Premijer liga BiH - aktuelno

TMmanija2012
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 maj 2024, 18:16

mostar_mo je napisao/la:
05 maj 2024, 18:08
TMmanija2012 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:05
E jbg rahmetlije prvi ste poceli sa napadima bez kodeksa ,pa ste se kofrcili mjesec dana kako ste opasna grupa. Te vase price napali vas kriminalci ,pa nece vas napasti doktori bilo im dosadno u nocnoj smjeni :urnebes: Amateri ste zesci ,drzati svoje krpe kod onog zgoljavog lika od 50 kila to je van pameti :crazy:
Vidjet cemo kako se desilo da su sve krpe bile na jednom mjestu. To ne mozes nazvat ni gluposcu jer je nedovoljno.
Ozbiljno te pitam nije zeza , zar je tebi normalno odradis krpe gradskom rivalu i neocekujes odgovor od isti, uz to haman svu svoju robu drzis na jednom mjestu .Moje neko misljenje da su dvije opcije ili vas je neko prodao ili vas je prenijelo da ste prejaki za komsije sa druge strane Neretve.
Naivno i glupo od vase grupe ,moze se desiti da nekad padne neka krpa ,ali u Mostaru su obje akcije su bile brutalne i neki tu nije postovao kodeks.
Zadnja izmjena: TMmanija2012, dana/u 05 maj 2024, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.

asacacol
Kontakt:

Post Postao/la asacacol » 05 maj 2024, 18:17

Lik je napisao/la:
05 maj 2024, 18:16
asacacol je napisao/la:
05 maj 2024, 18:07
Tomford je napisao/la:
05 maj 2024, 17:58
Ne znam cemu polemika vise da li se trebaju ugasiti ili ne, logicno je da ce se ugasiti i uzeti novo ime bas kao “ljudi od puta”
Zanimljivo je to da su ljudi znali tacno gdje da traze krpe i na kojem spratu, sto je jako tesko sam otkriti pa skoro i nemoguce osim ako nemas nekoga koji ce to da osmeka sto vjerujem da je i bilo. Za ove stvari bi u Sa ili u BGu vec neko metak u glavu primio jer mali broj ljudi zna za te stvari…
U svakom slucaju sramota za obje grupe, vidi se da nisu stasali za ozbiljnih staza
Npr Lesinari se sami evo haman ugasili a niko im krpe nije uzeo, 50
Ih na domacoj utakmici
Cuj 50 :crazy:
Krpa ili Lesinara? :rol:
:rol:
' &

travuljasSs
Kontakt:

Post Postao/la travuljasSs » 05 maj 2024, 18:18

mostar_mo je napisao/la:
05 maj 2024, 18:12
Al gdje su ovo ljudi od puta otisli da uslikaju transove.. negdje 100 kilometara od Mostara. 😁
U Glamoč

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 05 maj 2024, 18:19

Ma smijesni su ti kodeksi, pustite se gluposti. Grupe su osnovane da daju podrsku klubu. Ko je uopste izmislio te kodekse i koje grupe ih se pridrzavaju? Kako uopste glase i koje sve stavke imaju ti kodeksi?!
Ne mogu tolike generacije ultrasa i ra da se zaborave i ugase jer je jedna generacija napravila glupost

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 05 maj 2024, 18:20

slika

Samo da napomenem ove moje sto se sjebavaju. Jedino mi ljiljana zao!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 05 maj 2024, 18:21

Radobolja je napisao/la:
05 maj 2024, 18:13
Da mi je samo neke likove vidjeti sto ovdje pisu mogu misliti kakvi su puni bubuljica od drkanja,sramota je uopste porediti ove dvije akcije,prvu je ra uradio u 19:30 odmah poslije utakmice zrinjskog,druga akcija klasicna pljacka u 3 ipo ujutru sa nedozvoljenim sredstvima,kome ce te vi pisati o gasenjui ako sam ljut na ra sto se sve drzalo u jednom stanu,vise me pogodilo ta opustenost vec ova pljacka u 3 ipo ujutru.A pogotovo sto se po mostaru prica likovi koji su ovo odradili su vec presli granicu!I zadnje nemogu te ugasiti vec ugaseni pustite mi te fore nije bio trans sa orlom uzeto je sve sto je bilo na ogradi,i neko je rekao trans sa orlom je odnijet u njemacku,mozda vi niste znali ali je trans i odnijet u njemacku i znamo imenom i prezimenom ko ga je odnio!!
O tome svi i pricaju sve ovo vrijeme, vi ste sami sebe ugasili, a ne ultrasi i oni mafijasi
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 05 maj 2024, 18:25

Balorda je napisao/la:
05 maj 2024, 17:00
Je li to znači i da Manijaci i Robijaši ne postoje?

