FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

grbavicka1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la grbavicka1921 » 30 maj 2024, 11:58

mamonelafo je napisao/la:
30 maj 2024, 09:14
sassari je napisao/la:
30 maj 2024, 09:09
30 maj 2024, 09:04

Ima opcija da neko daje pozajmice, ko kod kona, ali mi to očigledno ne želimo. U suštini, ne želimo ili ne znamo. Ne znam ni sam.
Sve direktor do direktora u upravi, ipak su to ljudi sa parama, mislim da će ići pozajmice ko nikad, samo što nam ove sada pozajmice neće smetati kao neke određene iz prošlosti.
Neću komentirat niti se uvlačiti u te rasprave na temi.

MIslim da svakako nije dobro raditi sistem pozajmica, uvijek ti je egzistencija ugrožena. Strateški je najbolja opcija, kad nemaš zakonski okvir za ulagača ili vlasnika prava.
Ma samo neki BABO drugovi, njegova je prva i posljednja.
Riječ pozajmica odmah uši para.
Ne bi trebalo ići tako, al budimo pozitivni! :crazy: :roll:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 30 maj 2024, 12:05

grbavicka1921 je napisao/la:
30 maj 2024, 11:58
30 maj 2024, 09:14
sassari je napisao/la:
30 maj 2024, 09:09

Sve direktor do direktora u upravi, ipak su to ljudi sa parama, mislim da će ići pozajmice ko nikad, samo što nam ove sada pozajmice neće smetati kao neke određene iz prošlosti.
Neću komentirat niti se uvlačiti u te rasprave na temi.

MIslim da svakako nije dobro raditi sistem pozajmica, uvijek ti je egzistencija ugrožena. Strateški je najbolja opcija, kad nemaš zakonski okvir za ulagača ili vlasnika prava.
Ma samo neki BABO drugovi, njegova je prva i posljednja.
Riječ pozajmica odmah uši para.
Ne bi trebalo ići tako, al budimo pozitivni! :crazy: :roll:
Samo se nadati pozitivnom ishodu i to je to. :tokralju:
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 30 maj 2024, 12:49

Evo proslo par dana jel nam neko od ovih debilkosa napisao nesto konkretno sta je dobro u izboru novih ljudi? Neki plan i program, bilo sta?

Osim Badzaka koji ima neki kapital sta ce drugi uraditi za klub. Evo da uzmemo da nisu lopovi kao što vidimo to su sve neki direktori koji imaju svoje poslove valjda ozbiljne? Sta oni mogu donijeti jednom sportskom kolektivu?

Sama činjenica da država Bosna i Hercegovina zna se kako funkcionise. Na direktorska mjesta idu politički podobni ljudi a ne sposobni. To dijete u vrtiću zna. Neću ulaziti kako posluju željeznice autoceste kako je Elektroprivreda takav gigant sad vec uništena s milionskim gubicima od Rudara pa nadalje to je već svima poznato.

U ovoj državi je sve uništeno. Nek mi neko nadje sta nije? Lopovluk na sve strane. I na stranu to sve sta ce oni uraditi i kakav im je cilj Zeljo? Vole klub pa se zato kao na traci mijenjaju a zanimljivo uvijek s nekom pričom a na kraju borba za opstanak.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 30 maj 2024, 13:06

Kako je (znači) radio Grabovica, koji je želio i drugi mandat u Elektroprivredi
Istina je da je nekada odani SDP-ov kadar Grabovica pred kraj mandata ipak malo okrenuo list te se pokušao približiti ili SDA ili DF-u ne bi li ostao na direktorskoj poziciji, ali njegov lobi bio je p

Patria
Autor članka
4.09.2015 - 15:08

Pridružite se

Bivši direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica, iako je očekivao, nije dobio povjerenje za novi mandat u ovoj kompaniji, piše novinska agencija Patria.

