Dan D - Suspenzija ili ne?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- NoName
- Kontakt:
Dan D - Suspenzija ili ne?
Obzirom da je za sutra (Utorak, 28.03.2011.) zakazana famozna skupština FSBiH, mislim da bi trebali da na jednom mjestu koncentrišemo diskusije oko te skupštine, naših očekivanja od iste, pitanja da li će UEFA / FIFA ostati dosljedne po pitanju suspenzije, da li će se u slučaju suspenzije brzo formirati neki novi savez, koji će omogućiti da reprezentacija nastavi kvalifikacije a klubovi eventualno izađu u Evropu, itd.
Pitanja je mnogo, previše, a odgovora jako malo.
Pitanja je mnogo, previše, a odgovora jako malo.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Dan D - Suspenzija ili ne?
U jedno sam siguran: Šanse da u savez uđu renomirana imena iz svijeta fudbala (Baždarević, Bajević, Hadžibegić, Osim, Kodro, Barbarez...) su ravne nuli. Znam da smiješno zvuči, al' ona izjava Čolakovića:"Ne može neko ući u savez samo zato što je nekad dobro ganj'o loptu" je nešto čime bismo se trebali voditi.
Iskreno se nadam da neće biti ništa od suspenzije (Portugalci su također usvojili novi statut sa 81% glasova ZA), tako da...
Da ne zaboravim, glas'o zam za posljednju opciju u anketi.
Iskreno se nadam da neće biti ništa od suspenzije (Portugalci su također usvojili novi statut sa 81% glasova ZA), tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- senad_flamin
- Kontakt:
Nama savez vode ljudi koji nemaju pojma o nogometu,ja mislim da oni jos ne znaju koliko igraca igra u jednom timu..
jedino sto njih zanima je novac..Ako se ne usvoji,mislim da oni nece dugo zivjeti,prvo ce im slati prijeteca pisma a onda ce to Fanatikosi rijesiti onako kako je najbolje,pobit g.ovna
jedino sto njih zanima je novac..Ako se ne usvoji,mislim da oni nece dugo zivjeti,prvo ce im slati prijeteca pisma a onda ce to Fanatikosi rijesiti onako kako je najbolje,pobit g.ovna
-RIVALDO-
Pozdrav svima,
Nažalost, u razgovoru sa pripadnikom drugog etničkog korpusa, saznao sam razloge odbijanja usvajanja novog Statuta. Manje više svi to več znamo, to se gleda kao prvi korak centralizacije države. izmjena Daytona na mala vrata...
Obzirom da su FIFA I UEFA među vodećim institucijama po finansijskoj snazi u svijetu (među prvih 5), oni to shavtaju mnogo ozbiljnije nego mi, koji samo želimo neku normalnu situaciju...
Nažalost, u razgovoru sa pripadnikom drugog etničkog korpusa, saznao sam razloge odbijanja usvajanja novog Statuta. Manje više svi to več znamo, to se gleda kao prvi korak centralizacije države. izmjena Daytona na mala vrata...

Obzirom da su FIFA I UEFA među vodećim institucijama po finansijskoj snazi u svijetu (među prvih 5), oni to shavtaju mnogo ozbiljnije nego mi, koji samo želimo neku normalnu situaciju...
- Megamon
- Kontakt:
Suspenzija ima samo jednu pozitivnu stranu.Imam neki osjecaj da nas nece suspenodovati jer Pape mi je nekako previse optimistican i kaze Sigurno cemo odigrati revans u Rumuniji
Suspenzija moze biti pozitivna samo ako se smjeni citav savez i kratkom vremenu(mjesec-dva) oformi novi tako da i klubovi i repka mogu igrati u Evropi.
Previse je interesa,a svima im je novac najbitniji tako da se nece lako odreci istog.
Kako je Pape vise cijenjen u Francuskoj i kod Platinija nego kod nas ocekujem neki kompromis zahvaljujuci nasoj fudbalskoj legendi.
Sto se tice novih imena u savezu tu sigurno ima mjesta za Hadzibegica,Osima(stariji jer mladji je imbecil pravi sto se tice ljudskosti mada kao trener je odlican),Barbarez,Bolic,Konjic.
Mada uvijek mi izduvamo foru,tako da ne bude tresla se gora rodio se mis.
Suspenzija moze biti pozitivna samo ako se smjeni citav savez i kratkom vremenu(mjesec-dva) oformi novi tako da i klubovi i repka mogu igrati u Evropi.
Previse je interesa,a svima im je novac najbitniji tako da se nece lako odreci istog.
Kako je Pape vise cijenjen u Francuskoj i kod Platinija nego kod nas ocekujem neki kompromis zahvaljujuci nasoj fudbalskoj legendi.
