na oku skauta jačih klubova, ali ni slutio nije da će u samo nekoliko dana ove zime promijeniti dva kluba i dva ranga natjecanja

Bivši junior Solina i Dugopolja igrao je prvo za Zagoru iz Unešića, a od početka ove sezone nosio dres Sloge. S desnog beka prebacili su ga na stopera, na toj poziciji se toliko dobro snašao da je odmah upao u oko struci Croatije iz Zmijavaca. Pa je Josip, na kraju jesenske polusezone, završio na probi u tom drugoligašu.

Međutim, kako dobre stvari obično dolaze nenadano, tako se i Josipu dogodila prijateljska utakmice Croatije sa Zrinjskim, prvakom Bosne i Hercegovine.

- Doveli smo Josipa na probu, već dugo je na oku naših skauta. Međutim, toliko je dobro odigrao utakmicu sa Zrinjskim i oduševio predsjednika i trenera sarajevskog Željezničara koji su gledali susret da će ga oni sigurno uzeti. Mi mu nećemo praviti probleme - kazao je Marijan Karoglan trener Croatije, inače brat Hajdukovog trenera Mislava.

I ode nam Josip u Željezničar. U Premijer ligu Bosne i Hecregovine. U samo mjesec dana skočio je iz četvrte lige (Sloga), preko druge hrvatske (proba u Croatiji), do Premijer lige naših susjeda.
Koliko nam treba novih veznih igrača ukoliko Mekić nas napusti, a koliko ako Mekić ostane? Da li produžiti Mekiću ugovor? Trenutno imamo Karića (koji sljedeće sezone neće biti U-21), Mekića, Radovca, Al Jabera, Štilića, Foču, Hiroša. Štiliću također ističe ugovor ovog mjeseca.

Koliko nam novih krila treba ako nas Amoah napusti, a koliko ako Amoah ostane? Od krila trenutno imamo Boljevića, Amoaha i Drlju (koji sljedeće sezone neće biti U-21), malog Šabića, te Hiroša koji može uletiti na lijevo krilo ukoliko bude povreda/suspenzija. Da li produžiti Amoahu ugovor?

Koliko novih napadača? Mislim da bi se većina složila da je ok da širina u napadu bude novi napadač, Krpić i Babaluk. Tu za sada imamo Krpića, Haračića kojim ističe ugovor ovo ljeto i Zubanovića.

Avatar
svrakino1921
Postovi: 16186
Pridružen/a: 14 sep 2017, 15:31
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la svrakino1921 » 05 maj 2024, 11:49

Virtu4l je napisao/la:
05 maj 2024, 09:39
Stanceski je napisao/la:
05 maj 2024, 00:38
Puno je pitanja koja se moraju riješiti u što kraćem vremenskom periodu jer je sljedeća sezona najgutavija...
A vremena baš i nemamo.
Ogroman je posao pred novom upravom, sve nam škripi, od poslovanja, finansija, pa do rostera i stručnog štaba.

Kostur ekipe se već nazire, Muftić, Cocalić, Hiroš, Boljević, Karić, Jaber, Krpić, Radovac. Ne znamo šta će biti sa Amoahom i Mahmićem, i to su igrači koji mogu odgovoriti zadacima. Ostale bih pozdravio, ali to nije realno jer ne možemo dovesti 15 igrača.

Babaluk i Fočo bi mi odigrali ove tri preostale utakmice, da vidimo šta znaju ta djeca. Nikad nećemo imati ovakvu šansu da dobiju minutažu bez pritiska.

Sigurno da nam treba 5-7 igrača i to je realna cifra koju možemo ispoštovati.



@Virto
Treba pazit i na ovo
Ovo je siguran kesh
Al treba što bolju poziciju do kraja izvući



slika

Avatar
Bersaga
Postovi: 877
Pridružen/a: 31 maj 2021, 14:42
Lokacija: Švrakino, Poluklinika "Dilajla"
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bersaga » 05 maj 2024, 14:05

braco je napisao/la:
05 maj 2024, 11:22
Hajmo malo da se igramo po pozicijama, zanima me vaše mišljenje :D

Ukoliko se Muftić proda, da li dati šansu Mulaliću (ako ovaj bude htio ostati) ili tražiti novog golmana?