Nisam primjetio da su i oni mijenjali imena grupa.
Evo druze Balorda da ti odgovorim.

Robijasi se tad kad je pala cerada odnosno udarni transparent nisu ugasili, jer je bar velika vecina, ako ne i svi tadasnji aktivni, ali i neaktivni pripadnici grupe, imala misljenje da taj udarni transparent nije pao navijacki. U Zenici tad nije uopste bilo razmisljanje da se grupa na takav nenavijacki nacin moze ugasiti i realno sve je bolio qrac sta scena misli. Bilo je bitno sta nasi ljudi misle. Ako uradis akciju na kvarno nenavijacki da izbjegnes sav otpor i tucu onda zasto ocekivati da ce se neko navijacki ugasiti?! Takvo je bilo misljenje. Isto tako vjerujem, da je grupa izgubila udarni trans u nekoj tuci da bi prevladalo misljenje da se grupa mora ugasiti, jer tad vise nema nikakvog alibija.

Inace, neozbiljnost grupe usljed mnogih nasih medjusobnih razmirica nas jest dosta kostala i ime grupe je dobro oskrnavljeno, ali odluka grupe je bila takva. I evo kao pojedinac koji vec tad nije bio aktivan i dalje tu odluku podrzavam, a to govorim kao neko ko zaista podrzava i ko je podrzavao navijacki kodeks dok sam bio aktivan, jer postoji taj put ili u suprotnom cilj opravdava sredstvo sto upravo vidimo do kakvog cirkusa dovodi. Ako mislis da je nesto kontradiktorno mogu se nadovezati za mnogo nekih detalja o kojima se moze javno raspravljati, ali ovo je odgovor na tvoje pitanje.

I mislim da mostarske grupe same trebaju odvagati sta im je ciniti i da na taj nacin pokazu svoju svijest. Ima ovdje svakakvih pacijenata koji nemaju pojma o navijackoj subkulturi pa svasta komentarisu. Da je velika bruka jest, da je itekako neozbiljno jest, ali npr. jedna ferka bi mogla donekle oprati ljagu i jednima i drugima uz razmjenu transparenata ili ono da pobjednik uzima sve, pa da se jedna grupa i ugasi. Mozete cak biti i primjer za scenu iz neceg loseg u nesto dobro. Stvar dogovora dokle su grupe spremne ici. Ako su dosad djelovali nenavijacki, bar po meni i jedni i drugi, onda jos uvijek imaju sansu da pokusaju izvesti ono sto je najbolje u interesu grupa, a to je nacin da sacuvaju donekle cast i da se vrate u navijacke okvire. I za buducnost im je to dobro, da se koliko mogu opamete u Mostaru, jer ovo ovako ne vodi ka dobrom. Da li ce se to desiti, iskreno sumnjam.

Razmisljanja na nasoj sceni su vecinom plitka, posebno kad su vruce glave u Mostaru koji je i nacionalno podijeljen tesko je ocekivati razum. Ocekujem da to sve vise ide u krajnost i volio bih da ipak ne dodje do tog da s vremenom padne i mrtva glava. To je sad nakaradna realnost da se moze desiti i da cete gledati kako da ostetite jedni druge bez ikakve zadrske. Pogresne lozione i furke dovode do tog, ali tako to bude kad i navijaci ismijavaju ono sto je navijacko. Nije tek tako biti navijac, treba i postovati sve ono sto nosi ta navijacka supkultura ako zelis najbolje svojoj grupi, a kad s mnogim ljudima udjes u tu tematiku moze se vidjeti da su mnogi zalutali u taj svijet. Manjina su oni koji po tom pitanju zdravo razmisljaju, ono bas navijacki. Nazalost.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 05 maj 2024, 18:26, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 05 maj 2024, 18:25

stojko je napisao/la:
05 maj 2024, 16:28
Pozdrav moleri :rol: :rol: :rol:
Moleri i braća im bauštelci :rol:

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 05 maj 2024, 18:26

Ganola1921 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:20
slika

E jesu vas popišali
🇵🇸

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 05 maj 2024, 18:28

A što se stalno piše o korištenju oružja?
Da li tko može sa 100% potvrditi da li je istina ili je samo to pokušaj izvlačenja zbog gubitka?
Momče Hercegovče

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 05 maj 2024, 18:30

Torino je napisao/la:
05 maj 2024, 18:26
slika

E jesu vas popišali
Mozda, nekad 'vako nekad 'nako al s Manijacima ne moze niko na crtu. Mnogo smo jaki!

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 05 maj 2024, 18:31

luckystrike je napisao/la:
05 maj 2024, 18:15
Ne mogu da vjerujem da je nekome ovo razbojništvo normalno, "ultras".

