FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

Istinasamo123
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Istinasamo123 » 12 maj 2024, 16:28

Osttribine je napisao/la:
12 maj 2024, 13:32
Aduka87 je napisao/la:
12 maj 2024, 13:15
Sad novi trener nova era, opet prekrizavanje 10 igraca i toliko dovodjenja, smijurija, pricajte sta hocete al Mirvom nikad od nas ozbiljnog kluba, sve kontas haj sabura, leci ce sve i onda ovo, bjezi vise.
Gdje ces to napisati, pa vidis da lik juce napisa kako su nam ove 3 sezone pod njegovim vlasnistvom najuspjesnije po broju osvojenih bodova, je.bo to sto su protivnici sakupili 20,30 bodova vise od nas, kakvi likovi. I onda kad kazes da ovo ne valja i da ovim rezultatima ne smijes biti zadovoljan jer FK Sarajevo nije Gošk ili Posušje npr da se zadovoljava plasmanom na cetvrtu poziciju i da smo Evropu ove sezone izborili zahvaljuci dvjema prvoplasiranim ekipama koje igraju u finalu Kupa onda si mahalaš, trovac, husrefovac i sta sve ne. Navijaci Ismira Mirvica, a ne FK Sarajevo. Tri godine su pod njegovim predsjedavanjem prosle, a rezultati katastrofa, neke od najvecih blamaza dozivljene nakon rata, jedino sto je pozitivno je to sto su igracima plate redovne i velike koje postignutim rezultatima ne opravdavaju. Ali dobro naci ce se ovih botova pozitivaca da nas ubjedjuju kako su nam svi drugi krivi i da nista nije do nas i kako treba vremena za bolje rezultate.
Dvije godine pricam o tome lobotomci vise vole mirvica od klubai tjeraju svoj inat i interes iako klubu ne ide dobro.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 12 maj 2024, 16:34

TETRAPAK je napisao/la:
12 maj 2024, 16:26
Nije problem sto Rozman ide, problem je koga ce budale dovesti. Ja tipujem na Osima pa da se opet u bojkot ide. Naravno karikiram ali dovesce nekog ko ce donijeti brdo problema sa sobom imam osjecaj.
Pa najveće pitanje je ko će normalan doći kod nas. Što zbog saveza, toksične sredine, do stalnog mijenjanja trenera. Ovo sa Rožmanom je zvučalo predobro da bi bilo istinito od početka nekako a opet bi volio da ostane jer sumnjam da možemo naći išta bolje. Eventualno neko ko bolje poznaje našu ligu.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 12 maj 2024, 16:39

Istinasamo123 je napisao/la:
12 maj 2024, 15:35
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 maj 2024, 13:02
Kako god, hvala i sretno u budućnosti Simone, nikad bliže nismo bili da uhvatimo kontinuitet da nas isti trener vodi drugu sezonu zaredom..
Nemamo vremena za tugovati, odmah kontaktirati nekoliko trenera.
Nekih posebnih želja više čovjek ni ne može imati, ali eto, po mogućnosti neko kome nije vrhunac ova kukuruz liga.
Bude li Husref, Ćorić i ta klapa, odmah ko navijači trebamo smanjiti očekivanja da se sačuva zdravlje koliko god je moguće.
A kakvo si imao ocekivanje sa slovencem?
Fk cetvrto mjesto
Meni bas sa Slovencem otislo zdravlje,sta ti je reci bosnjo kad zavrsimo cetvrti onda je kao sve ok,a od najtrofejnijeg trenera kao trebamo da pazimo na zdravlje :bow: :bih:

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 12 maj 2024, 16:43

I ako je nas najtrofejniji trener i ne zasluzuje vrijedjanje koje nekolicina ovih papaka sa foruma redovno provodi, ali ga vise na nasoj klupi ne bih volio vidjeti nikad iz razloga sto je to vec vidjen scenario kako bi zavrsilo, istina ne bi sigurno bio prvak s obzirom na ove okolnosti oko sudjenja, ali ne bi sigurno ni zaostatak za prvakom iznosio 20 ili 30 i kusur bodova, e taj zaostatak je najveci problem i smijesno se vaditi na sudije pri tolikom bodovnom zaostatku. Imali smo gresaka na nasu stetu u ovoj sezoni istina, ali isto tako u nekim utakmicama su sudijske odluke isle nama u prilog, pa u kup utakmici sa Slobodom u penal seriji nas golman je na svaku loptu ranije izlazio ali nam je to sudija progledao kroz prste, naravno to ovi koji kritikuju sudjenje nece spomenuti.
A da me neko pita a koga bi ti doveo, nemam pojma fkt, samo znam da me pojede ovo sto tri sezone zaredom zavrsavamo na cetvrtoj poziciji sa enormnom dvocifrenom bodovnom razlikom za prvakom drzave, a za to nam nisu krive sudije, nego nase lutanje sa trenerima, igracima, daj nam kakvih "imena" (citaj Prevaranda i sl.) da mi mozemo palamuditi kako ih samo mi u ovoj ligi mozemo dovesti.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 12 maj 2024, 16:56

