Premijer liga BiH - aktuelno

Kamaga11
Postovi: 1802
Pridružen/a: 18 jul 2023, 12:47
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Kamaga11 » 15 maj 2024, 12:45

OsmaDolazi je napisao/la:
15 maj 2024, 10:36
bagniadiluca je napisao/la:
15 maj 2024, 09:42
OsmaDolazi je napisao/la:
15 maj 2024, 09:21
Vi ljudi bas nemate pametnija posla nego raspravljati ko je uspjesniji i bolji poslodavac i ko je u stabilnijoj situaciji. Onaj koji ide u Evropu predstavljati BiH ili onaj koji se bori za opstanak sa istim buđetom za plate nogometaša?
Pa stvarno ljudi, ne shvatam kako vam se da. Pa da smo mi u situaciji u kojoj su oni, grad bi gorio. Raspravljate sa osobama koji usljed nemogucnosti rijesavanja svojih problema, okreću pricu na drugog uspjesnijeg komsiju. To je isto ono kada ne mozes da shvatis kako komsija ide na putovanja, voza Bentlija, drma najbolje koke dok ti se jadan slomi da isplatis kredit od 20 000KM koji si digao za iPhone, Golf 5 i odlazak u Alanyu 8 dana all inclusive , i molis svu svoju rodbinu da ti pomogne da to isplatis jer si fukara koja ne zna zaraditi ! Svi su ti krivi, i sve ti je sumnjivo jer si nesposobna ubleha.

"Neki zive od kluba, neki za klub"!
Kraj price!
Znači Željo je fukara jer ga nije kupio neki tamo Azijat sa milijardama i nesposobni su zbog toga, a vi ste sposobni jer ste dobili sve na srebrnom pladnju, izborili 4 mjesto i u dugujete 33 miliona ?
Druze, znam da se volite, lizete i sta sve ne ali nemoj lupati gluposti. U dijelu BiH, entitetu Federacija BiH ni jedan fudbalski klub se ne može kupiti. Nesposobni su jer svake godine prikazuju plus a dodju do toga da im se imovina treba zaplijeniti, nesposobni su jer da nije bilo Nikšića prošle godine nebi igrali Evropu, nesposobni su jer ne znaju uplatnicu popuniti kako treba, nesposobni su jer se prodaju na svakom cosku, a ne znaju (neće pojedinci koji imaju privatnu dobit) se prodati. Mogao bih nabrajati do jutra, ali mi se neda.

Da se nadovezem samo da smo dobili na pladnju. Druze mi nismo politicka prcija kao vi da dobijemo na pladnju kao sto ste vi prikazali kroz izvjestaj preko 6 000 000 od pravnih lica i drzavnih firmi po naredbi velikg vodje zarad glasova na izborima. FK Sarajevo je dospio do investitora preko svojih navijaca koji su napravili statut, i isli po vukojebinama da bi nasli investitora. Hvala Bogu i nasli smo ga jer to je jedini nacin uz politicke projekte da se izadje iz zabokrecine ove nase lige koliko toliko. Naravno da je neuspjeh biti 4. ove sezone, uspjeh bi bio biti treci, jer pored vas i Zrinjskog kao politickih kujica uz Zelju koji dobija od politike sta pozeli ali srecom po nas nesposobni su da to pretvore u uspjeh na terenu, je prosto nemoguca stvar biti drugi. Na celu kluba je milioner covjek, koji voli Sarajevo, ulaze u Sarajevo itd. Ta 33 miliona je meni nepojmljivo sto spominjeta kao vas neki uspjeh a nas neuspjeh. Da li znate o cemu pricate uopste. To se mora prikazati, ali kako je Tan, pa Nam otpisao svoja potrazivanja (na papiru), tako ce i Mirvić, jer jedini nacin da ih naplati je prodaja upravljackih prava drugim investitorima. Zakonsi je tako regulisano i tako se mora. Jedini drugi nacin da poslujes je da ides kao kod vas da prikazes kao donacije javnih preduzeca, ili pozajmice gdje kasnije klub mora vratiti sa kamatom.

