Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la VensanKasel » 28 maj 2024, 16:26

Judd je napisao/la:
28 maj 2024, 16:12
Haj što pakuju njemu nego je ispalo da pakuju i Gordanu Memiji. Većeg kriminalca od Memije nema nadaleko ali eto, pakuju mu. :salut:
Ja znam za pranje para za Titu , kakvih još djela ima ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 28 maj 2024, 16:29

Moja je poenta da ovo sigurno nije produkt dobre volje i istraživačkog rada ovog novinara Tagesspiegela. Iza ovog stoji neko/nešto.. možda Bake i njegovi jataci, možda ovi naši kolonizatori u vidu ambasadora i čega već, možda Marsovci, ne znam.. ali znam for a fact da ovaj lik nije sam samcat došao na ideju da o ovome piše, i to baš danas.

Zato mi je zasmetalo što se stvari namjerno predstavljaju u krivom svjetlu. Ono, u smislu "vidiš koliki je to levat kad ga Švabe blate" - a Švabe u cijeloj priči ni na mapi. :facepalm:

Žao mi je raje po Bosni koja se iz nekih razloga pali na ove gluposti. Nažalost, zbog prirode posla, o tom razlozima znam puno više nego što bih htio znati. Upravo zbog toga me nekad povuče pa prokomentarišem ove predstave, jer ću biti sretan ako bar jedna osoba zbog mog posta bude imala normalniji, mirniji, ugodniji dan.

A i nije mi mrsko što se tako istovremeno userem u ćejf i pojedinim beskrupuloznim neukim maloumnicima. :zviz:
The saddest thing in life is wasted talent.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2024, 16:39

scholsey je napisao/la:
28 maj 2024, 11:49
Mene boli qrac za ove kokuzne priče, više puta sam ovdje to naglasio. Da me neki levat ne napadne kako nekog branim.. ne branim, samo komentarišem prezentiranje poluinformacija kao neke apsolutne istine. Radite isto što rade i ti neki koji su, ko biva, nemjerljivo gori od tih nekih vaših.
To je provjerena i dokazana metoda manipulacije. Imaš recimo dopisnika DW, Nemanju Rujevića koji nerijetko objavljuje tekstove koje političari kasnije koriste kao stav DW. Tokom litija u Crnoj Gori čovjek je otvoreno štitio interese SPC i pisao o tome kako su ugroženi, a to je prosrpska opcija debelo koristila u svrhe marketinga i kako su Nijemci protiv Đukanovića, itd.

Ovaj se poziva na Avdu Avdića što ga odmah u startu eliminiše kao ozbiljnog novinara/dopisnika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 28 maj 2024, 16:59

Ja: Da vidim šta ima kod komšija..
U paralelnom univerzumu kod komšija:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 maj 2024, 17:04

VivaLaStella je napisao/la:
28 maj 2024, 16:59
Ja: Da vidim šta ima kod komšija..
U paralelnom univerzumu kod komšija:
slika

:rol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 28 maj 2024, 17:56

Virtu4l je napisao/la:
28 maj 2024, 16:39
To je provjerena i dokazana metoda manipulacije. Imaš recimo dopisnika DW, Nemanju Rujevića koji nerijetko objavljuje tekstove koje političari kasnije koriste kao stav DW. Tokom litija u Crnoj Gori čovjek je otvoreno štitio interese SPC i pisao o tome kako su ugroženi, a to je prosrpska opcija debelo koristila u svrhe marketinga i kako su Nijemci protiv Đukanovića, itd.

Ovaj se poziva na Avdu Avdića što ga odmah u startu eliminiše kao ozbiljnog novinara/dopisnika.
Pa komotno bi trebali učestiti s ovim, haman da pali. :kafa:

Kome zafali spinova - Odleti sa Avdom lupam u Pariz, urade tamo intervju, nađu nekog našeg u nekoj fol redakciji, eventualno 100ak€ da se to objavi.. i paf "ugledani francuski list pisao o..".

Izvor - Avdo Avdić.. al iz Pariza, na francuskom. :zviz:

Ništa njima nije mrsko. Bitno samo da se ne bave stvarnim problemima. Jer kad se bave stvarnim problemima rizikuju da naprave stvarne greške. Stvarne greške imaju stvarne posljedice.. zbog kojih mogu izgubiti izbore, vlast, moć, egzistenciju. Što bi to sebi radili? Nisu budale.