Sto se tice novih imena u savezu tu sigurno ima mjesta za Hadzibegica,Osima(stariji jer mladji je imbecil pravi sto se tice ljudskosti mada kao trener je odlican),Barbarez,Bolic,Konjic.
Mada uvijek mi izduvamo foru,tako da ne bude tresla se gora rodio se mis.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
Ne moze zbog toga sto postoji zakoniti proces delegiranja, dakle prvo moras biti delegiran na kantonalnom, pa na federalnom nivou, ili tako nesto... Ne sjecam se bas detalja, jer sam taj statut citao prije sto godina.Monolog je napisao/la:U jedno sam siguran: Šanse da u savez uđu renomirana imena iz svijeta fudbala (Baždarević, Bajević, Hadžibegić, Osim, Kodro, Barbarez...) su ravne nuli. Znam da smiješno zvuči, al' ona izjava Čolakovića:"Ne može neko ući u savez samo zato što je nekad dobro ganj'o loptu" je nešto čime bismo se trebali voditi.

Elem, ne treba gajiti iluzije, niti treba uopste ocekivati da nase fudbalske legende preuzimaju takve izvrsne funkcije. Istini za ljubav, to ni u drugim savezima nije slucaj. I u drugim savezima "politiku" vode visokoobrazovani ljudi, dok su legende uglavnom zaduzene za reprezentiranje tj. promociju, scouting i slicno.
Naravno, problem je kod nas sto nasi lose vode tu "politiku" i sto ne postoji zajednicki interes. Verujem da se RS dijelom nada da bi ta suspenzija mogla ici njima u korist, dakle u smislu da bi posljedica bila formiranje potpuno neovisnog saveza i eventualno reprezentacije. Samo, smijesni su oni dobrano s tom stavkom, iz vise razloga:.
Prvo, ko bi im igrao ligu, jer nemaj 5 postenih klubova. Dakle, kvalitet lige bi bio ravan nuli. Mislim da bi Federacija u tom slucaju odbila bilo kakvu zajednicku ligu, jer Federacija ionako tu ima manji interes radi cinjenice da je velika vecina kvalitetnih klubova upravo u Federaciji. U ligi republike Srbije svakako ne bi mogli igrati, jer vjerovatno postoje zakonske ograde itd. Pitam se, koji je dakle interes bojkotovanja u politicko-sportskom smislu, jer ga ocigledno nema.
Onda se uvijek vratim na tu ekonomsku komponentu i zapitam kakvu vrstu reorganizacije predvidja taj statut. Ne znam da li osim te halabuke osim predsjednika statut predvidja "rezanje" broja funkcija. Ako bi to bio slucaj, onda je definitivno problem u parama, jer niko ne zeli da se odrekne funkcije. A ako ni to nije slucaj, onda smo mi jednostavno hrpa idiota, koji su toliko zaslijepljeni nacionalizmom, da bi sebi radije osjekli i noge i ruke i bili sakati (a to cemo biti, u prenesenom znacenju, ako nas suspenduju) nego se odrekli neke formalnosti koja, osim nekog glupog "principa", nema ama bas nikakav znacaj.
Dakle, u ovoj prici niko ne dobija, ni Srbi, ni Hrvati, ni Bosnjaci, i zato mi nije jasno kako nisu u stanju da sjednu i dogovore se ko ljudi... Valjda su ljudi, jbg... Mislim, jesu li?
Dakle, oni koji misle da tjeraju neki inat bi se ekspresno trebali kaniti nebuloznih iluzija, jer iste vode samo u propast, i to bas njihovu, jer mi nemamo ovdje alternative nego da se "pokorimo". FIFA i UEFA drze europski monopol u fudbalu i tu nema alternative nego pristati na ono sto "gazde" kazu. S druge strane, mi smo toliko mali i nebitni da ih ni guzica od nas nece pocesati posteno. Trebamo shvatiti svoje mjesto i ulogu u svemu i pokusati pravovremeno pomoci samima sebi, jer posljedice mogu biti fatalne.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 28 mar 2011, 10:49, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- NoName
- Kontakt:
Odgovorio bih ti kad bi znao, puno je nedoumica i dosta zavisi od toga kakav će stav zauzeti UEFA / FIFA. Činjenica je da je FSBiH postojao i prije nego su se u njega uključili ovi ostali, e sad je veliko pitanje da li bi UEFA / FIFA prihvatili da se novi savez eventualno formira na tragu toga ili bi insistirali da to bude neki savez premijerligaša, da postoji teritorijalna i nacionalna raspodjela i slično.aleksandar_veliki je napisao/la:Dosta tesko pitanje, no suspenzija je nesto najgore sto nam se moze desiti. Molio bih ako moze da mi onaj ko je otvorio temu odgovori, jer ovo je krucijalno. Ko ce oformiti novi savez i ko ce isti ciniti? Nista osobno, nego je bitno radi dalje rasprave, mislim da tu svi malo talasamo, a ustvari ne znamo kakva su pravila igre.