Nepojmljivo mi je da osobe koje su totalne neznalice se bakcu nekim stvarima o kojim pojma nemaju. A jos vise mi je nepojmljivo da se na to pale navijaci Sarajeva. Ono wtf, neko zaista misli da ce nas Mirvić/Tan radije ugasiti nego da vrati ulozeno prodajom upravljackih prava nekom drugom.
Sutra da se ispale Mirvic i Tan, mi cemo biti na istom mjestu na kojem je sada Zeljeznicar (to njih najvise boli, jer znaju to), tj molit cemo drzavu da za nas vraca dugove drzavi,lokalne kabadahije i politicki uhljebi ce nam biti u upravljackim strukturama, trosit cemo koliko zaradimo, srezati troskove maksimalno igrackog kadra a opet ostati sa trening kampom kojeg su investitori napravili... A i da se kojim slucajem ta situacija desi, nikada necemo biti u sitaciji da se grcevito borimo za opstanak i da ovisimo o volji "srpskog sampiona" i njegovih pijuna da li cemo ostati ili ne u ligi. Ova sezona im je bruka koju nikada nece oprati, 4 buđet lige, morao kupiti opstanak. Mada mene to i ne zanima, fakat vise uzivam u nasim problemima, da nam se klub stabilizuje sa normalnim ljudima u njemu, nego hoce li komsija morati kupiti 2-3 utakmice da ostane u ligi.

Nadam se da ti je sada jasnije o cemu sam pisao.
Kamaga11 je napisao/la:
15 maj 2024, 10:26

Nekad pisali parole o ovome,a danas vam susta istina.
Fakat imas obraza pisati o tome ko zivi na racun kluba? Mislim jeli moguće da ste tako odgojeni? Pa drzava zna sta vam se desava u klubu i ko vam vodi klub?

Nije to moja briga, svakako.
Ne znam samo sto ne bih trebao imati obraza? to sto ste vi ispinovali forumasi da neko zivi od kluba, pa ste prenjeli na Horde to je vec bruka hordi.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Avatar
Miljacka
Postovi: 4039
Pridružen/a: 30 okt 2020, 00:52
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Miljacka » 15 maj 2024, 12:48

Blues1921 je napisao/la:
15 maj 2024, 12:40
Miljacka je napisao/la:
15 maj 2024, 12:19
Blues1921 je napisao/la:
15 maj 2024, 11:25

Od onda kad delije sa severa povedose navijanje na sjeveru olimpijskog stadiona Kosevo. Na utakmici fudbalskog kluba Sarajevo.
Kad je to bilo druže? Nije lijepo lagati, pa se ljutiti kad te zovu lažovom i mitomanom.
Valjda navijas dovoljno dugo za sarajevo da ti ne moram ja "lagati" i "mitomanisati" na ovu temu.
Nikakav delija nikad nije poveo navijanje na sjeveru Koševa. Nema potrebe za laganjem. Niko ovdje nije rekao da su zemunci vodili navijanje na jugu, niti da su uopšte bili na jugu. :thumbup:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

OsmaDolazi
Postovi: 2764
Pridružen/a: 01 jun 2020, 18:31
Lokacija: Grbavica
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la OsmaDolazi » 15 maj 2024, 12:52

Akcija "Obrazujmo zajedno novopridošle građane grada Sarajeva" je počela :
"SD Sarajevo je upravljalo stadionom Koševo, sve dok se pojedini moćnici nisu sjetili osnovati novu javnu upravu "Centar za sport i rekreaciju". Tada je upravljanje dato na korištenje istom "centru moći". U tim trenutcima baš kada je SD Sarajevo-u oduzeto pravo na vlasništvo, drugom sarajevskom sportskom društvu je stadion Grbavica predan u vlasništvo (baš kao i ostalim sportskim društvima u svim ex-yu državama ). Da podsjetimo, u bivšoj državi svi stadioni su bili "naši",a ništa nije bilo "ničije". Što prevodu znači da su svi stadioni bili u državnom vlasništvu. Zašto je jedan gradski klub dobio vlasništvo nad stadionom dok je drugi ostao kratkih rukava je pitanje za lokalne stranačke moćnike koji su u tom periodu "održavali pravdu i red" u Kantonu Sarajevo. Podsjetimo vlasnik stadiona Koševo je opština Centar, dok je vlasnik stadiona Grbavica FK Željezničar i SD Željezničar (svako sa svojim dijelom)."

