Postao/la NisamIsmirMirvic » 23 maj 2024, 22:20
Nevjerovatno sta ljudi pisu. Sto se ove sezone tice, da je bilo europsko sudjenje od pocetka do kraja, opet se mi ne bi ni priblizili tituli. Ponavljam, drugi nam bjezi 21 bod.
Nije nikakva atomska fizika sta ti treba da se ukljucis u borbu za trofeje u ovoj ligi. Trebaju ti, ugrubo: pare, organizacija i konstanta (relativan pojam za PLBiH uslove). Nista od ovoga ne garantuje da ces osvojiti bilo sta, ali se mozes boriti za trofeje.
Znaci trebaju ti sposobni i iskusni ljudi u klubu, dobar trener (po mogucnosti da poznaje ovu ligu), novac da sastavis ekipu i zadrzis je na okupu neko vrijeme. I treba ti uhodana organizacija, dakle da klub fukncionise iznutra kako treba i da uz to znas gdje sta zavrsiti kad zapne.
Od svih ovih uslova mi ispunjavamo samo jedan, imamo pare. Po ovome ostalom su ispred nas minimalno tri kluba: Borac, Zrinjski, Velez. Mi ovakvi kakvi smo trenutno (i zadnjih par sezona) smo miljama daleko od titule.
Iduce sezone se vrlo lako moze desiti da iskoci jos jedan klub i ukljuci se u borbu za Europu, na primjer kone ili listica. Nama je ove sezone olaksalo posao sto su oba ta kluba debelo podbacila i sto je Sloga odlucila da ne ide u Europu, ili joj je tako naredjeno.
Molim vas, hajde da budemo realniji.