Nego se drži šarenih laža. To odgovara svima koji imaju bilo kakve veze sa politikom. J.ebo narod, svakako se vazda rađaju novi, nek i oni imaju šta ispravljati u budućnosti.. ha ja. :salut: :bih:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 maj 2024, 18:21

Kaze ne branim ga a radi čisti spin da je ovo sve Avdino maslo a ne rezultat istrage Europola i dekodiranja poruka iz Skya. U redu je, prošao si.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 28 maj 2024, 18:42

L-Train je napisao/la:
28 maj 2024, 17:04
slika

:rol:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 28 maj 2024, 18:45

Koliko znam, taj rezultat istrage Europola i dekodiranja poruka iz Sky-a je već u tužilaštvu. Pohapšeni ljudi, valjda će im se i suditi.. ne pratim pa ne znam sa sigurnošću.

Kako god, koji qrac se uopšte više piše o tome? Šta će to promijeniti osim nekome donijeti jeftine poene? Apsolutno nikakva korist običnom čovjeku.. čak vjerujem da samo može naštetiti cijelom tom slučaju. Pisalo se već. Kad završi, piši šta još imaš i analiziraj šta si već napisao.. sad je to odvratna manipulacija i skretanje sa puno važnijih stvari. Sve u cilju nečije lične koristi.

Pa haj i to.. da je fakat napisao neki stranjski novinar, riječ ne bih rekao. Čovjek se bavi poslom, naletio jbg, izvještava - Pa neki naš futavac od političara iskoristio. A ne naš lik u stranjskoj redakciji, i to mu izvor lik koji je navodno prvi otkrio te afere.. osvjedočen politički ljigavac. Dobro, okej, ko misli da treba, nek izvlači neke pouke iz svega toga. :facepalm:

I Nerko, Avdo je u svemu ovome više metafora, nego Avdo ko Avdo. Nemaš pojma koliko mrzim sve što ima veze sa našom politikom. Al nebitno.. neću ih više komentarisati pa neće biti prostora za pogrešno tumačenje. :zviz:

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 28 maj 2024, 19:06

Face tv je apsolutno najveće smeće koje postoji. Već neko vrijeme pratim njihov dnevnik, odnosno Vjestnik dana koji počinje od 18:30 i jedino što izvještavaju je negativa i crnina. Čovjek bi rekao da je još 1992. Rat, vršnjačko naselje, otcjepljenje, politika, pa opet rat i tako u nedogled.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 maj 2024, 19:10

Mislim boli me ona stvar ko je sta pisao, ljudi su u svom slucaju naveli da su se njih dvojica sreli prije 3 godine, nasli brojeve pasoša njega I porodice kod clana narko kartela. Ako cemo samo prelaziti preko ovih stvari kao da se nisu ni desile nemamo mi nikakva prava bilo kome šta reći. A kad ne bude vise vlast I kad sve ispliva i pocne po sudovima hodati pricat ce se da je gonjen politicki. Necemo dalje nema smisla.

Baboon
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Baboon » 28 maj 2024, 19:21

Od Avde i 60 minuta, do Avde i Istrage. Kako se desio taj zaokret ? Pare pretpostavljam...

Kad se sjetim da je zamalo pobrao batine u džamijskom haremu u Gluhoj Bukovici, a sad je takvim uzoran i pouzdan izvor informacija. :roll:
Zadnja izmjena: Baboon, dana/u 28 maj 2024, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.
it's football day

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2024, 19:22

scholsey je napisao/la:
28 maj 2024, 18:45
Apsolutno nikakva korist običnom čovjeku.

Običan čovjek politici pristupa navijački i zato smo tu gdje jesmo. Neće ti recimo Nerko analizirati pros & cons svoje političke opcije, pogledati rezultate njihove vladavine i iz toga izvući zaključak treba li ih i dalje podržavati. On već danas zna za koga će glasati narednih do kraja života.

Ne dotiče njega to što je njegova opcija rasturila državu, iselila stotine hiljada ljudi, uništila sve što je dotakla i ono najgore - pokrala sve što se moglo pokrasti. To je apsolutno nevažno jer oni su, pazi sad, bastion bošnjaštva.

Nema veze što su ovi "izdajnici", uz sve svoje mane i nedostatke, za nepune dvije godine uradili više nego "patriote" za trideset godina. Otvorili pregovore sa EU, izlobirali rezoluciju o Srebrenici, završili i započeli neke velike infrastrukturne projekte, konkretno gradski prevoz u Sarajevu doveli na nivo onog u modernim zemljama, itd, itd.

Neće on ni na momenat razmisliti pa ispaliti - hajde da vidimo šta neko drugi može, dosta vas je, ako ne budu valjali promijenićemo ih.

