Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Zrinjski je svoje kiksao dok je igrao u Europi i imao jak ritam.Realnost je ovaj 2 dio polusezone gdje su manje više bili odlični sa rezultatima.Opet kažem ,dovoljan pokazatelj će biti Europa i kako će se tu provesti Borac a kako Zrinjski.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHACampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:00Halali buraz zamjenio te sa onim Zekom![]()
A i ti ulijeces u pogresno vrijeme![]()

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Ovde čak ni admin ne zna kad je pravo vrijeme.H8Z7 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:10HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHACampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:00Halali buraz zamjenio te sa onim Zekom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti onako voliš tu statistiku ako.može ta tabela majke.ti.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Velež mi je drag ali jedino što je realno da nije isto igrati u Sarajevu i Veležu pa ni u Zrinjskom. Jednostavno nema težine za igrače kao što ima u Sarajevu. Dokaz su mnogi igrači koji su top u Zrinjskom, pa i u Veležu dok u Sarajevu ne ide. Glavni igrač Veleža u ovoj sezoni i nosioc igre je Guliša koji nije imao mjesta u Sarajevu. Protiv Sarajeva, pa i protiv komšija ponekad svi igraju kao da im je zadnja utakmica u životu u nadi da će skinuti skalp i onda narednu put Mostara lagano skinutih gaćica. To je surova istina i kontest koji karakteriše veličinu kluba. Pored toga savez u saradnji sa vicom i sudijskim aždajama su Sarajevo ove sezone iskasapili bukvalno. Ovo ti je surova replika za svemirski brod iz kojeg bi prema tvom stavu svi jedva dočekali da se prebace u helikopter zvani Sarajevo. Pozdravupohaluhizugnimda je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:45Znaci dosao si do te imaginarne tabele pretpostavkom da se Sarajevu posteno sudi, a ostalima da se sudi kako se sudilo ove sezone. Ne mozes tako razmisljati jebbo ga ti. Pa zakinuta je svaka ekipa, ne samo vi, cak i protiv tih istih klubova. Isto kao sto je svaka i pogurana, a vi vise nego vecina. Borac pljacka i stima od pocetka, ne bira koga ce, o tome se nema sta pricati.Zeko87 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:29U svakoj normalnoj i uređenoj zemlji bi bilo ove sezone kako sam napisao, možda si i u pravu glede Veleža ali po pitanju Borca je ovako kako sam napisao.upohaluhizugnimda je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:23
Svi smo mi nerealni sto se tice klubova za koje navijamo, ali vi pitari ste zaista fenomen. U kojem univerzumu bi vi bili drugi? Da je Sloga imala ambicije za Europu i da se nije morala sklanjati Borcu vi bi peti zavrsili.
Hajde eto da ne teoretisemo nista, zamislimo da se sudi i igra maksimalno posteno, vi bi opet bili u grcevitoj borbi za Europu i pitanje je da li bi je izborili. Vi bukvalno nikakve igre nemate, nista, bolje ste igrali pod Mirzom. Otvorite oci, ne mogu uvijek drugi biti krivi.
Jedino se slazem da bi Zrinjski osvojio titulu, a drugi bi bio vjerovatno Velez, sto je svakako veliki kompliment za grad Mostar.
Od prvog kola se drsko i strateški na barbarski način radilo na svakoj utakmici Borca počevši od bespotrebne zamjene domaćinstava dok ne podignu formu. Zatim se nastavilo sakaćenjem svake ekipe koja je pružala otpor cjepkanjem igre čim bi se centar prešao. Sloga i Zvijezda su im poklonili bodove Sarajevu se nije dozvolio ni da igra a kamoli da pobijedi. Ljudi su se na Koševu smijali , za tekmu u BL da i ne pričamo.
Spustite se na zemlju. Objektivno i realno, Velez je sa neuporedivo manjim budzetom i losijim individualcima za vas trenutno svemirski brod. Od pocetka sezone igraju puno bolje nego vi. Isto vazi i za Zrinjski, koji bi sasvim sigurno uzeo titulu u normalnim okolnostima.
Imate enorman budzet, sve uslove i nekoliko odlicnih individualaca, ali lutate nenormalno. Jednostavno niste ozbiljan kandidat za titulu niti mozete biti sve dok ste ovakvi. To ti je realnost. Da je ovo najpostenija liga na svijetu vi bi opet bili tu negdje oko cetvrtog ili petog mjesta, znaci u borbi za Europu. To je realna slika. Meni je licno drago sto vi to necete da prihvatite, jer to znaci da necete otkloniti probleme koji vas koce, ali opet ne mogu da vjerujem da neko moze biti ovoliko nerealan.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Ne slažem se.Zeko87 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:17Znači da smo imali regularnu sezonu, sa prosječnim suđenjem (ne dobrim već prosječnim) tabela bi izgledala ovako:
1. Zrinjski
2. Sarajevo
3. Velež/Borac
Finale kupa Zrinjski - Sarajevo.
Ovako smo sudjelovali najvećoj smijuriji ovog stoljeća. Nadam se samo da će Sipa reagovati kad već Uefu boli uho za stanjem u fudbalu van Liga 5.
1.Zrinjski
2. Velež, Sarajevo
4. Posušje
Borac od 5 do 8 mjesta.
-
- Kontakt:
Bas suprotno jer igraci puno vise zelje i htijenja pokazuju u mostarskim nego sarajevskim klubovima. Cuj pritisak igrati u Sarajevu kao da ste Viljareal hajde bjezi odavde 

