H8Z7 je napisao/la: ↑07 maj 2024, 13:09
scholsey je napisao/la: ↑07 maj 2024, 12:46
Jbt u vremenu u kojem ti treba par klikova da se informišeš o bukvalno bilo čemu, ovdje i dalje konstantna rasprava oko tačnosti nekih informacija.
A i opraste brate s ovim cijenama. Ne kontam za koji qrac pojedinci rade u inostranstvu kad ih uopšte interesuju akcije? Pa hajd da je neka tehnika ili šta znam, al ono na hrani štedi i jede smeće da ko biva ispadne ekonomski stručnjak - i onda se čudi kad ga sa 40 stigne neka boleščura.
Pardon, ne čudi se.. nego krivi vakcine, 5G ili nešto deseto.
Nije samo hrana kriva. Često upadnem u raspravu (ako je mogu tako nazvati) sa ljudim (pogotovo starijim oko 50) kada kažu kako su naši stari živjeli i jeli isto kao i mi. Tačno jeli su maslanicu, kljukušu, masno ali su i radili u polju i to dosta sati dnevno, a današnja aktivnost doći do auta i eventulano nekada malo prošetati.
Ma dobro, svako vrijeme ima svoju boju. Ne vidim neku poentu u takvim poređenjima i raspravama, jer je svakome njegova muka najteža. Nema niko pravo generalizovati i kategorički tvrditi da je nešto bilo bolje/lošije.
Po mom mišljenju, stres i kvalitet ishrane su najveći uzročnici bolesnih stanja u današnje vrijeme. Dok je kontrolisanje nivoa stresa u biti luksuz, jer nema svako opciju da to prilagođava svojim mogućnostima, ishrana je nešto na što svi mogu obratiti pažnju. Samo treba htjeti.
U moju kuću ulazi isključivo provjerena hrana. Cijena me ni najmanje ne interesuje. Otišao sam i radim da svojoj porodici i sebi stvorim uslove da sami biramo životni put, a ne da se vodimo j.ebenim Angebotima i sličnim robovlasničko-kokuznim stvarima.. to sam mogao i u Bosni.
Jasno je meni da se naši ljudi većinom haman rađaju iskompleksirani.. al da neko zbog nekog nazovi flexa sa rentanim autom na godišnjem štedi na hrani i tako direktno ugrožava zdravlje, to mi jednostavno nikako ne ide u glavu. Pa kad se razboli, biće mu kriv mrski Zapad i njegovo kvazi izrobljavanje.
Da ne bude da pljujem samo po dijasporcima, naši u Bosni su još gori. Ja sam dijete iz grada, rođen sam na asfaltu, a gledam gdje god imam m2 zemlje da nešto posijem.. i u Bosni i u Njemačkoj. Ne zato što moram, nego zato što znam da je to ispravno. Dok je ovoj današnjoj ljaki sa makadama (bez uvrede bilo kome, znate svi da su gradovi danas puni takvih) to ispod časti jer su oni sad u stanu, rade, zarađuju.. pa zaboga, luk 2-3 marke, ko će se s tim peglati, lakše kupiti.
Ali se, po njihovom, ne razbole od toga. Politika je kriva, ne znaju doktori, mrze nas što smo Muslimani, vakcine, 5G.. ne znam, neki od milion drugih razloga. Uglavnom, nikad nije do toga što su jednostavno lijena iskompleksirana neuka ljudska vnago.
The saddest thing in life is wasted talent.