Ako ostani svu bekovi koji su i sada tu (Pavić, Radinović, Galić, Ovčina kojem ističe ugovor ovog ljeta), da li bi i dalje trebali gledati da dovedemo novog beka ili ostaviti postojeće? Da li produžiti Ovčini ugovor?

Koliko novih štopera nam treba ukoliko se Cocalić penzioniše, a koliko ako Cocalić ostane još jednu sezonu? Trenutno imamo Cavnića, Cocalića, Drinu (koji sljedeće sezone neće biti U-21), Selimovića i Mahmića kojem ističe posudba. Bilalu i Mijiću ovo ljeto ističu ugovori. Evo zanimljivost kako je Mijić završio u Želji, text iz Slobodne Dalmacije (zato sam ga naveo među štoperima):
Do prije koji mjesec Josip Mijić je igrao za Slogu iz Mravinaca, talentirani mladić iz Splita bio je na oku skauta jačih klubova, ali ni slutio nije da će u samo nekoliko dana ove zime promijeniti dva kluba i dva ranga natjecanja

Bivši junior Solina i Dugopolja igrao je prvo za Zagoru iz Unešića, a od početka ove sezone nosio dres Sloge. S desnog beka prebacili su ga na stopera, na toj poziciji se toliko dobro snašao da je odmah upao u oko struci Croatije iz Zmijavaca. Pa je Josip, na kraju jesenske polusezone, završio na probi u tom drugoligašu.

Međutim, kako dobre stvari obično dolaze nenadano, tako se i Josipu dogodila prijateljska utakmice Croatije sa Zrinjskim, prvakom Bosne i Hercegovine.

- Doveli smo Josipa na probu, već dugo je na oku naših skauta. Međutim, toliko je dobro odigrao utakmicu sa Zrinjskim i oduševio predsjednika i trenera sarajevskog Željezničara koji su gledali susret da će ga oni sigurno uzeti. Mi mu nećemo praviti probleme - kazao je Marijan Karoglan trener Croatije, inače brat Hajdukovog trenera Mislava.

I ode nam Josip u Željezničar. U Premijer ligu Bosne i Hecregovine. U samo mjesec dana skočio je iz četvrte lige (Sloga), preko druge hrvatske (proba u Croatiji), do Premijer lige naših susjeda.
Koliko nam treba novih veznih igrača ukoliko Mekić nas napusti, a koliko ako Mekić ostane? Da li produžiti Mekiću ugovor? Trenutno imamo Karića (koji sljedeće sezone neće biti U-21), Mekića, Radovca, Al Jabera, Štilića, Foču, Hiroša. Štiliću također ističe ugovor ovog mjeseca.

Koliko nam novih krila treba ako nas Amoah napusti, a koliko ako Amoah ostane? Od krila trenutno imamo Boljevića, Amoaha i Drlju (koji sljedeće sezone neće biti U-21), malog Šabića, te Hiroša koji može uletiti na lijevo krilo ukoliko bude povreda/suspenzija. Da li produžiti Amoahu ugovor?

Koliko novih napadača? Mislim da bi se većina složila da je ok da širina u napadu bude novi napadač, Krpić i Babaluk. Tu za sada imamo Krpića, Haračića kojim ističe ugovor ovo ljeto i Zubanovića.
Mnogo je pitanja realno, ako ostane/ne ostane a sve zavisi od toga. Moje neko viđenje je sljedeće:
Golmani: Muftić - odlična sezona iza njega. Uspio je i uz našu nakaradnu odbranu 10 puta sačuvati mrežu. Najbolja bi bila opcija za njega a i za klub da ga probamo unovčiti.
Mulalić - ono što smo vidjeli u Evropi, u najmanju ruku čudan lik (makazice bolje izvodi od 95% igrača u ligi). Izgleda da se odlično snašao u Sloveniji. Igrat će i finale kupa protiv drugoligaša, pretpostavljam da osvajač ide u Evropu a bilo bi iznenađenje da ne osvoje. Poznato je ime tamo i zašto i njega ne prodati ako postoji mogućnost?
Dujmović - ne znamo na čemu smo s njim, ugovor ističe krajem sezone.
Mnogo je kombinacija, volio bih da Muftića i Mulalića prodamo, Dujmovića ostaviti kao drugog golmana i dovesti jednog da bude jedinica.