Za još lekcija, slobodno se obratite, nećete ostati uskraćeni za odgovor i neće vam biti odgovoreno rečenicama naučenim u predškolskim ustanovama uz obaveznu smajli brigadu.

PS Ne zamjeram na neznanju ovim koji nemaju dodira sa Sarajevom, učim samo građane istog.

Avatar
svrakino1921
Postovi: 16230
Pridružen/a: 14 sep 2017, 15:31
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 15 maj 2024, 13:24

SD Sarajevo je upravljalo stadionom Koševo, sve dok se pojedini moćnici nisu sjetili osnovati novu javnu upravu "Centar za sport i rekreaciju". Tada je upravljanje dato na korištenje istom "centru moći". U tim trenutcima baš kada je SD Sarajevo-u oduzeto pravo na vlasništvo, drugom sarajevskom sportskom društvu je stadion Grbavica predan u vlasništvo (baš kao i ostalim sportskim društvima u svim ex-yu državama ). Da podsjetimo, u bivšoj državi svi stadioni su bili "naši",a ništa nije bilo "ničije". Što prevodu znači da su svi stadioni bili u državnom vlasništvu. Zašto je jedan gradski klub dobio vlasništvo nad stadionom dok je drugi ostao kratkih rukava je pitanje za lokalne stranačke moćnike koji su u tom periodu "održavali pravdu i red" u Kantonu Sarajevo. Podsjetimo vlasnik stadiona Koševo je opština Centar, dok je vlasnik stadiona Grbavica FK Željezničar i SD Željezničar (svako sa svojim dijelom)."



:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Al su im zato politički moćnici omogućili ovo gdje su nastradale krave Kantona Sarajevo

Koliko su mocni Pitari u politici KS možete se uvjerit u sljedećem tekstu
Mislim da ovo nije zabilježeno na cijelom Dunjaluk


Društvo je izdalo u zakup 66.350 m2 poljoprivrednog zemljišta za nepoljoprivredne svrhe i to: FK Sarajevo za formiranje trening-kampa i Rail Cargo Logistics BH d.o.o. Sarajevo za pristupni put, što nije u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

Ugovor sa FK Sarajevo zaključen je 15. aprila 2014. godine na period od 25 godina, a mjesečna zakupnina je 3.000 KM (0,046 KM/m² mjesečno) i koristi se u svrhu formiranja trening-kampa FK Sarajevo.

"Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, poljoprivredno zemljište je prirodno bogatstvo i dobro od općeg interesa za FBiH, uživa posebnu zaštitu, koristi se za poljoprivrednu proizvodnju i ne može se koristiti u druge svrhe osim u slučajevima i pod uslovima utvrđenim Zakonom. Prema navedenom, društvo nije postupalo prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, jer izdaje u zakup 66.350 m2 poljoprivrednog zemljišta za nepoljoprivredne svrhe (za formiranje treningkampa i za pristupni put)", navodi se u revizorskom izvještaju.

Avatar
TurkishAirlines
Postovi: 2587
Pridružen/a: 15 sep 2023, 19:15

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la TurkishAirlines » 15 maj 2024, 13:28

Virtu4l je napisao/la:
15 maj 2024, 09:20
TurkishAirlines je napisao/la:
15 maj 2024, 08:58

De odluci se, jel se peru pare preko Sarajeva ili se investiraju u nadi da ce se kroz rezultate vratiti, a rezultata trenutno nema :kafa:

Ako se peru pare, onda rade dobar posao a ako su tu zbog rezultata onda ne rade dobar posao.

Samo se odluci na cemu smo, da i mi znamo i da se ne sikiramo.

Hvala
Ponovo lupaš gluposti i ispadaš glup.

Nađi post u kojem sam napisao da peru pare preko Sarajeva.

:wave:
Pa bolan tvoja rijec je ko toaletni papir, odsjeces, obrises i bacis.
Free PALESTINA


MIRVICU ODLAZI!!!


#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Avatar
H8Z7
Postovi: 4631
Pridružen/a: 12 okt 2022, 18:21
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la H8Z7 » 15 maj 2024, 13:31

TurkishAirlines je napisao/la:
15 maj 2024, 13:28
Virtu4l je napisao/la:
15 maj 2024, 09:20
TurkishAirlines je napisao/la:
15 maj 2024, 08:58

De odluci se, jel se peru pare preko Sarajeva ili se investiraju u nadi da ce se kroz rezultate vratiti, a rezultata trenutno nema :kafa:

Ako se peru pare, onda rade dobar posao a ako su tu zbog rezultata onda ne rade dobar posao.

