Spahic98 je napisao/la: ↑10 maj 2024, 10:09
Otisao je jer mu nisu dali da igra,to je jedina istina.
Grijao klupu losijim golmanima (Sehicu i Piricu).
Jako malo ekipa je spremno trositi mjesto stranca na golmana i to je glavni problem,da ima EU pasos bio bi odavno u Italiji ili Spaniji.
Vladan 26 godina ima ,to je jako mlado za golmana.
Neuer sa 38 i dalje najbolji golman svijeta.
Ma nemojte zajebavati ba s tim opravdanjima. I ja sam ga branio ovdje (možda i najviše) one godine kad se špekulisalo o promjeni reprezentacije i tad je imalo smisla, danas nema nikakvog. Nisu mu dali da igra - tačno, morao je dobiti šansu i braniti već tad kao prvi golman. Tada je bio naš najbolji golman, plus potencijal. I meni je u Sarajevu od prve utakmice bio drag, žao mi je što moram nekog tako kritikovati, ali Vladan ni po čemu nije zaslužio opravdanje (osim nekoj nastranoj potrebi koju navijači klubova imajuu da pucaju kontru i brane). **** se Vladanu za FK Sarajevo, ali kad to shvatimo za 5-10 godina, biće veselo. Bukvalno, Sarajevo=Rakow kod njega, a vi uprli da branite.
I ja mu ne bih čak previše ni zamjerio da se od tada ponaša normalno. Apsolutno shvatam želju svakog Srbina iz BiH da igra za Srbiju. Jednostavno, odrastaju tako, vole to i čak mi ni ne smeta (za razliku od većine, opet). Ali, očekujem respekt i prema BiH. Tim više, jer je prošao kroz mlade selekcije. Prvo se i te 2022. mogao oglasiti, reći "ne daju mi", reći "želio sam braniti za BiH", reći "volim BiH, ali draže mi je ako mogu Srbiju" ili bilo šta. On se poklopio, samo hinjaste izjave za srbijanske ili strane medije. Daje izjave trudeći se da je veći katolik od pape. I samo još jedan pokazatelj koliko je budala lik, svejedno nagovorili ga ili ne, NIKADA nije smio ovako zatvoriti vrata ovamo. Kao i inače u životu, ne trebaš to raditi. Imaš masu drugih igrača koji su išli igrati za druge reprezentacije, pa nikad nisu bili ovakva **** prema BiH i nije bilo problema da se nekad opet vrate.
U konačnici, nema Vladanov transfer veze s tim što je stranac. U većini liga Evrope na koje puca (dakle, ne ovaj istok), tog ograničenja ni nema, nit im je bitno. Vladanov problem je menadžer koji ga je nagovorio na sranja, kada je trebao praviti transfer, koji je mislio da je Vladan kvalitet za TOP 10 klubova u Evropi. Pouzdano, mogao je ići u Benficu ili Glasgow Rangers ili osrednje njemačke bundesligaše, a menadžer mu nije dao i mislio je da može proći bolje (u Benficu mu je dao, ali se htio ugraditi da obezbijedi 3 svoja naraštaja). Menadžera je otpustio, jer je skontao kolika je budala ispao (a taj menadžer je kumovao i nagovaranju oko reprezentacije), ali sada je prošao voz. Forma mu nije kao tada, Rakow nije više hit kao tada (a naravno misle da jesu i traže lijepe pare) i jednostavno ne može napraviti transfer kakav je mogao. On će vjerovatno prije ili kasnije završiti u četničkom klubu Crvena Zvezda, čak bi moglo biti i u narednoj godini, samo što se on još nada da će izletiti neka ponuda za zapad, ali teško. Neka Rusija, možda. Nažalost, nije iskoristio trenutak da ide u jače klubove.