Bekovi: Pavić - ne može se na njega ozbiljno računati, staklene noge.
Radinović - dobar na derbiju, ostalo prosjek. Za klupe oke.
Galić - Solidan, ne bih imao ništa protiv da ostane prva opcija desno.
Ovčina - razočarenje, grohnuo malo je reći.
Zahvaliti se Paviću i Ovčini, dovesti po jednog beka na obje strane.

Štoperi: Cocalić - generalno loša njegova sezona ali i ne čudi jer su svi loši bili. Pričalo se da ide u penziju tako da zavisi od te odluke. Može sigurno pomoći još jednu sezonu kao štoper/zadnji vezni, potreban je i mlađim igračima jer sigurno mogu naučiti dosta od njega.
Cavnić - pristojno rješenje. Vjerovatno da će biti prva opcija na ovoj poziciji sljedeće sezone.
Selimović - ne znam šta bih rekao za Vahida. Jak je k'o zemlja i ide 200% na svaku loptu ali previše je rizično. Ne znam da li momak igra ovako cijelu svoju karijeru jer ako igra, onda se to ne može promijeniti.
Drina - ima ugovor do kraja sljedeće sezone ali nema tragova života. Opcija za klupe.
Mahmić - zavisi od odluke Veleža. Zaštićeno je godište za sljedeću sezonu, za beka nije to je definitivno.
Mijić i Bilal - nismo ih ni vidjeli kako treba, sretan im put.
Cavnić i dovesti malo bržeg štopera koji zna sa loptom.

Vezni: Karić, Radovac, Al Jaber, Fočo, Hiroš, Štiliću produžiti ugovor - najjači dio ekipe
Mekiću se zahvaliti na doprinosu.
Biber je tu još u ekipi, bio je na jednoj slici sa treninga :D
Foči dati šansu u ova 3 kola, ako se pokaže kako treba onda nema potrebe za dovođenjem.

Krila: Boljević - nema dileme, zaslužuje biti u ekipi.
Amoah - zahvaliti mu se, ne treba produžavati ugovor. Situacija prije par mjeseci, on i Mekić nisu htjeli produžiti i neka na tome ostane.
Drljo - raskinuti ugovor, prestaje biti zaštićeno godište i što dalje od Grbavice. Bekrić lično da ga isplati.
Šabić i Efendić - teško je očekivati nešto od njih jer smo ih malo vidjeli. Šabić igrao i beka a Efendić igrao protiv Konyaspora. Prilika da im se da šansa do kraja sezone.
Dovesti po jedno lijevo i desno krilo.

Napadači: Krpić - ostaje i nadati se da će popraviti nišanske sprave.
Haračić - zahvaliti mu se, posebno za Evropu i poželjeti mu sreću.
Zubanović - ne očekujem ništa od njega, daj Bože da bude igračina ali nema od toga ništa. Odavno čudnije trčanje i kretnju nisam vidio.
Babaluk - momka nismo nikako vidjeli. Isto kao za mlade nade navedene iznad, dati šansu u ova 3 kola.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Avatar
AjkulaCekicarka
Postovi: 755
Pridružen/a: 18 dec 2021, 09:26
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 05 maj 2024, 14:32

braco je napisao/la:
05 maj 2024, 11:22
Hajmo malo da se igramo po pozicijama, zanima me vaše mišljenje :D

Ukoliko se Muftić proda, da li dati šansu Mulaliću (ako ovaj bude htio ostati) ili tražiti novog golmana?

Ako ostani svu bekovi koji su i sada tu (Pavić, Radinović, Galić, Ovčina kojem ističe ugovor ovog ljeta), da li bi i dalje trebali gledati da dovedemo novog beka ili ostaviti postojeće? Da li produžiti Ovčini ugovor?

