Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la kraljttbvb » 29 maj 2024, 23:18

bob je napisao/la:
29 maj 2024, 19:52
kraljttbvb je napisao/la:
29 maj 2024, 16:36
Sa strane obicnih radnika, nije ni lose da je dosta raje otislo vani.

Kod nas u gradu se nekad gujce davalo da bi se dobio posao u nekoj dobroj fabrici. Sad kod tih istih, nakon sto predas papire, za par dana pocnes raditi. Juce bas zena prica za kcerku, u subotu maturirala, vec ove sedmice pocela raditi. Ja kad sam zavrsio srednu skolu, nisi mogao naci posao nikako.

O povecanju plata da i ne govorim. Cim pocnu iz fabrika odlaziti, odmah ide povecanje plata radnicima, da ih zadrze. A nekad je bilo, cim spomenes povecanje plate - kao firma radi za skoro nikakvu zaradu, ako povecaju plate morat ce zatvoriti fabriku, ostat ce ljudi bez posla.

Ja govorim iz ugla sjeverne Hercegovine, odakle raja ne ide bas tako masovno kao u Krajini, odavde nije bas tako veliki broj...
problem je sto je otislo dosta kvalitetnih radnika mislim na stariju raju koji su su se pokupili sa porodicama .. kad se i zaposlis nema ti ko prenijeti znanje i radnu naviku naravno pricam opcenito nije svuda isto al eto … pogotovo se vidi u medicini al ne mislim samo na medicinu ..
Sve se nauči. I ova starija raja je radila na iskustvo, tako će i ovi mladji samo dok malo iskustva steknu.

Problem će biti radi populacije, jer će se Muje radjati u Njemackoj, a ne u BiH, ali to je već stvar kojom se treba baviti država, a ne mi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 maj 2024, 23:38

29 maj 2024, 23:18
bob je napisao/la:

Kod nas u gradu se nekad gujce davalo da bi se dobio posao u nekoj dobroj fabrici. Sad kod tih istih, nakon sto predas papire, za par dana pocnes raditi. Juce bas zena prica za kcerku, u subotu maturirala, vec ove sedmice pocela raditi. Ja kad sam zavrsio srednu skolu, nisi mogao naci posao nikako.

O povecanju plata da i ne govorim. Cim pocnu iz fabrika odlaziti, odmah ide povecanje plata radnicima, da ih zadrze. A nekad je bilo, cim spomenes povecanje plate - kao firma radi za skoro nikakvu zaradu, ako povecaju plate morat ce zatvoriti fabriku, ostat ce ljudi bez posla.

Ja govorim iz ugla sjeverne Hercegovine, odakle raja ne ide bas tako masovno kao u Krajini, odavde nije bas tako veliki broj...
problem je sto je otislo dosta kvalitetnih radnika mislim na stariju raju koji su su se pokupili sa porodicama .. kad se i zaposlis nema ti ko prenijeti znanje i radnu naviku naravno pricam opcenito nije svuda isto al eto … pogotovo se vidi u medicini al ne mislim samo na medicinu ..
Sve se nauči. I ova starija raja je radila na iskustvo, tako će i ovi mladji samo dok malo iskustva steknu.

Problem će biti radi populacije, jer će se Muje radjati u Njemackoj, a ne u BiH, ali to je već stvar kojom se treba baviti država, a ne mi...
U BP je stanje takvo da se uvoze radnici iz RSa kako bi se popunila većina mjesta.
Čak se zapošljavaju i osobe sa nekim vidom invaliditeta na mjesta koja su po papirima "prilagođena" :D

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 29 maj 2024, 23:40

Ima jedna bitna stavka koju treba pojasniti kada je u pitanju izbor Vukoje, i zašto je trojka ipak odlučila njega takvog podržati. Naime, da Vukoja nije upućen u proceduru kao jedini kandidat, HDZ nikada ne bi dozvolio da se neko drugi izabere, jednostavno bi institucionalno blokirao izbor ustavnog sudije jer ima takvu mogućnost. Ove godine Seada Palavrić puni 70 godine i prestaje joj mandat. Iduće godine to isti slijedi za Mirsada Ćemana, a one tamo godine dakle 2026 mandat istiće posljednjem domaćem sudiji Valeriji Galić. Dakle, postojala je realna mogućnost da Čović blokira izbor u potpunosti, te da Ustavni sud za godinu dana ostane sa samo 4 sudije, a 2026 sa samo 3 sudije, te bi time bio u potpunosti blokiran i ne bi mogao funkcionisati niti raditi. Prema tome, bitnije je bilo izabrati jednog ovakog neko nikakvog i time blokirati rad jedine institucije koja kako tako funkcioniše bez etničkih okova.
Naravno, o ovakim stvarima pingvinski mozgovi poput Mahira Mešalića ili Zlatana Begića ne razmišljaju, zato smo politikom "po prstima" došli u poziciju da nam Čović blokira šta želi i kada želi.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 maj 2024, 01:21

bob je napisao/la:

Pa dolazit ce iz Bangladesa, Nepala, Indije, Pakistana, vec su poceli

Jos malo, mirisat ce Bascarsija na curry :rol:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 30 maj 2024, 01:27

numanumaye22 je napisao/la:
30 maj 2024, 01:21
bob je napisao/la:

Tih je mnoogo vise u Bausteliji nego u BiH.

