AC Milan

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

b00t
Postovi: 80
Pridružen/a: 25 apr 2019, 20:53
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la b00t » 26 maj 2024, 01:32

Ne svanulo vlasnicima velikog AC Milana dabogda..


AMIN ;D

Avatar
galia95
Postovi: 1158
Pridružen/a: 23 maj 2023, 00:42
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la galia95 » 26 maj 2024, 02:54


Avatar
galia95
Postovi: 1158
Pridružen/a: 23 maj 2023, 00:42
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la galia95 » 26 maj 2024, 03:21


Avatar
galia95
Postovi: 1158
Pridružen/a: 23 maj 2023, 00:42
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la galia95 » 26 maj 2024, 03:29


Avatar
milanist
Postovi: 12270
Pridružen/a: 22 jul 2012, 23:46
Lokacija: 07.07.2009
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 26 maj 2024, 11:37



Hvala Mister, zasluzio si lijep oprostaj :salut:

slika

slika

Hvala Giroud, koji laf si ti bio aferim :tokralju: :salut:

slika

:salut: Vikingu nas.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Avatar
Raonffa
Postovi: 26295
Pridružen/a: 29 feb 2016, 17:18
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 26 maj 2024, 13:38

Hvala Oliju i Kjaeru na svemu, uvijek maksimalno požrtvovani za tim, njihovo iskustvo je mnogo doprinijelo osvajanju Scudetta :salut:

Što se tiče Piolija, čovjek ne zna šta bi napisao. Od toga da mu kuća bude što dalje od Milana, do toga da mi je sinoć bilo malo i krivo što odlazi.

Da ne bih nešto predugo pisao, rekao bih da nas je vratio na pravi put ali definitivno je pokazao dosta limita i jasno je da sa njim više nismo mogli napredovati dalje.

On je sada otišao, ali problemi će i dalje ostati jer koliko god da je bilo do Piolija, toliko je bilo i do klupskog rukovodstva koje se zadovoljavalo trenutnim stanjem. Kako je on pokazao određene limite u napredovanju, dako je i rukovodstvo pokazalo limite gdje evo i po trenutnom izboru za trenera jasno se vidi da oni nemaju cilj da se klub vrati u sam vrh evropskog nogometa.

Da li ćemo žaliti za Piolijem ne znam, iskreno govoreći nisam siguran da hoćemo čak i ako dođe taj Fonseca. Ova ekipa ima kvalitet za top 4 u Italiji ko god da im je trener, samo je pitanje kakav će odnos sa igračima uspostaviti taj novi trener. Pioli je očigledno imao dobar odnos sa igračima, to se najbolje vidjelo sinoć. Neki strmoglavi pad možemo doživjeti samo ukoliko novi trener karakterno bude totalni promašaj i ne legne igračima, u svakoj drugoj soluciji msm da je top 4 realnost, i u tom smislu odlaskom Piolija ne bi izgubili ništa.

E sad, drugi par cipela je što vrlo vjerovatno nećemo ni napredovati. To će, pored trenera, svakako zavisiti i od predstojećeg mercata. Prošli ljetni mercato nije bio loš, koliko god pojedinci osporavali ljetošnja pojačanja ispalo je da je faktički skoro svaki novi igrač bio pojačanje.

Po meni, pod moranje nam je napadač, zadnji vezni, stoper i desni bek. To su dakle četiri igrača za prvu postavu i djeluje nemoguće da ova vlasnička struktura sve to riješi, a to je samo ono što se "mora" uraditi, a ima još sigurno 2-3 pozicije koje treba osvježiti jer pojedini igrači u Milanu su evidentno dostigli svoj limit i bojim se da sa njima nećemo napredovati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Avatar
Stroj1946
Postovi: 8324
Pridružen/a: 24 nov 2016, 22:38
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Stroj1946 » 26 maj 2024, 14:52