E to si u pravu. O čemu se radi? Da znam možda bih i uradio.AVNOJ je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:24Ovde čak ni admin ne zna kad je pravo vrijeme.H8Z7 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:10HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHACampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:00Halali buraz zamjenio te sa onim Zekom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti onako voliš tu statistiku ako.može ta tabela majke.ti.

L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Međusobna tabela prva 4 kluba.
Ja ba valja igrati pred 1000 ljudi u Vrapčićima. Noge ti se sasjekuCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:38Bas suprotno jer igraci puno vise zelje i htijenja pokazuju u mostarskim nego sarajevskim klubovima. Cuj pritisak igrati u Sarajevu kao da ste Viljareal hajde bjezi odavde![]()

Jeste tako je ali dovoljan je i zvižduk iz Sarajeva da igrači ako treba i treneri sa komplet stručnim štabom fataju avion za Sarajevo, a onda izgore kao sijalice, ne znam zašto?CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:38Bas suprotno jer igraci puno vise zelje i htijenja pokazuju u mostarskim nego sarajevskim klubovima. Cuj pritisak igrati u Sarajevu kao da ste Viljareal hajde bjezi odavde![]()
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
-
- Kontakt:
Pa tih 1000 na stadionu Rodjeni blizu terena je kao 10 000 na onom opstinskom lavoru gdje ste domaciniStroj1946 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:46Ja ba valja igrati pred 1000 ljudi u Vrapčićima. Noge ti se sasjekuCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:38Bas suprotno jer igraci puno vise zelje i htijenja pokazuju u mostarskim nego sarajevskim klubovima. Cuj pritisak igrati u Sarajevu kao da ste Viljareal hajde bjezi odavde![]()
![]()