Samo se odluci na cemu smo, da i mi znamo i da se ne sikiramo.

Hvala
Ponovo lupaš gluposti i ispadaš glup.

Nađi post u kojem sam napisao da peru pare preko Sarajeva.

:wave:
Pa bolan tvoja rijec je ko toaletni papir, odsjeces, obrises i bacis.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: auh jaka ova :rol:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

jasta
Postovi: 1779
Pridružen/a: 29 okt 2011, 17:35
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la jasta » 15 maj 2024, 13:32

Koliko god mi se gadilo sve što ima veze sa FK borac, Vuković je zaslužio da bude pozvan.

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61937
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2024, 13:35

TurkishAirlines je napisao/la:
15 maj 2024, 13:28
Virtu4l je napisao/la:
15 maj 2024, 09:20
TurkishAirlines je napisao/la:
15 maj 2024, 08:58

De odluci se, jel se peru pare preko Sarajeva ili se investiraju u nadi da ce se kroz rezultate vratiti, a rezultata trenutno nema :kafa:

Ako se peru pare, onda rade dobar posao a ako su tu zbog rezultata onda ne rade dobar posao.

Samo se odluci na cemu smo, da i mi znamo i da se ne sikiramo.

Hvala
Ponovo lupaš gluposti i ispadaš glup.

Nađi post u kojem sam napisao da peru pare preko Sarajeva.

:wave:
Pa bolan tvoja rijec je ko toaletni papir, odsjeces, obrises i bacis.

Znači ponovo slagao. :wave:
Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
FKSDoGroba
Postovi: 3450
Pridružen/a: 23 jul 2022, 20:54
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la FKSDoGroba » 15 maj 2024, 13:38

TurkishAirlines je napisao/la:
15 maj 2024, 13:28
Pa bolan tvoja rijec je ko toaletni papir, odsjeces, obrises i bacis.
:tokralju:

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61937
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2024, 13:43

Sad ponovo ide ona stara mantra, petorica će ga citirati i klicati mu, sve isti likovi, čekamo aneksa, dondona i ekipicu, itd...

Ja, sa druge strane, čekam da mi pokaže gdje i kad sam napisao da se preko FK Sarajevo peru pare. :kafa:
Evribadi sej Željo
Željoooo

OsmaDolazi
Postovi: 2764
Pridružen/a: 01 jun 2020, 18:31
Lokacija: Grbavica
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la OsmaDolazi » 15 maj 2024, 13:49

svrakino1921 je napisao/la:
15 maj 2024, 13:24
SD Sarajevo je upravljalo stadionom Koševo, sve dok se pojedini moćnici nisu sjetili osnovati novu javnu upravu "Centar za sport i rekreaciju". Tada je upravljanje dato na korištenje istom "centru moći". U tim trenutcima baš kada je SD Sarajevo-u oduzeto pravo na vlasništvo, drugom sarajevskom sportskom društvu je stadion Grbavica predan u vlasništvo (baš kao i ostalim sportskim društvima u svim ex-yu državama ). Da podsjetimo, u bivšoj državi svi stadioni su bili "naši",a ništa nije bilo "ničije". Što prevodu znači da su svi stadioni bili u državnom vlasništvu. Zašto je jedan gradski klub dobio vlasništvo nad stadionom dok je drugi ostao kratkih rukava je pitanje za lokalne stranačke moćnike koji su u tom periodu "održavali pravdu i red" u Kantonu Sarajevo. Podsjetimo vlasnik stadiona Koševo je opština Centar, dok je vlasnik stadiona Grbavica FK Željezničar i SD Željezničar (svako sa svojim dijelom)."


:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Al su im zato politički moćnici omogućili ovo gdje su nastradale krave Kantona Sarajevo

Koliko su mocni Pitari u politici KS možete se uvjerit u sljedećem tekstu
Mislim da ovo nije zabilježeno na cijelom Dunjaluk


Društvo je izdalo u zakup 66.350 m2 poljoprivrednog zemljišta za nepoljoprivredne svrhe i to: FK Sarajevo za formiranje trening-kampa i Rail Cargo Logistics BH d.o.o. Sarajevo za pristupni put, što nije u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

Ugovor sa FK Sarajevo zaključen je 15. aprila 2014. godine na period od 25 godina, a mjesečna zakupnina je 3.000 KM (0,046 KM/m² mjesečno) i koristi se u svrhu formiranja trening-kampa FK Sarajevo.

"Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, poljoprivredno zemljište je prirodno bogatstvo i dobro od općeg interesa za FBiH, uživa posebnu zaštitu, koristi se za poljoprivrednu proizvodnju i ne može se koristiti u druge svrhe osim u slučajevima i pod uslovima utvrđenim Zakonom. Prema navedenom, društvo nije postupalo prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, jer izdaje u zakup 66.350 m2 poljoprivrednog zemljišta za nepoljoprivredne svrhe (za formiranje treningkampa i za pristupni put)", navodi se u revizorskom izvještaju.
Pošteno druže švrakino, pošteno. Jedino si se ti udostojio koliko toliko da odgovoris, pa cak i na ovaj nacin. Nema veze koliko je pameti ulozeno u odgovor, ali prihvatam repliku.
Ovi ostali tvoji prijatelji se odmah zavukli u mišije rupice, cim ih malo jace poprskas, krene im curiti iz usta pa pobjegnu u toalet da se operu. Kada se operu, doci ce po novu porciju. Grupno, svi k'o jedan !

Kmenkake
Postovi: 500
Pridružen/a: 08 jul 2021, 18:05
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Kmenkake » 15 maj 2024, 13:49

Virtu4l je napisao/la:
15 maj 2024, 13:43
Sad ponovo ide ona stara mantra, petorica će ga citirati i klicati mu, sve isti likovi, čekamo aneksa, dondona i ekipicu, itd...

Ja, sa druge strane, čekam da mi pokaže gdje i kad sam napisao da se preko FK Sarajevo peru pare. :kafa:
Tu mantru vi iz situacije u situaciju koristite...

Avatar
svrakino1921
Postovi: 16230
Pridružen/a: 14 sep 2017, 15:31
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 15 maj 2024, 13:50

svrakino1921 je napisao/la:
15 maj 2024, 13:24
SD Sarajevo je upravljalo stadionom Koševo, sve dok se pojedini moćnici nisu sjetili osnovati novu javnu upravu "Centar za sport i rekreaciju". Tada je upravljanje dato na korištenje istom "centru moći". U tim trenutcima baš kada je SD Sarajevo-u oduzeto pravo na vlasništvo, drugom sarajevskom sportskom društvu je stadion Grbavica predan u vlasništvo (baš kao i ostalim sportskim društvima u svim ex-yu državama ). Da podsjetimo, u bivšoj državi svi stadioni su bili "naši",a ništa nije bilo "ničije". Što prevodu znači da su svi stadioni bili u državnom vlasništvu. Zašto je jedan gradski klub dobio vlasništvo nad stadionom dok je drugi ostao kratkih rukava je pitanje za lokalne stranačke moćnike koji su u tom periodu "održavali pravdu i red" u Kantonu Sarajevo. Podsjetimo vlasnik stadiona Koševo je opština Centar, dok je vlasnik stadiona Grbavica FK Željezničar i SD Željezničar (svako sa svojim dijelom)."



:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Al su im zato politički moćnici omogućili ovo gdje su nastradale krave Kantona Sarajevo

Koliko su mocni Pitari u politici KS možete se uvjerit u sljedećem tekstu
Mislim da ovo nije zabilježeno na cijelom Dunjaluk


Društvo je izdalo u zakup 66.350 m2 poljoprivrednog zemljišta za nepoljoprivredne svrhe i to: FK Sarajevo za formiranje trening-kampa i Rail Cargo Logistics BH d.o.o. Sarajevo za pristupni put, što nije u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

Ugovor sa FK Sarajevo zaključen je 15. aprila 2014. godine na period od 25 godina, a mjesečna zakupnina je 3.000 KM (0,046 KM/m² mjesečno) i koristi se u svrhu formiranja trening-kampa FK Sarajevo.

"Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, poljoprivredno zemljište je prirodno bogatstvo i dobro od općeg interesa za FBiH, uživa posebnu zaštitu, koristi se za poljoprivrednu proizvodnju i ne može se koristiti u druge svrhe osim u slučajevima i pod uslovima utvrđenim Zakonom. Prema navedenom, društvo nije postupalo prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, jer izdaje u zakup 66.350 m2 poljoprivrednog zemljišta za nepoljoprivredne svrhe (za formiranje treningkampa i za pristupni put)", navodi se u revizorskom izvještaju.



slika




NAČELNIK OPĆINE CENTAR
Mandić odgovorio direktorici Ajli Alimanović na tvrdnje da Općina Centar pomaže FK Sarajevo sa nula KM
Direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović jučer se na 24. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar obratila vijećnicima i istakla kako u 2023. ova općina nije u budžetu planirala klub kojim ona rukovodi, a povodom toga oglasio se i načelnik Srđan Mandić.


Mandić je na gostovanju u emisiji Špica na TVSA demantovao tvrdnje direktorice FK Sarajevo "da Općina Centar sa nula KM pomaže ovaj klub s Koševa".

- U ovoj godini za omladinski pogon FK Sarajevo planirano je 200 hiljada KM. Polovina tog iznosa je uplaćena, a ostatak je iz tehničkih razloga prenesen u budžet za slijedeću godinu. Također, imamo dogovor sa općinskim vijećem da će u rebalansu budžeta za 2023. biti izdvojeno dodatnih 100.000 KM.



Na insistiranje FK Sarajevo prihvatili smo aranžman sa FSBiH i krenuli sa rekonstrukcijom travnjaka na Koševu za koju će biti izdvojeno ugovorenih 550.000 KM uz značajne dodatne prateće troškove. Nije korektno reći da to nije pomoć klubu jer će, zahvaljujući ovoj investiciji, FK Sarajevo imati optimalne uslove za igru i organizaciju evropskih utakmica.

Ugovor o dugoročnom najmu stadiona koji smo potpisali u aprilu prošle godine rađen je u skladu sa zahtjevima FK Sarajevo, nakon višemjesečnih pregovora, i nije korektno sada ga nazivati štetnim po klub. Očekujemo zvanično, pismeno izjašnjenje o daljoj sudbini tog ugovora - poručio je Mandić pa dodao:

- FK Sarajevo za najam stadiona plaća simboličan iznos od 7.000 KM mjesečno, a troškovi održavanja su puno veći od toga, tako da se ne slažem s Alimanović da Općina Centar pomaže FK Sarajevo sa nula KM.

Stadion Koševo je bio i ostat će dom FK Sarajevo, a Općina Centar će i dalje biti pouzdan partner FK Sarajevo - dodao je Mandić.

Podsjetimo, Alimanović je jučer na sjednici Općinskog vijeća Centar poručila i kako je razočarana jer je Općina Centar uskratila pomoć.

- Mi smo bili negativno iznenađeni i razočarani kada smo to vidjeli. Naš klub je i dalje Udruženje građana, a ne privatni klub, kako to mnogi misle. Imamo privatne investitore koji pomažu budući rad kluba, ali sve buduće projekte i razvoj omladinskog pogona nećemo moći uraditi bez podrške lokalne zajednice - rekla je Alimanović, a potom navela ono što joj najviše smeta.

- U isto vrijeme Općina Novo Sarajevo svom matičnom klubu Željezničaru obezbjeđuje skoro milion KM za 2023. godinu, a kao što znamo ta općina ima mnogo manji budžet nego naša općina. Molim vijećnike da razmotre Nacrt budžeta, te da se nađe način da se ostvari zajednički interes između Općine i FK Sarajevo. Nama donacija ne treba na sreću, nama treba lokalni partner i podrška za zajedničke projekte - rekla je direktorica FK Sarajevo.




slika




01.02.2023.
10:59
Lijepe BIH priče
Općina Centar odličan primjer: Za stadion Koševo 300.000 KM, KK Bosna i FK Sarajevo po 100.000, značajna sredstva za besplatno bavljenje sportom mladih





slika





MARAKA ZA PODRŠKU FK SARAJEVO

U budžetu za 2023.g Opština Centar je Fudbalskom klubu Sarajevo namijenila 450.000 maraka direktne podrške, i to 350.000 maraka za Omladinski pogon Fudbalskog kluba Sarajevo, te 100.000 maraka za trenažni proces, odnosno za troškove odigravanja utakmica kao pomoć Klubu.