Na njegovo mjesto je došao Bajazit Jašarević, koji će narednih dana zajedno s ostatkom Uprave izvršiti sve provjere i poslovanja bivše Uprave Elektroprivrede. No, šta je zaista za četiri godine uradio Grabovica.

Istina je da je nekada odani SDP-ov kadar Grabovica pred kraj mandata ipak malo okrenuo list te se pokušao približiti ili SDA ili DF-u ne bi li ostao na direktorskoj poziciji, ali njegov lobi bio je preslab u odnosu na izuzetno jaku tuzlansku struju unutar SDA koja je pritisak izvršila i na svog lidera Bakira Izetbegovića, te je Bajazit Jašarević, bivši premijer TK izašao kao pobjednik u dvoboju Grabovica vs. Jašarević.

Grabovicu su u njegovom mandatu pratile mnogobrojne afere, od onih da je za namještaj i umjetničke slike za sjedište Elektroprivrede platio oko 1,9 miliona KM, do optužbi da svojim potezima urušava elektroenergetski sektor u BiH.

Grabovica u "osvježenom" uredu

Grabovica je "masno" platio i izradu nove web stranice EP BiH.

Posebna priča razvila se kada su Elvedin Dino Grabovica i njegov stranački šef Zlatko Lagumdžija u jednom od luksuznih sarajevskih restorana dogovorili prodaju viškova struje sa kompanijom koju odabere kontroverzni biznismen Damir Fazlić.

Fazlić je, inače, inicijator poništenja tendera 2012. godine na kojem je EP BiH postigla veoma povoljne cijene u toj godini. On je u prethodnom periodu, kod nadležnih u ovoj kompaniji forsirao prodaju ogromnih viškova struje na bazi direktne pogodbe na dnevnoj bazi.

Evo samo jedan dio ljepote. Ovakve vi ljude slavite. Najgluplji narod na dunjaluku definitivno.

trgheroja
Kontakt:

Post Postao/la trgheroja » 30 maj 2024, 13:24

Bez najmanje 7 miliona budzeta za slijedecu sezonu smo garantovano u borbi za opstanak...jednostavno je ljestvica podignuta, a ovi mi ne daju neku nadu da ce ista bolje biti (daj boze da se prevarim), sve su prilike da ce biti kao i do sad kokuzna ona najgora varijanta..."nemamo para, oni imaju veci budzet" bla bla. Bez bilo kojeg trojefa slijedece sezone (evropu da ne spominjem) i zvanicno prelazimo medju osrednje klubove premijer lige

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 30 maj 2024, 13:40

Evo i zvanicno Mehanovic napustio Tuzlu,ako smo ikako u mogocunosti njega trebamo zaganjati.
Stila moze pomoci 30 minuta i top,tu poziciju 10ke u ekipi bi imali fino pokrivenu,a po potrebi mogao bi uletiti i Hiros.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 30 maj 2024, 13:42

NerminFatic je napisao/la:
30 maj 2024, 07:55
Da li je o gradnji Juga ista receno jucer?
Niko nista ne prica o tome a kanton izdvojio novac za to,al mi cemo haman propustiti tu priliku kako smo aljkavi i spori.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 30 maj 2024, 13:48

Ejnur je napisao/la:
30 maj 2024, 13:42
Niko nista ne prica o tome a kanton izdvojio novac za to,al mi cemo haman propustiti tu priliku kako smo aljkavi i spori.
nisam upratio jel u 2024 ta stavka u budjetu ks ..
znam za 2023 da su 2 ili 1,5 mjesec prije kraja 23 nekad u nov dali sredstva mislim nisu dali nego uvrstili stavku al da moraju pokrenuti do kraja 2023 god naravno sa nasim procedurama haman nemoguce …