Zbog toga SDA na svakim izborima ima sigurnih 200 hiljada glasova i taj broj je konstantan šta god uradili odnosno ne uradili.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2024, 19:26

Baboon je napisao/la:
28 maj 2024, 19:21
Od Avde i 60 minuta, do Avde i Istrage. Kako se desio taj zaokret ? Pare pretpostavljam...
Desio se tako što je postao blizak sa Osmanom Mehmedagićem od kojeg je dobijao povjerljive dokumente i informacije, ali samo one koje idu na štetu političkih protivnika tog istog Osmana Mehmedagića.

Prvo su njih dvojica imali sukob, onda su shvatili da njihova saradnja može biti čista simbioza i počeli su se "lizati", kako kaže Mehmedagić u onom snimku koji je objavio Avaz.
Voli te tvoje Sarajevo.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 maj 2024, 19:34

Virtu4l je napisao/la:
28 maj 2024, 19:22
scholsey je napisao/la:
28 maj 2024, 18:45
Apsolutno nikakva korist običnom čovjeku.

Običan čovjek politici pristupa navijački i zato smo tu gdje jesmo. Neće ti recimo Nerko analizirati pros & cons svoje političke opcije, pogledati rezultate njihove vladavine i iz toga izvući zaključak treba li ih i dalje podržavati. On već danas zna za koga će glasati narednih do kraja života.

Ne dotiče njega to što je njegova opcija rasturila državu, iselila stotine hiljada ljudi, uništila sve što je dotakla i ono najgore - pokrala sve što se moglo pokrasti. To je apsolutno nevažno jer oni su, pazi sad, bastion bošnjaštva.

Nema veze što su ovi "izdajnici", uz sve svoje mane i nedostatke, za nepune dvije godine uradili više nego "patriote" za trideset godina. Otvorili pregovore sa EU, izlobirali rezoluciju o Srebrenici, završili i započeli neke velike infrastrukturne projekte, konkretno gradski prevoz u Sarajevu doveli na nivo onog u modernim zemljama, itd, itd.

Neće on ni na momenat razmisliti pa ispaliti - hajde da vidimo šta neko drugi može, dosta vas je, ako ne budu valjali promijenićemo ih.

Zbog toga SDA na svakim izborima ima sigurnih 200 hiljada glasova i taj broj je konstantan šta god uradili odnosno ne uradili.
Prvo Nerko je glasao za NiP i Pomak na zadnjim izborima. I kao glasač mogu bez ikakvog ustrucavanja reci da je sramota da se MVP povezuje s narko kartelom i da izlazi na presice svako dva dana da brani ljude koji su radili za isti taj kartel. Ti ako ces se praviti slijep na sve to, slobodno. Nemas onda pravo nista reci glasacima drugih politickih opcija.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2024, 19:36

Jesi, jesi. :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 28 maj 2024, 19:39

VensanKasel je napisao/la:
28 maj 2024, 16:26
Judd je napisao/la:
Haj što pakuju njemu nego je ispalo da pakuju i Gordanu Memiji. Većeg kriminalca od Memije nema nadaleko ali eto, pakuju mu. :salut:
Pa pere ih na 100 načina. Sve teška krivična djela. Eto to i ti znaš a ne radiš u tužilaštvu. Ustvari, svaki prosječni stanovnik Sarajeva zna ko je Gordan Memija.

Jedini razlog što je on na slobodi je taj što mu vlast u KSu čuva leđa. Ustvari dio vlasti u KSu. Ali neće ni to dovijeka.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 28 maj 2024, 20:17

Judd je napisao/la:
28 maj 2024, 19:39
VensanKasel je napisao/la:
28 maj 2024, 16:26
Judd je napisao/la:
Pa pere ih na 100 načina. Sve teška krivična djela. Eto to i ti znaš a ne radiš u tužilaštvu. Ustvari, svaki prosječni stanovnik Sarajeva zna ko je Gordan Memija.

Jedini razlog što je on na slobodi je taj što mu vlast u KSu čuva leđa. Ustvari dio vlasti u KSu. Ali neće ni to dovijeka.
Ma buraz svaki prosječan stanovnik Sarajeva zna većinu kriminalaca i čime se bave , nažalost . Maloprije sam se baš rukovao sa jednim u igraonici , spominjan je i on za pranje para ...

Ma Memija je namazan i zna gdje treba podmazati , dobar je on sa "svima" gdje treba , tako da teško da njega osude ... Svakako je cijela operacija zbog Lepog ;) , on je ključni igrač i tek će se čuti o njemu .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 maj 2024, 20:19

Ništa posebno ako se Konaković povezuje s narko kartelom.
Ionako je bio član SDA, a to je gore od narko kartela.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 maj 2024, 20:25

Haha
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 28 maj 2024, 20:48, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, kraljttbvb i 5 gostiju.