Šta sad treba uzeti kardinala za taoca i prijetiti obezglavljenjem ako se ne vrate krpe?

Prešlo je svaku mjeru ukusa, ljudskog i navijačkog.

RA ako misle nastaviti, trebaju s novim, starim kakvim god krpama.

(Ne)ljude od puta, više niko ionako ne doživljava, pa kako god im volja.
Možda se ovo Red Barbiju ne bi desilo da su doživljavali ljude od puta

Radobolja
Kontakt:

Post Postao/la Radobolja » 05 maj 2024, 18:32

“BRE”

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 05 maj 2024, 18:34

Molim odgovor
Moze li neko odgovoriti ako pricamo otvoreno, posto se pocelo upadat u kuce. Da li je po vama normalno,legalno i legitimno da se svakom clanu ljudi od puta koji moze imat trans upada u kuce ? Aj budite iskreni i recite jel to normalno ? Jel treba da neci roditelj dobije infrakt ili secer kad ti upadne..Trans u putu je legitimni cilj, trans u kuci ipak NE. Niko nikad nije pokusao na kucu udarat, veoma pickhasto
Zadnja izmjena: opalaopala, dana/u 05 maj 2024, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 05 maj 2024, 18:34

Tatamata1946 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:19
Ma smijesni su ti kodeksi, pustite se gluposti. Grupe su osnovane da daju podrsku klubu. Ko je uopste izmislio te kodekse i koje grupe ih se pridrzavaju? Kako uopste glase i koje sve stavke imaju ti kodeksi?!
Ne mogu tolike generacije ultrasa i ra da se zaborave i ugase jer je jedna generacija napravila glupost
Problem je sto su grupe iz interesa i kurcenja prerasli klub. To je nazalost u velikom dijelu svijeta tako. Sad je narativ da je klub tu zbog navijaca kao da nema navijaca ne bi bilo kluba.
Istina je da Klub moze bit bez navijaca al navijac ne moze bez kluba.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 maj 2024, 18:36

Lewy21 je napisao/la:
05 maj 2024, 17:35
Direktorcic je napisao/la:
05 maj 2024, 00:17
Dobar post realan ali moras se preselit u Mostar pa da vidis o cemu se radi.Kad malog ne mozes upisat u skolu koja ti je ispod zgrade nego ga moras vozit par kilometara autom,onda bi nekom yebo majku naravno

A ponavljam,momak u haustoru je odgurnut i 1 put udaren. Kako bi bilo da se RA odlucio da kreci fasadu pa ga sacekaju ispred zgrade i sve se odvije ispred zgrade, je li to onda opravdano?
U Mostaru sam proveo dosta vremena zapravo i sa Bošnjacima i sa Hrvatima. Ne ureklo se, ja nisam imao problem hvala Bogu, ali znam da je između vas situacija takva kakva jeste. Generalno je Mostar zajeban grad, treba ga dobro upoznati da bi ga razumio. Duga je to priča da bi sad ovdje o tome. Samo ću reći da imam neki osječaj da bi se Mostar mogao razviti u bolji grad od Sarajeva da ne postoji ta podjela i nacionalšovinizam popraćen dobrim dijelom i vjerskim šovinizmom koji su izraženi na previše visokom nivou. Tužno, a mislim da se to nažalost nikad neće ni promjeniti i da će se ovo nastaviti prenositi i na naredne generacije. Lako je vjerovati i da će biti još gore.

Dovoljan je napisao/la:
05 maj 2024, 00:19
Dobar post ako na ovo sve posmatraš kao običan navijač i ne sladiš kad protivničkoj grupi padne krpa ili kad dobiju batine od "tvojih" vec te samo teren i 3 boda zanimaju.
Naravno, ne naslađujem se ovdje ni jednima ni drugima, samo su mi zasmetali dvostruki standardi. Nekada sam bio redovan na južnoj tribini na Grbavici i dan danas podržavam Manijake, ali sam procjenio da sam više tip osobe za sjedit na istoku sa društvom i gledat i komentarisat utakmicu, navijat kad navija cijeli stadion i to je to. Razumijem ultra-tifo fazon kako se već kaže ali jednostavno nisam baš u tome. Ne mogu sebe zamisliti u nekom belaju sa policijom, u nekoj tuči, a kamo li kako nekome kradem ili otimam obilježje. Zato sam se i ovdje suzdržavao od komentara kada su te stvari u pitanju, ali sada nisam mogao jer ne volim kada neko ima dvostruki standard.

