FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
78
35%

Ukupno glasova: 225

visokohz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la visokohz » 21 maj 2024, 15:30

Sa srećom Mustafiću

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 21 maj 2024, 15:40

Ja sam uvijek za to da se skoncentrisemo na sebe, jer priča o suđenju i savezu nama škode na duge staze. Kako? Pa tako što će ova priča s Borcem stati, kratkog je daha, a kad se stvari napokon nivelišu, opet nas nigdje neće biti ako sportski segment ne dovedemo u red. Doći ćemo u situaciju da će iduće ili one tamo godine suđenje uz VAR biti manje vise okej, a opet nećemo niti prvaci.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 maj 2024, 15:43

Uz VAR može biti samo isto ili gore.
Nije baš kratkog daha ako ostane do 2029. godine, sa tim se efektivno ubio fudbal u državi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 21 maj 2024, 15:49

Mirza :tokralju: znaci i njemu moram stavti dobru cijenu. :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 maj 2024, 15:52

Čestitke Mirza! :salut:

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 21 maj 2024, 15:59

Rukovodstvo kluba je lose, ali im se gleda kroz prste zbog para.
Sto se mene tice neka idu sutra, draze mi je gledati juniore u prvoj ligi, nego da nas ovi levate.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 21 maj 2024, 16:12

Bravo Mirza! :salut:

Inače, uz dužno poštovanje svima, ta priča da se Mirvić i njegovi partneri ko biva ne mogu bosti sa rogatim može biti izvlakuša samo djeci i neukim ljudima. Ozbiljan biznismen uvijek (ali uvijek, bez iznimke) nađe način da zaštiti svoje interese.. baš to je jedna od stvari koje ga čine ozbiljnim.

Štagod ko mislio ili govorio, to je činjenica. Sve ostalo je šuplja. Mi smo u qrcu jer rukovodstvo ili neće ili ne zna promijeniti situaciju.. treće opcije nema.
The saddest thing in life is wasted talent.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 maj 2024, 16:17

Mustafic postaje stranac ??

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 21 maj 2024, 16:22

bordobijeli je napisao/la:
21 maj 2024, 16:17
Vidi fkt!
A mozda ima neka caka dvojno drzavljanstvo i sl.?

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 21 maj 2024, 16:39

Pa Herera iz Borca ima Kolumbijsko i Makedonsko drzavljanstvo i pika se kao domaći igrač koliko ja znam

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 21 maj 2024, 16:44

Ma mora moci to da ima dvojno drzavljanstvo sto ne bi moglo
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 maj 2024, 16:46

zagorski je napisao/la:
21 maj 2024, 16:22
Vidi fkt!
A mozda ima neka caka dvojno drzavljanstvo i sl.?
Kako će bolan postati stranac?

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 21 maj 2024, 16:48

slika

Ovo ce se pratiti :kafa:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 maj 2024, 16:50

Malo ce ga i zatamniti, crnac ce biti...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 21 maj 2024, 16:56

Samo nam još jedan stranac treba. :rol:

Šalu na stranu, čestitke Mirza, više nego zasluženo.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 21 maj 2024, 16:57

Mi moramo ali moramo uhvatit neki kontinuitet u igračkom kadru, mislim da smo izgradili neki kostur tu, na ovu ekipu 2-3 pojačanja su sasvim dovoljna da unaprijede ovu ekipu za 20%.

Igraci kojima istice ugovor:

Iliev - ne zna se baciti na desnu stranu (da li je posljedica povrede ili necega) ali ocito da su to svi skontali i iskoristavaju to maximalno. Svejedno je top golman za nasu ligu, prvi poslije Vladana za kojeg me nije strah ubačaja sa strane. Treba mu aktivirati klauzu za produzenje.

Aničić - hvala, doviđenja

Radović - ovdje sam baš u dilemi jer bi trebao ostati jedan od njih on ili Duraković. Ovaj je stariji ali po meni bolji iako je i on bašlija.

Sto se tice SŠ, iskreno svi smo vise ocekivali - po meni trebaju dobiti sansu cisto sto ne vidim neko bolje rjesenje i sto je neko rekao da skinemo vise taj mit da nekome treba dati vise od sezone. Nervira uzasno ova formacija 3-5-2 ocito je Rozman vidio da smo napravili neki niz sa njom ali sam ocekivao nakon sto smo obezbjedili Evropu da ce se vratiti na 4-3-3 i da na njoj gradimo a ostavimo ovu 3-5-2 kao neku back-up opciju u koju mozemo prijeci u toku utakmice.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 21 maj 2024, 17:17

holyman je napisao/la:
21 maj 2024, 01:19
Sto se tice danasnje utakmice el fatiha

Preslikana utakmica ko i 97% ostalih. Ne znamo protiv defanzivnih ekipa igrati i to je to. Mozda znamo ali ne mozemo, nisam pametan.

