FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

TurkishAirlines

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TurkishAirlines » 30 maj 2024, 07:56

Ovo ce mi biti najteze "Jesam vam rekao"
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 30 maj 2024, 09:07

stojko je napisao/la:
29 maj 2024, 22:55
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
29 maj 2024, 22:20
NajvecaRadosti je napisao/la:
29 maj 2024, 21:45
Mislim da ce liga biti duplo teza sljedece sezone.Svi ce se dobro pojacati a 4 ispadaju.Ovi sa dna ce gledati svaki bod da uzmu.Svaki je zlatan.Ako se ne pojacamo adekvatno imat cemo problema i Evropu izboriti.Otisla nam 2 igraca vec,jos 2 ce brzo,za 3-4 navodno imamo ponude a imas par igraca koji su se jako lose pokazali.Nadam se da cemo potpisati dvojicu trojicu do priprema
100%, bice najteza i najzanimljivija sezona u zadnjih ne znam koliko godina. Bas ce zajebano biti. To je jedan od razloga sto me brine ovo sve, bas bi mogli izvisiti ako se budemo zajebavali.
Meščini da nama uopste nece biti zanimljiva
:urnebes: :mrgreen: :urnebes:
Kao ni prosla uostalom. Osrednjost,borba izmedju 4-6 mjesta nije zanimljiva.
No,mozda nas Mirvah iznenadi pa se ukljucimo u extra zanimljivu borbu za opstanak. :mrgreen:

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 30 maj 2024, 09:24

AVNOJ je napisao/la:
29 maj 2024, 21:54
Lucas je napisao/la:
29 maj 2024, 21:09
AVNOJ je napisao/la:
29 maj 2024, 20:46

Ovo ti nama sklopi i pogurat čemo te za UEFA licencu.

Sportski direktor: Mindaugas Nikoličius
Trener: Vladimir Ivić
Pomočnici: Krste Velkoski, Mersudin Ahmetović.
Ivic ti nece sjesti da pregovara ispod 2 miliona eura, koliko je po sezoni imao u Krasnodaru.
Nek Mirvić digne neki kredit :urnebes:

Nisam baš siguran ali mi se čini da sinti jedan od rijetkih odma u startu "procijenio" ovog Rozmana. :thumbup: :bow:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Zna se ko je prvi tjerao Skijasa. Zna se ko je izmislio termin Skijas.
Te zasluge ne dam nikome !
Jesam vam govorio :mrgreen:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 30 maj 2024, 09:59

JVVVST je napisao/la:
30 maj 2024, 09:47
ledesma je napisao/la:
29 maj 2024, 17:46
Tatamata1946 je napisao/la:
29 maj 2024, 17:35
Onako pricajuci sa svojom rajom i poznanicima stekao sam utisak da je vecina da ostane Rozman. Manjina je za Husrefa
Husref je smradina jedna velika, yeba li mu azmir i gicko zenu
I ja tebi mamu. Mozel tako?

Debilu, ljigo jedna retardirana.
Sta ti je ba,sta ti psujes tako momku.Ima pravo na svoje misljenje.

Za smjenu sam ako se nadje adekvatna zamjena a ne Husref i tako ti slicni.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 30 maj 2024, 10:20

Smjena ili ne, ovo postaje sve veci cirkuz.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 30 maj 2024, 10:43

Dobro uopće i postojimo.
Sarajevo je u ovoj sezoni WWin lige Bosne i Hercegovine koristilo usluge 37 fudbalera, a 43 su se našla u protokolu za utakmicu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 30 maj 2024, 10:57

H8Z7 je napisao/la:
29 maj 2024, 20:32
Surreal je napisao/la:
29 maj 2024, 20:04
IsmirMirvic je napisao/la:
29 maj 2024, 20:00
Pregovori su u toku i to je sve sto mogu reci. Jucer sam napisao nesto opsirnije. Post je lako naci. Pozdrav!
Gospodine predsjediče, budući da imate vremena da katkad uđete na forum, pogledajte postove @H8Z7, dečko je velika nada scoutinga, vi ste ozbiljan čovjek, pa se nadam da nećete izignorirati njegove preporuke.

Pozdrav!
Brat :)

Inače ako Aktobe izvučemo protiv nas će igrati jedan momak kojeg sam ovdje postavljao.
Aduka87 je napisao/la:Ne znam jel iko pisao, Nikoličius vise nije SD Hajduka, pa et u slucaju odlaska Ibricica, reaguj Mirva.
Ima on ponude iz Njemačke, Italije itd. teško ovdje da dođe.
Nadam se da je zaje bancija ovo sto mislite da je ovaj lik stvarno Ismir Mirvic. I impostering je kaznjiv krivicno. Just saying.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

MirkoPlazibat
Kontakt:

Post Postao/la MirkoPlazibat » 30 maj 2024, 10:58

MirkoPlazibat je napisao/la:
12 maj 2024, 21:38
Husref je hinjavac.

Svaka legenda u historiji ovog kluba zaslužuje poštovanje za svoj doprinos, ali isto tako treba da shvate da nijedna osoba, bez obzira na svoj status ili utjecaj koji ima, nije veća od institucije kluba.