Onaj oproštaj za trenera i igrače sinoć gledajući ono je pomalo tužno a i ispod nivoa kluba kakav je Milan. Oproštaj OK, ali ne kao da su osvojili titulu prvu put u historiji. Ista priča je bila i sa Zlatanom. Totalno nepotrebne stvari, ne dolikuje to Milanu, odlazili su veći, puno veći od njih, sa puno više osvojenih trofeja, oni su samo igrači i zaposlenici u klubu. Nekako izgledalo isforsirano i kao neka vještačka proslava i to nizašta, daj da nešto obilježimo samo, čisto uvlačenje navijačima zbog katastrofalne dvije sezone a i zbog prozivanja uprave. Nek pogledaju malo Atalantu, Inter i Juventus ove sezone, eventualno i Fiorentinu ako osvoji trofej, pa onda nek organiziraju proslave. Dok oni slave oproštaje i prisjećaju se prošlosti, drugi ulažu i slažu trofeje njima pred nosom.
Ovo za Piolija i odnos igrača. Potreban je dobar ali profesionalan odnos, a ne jaranski ili prijateljski kao što je on imao sa nekolicinom, koji ga je koštao rezultata, koji su zbog toga i pružali loše pratije, ko će im šta, jer će opet igrati, neki nisu ni imali konkurenciju, pa im se moglo, drugi su ga hvalili jer im je valjao, treći nisu ni bili glavom tu.
Na kraju krajeva dio ove ekipe je osvojila Scudetto, pa su se zadovoljili time, poslije toga je došao pad jer su mislili da imaju kredita zbig toga, kao ono šta hoćete osvojili smo. E to je taj mentalitet i razmišljanje koji je koštao Piolija i igrače. Ono dosta od mene, Scudetto i polufinale LP. On je ostvario lične interese i ciljeve sa titulom. Njemu sretno, ali ovakav Milan će morati čekati još najmanje 2,3 sezone na borbu za titulu, jer ide rekonstrukcija tima, a i nemaju ljude u klubu koji znaju to postaviti i organizirati, osim u oproštajima, tu su prvaci :salut:

Avatar
muxa
Postovi: 11441
Pridružen/a: 01 nov 2011, 10:09
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 26 maj 2024, 15:03

Pročitah na milannews komentar na eventualni angažman Fonsece: "..da bi se angažovao takav trener potrebno je mnogo domišljatosti i, po mom mišljenju, dosta nesposobnosti ."
Ubo coek u sridu sto bi se reklo :)
Il Club più titolato al mondo!

Avatar
Beduin
Postovi: 16766
Pridružen/a: 07 avg 2015, 19:10
Lokacija: Beduin nema stalnu lokaciju
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Beduin » 26 maj 2024, 15:11

Istekom nekih ugovora se rasteretio budzet i otvorio prostor za novu kupovinu, ali za startnih 11 prvenstveno.

Golmani:
Mirante odlazi, tako da mislim da nece dovoditi nikakve zamjene ako planiraju malog Navu ostaviti kao treceg golmana (ili dovedu opet nekog na zalasku karijere kao jeftino kratkorocno rjesenje).
Nepoznanica je sta sa Mikeom, jer se spominjala zainteresovanost nekih klubova, za dobru cijenu bi pn bio najbezbolnija prodaja, jer ima par kvalitetnih rjesenja u ligi za dovesti.

Stoperi:
Kjaer i Caldara odlaze, taman mjesto za jednog dobrog stopera gdje bi na platu ovog dvojca jos malo dodao za to pojacanje.
Ostali smo na Tomori, Kalulu, Thiaw i Gabbia, s jos jednim za startnih 11 + Simic je odlicno popunjeno.

Bekovi:
Lijevo smo na konju, samo dovesti ili nekog solidnog za rotacije ili stisnuti muda i poceti forsirati Bartesaghia, sto ni ne bi bilo lose kad znas da Theo igra skoro svaku tekmu i fizicki je prespreman pa bi mogao lagao ovog ubacivati po neku minutazu da stice iskustvo. Ali za takvo nesto trebas i trenera s mudima i vizijom.