Jedno je činjenica: BiH reprezentacija nikako ne zavisi od ovih ostalih, tj. može sasvim normalno funkcionisati i bez istih a obzirom da su okosnica reprezentacije igrači koji su, uslovno rečeno, iz ovog dijela na kome je nastao prvobitni FSBiH.
Dakle, u slučaju suspenzije, najveće je pitanje šta će UEFA / FIFA zahtjevati od novog saveza i kako će on biti skrojen. Ako se krene od glave, pa se u skupštinu postave istaknuti sportski radnici, bez obzira na ime i prezime, a onda se ide po sistemu da se u Savez učlanjuju klubovi, to će biti dobro. Ako pak bude opcija formiranja od repa, tj. da premijerligaši i niži rangovi upravljanja formiraju novi savez, od toga nema ništa.
- NoName
- Kontakt:
Megamon je dobro rekao. I meni se nekako čini da Sušić nešto zna što javnost ne zna (to je valjda normalno) i prilično opušteno, čak uz lagani osmjeh, odgovara na pitanje o evenutalnoj suspenziji. I da, i meni je izgledao prilično siguran da će se revanš odigrati u Rumuniji čak i u slučaju suspenzije.
Ne znam zašto se osvrćete na postojeći prijedlog Statuta, čak i ako dođe do suspenzije? Moje je mišljenje da će ovaj dokument biti stavljen Ad Acta ako ga postojeća struktura ne usvoji, jer je isti i dalje prilično nesportski i neevropski. Mišljenja sam da, ako se bude išlo na formiranje novog saveza, da će se usvojiti radikalno drugačiji Statut u odnosi na ovaj predloženi. Nekako sam i ubjeđen da će se desiti scenario gdje ćemo biti suspendirani ali da će se odmah krenuti u formiranje novog saveza, od glave, i da će reprezentacija moći da igra revanš u Rumuniji ali da klubovi neće moći igrati u Evropi, što je manji problem.
Ne znam zašto se osvrćete na postojeći prijedlog Statuta, čak i ako dođe do suspenzije? Moje je mišljenje da će ovaj dokument biti stavljen Ad Acta ako ga postojeća struktura ne usvoji, jer je isti i dalje prilično nesportski i neevropski. Mišljenja sam da, ako se bude išlo na formiranje novog saveza, da će se usvojiti radikalno drugačiji Statut u odnosi na ovaj predloženi. Nekako sam i ubjeđen da će se desiti scenario gdje ćemo biti suspendirani ali da će se odmah krenuti u formiranje novog saveza, od glave, i da će reprezentacija moći da igra revanš u Rumuniji ali da klubovi neće moći igrati u Evropi, što je manji problem.
- Megamon
- Kontakt:
Slazem se u svemu sa tobom osim ovoga da bi bio manji problem ako klubovi ne mognu igrati u Evropi.Evo prvom meni je vaznije Sarajevo od repke.Znaci siguran sam da bi bilo velikih problema ako nas suspenduju jer Sarajevo bi kako stvari stoje igralo u Evropi.NoName je napisao/la:Megamon je dobro rekao. I meni se nekako čini da Sušić nešto zna što javnost ne zna (to je valjda normalno) i prilično opušteno, čak uz lagani osmjeh, odgovara na pitanje o evenutalnoj suspenziji. I da, i meni je izgledao prilično siguran da će se revanš odigrati u Rumuniji čak i u slučaju suspenzije.
Klub je u velikoj krizi i ne igranjem tj. ne uzimanjem prihoda od Evrope nasao bi se na rubu propasti.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
BH Reprezentacija zavisi itekako od ostalih iz jednog jednostavnog razloga. Konstitutivnost naroda mora biti zajamcena u svakom smislu, pa tako i u sportskom (barem u nekoj formalnoj formi). U slucaju formiranja Reprezentacije na osnovu dva naroda to ne bi bio slucaj, dakle imamo problem.
Formiranje entitetskih reprezentacija vodi ka novom - mnogo vecem - problemu, koji UEFA i FIFA pogotovo ne zele sebi da stvaraju, jer bi dopustanjem toga dali zeleno zvjetlo kataloncima, baskijcima i slicnim pokrajinama sa odredjenim stepenima autonomije, a to bi stvorilo dakle hrpu novih problema.