Koliko novih štopera nam treba ukoliko se Cocalić penzioniše, a koliko ako Cocalić ostane još jednu sezonu? Trenutno imamo Cavnića, Cocalića, Drinu (koji sljedeće sezone neće biti U-21), Selimovića i Mahmića kojem ističe posudba. Bilalu i Mijiću ovo ljeto ističu ugovori. Evo zanimljivost kako je Mijić završio u Želji, text iz Slobodne Dalmacije (zato sam ga naveo među štoperima):
Do prije koji mjesec Josip Mijić je igrao za Slogu iz Mravinaca, talentirani mladić iz Splita bio je na oku skauta jačih klubova, ali ni slutio nije da će u samo nekoliko dana ove zime promijeniti dva kluba i dva ranga natjecanja

Bivši junior Solina i Dugopolja igrao je prvo za Zagoru iz Unešića, a od početka ove sezone nosio dres Sloge. S desnog beka prebacili su ga na stopera, na toj poziciji se toliko dobro snašao da je odmah upao u oko struci Croatije iz Zmijavaca. Pa je Josip, na kraju jesenske polusezone, završio na probi u tom drugoligašu.

Međutim, kako dobre stvari obično dolaze nenadano, tako se i Josipu dogodila prijateljska utakmice Croatije sa Zrinjskim, prvakom Bosne i Hercegovine.

- Doveli smo Josipa na probu, već dugo je na oku naših skauta. Međutim, toliko je dobro odigrao utakmicu sa Zrinjskim i oduševio predsjednika i trenera sarajevskog Željezničara koji su gledali susret da će ga oni sigurno uzeti. Mi mu nećemo praviti probleme - kazao je Marijan Karoglan trener Croatije, inače brat Hajdukovog trenera Mislava.

I ode nam Josip u Željezničar. U Premijer ligu Bosne i Hecregovine. U samo mjesec dana skočio je iz četvrte lige (Sloga), preko druge hrvatske (proba u Croatiji), do Premijer lige naših susjeda.
Koliko nam treba novih veznih igrača ukoliko Mekić nas napusti, a koliko ako Mekić ostane? Da li produžiti Mekiću ugovor? Trenutno imamo Karića (koji sljedeće sezone neće biti U-21), Mekića, Radovca, Al Jabera, Štilića, Foču, Hiroša. Štiliću također ističe ugovor ovog mjeseca.

Koliko nam novih krila treba ako nas Amoah napusti, a koliko ako Amoah ostane? Od krila trenutno imamo Boljevića, Amoaha i Drlju (koji sljedeće sezone neće biti U-21), malog Šabića, te Hiroša koji može uletiti na lijevo krilo ukoliko bude povreda/suspenzija. Da li produžiti Amoahu ugovor?

Koliko novih napadača? Mislim da bi se većina složila da je ok da širina u napadu bude novi napadač, Krpić i Babaluk. Tu za sada imamo Krpića, Haračića kojim ističe ugovor ovo ljeto i Zubanovića.
Misliš na Dujmovića ili sam nešto propustio?
Filip ima kvalitet da eventualno zamijeni Muftića.


Što se tiče ostatka tima pitanje je možemo li dovest pojačanje ili opet lovit u mutnom pa ako ubodemo, dobro je.

Ako se Cocalić oprosti treba nam kvalitetan stoper+Cavnić, Drina i Mahmić su ok za rotacije.

Na Haračića, Ovčinu, Zubanovića, Bismarka i Pavića ne bi ozbiljnije računao.

Kvalitetan napadač i bek još, ostalo pokušat popunit iz omladinskog i to je to.

Avatar
godrina
Postovi: 2970
Pridružen/a: 17 avg 2014, 17:52
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 05 maj 2024, 14:43

Ja se odprilike slazem sa svim sto je @bersaga napisao :thumbup:
Da se ne ponavljamo. Nekako mi samo zao Ovcine ali stvarno nikakav napredak tokom cijele sezone nije pokazao. Jedino ako trener bas procjeni da moze ga vratit u formu.
Zao mi i marke ako je data na plate Pavicu a sigurno jest, vise njih. Ja bi njega proslijedio nekome a moraju naci lijevog bek za prvi tim. Za rezervu imamo, Crnogorac.
I mislim da stvarno ne bi trebali pokazivat empatije prema Amoahu. To trci, bori se i agilan je nije dovoljno. Jedino ako ce na mjesto desnog beka :D
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil

Brkooo
Postovi: 2297
Pridružen/a: 16 mar 2020, 16:08
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 05 maj 2024, 15:13

Nas najveci problem, vezan za sportski dio je to sto godinama nemamo, nikakav plan i viziju sta zelimo. Sve nam je bukvalno, od danas do sutra. U vecini slucajeva fulamo sa pojacanjima, jer nemamo nikakve kriterije.