Desno smo losi i prenatrpani. Treba nam kvalitet za prvih 11 i mi to nemamo u timu pa je kupovina neminovna. Terracciano se bespotrebno doveo, ali ako ga se planira forsirati onda Florenzija se moras rijesiti. Volio bih da i Jimenez moze vremenom upasti u rotaciju jer momak itekako ima slifa i bice dobar bek, ali ne znam da li ce ga otkupiti od Reala uopste, ali mislim da itekako bi ga trebali vezati za nas.
Tako da Calabria, Terracciano, Florenzi je lose i visak. Kamo srece da prodaju Calabriu, a Florenzia posalju na posudbu jer mu istice ugovor na kraju sezone, a da Jimenezu i Terraccianu pridruze nekog bas kvalitetnog u prvih 11.

Sredina:
Ovdje je prica za sebe. Sve zavisi od novog trenera i formaciju koji zeli, ali i pored svega moraju dovesti kvalitetnog zadnjeg veznog, razbijaca, prznicu, radilicu, koji ce staviti Adlija na ledja i lomiti protivnicke napade.
Imamo Benacera, Adlia, RLC, Reijndersa, Musaha, Pobegu + Zeroli. Pretanko. Ako mogu prodati Benacera i Adlia, a dovesti za te pare kako Bog zapovijeda veznjaka, ja bih bio presretan. Ako bi i Pobegu prodali, onda treba jos jedan veznjak, ali cisto sumnjam da cemo toliko prodavati.

Krila:
Popunjena, nista ne dirati osim neke prodaje. I ovdje se ne bih zalio da prodaju Leaoa, a da Okafora gurne u prvih 11, a od para koje se spominju za Leaoa dovedu konkurenciju Noahu i ostatak para preusmjere na napadaca.
Chaka Traore mozda na posudbu i naredne sezone, mada i on bi mogao pomalo cesce dobijati minute i u prvom timu jer bice to sasvim dobro krilo, a ima 19 godina.

Napad:
Giroud i Jovic odlaze pa smo bez napadaca. Camardu necu ni da ubrajam ovdje sa njegovih 16 godina, vjerovatno ce jos godinu u Promaveri pa ako uspije poneku minutu ubrati u seniorskom fudbalu.
Jos se ne zna hoce li srbinu ponuditi ugovor, za razumnu platu ne bih imao nista protiv, a imas i Okafora koji uvijek moze uletiti ovdje. Napadac za prvih 11 nam treba i nadam se da ce pametno odabrati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Avatar
meepo
Postovi: 4253
Pridružen/a: 15 nov 2020, 23:26
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meepo » 26 maj 2024, 15:43

@Beduin na desnom beku si zaboravio Kalulua, mada se i on raspada od povreda. Stopera poput Buongiorna ili Scalvinia tesko da ce dovesti bez da prodaju nekog s vecom cijenom spominjao se i Lacroixe ili kako vec iz Wolfsburga , ali nisam siguran koliko je on dobra opcija. Sto se tice sredine prodaja Bennacera i dovodjenje K.Thurama i Hojberga bi bio super posao. Napad zna se Zirkzee ali i kakva backup opcija tipa Pinamonti. Ako Leao ode ima Lauriente kao opcija.


memaga
Postovi: 1745
Pridružen/a: 08 feb 2017, 23:17
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 26 maj 2024, 19:45

Bilo je ovdje forumasa koji su Caldaru dizali u nebesa( ne bi da ih spominjem ), koji su vikali buducnost Milana i talijanske repke za narednih 15 god.