FK Sarajevo je mnogo više od pojedinaca ili određenih tribina.
...uz sjećanje na sretne dane, žurke, fudbal i drugare, tuče, sranja, ribe i punk, na nebo ćemo svi za isti šank!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 maj 2024, 11:02

pjankesarajevo je napisao/la:
30 maj 2024, 10:57
H8Z7 je napisao/la:
Surreal je napisao/la:
29 maj 2024, 20:04

Gospodine predsjediče, budući da imate vremena da katkad uđete na forum, pogledajte postove @H8Z7, dečko je velika nada scoutinga, vi ste ozbiljan čovjek, pa se nadam da nećete izignorirati njegove preporuke.

Pozdrav!

Inače ako Aktobe izvučemo protiv nas će igrati jedan momak kojeg sam ovdje postavljao.
Aduka87 je napisao/la:Ne znam jel iko pisao, Nikoličius vise nije SD Hajduka, pa et u slucaju odlaska Ibricica, reaguj Mirva.
Nadam se da je zaje bancija ovo sto mislite da je ovaj lik stvarno Ismir Mirvic. I impostering je kaznjiv krivicno. Just saying.
Naravno da je zezancija druže, samo ne spominji to krivično djelo prošli put umalo rat ne izbi ovdje zbog toga.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 30 maj 2024, 11:03

Ovo nije misljenje, za misljenje treba imat mozak.
Misljenje bi bilo da ne zeli Husrefa za trenera, sto postujem, ne moramo svi zeliti isto. Eto i ti si to rekao, pa nemam nista protiv tebe.
Sad procitaj post opet pa vidi kako zasluzuje da mu se.odgovori.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 maj 2024, 11:06

Šta se dešava u FK Sarajevo: Popucale veze na relaciji Mirvić – Ibričić, planiraju li se pojačanja mimo sportskog direktora?

Četvrto mjesto u jednoj od najslabijih liga u Evropi praćeno je novim čistkama i lutanjima u igračkom i trenerskom kadru.
Fudbalski klub Sarajevo odigrao je još jednu sezonu bez trofeja - treću uzastopnu.

To je zaista porazno za kolektiv koji se već duže hvali svojim bogatim vlasnicima upravljačkih prava (Vincent Tan, Ismir Mirvić), njihovim velikim planovima i najavljenim investicijama.
Nažalost, što su najave grandioznije, to su rezultati skromniji.

Nove čistke i smjene
Četvrto mjesto u jednoj od najslabijih liga u Evropi, praćeno novim čistkama i lutanjima u igračkom i trenerskom kadru, i tek povremenim bljeskovima na terenu, obilježili su još jednu tužnu sezonu na Koševu.

Sve je to začinjeno medijskim špekulacijama o novom kadrovskom "preslagivanju" na Koševu.

O mogućoj smjeni kompletnog stručnog štaba na čelu sa slovenskim trenerom Simonom Rožmanom i sportskim direktorom Senijadom Ibričićem već su nekoliko puta pisali slovenski mediji, a niko od odgovornih iz FK Sarajevo zasad ih nije javno demantirao.
Čak je bez reakcije iz FK Sarajevo prošla i vijest da je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH (Odbor za hitnost NSBiH, da budemo precizniji) ukinuo suspenziju Ibričiću, mada klub, prethodno, na vijest o kazni NSBiH, nije propustio da javno objavi i vlastitu odluku o suspenziji sportskog direktora.

"FK Sarajevo je potvrdio odluku Komisije NSBiH o suspenziji Senijada Ibričića, na period od 7 mjeseci počevši od 29.3.2024.

Klub uvažava i poštuje odluke tijela NSBiH, te u je skladu s njom g. Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period", objavili su tada iz kluba.
Rožman: Ostaje li na klupi?
Samo nekoliko sati nakon što je Sarajevo potvrdilo "da poštuje odluke tijela NSBiH", Ibričić je Instagramu napisao "Sebe je precijenio, a mene podcijenio, tako je nastao problem!".
Za iole upućene nije bilo dilema kome je poruka namijenjena, iako se sam Ibričić na tu temu više nije oglašavao.

A za nadati se da će se neko iz FK Sarajevo oglasiti i odgovoriti na pitanja koja svakako interesiraju navijače, poput onog da li je inicijativa da NSBiH ukine suspenziju Ibričiću potekla upravo od njega samog, a ne kluba?

Kakva je bila reakcija Tana?
Jedno od pitanja je i da li je tačno da već gotovo dva mjeseca ne postoji gotovo nikakva komunikacija na relaciji Ibričić - Mirvić, kao i da li se pregovori s potencijalnim igračkim pojačanjima i njihovim menadžerima vode mimo struke, odnosno sportskog direktora?

Bilo bi jednako zanimljivo čuti da li je većinski vlasnik Vincent Tan prilikom nedavnog boravka u glavnom gradu BiH bio neugodno iznenađen kada je vidio da je Belgijanac Matthias Leterme izabran za novog generalnog direktora FK Sarajevo?