Prvo, kakvog trenera hocemo. Hocemo li podleci emocijama i izabrati Djurbuzovica i za narednu sezonu i tako u startu sjebati i narednu sezonu ili cemo iskljuciti emocije i pokusati dovesti npr. perspektivnog Corica?

Sad zaboravljamo kakvu smo sezonu imali i da smo se za opstanak borili, halo za opstanak se Zeljo borio u ovoj ligi. Sad je vecini navijaca, sve super, svi su igraci super, treneri su super, sad malo i druge kao zezamo sto smo izborili opstanak, a zalosno je koliko smo mi kao navijaci, fudbalski zaostali i to nema veze sa posjetom i podrskom, koja je odlicna, to je vise zbog naseg nakaradnog razmisljanja o fudbalu. Dovoljno je neko da zabije gol, da pusti suzu, da neku srceparajucu izjavu i odmah mu skandiramo..

Druga stvar, vezano za igracki kadar, evo npr. ako prodamo Muftica, znamo li kakvog mi golmana zelimo? Hocemo li nastaviti ovu praksu koju smo odavno poceli(niski, linijski golmani) i nastaviti sa Dujmovicem, Mulalicem i slicnim golmanima ili cemo se opametiti i dovesti golmana koji je visok, pouzdan i nije linijski golman? Hocemo li napokon shvatiti da se vecina golova u ligi, postize nakon nekog prekida.

To je samo jedan od primjera, isto vazi i za ostale pozicije. Godinama unazad, dovodimo samo kvantitet, samo da bi se pikalo da smo nesto kao doveli, opet bez plana i vizije i onda se godinama cudimo sto ne mozemo nesto znacajnije napraviti. Kad se sjetim da smo dva najbolja igraca, Santosa i Hodzica,(pored toga sto nas je Bekric slagao)zamijenili sa Rustemovicem i Alysonom, nije mi dobro.

@Braco, Treba razlikovati veznjake, treba znati ko je defanzivni vezni, ko je centralni veznjak, ko je ofanzivni veznjak itd, ne trebamo ih sve gurati u jedan kos. To jesu veznjaci, ali sa razlicitim pozicijama i ulogama u veznom redu..

Argentina
Postovi: 1300
Pridružen/a: 20 avg 2011, 18:02
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Argentina » 05 maj 2024, 15:31

Zna li neko sta je sa jugom, kada se krece i sta ce biti sve, da li tribina ili ce ispod tribine biti neki sadrzaj? (Po najavama u medijima, sa ovim se kasni, a klub se ne oglasava).

Zna li neko sta je sa istokom, da li je ista pokrenuto po pitanju osposobljavanja vanjskog dijela, potencijalnih prostora i izvora prihoda za klub?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Avatar
NerminFatic
Postovi: 1490
Pridružen/a: 12 feb 2021, 10:56
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NerminFatic » 05 maj 2024, 15:54

Argentina je napisao/la:
05 maj 2024, 15:31
Zna li neko sta je sa jugom, kada se krece i sta ce biti sve, da li tribina ili ce ispod tribine biti neki sadrzaj? (Po najavama u medijima, sa ovim se kasni, a klub se ne oglasava).

Zna li neko sta je sa istokom, da li je ista pokrenuto po pitanju osposobljavanja vanjskog dijela, potencijalnih prostora i izvora prihoda za klub?
Pricao Sehovic o tome. Stari Jug ostaje skoro u cjelosti da onemoguci eventualna klizista a novi ide na 5 m od gola. Cim nasi uplate gradjevinsku, mogli bi vidjeti bagere do augusta.Novac od Kantona bi trebao biti operativan do tada.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.