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 maj 2024, 13:54

Ma samo se nesto petlha i laze
Ne vjerujem nikome
Ni ovi novi sto dodju sta god da kazu, ja im ne vjerujem dok ne vidim rezultate
I oni kad su rekli da ce jug poceti raditi prosle godine
Mogli su do sad zavrsiti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 30 maj 2024, 13:59

trgheroja je napisao/la:
30 maj 2024, 13:24
Bez najmanje 7 miliona budzeta za slijedecu sezonu smo garantovano u borbi za opstanak...jednostavno je ljestvica podignuta, a ovi mi ne daju neku nadu da ce ista bolje biti (daj boze da se prevarim), sve su prilike da ce biti kao i do sad kokuzna ona najgora varijanta..."nemamo para, oni imaju veci budzet" bla bla. Bez bilo kojeg trojefa slijedece sezone (evropu da ne spominjem) i zvanicno prelazimo medju osrednje klubove premijer lige
Ovi su za one što su predefilovali zadnje 2 godine,ozbiljni.
A već su im uvalili milion iz prošle godine,kojeg su u izvještaju uvrstili a tek trebaju da dođu.
Biće to dobro,jedini problem je što su par budala digli što su digli,i tu ćemo izgubiti mnoge ljude sa Juga gdje se tražila jedinstvost i na kraju podijeliše raju bez ikakve potrebe.
Nek im je na čast,glupani.
Brohra ribo se...

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 30 maj 2024, 14:11

Ejnur je napisao/la:
30 maj 2024, 13:42
Da, 2024 i nema logike da novac nije operativan. Mora da nasi nesto kasne oko gradjevinske dozvole pa i ne izlaze u javnost.

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 30 maj 2024, 14:15

gegenpressing je napisao/la:
30 maj 2024, 13:59
trgheroja je napisao/la:
30 maj 2024, 13:24
Ovi su za one što su predefilovali zadnje 2 godine,ozbiljni.
A već su im uvalili milion iz prošle godine,kojeg su u izvještaju uvrstili a tek trebaju da dođu.
Biće to dobro,jedini problem je što su par budala digli što su digli,i tu ćemo izgubiti mnoge ljude sa Juga gdje se tražila jedinstvost i na kraju podijeliše raju bez ikakve potrebe.
Nek im je na čast,glupani.
Ako je tebi lakse da vjerujes u to, samo izvoli. :beba:

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 30 maj 2024, 15:02

Od kad je nastala lobotomija do danas se jedino desilo da smo zamalo ispali iz lige. Od kad obitavaju godinama do danas možemo samo vidjeti jad tugu i bijedu.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 30 maj 2024, 15:37

Nikakvih informacija nema sta se pricalo na skupstini. Jesu li samo izglasali novu upravu ili je bar malo bilo diskusije, da se ova sezona ne smije ponovit, sta ce ko pokusat.
Ne trebaju nam novi odbori za hitnost.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 30 maj 2024, 15:45

Bice informacije kad ispadnemo iz lige. Kao svaka skupštini prethodnih godina. Iz šupljeg u prazno.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 30 maj 2024, 15:57

Ja kad sam rekao nista novo na skupstini, smijali se,izglasani novi ljudi i to je to. Al cim se ovoliko pljuje pogotovo ovdje, znaci nije lose.
Fk Željezničar.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 30 maj 2024, 16:00

Ja sam član skupštine, nije nista sinoc bilo spektakularno... Sjeli smo, glasali smo za novu upravu i to je to. Gredić je otišao jer je Zula bio protiv Amara.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 30 maj 2024, 16:12

nikad u historiji se nije pokazalo da je mijesanje navijaca dobro za klub...
FKŽ !

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 30 maj 2024, 16:25

Samo pare daš i oni će SDA zastavu po tribini raširiti. Nikakav problem

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 30 maj 2024, 16:46

Semper je napisao/la:
30 maj 2024, 16:00
Ja sam član skupštine, nije nista sinoc bilo spektakularno... Sjeli smo, glasali smo za novu upravu i to je to. Gredić je otišao jer je Zula bio protiv Amara.

Smješno majke mi i žalosno u isto vrijeme

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Napaceni87, Vanja8 i 55 gostiju.