Nego moze li Igman dobiti ovo? -15 je isto satisfakcija. Bolje nego -12
Joj sada gledam, primili smo isto golova ko mrtvi Zeljo :crazy:
Zadnja izmjena: pjankesarajevo, dana/u 12 maj 2024, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 12 maj 2024, 16:57

Neće Husref ništa napraviti, nadam se da su ovo bombe oko njegovog angažmana.

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 12 maj 2024, 16:57

Pa ja nmg vjerovati da je Husref u kombinaciji, opet i opet i opet i opet i opet :crazy:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 maj 2024, 16:58

Ma najjača stvar je meni da ovdje ljudi misle da smo za boljeg nego za Husrefa, Feđe ili Zalizanog. Hoće nazor nekakav evropski fudbal, evropski klub, a mahala hara u i oko kluba, raznih lobanja se mota oko kluba, nezdrava i toksična sredina, a liga krkanska i mešetarenje je sasvim normalna stvar. Radi kladara u 3 smjene. Nisam ni ja za Husrefa ili zalizanog, ali za boljeg i nismo.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 12 maj 2024, 17:01

Maroon1946 je napisao/la:
12 maj 2024, 16:14
Vanja8 je napisao/la:
12 maj 2024, 16:09
Maroon1946 je napisao/la:
12 maj 2024, 14:18

Načuli da dolazi najtrofejniji trener i digli ruke. :damn:
Nemoj samo da dovedu jos jednog "modernog" jer mi se sere cim cujem tu rijec. Prije bi Čalu doveo nego sve pomenute jer znam da ćemo se sa njim bar potući za titulu.
Ma jaa, vidimo i sami, svi evropski velikani stoje u redu i cekaju da angazuju Husa, pa mi Boga molimo da da odabere nas...
Izvini, ali koji nas je to vodio a da su za njega evropski velikani stojali u redu? Ne treba nama Guardiola ni Ancelotti da osvojimo bh. ligu. Mijenjao si tolike trenere u zadnje 4 godine i nikakav rezultat nisi napravio. Mozemo li provjerenu formulu probat ili cemo dati nekom novom magu iz Bugarske, Slovenije, Hrvatske da nas vodi pa da u ovo doba sljedece godine opet vodimo grcevitu borbu za Evropu? Niko ne govori da je Hus Sir Alex Ferguson, ali sto se nas tice mi boljeg trenera nismo imali.
Moras da shvatis da je njegovo proslo, jednostavno kao sto su i nase kone dovodile Amara kao najtrofejnijeg trenera lige pa se strmeknule u hendek iz kojeg se i sad cupaju...
Kod Husa se zna da je uvijek tempirana bomba, a generalno iz svake sredine gdje je bio otisao je, hajde da kazem, "neslavno"...
No, kakav god on bio, njegov nacin, pristup i poimanje taktike je vec u istoriji.
Igraj dugacke lopte na Mersu, pa ce se nesto isceprkati, pusti to...

Rekao sam da necu da branim niti da hvalim Rozmana, ali koliko god malo ili puno znao, pokusavao je i 4-2-3-1 i 4-3-3 i 3-5-2...
Mi kao klub moramo teziti ka napretku, moramo gledati u buducnost, a ne vracati se u 2013 g

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 maj 2024, 17:01

Rozman nije opravdao ocekivanja i to je to. Realno, trener skromnih mogucnosti, takvih u nasoj ligi imate koliko hocete..
Mirvic mu je dao odrjesene ruke, dobar budzet, ali i pored toga jedva 4 mjesto u ovoj smjesnoj ligi.
Ogromne pare su ulozene u klub, ali jedva se domoglo Evrope, na svu srecu.. na ljeto treba puno pametnije raditi

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 12 maj 2024, 17:03

pjankesarajevo je napisao/la:
12 maj 2024, 16:56
:rol:

Eto o cemu prosjecni pitar razmislja dok se u njegovoj avlije odlucuje o buducnosti kluba :tokralju:

Sta ces ti cinjenicno objasniti njemu a da shvati, ama bas nista.
Zadnja izmjena: TurkishAirlines, dana/u 12 maj 2024, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 maj 2024, 17:04

Osttribine je napisao/la:
12 maj 2024, 16:43
I ako je nas najtrofejniji trener i ne zasluzuje vrijedjanje koje nekolicina ovih papaka sa foruma redovno provodi, ali ga vise na nasoj klupi ne bih volio vidjeti nikad iz razloga sto je to vec vidjen scenario kako bi zavrsilo, istina ne bi sigurno bio prvak s obzirom na ove okolnosti oko sudjenja, ali ne bi sigurno ni zaostatak za prvakom iznosio 20 ili 30 i kusur bodova, e taj zaostatak je najveci problem i smijesno se vaditi na sudije pri tolikom bodovnom zaostatku. Imali smo gresaka na nasu stetu u ovoj sezoni istina, ali isto tako u nekim utakmicama su sudijske odluke isle nama u prilog, pa u kup utakmici sa Slobodom u penal seriji nas golman je na svaku loptu ranije izlazio ali nam je to sudija progledao kroz prste, naravno to ovi koji kritikuju sudjenje nece spomenuti.
A da me neko pita a koga bi ti doveo, nemam pojma fkt, samo znam da me pojede ovo sto tri sezone zaredom zavrsavamo na cetvrtoj poziciji sa enormnom dvocifrenom bodovnom razlikom za prvakom drzave, a za to nam nisu krive sudije, nego nase lutanje sa trenerima, igracima, daj nam kakvih "imena" (citaj Prevaranda i sl.) da mi mozemo palamuditi kako ih samo mi u ovoj ligi mozemo dovesti.
Apsolutno, za ovoliki zaostatak za vodecim dvojcem nisu krivi ni savez ni sudije. Pa nismo mi neki Bilbao da imamo u ligi Barcu i Reala pa da se u startu pomirimo da kasnimo 20 bodova za njima. Al poenta je da ligu ne bismo osvojili ni da Ancelottija dovedemo. Dovest Husrefa, instant trenera, po 6. put, u ovakvoj situaciji je realno glupost.
Glavni problem je to sto Mirvic nema ni muda a ni mozga. Za FK Sarajevo bi idealno bilo da se dovede ime koje provjereno dobro radi sa mladim igracima, a onda da se udvostruce ulaganja u akademiju i razvoj igraca. I onda da cetiri godine s jednim covjekom na klupi razvijas mlade igrace i svake sezone nadogradjujes tim sa 2-3 dobra starija igraca. Pa za 4 godine kad Vici istice mandat, ti imas fenomenalnu i uigranu ekipu koja onda ide na oba trofeja i grupnu fazu. Al najavit javno da u tom periodu rezultat pada u drugi plan i da trener ostaje tu barem 4 godine i da nema tjeranja ni u kom slucaju. Jer ovo bacanje para nema smisla, em se bezveze bacaju na igrace tipa Penaranda i Duljevic, em ti ne bi pomoglo i da dovedes 6 preskupih brazilaca ili bivsih/sadasnjih reprezentativaca, jer ako se Vici tako digne, upisat ces 30 pobjeda u sezoni i neces osvojit nista, jer ce Borac upisat 33 pobjede i osvojit ligu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 12 maj 2024, 17:05

Sa ostavkom/otkazom Rozmanu i Ibričiću utučiti i krivične prijave za uništavanje/devastiranje ekipe i igračkog kadra.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 maj 2024, 17:05

1,79 rozman dosad ima

Husref vinko fedja nebi ni evropu izborilida su bili na mjestu Rozmana..

Pobjeda u bl
I remi u mostaru 4:4 (penal)
Prolazak u 1/2 kupa
Go protiv zvjezde iz ofsida

A jos ovog ima hejbet gdje sudija usro

Sa gore postenim sudjenjem ROZMAN BI BIO 3-4 boda iza zrinjskig i igrao finale kupa..