Na ovu situaciju samo mogu napraviti predikciju da se Red Army neće htjeti ugasiti i da će navesti kao razlog da im ništa nije palo po navijačkom kodeksu. Ultrasi će na to imati odgovor u fazonu "pa što bi se mi gasili ako nisu oni, a nije nam ni udarni pao". Ali ako se Red Army odluči na gašenje, postavlja se pitanje na šta će se Ultrasi odlučiti? To već ne mogu predvidjeti.

Uglavnom, prevelika nepažnja i kurcobolja u obje situacije. Tu se postavlja pitanje kome se sve može desiti ista nepažnja i nespremnost. Što se tiće mene za kojeg su veći neki ovdje napisali da nikako nisam ultra, nek nastave i jedni i drugi organizovano navijat, ma i sa istim imenima što se mene tiće. :mrgreen:
Mozda si zivio u Mostaru, mozda si ga i dobro izucio , al nisi dovoljno.

Kakvi dvostruki arsini, ovo 2 se ne moze porediti, iako jest za osudu obje situacije. Pusti price 10 momaka ga sacekalo, znaci nije tacno.

1) Sacekali su ga u haustoru nenaoruzani sa transparentima u rukama odmah nakon utakmice, nije ih vratio na finalnu destinaciju. KRIVA GRUPA koja ga nije otpratila na lokaciju.
Ovo se moze navesti kao narusavanje javnog reda i mira, mozda i neka krivicna prijava

2) 4 naoruzana kriminalca upala u kucu gdje je bio sam momak duboko u noci kako bi uzeli transparente, znaci transparenti su bili ostavljeni, dosli na lokaciju. Ovo je ozbiljno krivicno djelo, mnogo ozbiljnije neg ovo iznad, zatvorska kazna jer se klasificira kao oruzana pljacka.

Ne pravdam ja nikoga da budemo nacisto, takav sam tip poput tebe, komentarisi utakmicu i uzivaj.
Ne bih se ni javio na tvoje komentare, poprilicno se slazem sa njima u dosta toga napisanog, ali ovo se ne moze porediti, ni mjesto, ni vrijeme, ni nacin egzekucije svojih planova. Zivio drug :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 05 maj 2024, 18:37

Tatamata1946 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:19
Imaš više primjera u neposrednoj blizini gdje se poštuju ti kodeksi da pad zastave znači i kraj grupe ili podgrupe i da momci prestaju biti dio tribine. Naravno, u zavisnosti od pripadnosti, postoje i priče kako su pale. I gotovo uvijek se nisu poštovali kodeksi, ali plijen je plijen.

Eto od grobarskih Blok 45, Vrbas PFC, Mržnja, Obrenovac, Stoka, Bečej, Strah...
Da ne nabrajam Đavole, Semendriju, Čete, pa i dio Marinaca, odnosno veliki dio Firme... I Delijama su neke zastave pale. Jbg, dešava se.
Ovdje je ključno da je jednoj grupi palo bukvalno sve. I šta onda da braniš i na osnovu čega da postojiš, ako si ostao bez svega.

Što se tiče reprezentacije, eto ta BH lEGION. Ljudi izgubili zastavu, ugasili se. Možda će oni ići na utakmice selekcije, navijati, ali nekakav kodeks je da više ne vješaju zastavu koju su izgubili i koja je zapaljena.

Zato i kažem, nemam ništa protiv RA ,niti UM, ali i jedna i druga akcija u navijačkom svijetu nisu nekakvo čudo i novost. Naravno, ljudi iz Mostara puno bolje znaju neke stvari, a cijenim da većina sa tribine i ne piše ovdje.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 05 maj 2024, 18:38

mozak je napisao/la:
05 maj 2024, 16:04
Dobro, šta dalje?
Ima li smisla uopšte praviti transove u budućnosti?
Ko i gdje će smjeti nositi transove?
Ovo bukvalno postaje lov na vještice.
Gradski oci šute a napetost u gradu bukti.
sad kmeka i plač,što ste zakuhavali kauboji?? ništa kmečanje šta si zaisoj to i ženješ.

PIZDE!!!
Samo Sloboda | COYG

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 05 maj 2024, 18:39

05 maj 2024, 18:30
Torino je napisao/la:
05 maj 2024, 18:26
slika

E jesu vas popišali
Mozda, nekad 'vako nekad 'nako al s Manijacima ne moze niko na crtu. Mnogo smo jaki!
Smijete li i sa kim na šake? Ili bar u realnom omjeru?

Bosanac1997
Kontakt:

Post Postao/la Bosanac1997 » 05 maj 2024, 18:41

Kakva ce grupa biti kad im vodja dolazi na gostovanja u papucama,isto tako i ova akcija je sve samo ne navijacki.
Lesinari su "cetnici"al su barem grupa za njih

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave, Proximic i 23 gosta.