BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

Principatus
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la Principatus » 27 mar 2011, 14:33

Dule 078 je napisao/la:znam da ih vi obozavate jer idu na svaku utakmicu,ali meni ovi bhf mi opasno idu na zivce!malo su se previse ufurali da su nesto vazni
juce kad se gubilo i kad je podrska najpotrebnija oni traze da cijeli stadion skandira protiv saveza,i imao sam utisak da bi im bilo drago da se izgubi,da se tjera savez,susic ili ne znam ni ja sta...a kasnije kad se pobjedilo,oni bi da budu u centru paznje (ne slusaju spahica da se izadje na ulice i slavi,vec onaj govori da hoce bas tu kako bi oni pokazali nesto i nekome,vjerovatno da se operu zbog skretanja paznje na savez kad je podrska igracima bila najvaznija da se preokrene rezultat), i potpuno razumijem ibricica.

problem ovdasnjeg mentaliteta je sto bi svi bili nesto sto im ne pripada. svi bi vodili politiku drzave,saveza,svi bi postavljali i smjenjivali selektora,umjesto da budu samo ono sto jesu,a njihovo je samo da budu navijaci i nista vise.tacka!
pokusajte zamisliti,ali necete uspjeti,navijaca skotske,irske,danske itd,kako za vrijeme utakmice "vodi politiku" ili mijenja selektora (da li je bhf valjao ijedan selektor dosad?) :D ...u tim zemljama toga nema,tamo se samo-navija! a kad sudija odsvira kraj,onda izrazis svoje misljenje,najcesce aplauzom,bez obzira sto se godinama ne kvalifikujes nigdje,ali navijac treba da navija a ne da jede g o v n a!
te scene nindza navijaca koji bi da odlucuju svemu,mogu vidjeti samo kad gledam srbiju (tamo je jos gore,tole odlazi,pa zvizduci stojkovicu....),hrvatsku ili bih!
Cak nisam ni siguran dali je BHF poceo sa onim savez napolje. Ali moze biti.
I to sve cim smo ga primili, kad igracima pada moral. Sva sreca pa su se poslije pauze opametili i ponovo dali veoma jaku podrsku, koja je igracima dala dodatne snage i nosila ih do pobjede. Mozda i oni najzad nesto nauce iz toga. Ono na kraju kao da su se htjeli da se izvinu. Sve u svemu je ipak navijanje na kraju bilo dobro. Ono protiv Francuske je mnogo vise bila slika tog mentaliteta kojeg spominjes. No tamo vise nikad necemo ni igrati.

Za vrijeme utakmice i pred utakmicu isto nevolim neke velike rasprave, kritike ili cak zvizdanje/nepodrzavanje svoje momcadi. Tu svi trebaju da disu kao jedan. Koliko god da se nesto ne svidja: Puna podrska.
Poslije se jos uvjek moze pametovati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 27 mar 2011, 14:35

VolimLiverpool je napisao/la: Nije tačno.To je skandirano i prije primljenog gola.Znam to jer sam bio na zapadu.Fanaticosu su "Savez" a mi "napolje.
Fanaticosi su najjači!
Tebi je i Maletić imao neke sjajne prodore, tako da ne vjerujem tvojoj procjeni. :mrgreen: Nakon primljenog gola je sve što sam čuo "savez napolje". Do gola je bilo Bosnom behar i šta sve ne. Nijednom nisma čuo prozivanje saveza. A i uopšte je navijanje umrlo nakon primljenog gola, što je baš bezveze. Ipak, sve u svemu, atmosfera strašna!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 27 mar 2011, 14:40

da ne odete s teme :!: moja prognoza, teska pobjeda u rumuniji sa jednim golom razlike :) ako Bog da :D
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 27 mar 2011, 14:43

Daj ba raja nemojte bezze raspravljati sad o igracim, kakvi su bili .. svi su bili suuper .. nemojte sad pricati neke gluposti kao da je Senijad rekao "yebem navijace"?! niko nezna o cemu je on pricao .. a i ne zvuci bas kao 'yebem :S

SAD se mi svi moramo ujediniti!
ceka nas 29. Mart !
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 27 mar 2011, 14:44

Ono:"Cigani,cigani..." mi se uopste ne svidja.Svi koji su to izgovarali,treba da se stide !
12.9.2009.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 27 mar 2011, 14:49

Puma je napisao/la:
ZEno.T. je napisao/la:Ono:"Cigani,cigani..." mi se uopste ne svidja.Svi koji su to izgovarali,treba da se stide !
sad ce te napasti k'o mene sinoc
ljudi slazem se sa vama to nije lijepo ipak u nasoj zemlji ima dosta ljudi takvih,i nimalo se ne razlikuju od nas...zive fino posteno ,vole ovu zemlju...SVe je sinoc bilo i sot se tice igraca i navijaca i doceka Zenicana i svega za cistu 10-ku..sem tih vrijedjanja...al eto oprastamo nasim navijacima ipak su sinoc bili nas 12-ti igrac..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 mar 2011, 14:49

Kamenujte me slobodno, meni se nije svidjelo da to cujem, jbg :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 27 mar 2011, 14:50

ZEno.T. je napisao/la:Ono:"Cigani,cigani..." mi se uopste ne svidja.Svi koji su to izgovarali,treba da se stide !
sto se tice toga, to je vise za savez .. nego za rumune .. posto je toga bilo i prije na tekmama!
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2011, 14:50