slika



Podsjećam vas da je upravo FSBIH investirao u novi travnjak skoro 2 miliona KM, a opština Centar oko 600.000 KM (zadnja tranša od 350.00 KM još nije uplaćena do zvaničnog okončanja tehničkog prijema) kako bi Sarajevo moglo odigrati svoje evropske utakmice. Dodatno smo samo u ovoj godini uplatili na račun FK Sarajevo 350.000 KM za podršku omladinskom pogonu, a planirana je i uplata u iznosu od 100.000 za trenažni proces i odigravanje utakmica. Posebno sam ponosan na aktivnosti uređenja stadiona pred utakmicu sa Torpedom kada je klub dao novac za renoviranje svlačionica, a ostale radove uređenja i čišćenja finanisrala opština. O svemu smo vas redovno izvještavali.

Podsjećam vas i da smo u aprilu 2021 g. potpisali ugovor sa tadašnjim menažmentom FK Sarajeva o trajnom zakupu stadiona na 30+15 godina. Ugovor je rađen na bazi zahtjeva FK Sarajevo, a OV Centar ga je kao takvog usvojilo i ovlastilo me da ga potpišem. Novi menadžment FK Sarajeva ocijenio je taj ugovor neprihvatljivim za Klub i njemu je, nakon dva aneksa o produženju, istekao zakonski rok.




Mislim da Vi necete da upravljate Koševom jer niste ludi to da uradite kad Vam je lakše ovako


Nek zna forumski puk da je ovo - UMIJECE PARAZITSKOG ŽIVLJENJA

Kmenkake
Postovi: 500
Pridružen/a: 08 jul 2021, 18:05
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Kmenkake » 15 maj 2024, 13:51

Na prvu sam fkt pomislio da ovaj Virtual u nekim situacijama raspolaže sa valjanim informacijama...ustvari njemu je samo dosadno.

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61937
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2024, 13:55

Kmenkake je napisao/la:
15 maj 2024, 13:51
Na prvu sam fkt pomislio da ovaj Virtual u nekim situacijama raspolaže sa valjanim informacijama...ustvari njemu je samo dosadno.
Valjane informacije u svim situacijama. :salut:


Vidiš kako vrdaju, spinuju, lažu, podmeću, na kraju i vrijeđaju... to ti se zove nemoć.
Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61937
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2024, 13:59

Sloga Doboj je po finansijskom izvještaju dala više para na plate prošle godine od Borca. :mrgreen:

Sloga 933.225 KM
Borac 874.043 KM


:mrgreen: :mrgreen:
Evribadi sej Željo
Željoooo

OsmaDolazi
Postovi: 2764
Pridružen/a: 01 jun 2020, 18:31
Lokacija: Grbavica
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la OsmaDolazi » 15 maj 2024, 14:00

Kmenkake je napisao/la:
15 maj 2024, 13:51
Na prvu sam fkt pomislio da ovaj Virtual u nekim situacijama raspolaže sa valjanim informacijama...ustvari njemu je samo dosadno.
Nadoći ćeš ! :kafa:

Avatar
KONTRASVIH
Postovi: 3451
Pridružen/a: 07 maj 2016, 22:19
Lokacija: Zanzibar
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la KONTRASVIH » 15 maj 2024, 14:32

Nama uzmu Kosevo
Oduzmite mu telefon!
SAMO VAS POSMATRAM
SUTORINA JE BIH

jurisicduska
Postovi: 4667
Pridružen/a: 09 jun 2015, 00:01
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la jurisicduska » 15 maj 2024, 14:56

Sad će Europa srećom pa se navijači ova 4 najuspješnija kluba mogu okrenuti tim temama , manje uspješni mogu organizovati neki turnir mira i prijateljstva da ne eglenišu o glupostima.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

OsmaDolazi
Postovi: 2764
Pridružen/a: 01 jun 2020, 18:31
Lokacija: Grbavica
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la OsmaDolazi » 15 maj 2024, 14:58

KONTRASVIH je napisao/la:
15 maj 2024, 14:32
Nama uzmu Kosevo
Oduzmite mu telefon!
Znam da ste navikli krasti telefone i torbice, ali ne moras to po forumu siriti ! Bruka u kucu :kafa:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Online

Trenutno korisnika/ca: supervizor i 20 gostiju.