Licno da sam trener PENERANDU BI POSLAO NA TRIBINE A I RENANA POSLE MADRIDA.. koje Renan cak bi Mirvic njega trebao pozvat i recimu nadji klub koji ce platit 300 k€ koje sam ulozio u tebe (ili ti plati) u suprotnom treniras odvojeno do kraja ugovora

Razumijem da je peneranda renan vivaros doveden striktno voljom Mirvica al to se pokazalo pogresno posebno pena i vivaros i Mirvic je tu spisko pare.. ROZMAN NIJE KRIV NIT SU TI IGRACI DOVEDENI NJEGOVOM ZELJOM.

Pena je dobio preko 15 utakmica Renan je dobio 12-13 utakmica (jedan broj utakmica fulio radi povrede) za Vivarosa neznam sta je bilo al nebi me cudilo da je istina sa mu nedostaje famelija..

Serbedzic zeljkovic balta su POSUDJENI, klub placa mozda 30% do 50% plate i dao je i tim momcima sansu da se pokazu

Gulashvili i mulalicu takodje. Nek se od ovih 5 igraca 2 ica vrate i jedan zauzme mjesto u prvih 11 (Gulashvili) a da drugi bude standardna zamjena (Serbedzic) super. Posebno ako se yzmu dvije cinjenice. Da smo izborili evropu i da se vecina ovde slozila da bam max trebaju jos 3 igraca bek stoper 10 tka da haramo. A u slucaju povratka serbdzica mozda samo bek i 10 tka..

Pogledajte velez i zrinjski. Garantujem da je Velez imao golmana u skladu kvaliteta njihove ekipe velez bi imao minimum 8 bodova manje.

Ista stvar sa zrinjskijem sa Bilbijom +sudijom.. imati u prosjeku 26 golova 3 sezone zaredom to nemoze bit slucajno.

Al isto tako te ekipe kad izgube (povreda prodaja) takve igrace Golman koji je odbranio 40 zicera u 31 kolo i igrac koji daje skoro 30 golova (50% svih golova zrinjskig)

Te ekipe ne da nece bit konkurentne FK SARAJEVU VEC te ekipe nece za 10 godina to moci bit..

Mi smo ustanju istat sad i bez trenera i hamze i ilijeva i buljubasica mustafica i bicemo jaci od veleza koji bi izgubio samo golmana i gulashvikija, kao i od zrinjskig bez nemanje

Uigranost treba 30-40 utakmica sto rozman ima

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 12 maj 2024, 17:07

bosnas_ je napisao/la:
12 maj 2024, 17:01
Rozman nije opravdao ocekivanja i to je to. Realno, trener skromnih mogucnosti, takvih u nasoj ligi imate koliko hocete..
Mirvic mu je dao odrjesene ruke, dobar budzet, ali i pored toga jedva 4 mjesto u ovoj smjesnoj ligi.
Ogromne pare su ulozene u klub, ali jedva se domoglo Evrope, na svu srecu.. na ljeto treba puno pametnije raditi
Luzerskim navijacima je postalo normalno da smo 4.a skrkano para u 2 sezone ko kmeljo u 6...
Nema ovde napretka sa ovim predsjednikom ko misli drugacije zivi u nekim zabludama.
Izbor trenera se suzava iz godine u godinu niko normalan nece doci ovde ko drzi do sebe i ko ima neko trenersko ime.
A kao sto sam spominjao vise puta kamion slovenaca je napravio vecu stetu klubu od pokojnog jesica i svite.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 12 maj 2024, 17:09

Znaci nova sezona borbe za evropu ko god da dodje
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 12 maj 2024, 17:10

Ne pije vode svakako sta god kazem, al i dalje stojim iza toga da nas je evo citavu sezonu svjetski neki trener vodio licno, ne bi bolje prosli zbog svih okolnosti i to je to. Odlaskom Rozmana mi smo samo na gubitku, jer sada ce ponovo doci neka nova ekipa, i stvano je nebitno ko ce doci, uigravat ce ispocetka neke svoje zamisli i igrat igracima koje on dovede i tako opet sve u krug jer je mala vjerovatnoca da ce se nama to sve svidjati na kraju iduce sezone i opet nista dobili nismo…
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 12 maj 2024, 17:14

Objektivac1946 je napisao/la:
12 maj 2024, 12:51
Football Manager Sarajevo 2024 :kafa:
Do you really want to overwrite save file and start new season?
"Yes" "No"
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 maj 2024, 17:17

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 maj 2024, 17:22

pjankesarajevo je napisao/la:
12 maj 2024, 16:56
Hahaha e jeste pukli ko kokice, ne budite kompeksasi ljubi vas brat.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 12 maj 2024, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Kera1403, Proximic, rimljanin90 i 26 gostiju.