Scena utakmice, definitivno :

slika

Nikad nisam Papeta vidio da se ovako raduje :D

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 mar 2011, 14:51

svi PRED ZGRADU SAVEZA 29TOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 27 mar 2011, 14:52

Sto ih vrijedja ? Zar se stide sami sebe,dobro nismo ih trebali zvati Cigani nego Romi.Pa dosta danasnjih "Zvijezda" ne krije da su cigani.Jednostavno ponose se time.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 mar 2011, 14:53

Gledam zadnje minute utakmice. Kako Dzeko onu dvojicu vodi do korner zastave, pa kad mu otimaju loptu, jos jedanput za njima i faulira, trga, bori se. Pa covjece mi smo se branili u njihoj polovini ili trecini.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 27 mar 2011, 14:53

Trebali smo uživati u pobjedi na jedan fer i korektan način, nikad se nisam slagao a niti ću se slagati sa vrijeđanjem i omalovažavanjem drugih, pogotovo na nacionalnoj osnovi. To je prije svega bezobrazno ne fer prema gostujućim navijačima. Treba se samo staviti u položaj kada mi gostujemo, pa onda nas nazivaju pogrdnim imenima, nikom to nije drago... :roll:
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2011, 14:55

Prvi put, da nam se protivnik u zadnjih 5-10 minuta nije priblizio golu, tj. da nisu stvorili nekakvu priliku. Normalno ga uvijek primimo u zadnjim minutama.

Bravo ljiljani, respect !

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 27 mar 2011, 14:55

Megamon je napisao/la:Sto ih vrijedja ? Zar se stide sami sebe,dobro nismo ih trebali zvati Cigani nego Romi.Pa dosta danasnjih "Zvijezda" ne krije da su cigani.Jednostavno ponose se time.
nezz hocemol se dobro aj i ti shvatit..al mislim da ono sto je bilo rumunjskih navijaca da su ono obicna gamad huligani jadnici..znaci i ako cemo cigane uporedit sa onim ljudima onda sve cigane na ovoms vijetu treba pobit..a ja ih znam puno puno i mogu vam reci da su prave ljudine..jes da zanimljivo pricaju :D..al su onako fini i prava gospoda..

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 27 mar 2011, 14:56

miralem444 je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Sto ih vrijedja ? Zar se stide sami sebe,dobro nismo ih trebali zvati Cigani nego Romi.Pa dosta danasnjih "Zvijezda" ne krije da su cigani.Jednostavno ponose se time.
nezz hocemol se dobro aj i ti shvatit..al mislim da ono sto je bilo rumunjskih navijaca da su ono obicna gamad huligani jadnici..znaci i ako cemo cigane uporedit sa onim ljudima onda sve cigane na ovoms vijetu treba pobit..a ja ih znam puno puno i mogu vam reci da su prave ljudine..jes da zanimljivo pricaju :D..al su onako fini i prava gospoda..
Pa da vise smo uvrijedili cigane nego onu gamad sto baca baklje na nase navijace.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2011, 15:00

[youtube][/youtube]

;)
Extra video

Silvio B
Kontakt:

Post Postao/la Silvio B » 27 mar 2011, 15:02

Ja sam Sarajlija i navijac Sarajeva ,ali volim sve one koji navijaju i daju podrsku nasoj Bosni i Hercegovini ,to se trenutno najvise odnosi na Zenicu i sve one koji su se trudili da prirede onakav docek nasoj repki , a sto se tice stadiona apsolutno se slazem da je BP nasa prava svetinja i ovim putem zelim Zenici i Zenicanima da se zahvalim sto na pravi nacin posrzavaju svoju drzavu i samo jos nesto ako se u nekoj doglednoj buducnosti sagradi Grbavica volio ih i tu da bude koja tekma ,jer mislim da se i na Grbavici moze napraviti sjajna atmosfera .

HAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 mar 2011, 15:02

"Cigani, cigani" je bilo u glavnom poslje onog nedosudjenog penala. Znaci to je bilo sudijama kao i uvijek.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 27 mar 2011, 15:04

Silvio B je napisao/la:Ja sam Sarajlija i navijac Sarajeva ,ali volim sve one koji navijaju i daju podrsku nasoj Bosni i Hercegovini ,to se trenutno najvise odnosi na Zenicu i sve one koji su se trudili da prirede onakav docek nasoj repki , a sto se tice stadiona apsolutno se slazem da je BP nasa prava svetinja i ovim putem zelim Zenici i Zenicanima da se zahvalim sto na pravi nacin posrzavaju svoju drzavu i samo jos nesto ako se u nekoj doglednoj buducnosti sagradi Grbavica volio ih i tu da bude koja tekma ,jer mislim da se i na Grbavici moze napraviti sjajna atmosfera .

HAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO
sve to stoji..al brate zapamti zenica bili polje imaju nesto sto nijedan drugi stadion nema nit ce imat..imaju dusu,imaju ono sto nekako daje sliku ove drzave..mali al nepobjedivi....tako je i nasa zemlja mala ,jednostavno znamo svi koroz sta je sve prosla kolko se krvi suza prolilo al opet je opstala,i dalje zivi ,i dalje radja svetske asova..a i BILINO POLJE isto tako malo ono al kad izadjes na travnjak imas osjecaj da si u pakao doso...
Zadnja izmjena: miralem444, dana/u 27 mar 2011, 15:06, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.