RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Direktorcic
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la Direktorcic » 30 maj 2024, 19:32

Sve sto smo pozelili da ode iz Veleza,otislo je. :D

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 30 maj 2024, 19:37

Direktorcic je napisao/la:
30 maj 2024, 19:32
Sve sto smo pozelili da ode iz Veleza,otislo je. :D
Imamo sinergiju :opaopa:
Ti si naša ljubav jedina!

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 30 maj 2024, 19:53

Sto volim kad fejiceva pojma nema o pojacanjima,a 10 dana do priprema :D

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 30 maj 2024, 19:55

Direktorcic je napisao/la:
30 maj 2024, 19:53
Sto volim kad fejiceva pojma nema o pojacanjima,a 10 dana do priprema :D
Ne sisas se onda kod M u Fejicevoj. Nismo samo jos desno krilo doveli :urnebes:
19V22

JedanIzMostara1922
Kontakt:

Post Postao/la JedanIzMostara1922 » 30 maj 2024, 21:20

killafrommanilla je napisao/la:
30 maj 2024, 12:19
JedanIzMostara1922 je napisao/la:
30 maj 2024, 10:42
MostarskiSin je napisao/la:
29 maj 2024, 22:09

Haj mi daj jos jedan razlog zbog kojeg bi trebao ostati, ima li jos nesto u cemu je dobar? Lakse je tebi na to odgovoriti nego da mi pisemo u cemu je los :mrgreen:
Zato sto je u derbijima dao vise golova od Haskica i oatalih napadaca zadnjih deset godina. Jel dovoljno to? Sta serete po covjeku bezveze, zivot je dao i uložio u Velež, kad je bilo najteže. I sad bi vi kojih vas pola nikad lopte nije sutnulo odlucivali ko valja a ko ne valja. Dena nije sjajan al solidan jeste i tu je uvijek kad treba. Ne talasa, ne pravi probleme, voli klub. Sto se mene tice a i mnogih drugih koji se iole razumiju u fudbal momka ostaje do penzije tu, hvala mu za sve, ipak me je vise puta obradovao nego naljutio.
Znaci, ima iste kvalitete kao i ja. Ne talasam, ne pravim probleme, volim Velez i svaku sam kartu platio i kad se nisu morale placati, i svaku clansku kupio i ucestvovao u navijackim akcijama.

Znaci li to da ja trebam dobiti plaketu od Veleza ili 2k mjesecno? Ili cemo zaboraviti da je odleprsao u mocnu Zvijezdu iz Gradacca koja ga je vratila nakon pola godine uvjerivsi se u kvalitete?

Ko je od nase djece ostao kad je bilo najteze? NIKO. I ne osporavam, i ne treba ostati jer je to hljeb koji zaradjuje, ali necemo mu pripisivati da je ostao ako nije mogao nigdje otici. A cak nije ni ostao.
Na stadionu sam jos od vremena zute ograde sa baklavama, od vremena simsira i starih malih svlačionica, pogledao sam ja mislim 90% utakmkica od tada. Dio sam jedne dobre i uspijesne generacije omladinaca Veleža.Kasnije sam se odlučio za školovanje ispred fudbala, ocigledno nisam pogriješio. Ne kazem da je Denis savrsen, imao je milion gresaka,ali Mostar je mali i milion puta sam na tribini cuo najžešće kritike od ljudi koji ne da ne znaju sutnut loptu nego ih nikad nisam vidio u sjevernom ili na bilo kojem igralištu u gradu. Dok vidim ljude za koje znam da igraju, da su igrali i da znaju nesto o sportu, sute,prate i navijaju. Tako ovde i na forumu, imam osjećaj da su najglasniji oni koji najmanje znaju. Ne pamtim kod nas odlicnog stopera od Asima Škaljića pa sada do Ante Hrkaca, izmedju je bio Kosta Manev kojeg se dize u nebesa a nista spektakularno. Sjetimo se Kadrica, pa i Zaimovića koji je bio kapiten , a obojica zesce kiks igraci pa ih niko nije tjerao iz kluba niti stvarao pritisak kao sada ovo za Zvonica, daj pustite momka ima trener nek odluči.