Naime, Leterme (37) već je radio za Tana kao menadžer, odnosno direktor u KV Kortrijku čiji je bio vlasnik upravo bogati Malezijac.
I nisu se rastali u ljubavi. Naprotiv, Leterme je žestoko u belgijskim medijima kritizirao Tana i njegove saradnike.

"Najveći razlog što sam dao otkaz je nedostatak poštovanja i zajedničkih interesa vlasnika kluba i njegove desne ruke Kena Chooa. Uzeli su ‘‘zdravo za gotovo‘‘ da smo uvijek uspješni bez da nam oni daju ijedan euro.

Tan nije investirao ništa. Podržao je klub sa pozajmicama, ali kada pogledate u posljednjih osam godina, nije investirao nijedan euro.

Kada sve izračunate, dođete do jasne računice da nije dao nijedan euro Kortrijku", rekao je Leterme.

I nakon svega toga, Skupština FK Sarajevo je Letermea imenovala za novog generalnog direktora (umjesto Ajle Alimanović), iako čak ni informaciju da je sjednica uopće održana iz kluba još uvijek nisu podijelili s javnosti?

Ništa se ne zna
Šta se dešava u FK Sarajevo, pitali smo jednu od osoba angažiranih u klubu koja nam je pristala dati kraći komentar, ali uz uvjet da joj ne navodimo ime.

"Još uvijek se ništa ne zna, ni ko će ostati niti otići, uključujući i stručni štab, odnosno igrače iako vremena za čekanje nema, jer nastup u Evropi (kvalifikacije za Konferencijsku ligu UEFA, op.a.) nije daleko.

Tačno je da su kontakti između struke i menadžmenta, odnosno rukovodstva kluba, na minimumu, gotovo i ne postoje. I to traje već više od mjesec.

I da, tačno je da se igračima i njihovim menadžerima u vezi mogućeg transfera u FK Sarajevo javljaju druge osobe iz kluba, a da to nije sportski direktor.

Struku po tom pitanju niko ne konsultuje", naveo je naš izvor.

Raport. ba
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 30 maj 2024, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.

L'otavo re di Roma F.T.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 maj 2024, 11:08

Stavi samo izvor na kraju teksta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 30 maj 2024, 11:15

Vrijedjanje legende kluba nije misljenje
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 30 maj 2024, 11:23

H8Z7 je napisao/la:
30 maj 2024, 11:02
H8Z7 je napisao/la:

Naravno da je zezancija druže, samo ne spominji to krivično djelo prošli put umalo rat ne izbi ovdje zbog toga.
:rol: :rol: :rol: Nisam u toku, a dobro je da je zahebancija.

A ti brate, hajde CV i predaj u klub. Sta cekas?
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 maj 2024, 11:27

Kako stvari stoje Rozman mora otici a Mirvic naci trenera kod kojeg ce igrati ovi igraci koje on dovodi na svoju ruku.
You are someone else I am still right here

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 maj 2024, 11:29

Auh, čini se da je situacija u klubu čak i gora od loše taktike i mentaliteta igrača tokom utakmice, kada ovako pogledamo stvari - uopće ne čudi, pa kao one izjave Rožmana, jer odnos struke i menadžmenta zadnji mjesec i ne postoji :bow:

Leterme imenovan, bez odobravanja vlasnika Tana, kojeg je prethodno Belgijanac javno popljuvao, uz sve to javljamo se igračima, pregovaramo, ali to ne radi sportski direktor kojeg smo doveli (Kao u dobra, stara vremena).

Pa evropske utakmice su doslovno iza ćoška, a mi u apsolutnom rasulu i šta sad neko po svom nahođenju dovodi igrače i onda ako dođe novi trener, jbg radi sa ovim što se svidjelo nekom desetom iz kluba :bow:

Niko ozbiljan se neće prihvatiti ovog projekta, tako da je i jasno što je Husref glavni kandidat.
Zadnja izmjena: Surreal, dana/u 30 maj 2024, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 30 maj 2024, 11:29

Ismir Mirvic grobar Sarajeva, kako sam pisao prije godinu sada je jos gore

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 maj 2024, 11:31

Možemo li dobiti nazad Seat afere i pojačanja iz Mladost DK, tad smo očigledno izgledali stabilnije i čvršće nego sada, ovo isto da se neko zayebava, prave reality show od kluba.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 maj 2024, 11:35

30 maj 2024, 11:23
H8Z7 je napisao/la:
30 maj 2024, 11:02

:rol: :rol: :rol: Nisam u toku, a dobro je da je zahebancija.

A ti brate, hajde CV i predaj u klub. Sta cekas?
Joj propustio si show samo takav kad je to bilo hahahaha.

Nah, već sam slao u par klubova nikakav odgovor nisam dobio tako da sumnjam i u nas, a bukvalno tražim besplatno da radim ni marke nisam tražio.

L'otavo re di Roma F.T.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 30 maj 2024, 11:38

Prema svim izvorima informacija, dešavanjima i dosad urađenom, potvrđuje se malo pomalo ono što je nekolicina pisala ovdje, Ismir je možda fakat najveći problem ovog kluba...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bhfanatic14, bvsic, MSOZ101, rimljanin90, ubipara i 75 gostiju.