Ko god je izasao otvorenije protiv nas ove sezone nije dobro prosao. To je otprilike zrinjski 2x, tuzla, 2x borac (to se i ne racuna, da je regularna liga 4-0 bismo ih ubili oba puta) i kmeljo na kosevu kada smo im prepustili svjesno loptu.

Sve ostalo je bilo mucno za gledati, rak ociju. Posebno protiv ovih nebitnih ekipa, 90 minuta antifudbala.

Ovu losu igru bih prepisao ibricicu i Rozmanu koji su htjeli zadrzati kostur ekipe zadnji rok, ocigledno su pogrijesili.

Iako bih vise volio promijeniti 15 igraca nego trenera, nema smisla bilo sta mijenjati dok su genocidasi na vrhu.
Stvarno nema smisla ulagati u ekipu kad je to ono najmanje bitno. Pustiti iste igrace nek ganjaju ovu loptu, a sve resurse preusmjeriti na obaranje chetalja i balijandera u savezu. Ne gledati kojim metodama. Nema nazad Mirvicu!
Ja se slazem da je igra spora i da nema nekih puno akcija sa prvim dodirom.. slazem se da Ilijev jeste bolja opcija od Sehinovica i od Rogica, i da su sd i rozman pogrijesili i da su trazili golmana koji samo jedan segment (vazan) radi bolje od sehinovica izlazak na prekidima hvaranju lopte tu he sigurno nivo vladana al sutevi sa distance su nivo alaima..

Takodje greska sd rozmana jeste stoperski par ali tu smo na neki nacin profitirali jer serbedzicevu platu Radnicki pokriva (vecinu) nismo morali Anicicu placat raskid i dobili smo celika. Mozemo konstatovat da ovo i nije greska

Mehmedovic losa procjena ako cemo gledat ucinak. Ali covjek nije dugo igrao mlad je al na pozici gdje smo ostali bez avramoskog dala greska

Krdzalic jeste greska covjek nije odigrao nista povrijedio kad se vrati kad pocne igrat mozemo nesto konkretno reci

Ziljkic neznam sta je konkretno tacno bilo

Duljevic neznam sta je sanjim

Raskino
Ziljkica
Vrancica

Istekli ugovori
Avramoskom
Anicicu
Radivic

Istekla posudba
Hasic

Posudjeni
Balta
Vivaros
Serbedzic
Zeljkovic
Mulalic
Alisah
Gulashvili

E sad o utakmicama juce smo imali 6 100% sansi dali 1 go i primili iz polu sanse

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 maj 2024, 17:17

Pratim i moram reći da mi je zaista žao što je došlo do razlaza sa FK Sarajevo jer sam zaista uživao i u klubu i u gradu. Mislim da sam dao zaista svoj maksimum uvijek kada sam igrao i da sam ispunjavao sve zadatke koji su stavljeni ispred mene a posebno u vezi s dodatnim radom s mladim igračima kojima sam dosta pomagao.

Komunicirao sam i upravi da bih želio završiti igračku karijeru u Sarajevu i razgovarali smo o budućnosti u klubu – ili trenerskoj karijeri ili u menadžmentu. Siguran sam da bi moje iskustvo igranja na visokom nivou, rada s najboljim trenerima i kontakti u Evropi donijeli Sarajevu dobre stvari u budućnosti ali nekada ne ide kako je zacrtano“, govori nam Mario i nastavlja:

“Jednostavno novi stručni štab i sportski direktor koji su došli na početku sezone su imali dosta neprofesionalan odnos, ne samo prema meni već općenito u načinu rada i ja se nisam slagao sa takvim pristupom radu koji nisam vidio ni doživio nigdje tokom svoje karijere. Ipak, želim naglasiti da je predsjednik kluba g. Mirvić bio izuzetno korektan i napravili smo dogovor oko mog odlaska, a kako bi se ispoštovale želje novog stručnog štaba.

Nažalost, mislim da Sarajevo danas plaća cijenu tog pristupa i da bi uz dobrog i iskusnog trenera i bolju selekciju igrača mogli biti tim koji se bori ravnopravno za trofeje. Alibi ne postoji u velikim klubovima i to je jednostavno tako. Klubu, predsjedniku koji se nesebično zalaže i svim zaposlenicima kluba želim mnogo sreće u narednoj sezoni i budućnosti“, poručio je Vrančić.

Moram reci da mi je žao sto smo izgubili jedno ovakvo ime za dalji rad u klubu na koji je bio spreman. :|

Eto cak i nešto novo smo culi da je imao dodatni rad sa mladjim igracima.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

HZbec
Kontakt:

Post Postao/la HZbec » 21 maj 2024, 17:35

Mario :salut:
Bog Bosna i Bošnjaci

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 maj 2024, 17:47

Šta kažu branioci sš? Jel Mario relevantan?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: GradKamena2, mavi, Napapijri, pitara i 61 gost.