Cuj pritisak za Sarajevo igrati

-
- Kontakt:
Nisam uopste ulazio u to gdje je teze igrati i protiv koga se ostali naloze. Jednostavno je cinjenica da je Velez sa neuporedivo manjim budzetom i objektivno tankom ekipom odradio bolju sezonu nego vi. Ljudi bolje igraju od samog pocetka. I mi smo prosle sezone zavrsili ispread vas i Europu odigrali bolje nego vi. U obje te sezone ste imali bolje sudjenje nego mi i Velez.Amcho1 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:33Velež mi je drag ali jedino što je realno da nije isto igrati u Sarajevu i Veležu pa ni u Zrinjskom. Jednostavno nema težine za igrače kao što ima u Sarajevu. Dokaz su mnogi igrači koji su top u Zrinjskom, pa i u Veležu dok u Sarajevu ne ide. Glavni igrač Veleža u ovoj sezoni i nosioc igre je Guliša koji nije imao mjesta u Sarajevu. Protiv Sarajeva, pa i protiv komšija ponekad svi igraju kao da im je zadnja utakmica u životu u nadi da će skinuti skalp i onda narednu put Mostara lagano skinutih gaćica. To je surova istina i kontest koji karakteriše veličinu kluba. Pored toga savez u saradnji sa vicom i sudijskim aždajama su Sarajevo ove sezone iskasapili bukvalno. Ovo ti je surova replika za svemirski brod iz kojeg bi prema tvom stavu svi jedva dočekali da se prebace u helikopter zvani Sarajevo. Pozdravupohaluhizugnimda je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:45Znaci dosao si do te imaginarne tabele pretpostavkom da se Sarajevu posteno sudi, a ostalima da se sudi kako se sudilo ove sezone. Ne mozes tako razmisljati jebbo ga ti. Pa zakinuta je svaka ekipa, ne samo vi, cak i protiv tih istih klubova. Isto kao sto je svaka i pogurana, a vi vise nego vecina. Borac pljacka i stima od pocetka, ne bira koga ce, o tome se nema sta pricati.Zeko87 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:29
U svakoj normalnoj i uređenoj zemlji bi bilo ove sezone kako sam napisao, možda si i u pravu glede Veleža ali po pitanju Borca je ovako kako sam napisao.
Od prvog kola se drsko i strateški na barbarski način radilo na svakoj utakmici Borca počevši od bespotrebne zamjene domaćinstava dok ne podignu formu. Zatim se nastavilo sakaćenjem svake ekipe koja je pružala otpor cjepkanjem igre čim bi se centar prešao. Sloga i Zvijezda su im poklonili bodove Sarajevu se nije dozvolio ni da igra a kamoli da pobijedi. Ljudi su se na Koševu smijali , za tekmu u BL da i ne pričamo.
Spustite se na zemlju. Objektivno i realno, Velez je sa neuporedivo manjim budzetom i losijim individualcima za vas trenutno svemirski brod. Od pocetka sezone igraju puno bolje nego vi. Isto vazi i za Zrinjski, koji bi sasvim sigurno uzeo titulu u normalnim okolnostima.
Imate enorman budzet, sve uslove i nekoliko odlicnih individualaca, ali lutate nenormalno. Jednostavno niste ozbiljan kandidat za titulu niti mozete biti sve dok ste ovakvi. To ti je realnost. Da je ovo najpostenija liga na svijetu vi bi opet bili tu negdje oko cetvrtog ili petog mjesta, znaci u borbi za Europu. To je realna slika. Meni je licno drago sto vi to necete da prihvatite, jer to znaci da necete otkloniti probleme koji vas koce, ali opet ne mogu da vjerujem da neko moze biti ovoliko nerealan.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE
Njegomirović 13 mečeva u PL ove sezone
8 sudio Borcu
3 Slogi
Jedina 2 meča gdje nije delegiran RS komponenti su:
Željo-Široki
Posušje -Velež
8 sudio Borcu
3 Slogi
Jedina 2 meča gdje nije delegiran RS komponenti su:
Željo-Široki
Posušje -Velež
Frajer hladno napisa u istoj recenici da je sezona bila regularna da bi Sarajevo igralo finale kupa. Istog onog kupa gdje su Slobodu prosli nakon sto im je golman znamo kako branio penale. E svasta.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
- Kontakt:
To je mit koji oni cesto potenciraju. Mozda je nekad imalo smisla, ali vise nema nikakvih osnova.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:38Bas suprotno jer igraci puno vise zelje i htijenja pokazuju u mostarskim nego sarajevskim klubovima. Cuj pritisak igrati u Sarajevu kao da ste Viljareal hajde bjezi odavde![]()
Imaju eto istok, psovace i slicno, ali sta ti to znaci kad kao igrac imas ogromnu platu za nase uslove i zasticen si kao polarni medvjed. Igrao ne igrao, plata lijeze. Ako te otjeraju, isplate te.
U klubu se pobrinu da preko PR kampanja i botova sve probleme svale na druge, od mafije do saveza. Za jednog igraca nema boljeg kluba od Sarajeva. Vecina njih se do kraja karijere nigdje se nece komfornije osjecati.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE
-
- Kontakt:
Pa bilo je primjera evo u zadnjih par godina Bodul,Kapić,Avramovski, Peneranda pa i Sušić igrali u ligama petice neki pa u Sarajevu ništa.Amcho1 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:33Velež mi je drag ali jedino što je realno da nije isto igrati u Sarajevu i Veležu pa ni u Zrinjskom. Jednostavno nema težine za igrače kao što ima u Sarajevu. Dokaz su mnogi igrači koji su top u Zrinjskom, pa i u Veležu dok u Sarajevu ne ide. Glavni igrač Veleža u ovoj sezoni i nosioc igre je Guliša koji nije imao mjesta u Sarajevu. Protiv Sarajeva, pa i protiv komšija ponekad svi igraju kao da im je zadnja utakmica u životu u nadi da će skinuti skalp i onda narednu put Mostara lagano skinutih gaćica. To je surova istina i kontest koji karakteriše veličinu kluba. Pored toga savez u saradnji sa vicom i sudijskim aždajama su Sarajevo ove sezone iskasapili bukvalno. Ovo ti je surova replika za svemirski brod iz kojeg bi prema tvom stavu svi jedva dočekali da se prebace u helikopter zvani Sarajevo. Pozdravupohaluhizugnimda je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:45Znaci dosao si do te imaginarne tabele pretpostavkom da se Sarajevu posteno sudi, a ostalima da se sudi kako se sudilo ove sezone. Ne mozes tako razmisljati jebbo ga ti. Pa zakinuta je svaka ekipa, ne samo vi, cak i protiv tih istih klubova. Isto kao sto je svaka i pogurana, a vi vise nego vecina. Borac pljacka i stima od pocetka, ne bira koga ce, o tome se nema sta pricati.Zeko87 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:29
U svakoj normalnoj i uređenoj zemlji bi bilo ove sezone kako sam napisao, možda si i u pravu glede Veleža ali po pitanju Borca je ovako kako sam napisao.
Nije valjda veći pritisak u Sarajevu nego u Hajduku,Zvezdi ili bundes ligi,engleskoj...
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Eh ako pogriješim halalite. Znači međusobni dueli prve 4 ekipe.
Borac
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Stani druze evo da izuzmemo Velez iz diskusije da pokusam sto objektivniji biti. Na osnovu cega je trenutno veci pritisak za igrom u Sarajevu u odnosu na Zrinski? Ljudi postavili temelje pretprosle godine ispali u posljednjoj sekundi, ove godine otisli u grupe, pri tom svemu odigraju opet odlicnu sezonu gdje uzmu kup i odigraju vise utakmica u sezoni engo do sad ijedna ekipa. Ja ih ocima ne mogu, ali kako je to veci pritisak vama gdje vam kazu kad dodje trener kontinuitet bla bla ove godine je cilj izaci u Europu, a kod njih situacija brane duplu krunu, postavili neki nivo novi koji sad svi ocekuju da ce se nastaviti jer im se isplatilo sto finansijski sto po dizanju rejtinga kluba. Pusti mi sad stadion, gledanost i pritisak imena, svakako da je Sarajevo koje iza sebe ima historiju i visoka pcekivanja veci klub od Zrinskog, ali koliko god to tesko bilo priznat oni su postavili malo vecu ljestvicu. Ne mozes ni na kartu posjete igraz jer nije Kosevo nazalost grotlo gdje vas 20 hiljada redovno tjera strah u kosti kako vama tako i protivnicima, vec je to 6,7 hiljada u vrh glave koje momci na terenu ni ne dozivljavaju dok ne krenu prema tunelu.Amcho1 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:33Velež mi je drag ali jedino što je realno da nije isto igrati u Sarajevu i Veležu pa ni u Zrinjskom. Jednostavno nema težine za igrače kao što ima u Sarajevu. Dokaz su mnogi igrači koji su top u Zrinjskom, pa i u Veležu dok u Sarajevu ne ide. Glavni igrač Veleža u ovoj sezoni i nosioc igre je Guliša koji nije imao mjesta u Sarajevu. Protiv Sarajeva, pa i protiv komšija ponekad svi igraju kao da im je zadnja utakmica u životu u nadi da će skinuti skalp i onda narednu put Mostara lagano skinutih gaćica. To je surova istina i kontest koji karakteriše veličinu kluba. Pored toga savez u saradnji sa vicom i sudijskim aždajama su Sarajevo ove sezone iskasapili bukvalno. Ovo ti je surova replika za svemirski brod iz kojeg bi prema tvom stavu svi jedva dočekali da se prebace u helikopter zvani Sarajevo. Pozdravupohaluhizugnimda je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:45Znaci dosao si do te imaginarne tabele pretpostavkom da se Sarajevu posteno sudi, a ostalima da se sudi kako se sudilo ove sezone. Ne mozes tako razmisljati jebbo ga ti. Pa zakinuta je svaka ekipa, ne samo vi, cak i protiv tih istih klubova. Isto kao sto je svaka i pogurana, a vi vise nego vecina. Borac pljacka i stima od pocetka, ne bira koga ce, o tome se nema sta pricati.Zeko87 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 21:29
19V22
Samo sto saljemo filijali svoje igrace na kaljenje, da nauce da igraju pod pritiskomCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:51Pa tih 1000 na stadionu Rodjeni blizu terena je kao 10 000 na onom opstinskom lavoru gdje ste domaciniStroj1946 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:46Ja ba valja igrati pred 1000 ljudi u Vrapčićima. Noge ti se sasjekuCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑23 maj 2024, 22:38Bas suprotno jer igraci puno vise zelje i htijenja pokazuju u mostarskim nego sarajevskim klubovima. Cuj pritisak igrati u Sarajevu kao da ste Viljareal hajde bjezi odavde![]()
![]()
![]()
Cuj pritisak za Sarajevo igratiProtiv Zvijezde i Sloge vam se igraci ponasali kao da igraju za Mladost iz Velike Obarske
![]()

Trenutno korisnika/ca: Bordotim, ErosViverosViv, Rule_hz, Vanja8, VolimBiH96 i 37 gostiju.