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 30 maj 2024, 23:43

30 maj 2024, 21:20
killafrommanilla je napisao/la:
30 maj 2024, 12:19
30 maj 2024, 10:42

Zato sto je u derbijima dao vise golova od Haskica i oatalih napadaca zadnjih deset godina. Jel dovoljno to? Sta serete po covjeku bezveze, zivot je dao i uložio u Velež, kad je bilo najteže. I sad bi vi kojih vas pola nikad lopte nije sutnulo odlucivali ko valja a ko ne valja. Dena nije sjajan al solidan jeste i tu je uvijek kad treba. Ne talasa, ne pravi probleme, voli klub. Sto se mene tice a i mnogih drugih koji se iole razumiju u fudbal momka ostaje do penzije tu, hvala mu za sve, ipak me je vise puta obradovao nego naljutio.
Znaci, ima iste kvalitete kao i ja. Ne talasam, ne pravim probleme, volim Velez i svaku sam kartu platio i kad se nisu morale placati, i svaku clansku kupio i ucestvovao u navijackim akcijama.

Znaci li to da ja trebam dobiti plaketu od Veleza ili 2k mjesecno? Ili cemo zaboraviti da je odleprsao u mocnu Zvijezdu iz Gradacca koja ga je vratila nakon pola godine uvjerivsi se u kvalitete?

Ko je od nase djece ostao kad je bilo najteze? NIKO. I ne osporavam, i ne treba ostati jer je to hljeb koji zaradjuje, ali necemo mu pripisivati da je ostao ako nije mogao nigdje otici. A cak nije ni ostao.
Na stadionu sam jos od vremena zute ograde sa baklavama, od vremena simsira i starih malih svlačionica, pogledao sam ja mislim 90% utakmkica od tada. Dio sam jedne dobre i uspijesne generacije omladinaca Veleža.Kasnije sam se odlučio za školovanje ispred fudbala, ocigledno nisam pogriješio. Ne kazem da je Denis savrsen, imao je milion gresaka,ali Mostar je mali i milion puta sam na tribini cuo najžešće kritike od ljudi koji ne da ne znaju sutnut loptu nego ih nikad nisam vidio u sjevernom ili na bilo kojem igralištu u gradu. Dok vidim ljude za koje znam da igraju, da su igrali i da znaju nesto o sportu, sute,prate i navijaju. Tako ovde i na forumu, imam osjećaj da su najglasniji oni koji najmanje znaju. Ne pamtim kod nas odlicnog stopera od Asima Škaljića pa sada do Ante Hrkaca, izmedju je bio Kosta Manev kojeg se dize u nebesa a nista spektakularno. Sjetimo se Kadrica, pa i Zaimovića koji je bio kapiten , a obojica zesce kiks igraci pa ih niko nije tjerao iz kluba niti stvarao pritisak kao sada ovo za Zvonica, daj pustite momka ima trener nek odluči.
Pa sada imamo bolje uslove nego ikada prije, ne moze se porediti vrijeme kada su Kadric i Zaimovic igrali s ovim sada. U to vrijeme si znao kakvi su ciljevi i koji je domet, izbori opstanak, drzi se sredine tabele i to je to.

Nakon 3 izborene europe u zadnje 4 sezone, treba dati sve od sebe za sljedeci korak. Zna se sta je a to sigurno neces postici sa Zvonicem, Domicem i igracima tog profila.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 31 maj 2024, 06:35

Previše se veže za igrače.Dolaze i prolaze,sve im je plaćeno i to dobro za naše uslove.Ko god korektno odrađuje na terenu poštujem ga,ako trener kaže da mu je treba onda mu sretno bilo nek ide dalje.Hvala i doviđenja kako god se zvao taj igrač.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 31 maj 2024, 07:07

Jogunovic prva zamjena, Denis penzija. Jasno ko dan. Svako ko tvrdi drugacije ne zeli Velezu iskorak naprijed u sportskom smislu.
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

Redred
Kontakt:

Post Postao/la Redred » 31 maj 2024, 08:09

crveniratnik je napisao/la:
31 maj 2024, 07:07
Jogunovic prva zamjena, Denis penzija. Jasno ko dan. Svako ko tvrdi drugacije ne zeli Velezu iskorak naprijed u sportskom smislu.
Pa kako ce ti bit jugunovic prva zamjena covjek nije minute ove sezeone odigrao to sto bi ti volio al ne moze to tako da ti bude prva zamjena ahha pa nor velez sarajevo igra i ne moze hrkac igrat i ulazi jugunovic pa nema smisla stoper je zeznuta pozicija u fudbalu mladi igrac na stoperu treba da razmislja kao 25 godinisnjak vidio si bajrica ulazio igrao al nista nije mogao imao samo borbu negu zaljecao se bezveze ispadao