VivaLaStella
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la VivaLaStella » 30 maj 2024, 08:36

Muški Ben Shapiro
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 30 maj 2024, 09:52

VivaLaStella je napisao/la:
30 maj 2024, 08:36

Muški Ben Shapiro
Više vjerujem kolegi kada kaže da će pola dobitka na kladari dati u humanitarne svrhe nego ovome što brnabićka priča :rol:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 maj 2024, 12:06

Mogli je napisao/la:
30 maj 2024, 01:27
numanumaye22 je napisao/la:
30 maj 2024, 01:21

Tih je mnoogo vise u Bausteliji nego u BiH.
Dok ne potvrdi tvoj alter ego Zaniolo, ja ne vjerujem. :kafa:

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 30 maj 2024, 12:19

Zašto Brnabićka kopira izjave Sabine Ćudić? :kafa:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 maj 2024, 12:24

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ponizen ... /240530053
Poniženje za žrtve: Uoči Dana bijelih traka Prijedor obilježava "dan odbrane od muslimana i Hrvata"
Koji bolesnici

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 maj 2024, 13:01

Goalgetter je napisao/la:
30 maj 2024, 12:24
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ponizen ... /240530053
Poniženje za žrtve: Uoči Dana bijelih traka Prijedor obilježava "dan odbrane od muslimana i Hrvata"
Koji bolesnici
Nakon onog događaja sa kostima ispod fontane u Brčkom mene više ništa od Srba ne može iznenaditi.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 30 maj 2024, 14:19

a onaj jadni Nikola se još nije oporavio od rođenja Viki ilitiga Sonje Kovač, nevjerovatan je zaista...
zar i ti sine Ivane!?

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 30 maj 2024, 14:28

Amir se okreno nekim drugim frontovima, dopizdilo ga više onog Šuga i Loje...
zar i ti sine Ivane!?

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 30 maj 2024, 15:10

čuj Marija Luisa, jel to pevaljka neka iz Bitolja? nikad čuo za nju... :urnebes:
zar i ti sine Ivane!?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 maj 2024, 15:18

slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 30 maj 2024, 15:23

LegendKiller je napisao/la:
29 maj 2024, 23:40
Ima jedna bitna stavka koju treba pojasniti kada je u pitanju izbor Vukoje, i zašto je trojka ipak odlučila njega takvog podržati. Naime, da Vukoja nije upućen u proceduru kao jedini kandidat, HDZ nikada ne bi dozvolio da se neko drugi izabere, jednostavno bi institucionalno blokirao izbor ustavnog sudije jer ima takvu mogućnost. Ove godine Seada Palavrić puni 70 godine i prestaje joj mandat. Iduće godine to isti slijedi za Mirsada Ćemana, a one tamo godine dakle 2026 mandat istiće posljednjem domaćem sudiji Valeriji Galić. Dakle, postojala je realna mogućnost da Čović blokira izbor u potpunosti, te da Ustavni sud za godinu dana ostane sa samo 4 sudije, a 2026 sa samo 3 sudije, te bi time bio u potpunosti blokiran i ne bi mogao funkcionisati niti raditi. Prema tome, bitnije je bilo izabrati jednog ovakog neko nikakvog i time blokirati rad jedine institucije koja kako tako funkcioniše bez etničkih okova.
Naravno, o ovakim stvarima pingvinski mozgovi poput Mahira Mešalića ili Zlatana Begića ne razmišljaju, zato smo politikom "po prstima" došli u poziciju da nam Čović blokira šta želi i kada želi.
Očigledno si ograničen ,nisu nikakvi Mahiri ni Mustafe dali mogucnost Covicu da blokira sta hoce ,nego kršćanska međunarodna zajednica svom 7% manjinskom faktoru tj vatikanskoj ispostavi u BiH mogucnost da blokira sta hoce
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 maj 2024, 16:15

slika
Prema rezultatima ovog istraživanja, građani Bosne i Hercegovine u prosjeku rade 41.4 sata sedmično, što je treća najveća "cifra" u Evropi.

Ispred Bosne i Hercegovine nalaze se samo Turska (44.2 sata sedmično) i Srbija (41.7 sati sedmično). Što se tiče Evropske unije, najviše rade građani Grčke (39.8), dok su odmah iza njih stanovnici Rumunije (39.5), Poljske (39.3) te Bugarske (39).
S druge strane, najkraću radnu sedmicu u prosjeku imaju građani Nizozemske (32.2), Austrije (33.6), Norveške (33.9), Njemačke (34) i Danske (34.3).
Ukupan prosjek prosječnih radnih sati za stanovnike Evropske unije iznosi 36.1.
Kako yebemu zar nije u Njemackoj pidzama radno odijelo :problem:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 30 maj 2024, 16:32

Nama prosjek dizu politicari koji rade 24/7 za narod.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 30 maj 2024, 16:48

Ima li u SA dobar frizer/barber, gdje ne treba termin ili da je moguce dobit termin brzo (subota najkasnije)?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 maj 2024, 17:25

Što se neki random nebitni ljudi ibrete kada im kažeš da ih ne želiš na društvenim mrežama.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.