jointunija je napisao/la: ↑06 maj 2024, 09:12
Momci,prvo se mora izabrati novi/kvalitetan UO(bez pozajmnica),pa tek onda da pričamo o treneru,igračima.
Promjeniti obavezno statut što se tiče broja skupštinara,smanjiti broj,80% su tu a pojma nemaju što su tu,niti doprinose klubu.Nije to samo sad,nego godinama unazad.
Fulimo li opet sa UO,mogli bi Mekić,Galić... biti premija.
Po meni je trenutni UO solidan, moguće je pojačati ga sa još par jakih imena koja su na raspolaganju klubu. Mišljenja sam da nam treba i drugi direktor. Siguran sam ko bi bio najbolja moguća opcija na tom mjestu.
Neophodna je promjena statuta, taj proces treba uraditi odmah, broj skupštinara smanjiti na cifru od 20 do 25 njih.
Još bih dodao da treba omogućiti glasanje putem članske karte. Onda formirati komisiju, spisak onih koji žele u skupštinu i online glasanje. Ja, taj i taj sa brojem članske karte taj i taj sa spiska glas dajem sljedećim osobama: a, b, c, f, k, l, m, o i tako dalje.
Mjesta podijeliti prema zaslugama, jedno mjesto legende kluba, jedno mjesto ispred grupe, par mjesta dugogodišnjim prijateljima kluba i ostatak da se popuni ljudima sa spiska.
Mislim da je to najtransparentniji način, čisto legitimno, izbjeći će se zabrane, ucjene, muljanja i ostale konfuzije. Da se tako radilo do sada, izbjegli bi se dosadašnji ublehaši, Nurke, kurke i ostali.