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 31 maj 2024, 09:18

Puno se pričalo ovih dana o nekim ciljevima u narednom periodu. Znamo koliko je budžet povećan.
Zato, Zvonića otpisati, Bajrića opet poslat na posudbu, vratit Mahmića kao zamjenu Gholamiju, a dovest još jednog iskusnog stopera kao zamjenu Hrkaću.
Ekipa se gradi od odbrane i tu sva priča počinje i završava.
Mislim da smo imali treću odbranu lige, ponajviše zahvaljujući najboljem golmanu lige.
Hvala Zvoniću za sve.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

nekazivimostarr
Kontakt:

Post Postao/la nekazivimostarr » 31 maj 2024, 10:01

mozak je napisao/la:
31 maj 2024, 09:18
Puno se pričalo ovih dana o nekim ciljevima u narednom periodu. Znamo koliko je budžet povećan.
Zato, Zvonića otpisati, Bajrića opet poslat na posudbu, vratit Mahmića kao zamjenu Gholamiju, a dovest još jednog iskusnog stopera kao zamjenu Hrkaću.
Mislim da smo imali treću odbranu lige, ponajviše zahvaljujući najboljem golmanu lige.
Hvala Zvoniću za sve.
Sve tacno receno. Hadzikic sigurno glavni razlog zasto smo tako jaka odbrana bili ove godine. Ne mozes ni prebrojat koliko je bilo njegovih odbrana u stopostotnim sansama i jos dosta dobrih suteva. Sto se stopera tice hrkac - gholami u pocetnoj i imati jos 3 stopera za rotaciju. Kad to rijesimo treba dovest Strumu konkurenciju lijevo i odbranu smo rijesili
Hercegovka loza,hašiš trava,neka živi Mostar naša država!

Mostarac12345
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac12345 » 31 maj 2024, 11:06

mozak je napisao/la:
31 maj 2024, 09:18
Hvala Zvoniću za sve.
E odavno bolji komentar nisam procitao👏

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 31 maj 2024, 11:18

Najveći Zvonićev problem je tromost i sporost koja s godinama naravno još više dolazi do izražaja, a u ligi više nemaš ekipa kao prije par godina koje se postave u bunker i imaju jednog sidraša na centru kojem nabijaju loptu. U takvim utakmicama je Zvonić briljirao i mogao je maltene sam držati odbranu i pokrivati duge lopte. Sada svaka ekipa ima par odličnih pojedinaca u napadu, igra se puno brže i svaka ekipa zna igrati tranziciju i on postaje maltene beskoristan.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 31 maj 2024, 11:22

Odbrana: Desni bek došao, lijevi stiže, Bajrić se vraća.
Vezni red: Jedna nova opcija na zadnjem veznom se spominje.
Napad: Dva krila i špic se spominju.
Sačekat deset dana..
#musvdg

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 31 maj 2024, 11:30

Mostarac45 je napisao/la:
31 maj 2024, 11:13
Mahmic :rol: :rol:
Vidi, Mahmića je kod nas pojela trema, imao je par grešaka nakon kojih je doživio povredu.
Otišao je u Želju na posudbu gdje je dugo čekao da zaigra. Šta misliš zašto navijači Želje prizivaju njegov ostanak?
Ja opet vjerujem u Klafovu konačnu odluku, on zna šta mu treba.
Jedino sugerišem da treba pojačati odbranu a ne da opet strahujem hoće li Zvonić igrati.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 maj 2024, 11:42

mozak je napisao/la:
31 maj 2024, 11:30
Mostarac45 je napisao/la:
31 maj 2024, 11:13
Mahmic :rol: :rol:
Vidi, Mahmića je kod nas pojela trema, imao je par grešaka nakon kojih je doživio povredu.
Otišao je u Želju na posudbu gdje je dugo čekao da zaigra. Šta misliš zašto navijači Želje prizivaju njegov ostanak?
Ja opet vjerujem u Klafovu konačnu odluku, on zna šta mu treba.
Jedino sugerišem da treba pojačati odbranu a ne da opet strahujem hoće li Zvonić igrati.

Strasan za svoje godine tek mu je 21
U Zelji sad 5 utakmica igrao svih 5 smo pobjedili
12 zabili 2 primili
Igrao je i beka i stopera stp se nas tice nek ostane kod nas
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Addo1922
Kontakt:

Post Postao/la Addo1922 » 31 maj 2024, 12:40

Mahmic je ok igrac samo objektivna mostarska publika jede gowna.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.