Nije ovo '39 da bi jadna i siromašna Poljska išla na njemačke panzere sa konjicom.

Ljudi uče na svojim greškama iz povijesti i sukladno tome reagiraju na sukob u Ukrajini.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Nije ovo '39 da bi jadna i siromašna Poljska išla na njemačke panzere sa konjicom.
grafikon crtao neki cionista
PreseravanjeMortemHz je napisao/la: ↑14 maj 2024, 12:59Na sastanku u UN-u danas nije određen datum glasanja rezolucije o Srebrenici iako se to očekivalo. Možda bude 16., možda drugi dan. Čeka se da se zvanično kao dodatak nacrta uvede crnogorski prvi amandman o pojedinačnoj krivici. Drugi amandman otpada. Danas novi sastanak.
Zato što im Vlada igra između dvije vatre pa gledaju da nikoga previše ne naljute, ni srbe ni crnogorce, kako bi mogli ostati na vlastiBundesliga je napisao/la: ↑14 maj 2024, 15:06A zašto je Crna Gora to uradila? Zato što su i oni ovdje učestvovali sa Srbima u zločinima, pa da se ne bi i na njih odnosilo ili kasnije kakve komplikacije da ne proizađu iz toga. Mislim no brainer je usvojiti rezoluciju, bez ikakvih amandmana. Ovako samo ponižavaju žrtve genocida.
Tačno, i kod njih je nedavno bilo problema sa Srbima. A i da se ograde, jer je dokumentovano da su ovdje činili zločine.
U finalnom prijedlogu rezolucije, koji je Radiju Slobodna Evropa proslijeđen iz Memorijalnog centra Potočari, navodi se odluka UN "da 11. juli proglasi Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. koji će se obilježavati svake godine.donDondon je napisao/la: ↑15 maj 2024, 08:50ne mogu da stignem sve procitati.
sta Srbija zapravo koci,uopste donosenje rezolucije da ne bude dan sjecanja na genocid ili srbija hoce da tu bude samo individualac kriv i niko vise.
A sta mi hocemo i to sto hocemo imal gdje u presudama.
kad se rezolucija donese,nama ce to predstavljati neku satisfakciju da cio svijet obiljezava dan stradanja u Srebrenici jel i onda mozemo sljedecih 50 godina da govorimo bio je genocid cijeli svijet je rekao.
previse je ovo za mene![]()