Avatar
muxa
Postovi: 11441
Pridružen/a: 01 nov 2011, 10:09
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 26 maj 2024, 20:12

E jbg memo ovdje haman jedino ti nemaš grešaka u procjeni :)
Ustvari ti i milanist :)
Il Club più titolato al mondo!

memaga
Postovi: 1745
Pridružen/a: 08 feb 2017, 23:17
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 26 maj 2024, 20:23

Evo ih pronalaze se, salim se....sjecam se koji hejt na mene zbog ovog panja al hajd...slican hejt je isto bio kad sam govorio za vlasnike kardane 1 ( eliot ) kardane 2 ovi sad pa ispada haman da sam nazalost sve upravu...volio bi se popisati i posuti pepelom al eto....
Nisam bio za dovodjenje zirua, al hajd i meni se moze desiti.hahaha :rol:

Avatar
milanist
Postovi: 12270
Pridružen/a: 22 jul 2012, 23:46
Lokacija: 07.07.2009
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 26 maj 2024, 20:29

muxa je napisao/la:
26 maj 2024, 20:12
E jbg memo ovdje haman jedino ti nemaš grešaka u procjeni :)
Ustvari ti i milanist :)
:nene: nemoj tako, pa prizivao sam Origija birvaktile :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Avatar
muxa
Postovi: 11441
Pridružen/a: 01 nov 2011, 10:09
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 26 maj 2024, 20:35

Eto haman ćeš ga opet prizvati :)
Il Club più titolato al mondo!

Avatar
milanist
Postovi: 12270
Pridružen/a: 22 jul 2012, 23:46
Lokacija: 07.07.2009
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 26 maj 2024, 20:41

Vidis ja to gledam kao jos jedan dokaz nesposobne uprave, jer ga ovaj put ne prizivam :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Avatar
Zenga
Postovi: 1721
Pridružen/a: 05 sep 2008, 20:48
Lokacija: StarMO
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 26 maj 2024, 22:33

Po Forbesu je Milan 14.najvrijedniji klub svijeta, procjena vrijednosti relativno golemih 40% veća od jednog Intera, ali isto tako i više nego duplo manja od jendog Tottenhama. Što možda i objektivno govori zbog čega je ovim američkim kreditorima teško nać novog kupca/vlasnika.

Cijela lista, koga zanima https://www.forbes.com/lists/soccer-valuations/

Što se tiče odlaska, hvala velika Pioli, Kjaer i Giroud - ali isto tako je vakat da kupe prnje :mrgreen:
@Beduin je sve fino opisao u svom postu po pitanju ekipe, otkupi/prodaj/dodaj :thumbup: Ja sam mišljenja da se nipošto ne trebaju dirati 4 zlatne koke; Majk-Theo-Leao-Pulišić. Desni bek je kritičan, kao i novi CB + CF. Sve ostalo može čekat. Odlasci, nećemo žalit ni sekunde za Thiawom, Pobegom i sl, ima tu dosta polovnjaka nivoa Krunića.

Trener? Hmmm, samo da ne dovedu seoskog trenera tipa GP. Kamo sreće da algoritam isčupa kakvog novog Kloppa :rol:

Avatar
ronaldo99
Postovi: 16933
Pridružen/a: 05 okt 2010, 20:16
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 26 maj 2024, 22:40

A da Zlatan bude novi trener :)

Avatar
Zenga
Postovi: 1721
Pridružen/a: 05 sep 2008, 20:48
Lokacija: StarMO
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 26 maj 2024, 22:48

Ibra već obavlja 18 funkcija u toj jednoj, ne treba mu još i 19. u vidu trenera... Bivši asovi su se redom prosipali, nakon Pippa, Seedorfa, Brocchia i koga već ne, hvala ali ne hvala. Dodajmo odmah Nestu i Shevu na tu listu, apsolutno ne :mrgreen:

Nadajmo se da će prvo nać nove vlasnike, novog Furlania i ostale yebivjetre u menadžmentu, pa tek onda trenera.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Online

Trenutno korisnika/ca: meepo i 3 gosta.