Dakle, gazde mogu sistemom "ciscenja" rastjerati svu gamad, oformiti novi savez i nove ljude i sistemom prisile staviti isti u funkciju. No takvo uplitanje u interne oblasti drzave nije sigurno svrsishodno, niti je istom zagarantovan legitimitet. Osim toga, ima tu dosta posla... Zakljucak je da vjerovatno ni ta opcija nije toliko vjerovatna, iako se ovdje mnogi nadaju da bi na taj nacin mogla da se rastjera ova garnitura ljudi.
No vjerujte mi, nece takva represija nicemu voditi, nikakvih pozitivnih efekata necemo imati, isto kao sto nam ni silni visoki predstavnici nisu "sredili" drzavu da fercera kako treba. Ne bih da nacinjem politicke teme, no samo pravim jednu paralelu i podvlacim slijedece: MI SE SAMI MORAMO DOGOVORITI i tu nema druge. Sve ostalo je samo preljevanje iz supljeg u prazno, zatvaranje jednog problema a otvaranje nova dva itd.
Dakle, ostaje nam ta opcija da ce nas te dvije organizacije jednostavno suspendovati i ostaviti na tom nekakvom statusu, dok se mi sami ne priberemo i ne usvojimo taj statut. Vjerujem da bi nam FIFA/UEFA u tom slucaju dala mogucnost da usvajanjem promjena nastavimo tamo "gdje smo stali", dakle da nastavimo sa reprezentativnim takimicenjem, ukoliko bi to usvajanje bilo pravovremeno, Dakle, uslovno receno, mi bi imali vremena do Juna, a poslije toga bi ovaj ciklus za nas vjerovatno bio zavrsen...
To je neki moj rezime, mada se, iskreno govoreci, nisam previse trudio da nadjem te propise koji definisu mjere i posljedice sankcija pomenutih organizacija. Dakle, ja se ne nadam da ce nam oni doci ovdje i napraviti sve "da valja", nego ce nas ostaviti jednostavno da truhnemo, sve dok se ne "otrijeznimo"...
Formiranje entitetskih reprezentacija vodi ka novom - mnogo vecem - problemu, koji UEFA i FIFA pogotovo ne zele sebi da stvaraju, jer bi dopustanjem toga dali zeleno zvjetlo kataloncima, baskijcima i slicnim pokrajinama sa odredjenim stepenima autonomije, a to bi stvorilo dakle hrpu novih problema.
Dakle, gazde mogu sistemom "ciscenja" rastjerati svu gamad, oformiti novi savez i nove ljude i sistemom prisile staviti isti u funkciju. No takvo uplitanje u interne oblasti drzave nije sigurno svrsishodno, niti je istom zagarantovan legitimitet. Osim toga, ima tu dosta posla... Zakljucak je da vjerovatno ni ta opcija nije toliko vjerovatna, iako se ovdje mnogi nadaju da bi na taj nacin mogla da se rastjera ova garnitura ljudi.
No vjerujte mi, nece takva represija nicemu voditi, nikakvih pozitivnih efekata necemo imati, isto kao sto nam ni silni visoki predstavnici nisu "sredili" drzavu da fercera kako treba. Ne bih da nacinjem politicke teme, no samo pravim jednu paralelu i podvlacim slijedece: MI SE SAMI MORAMO DOGOVORITI i tu nema druge. Sve ostalo je samo preljevanje iz supljeg u prazno, zatvaranje jednog problema a otvaranje nova dva itd.
Dakle, ostaje nam ta opcija da ce nas te dvije organizacije jednostavno suspendovati i ostaviti na tom nekakvom statusu, dok se mi sami ne priberemo i ne usvojimo taj statut. Vjerujem da bi nam FIFA/UEFA u tom slucaju dala mogucnost da usvajanjem promjena nastavimo tamo "gdje smo stali", dakle da nastavimo sa reprezentativnim takimicenjem, ukoliko bi to usvajanje bilo pravovremeno, Dakle, uslovno receno, mi bi imali vremena do Juna, a poslije toga bi ovaj ciklus za nas vjerovatno bio zavrsen...
To je neki moj rezime, mada se, iskreno govoreci, nisam previse trudio da nadjem te propise koji definisu mjere i posljedice sankcija pomenutih organizacija. Dakle, ja se ne nadam da ce nam oni doci ovdje i napraviti sve "da valja", nego ce nas ostaviti jednostavno da truhnemo, sve dok se ne "otrijeznimo"...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- NoName
- Kontakt:
Ok, drago mi je da imamo nekog ko će nam iz prve ruke dati informacije, a ne da ovako napamet pogađamo. Svjestan sam ja da je postojeći prijedlog Statuta takav da ništa suštinski ne mijenja, ali sam siguran da će, ako isti bude ponovo odbijen, i taj prijedlog otići u arhivu i da neće biti osnova za formiranje novog saveza. Sigurno da će se tražiti neka nacionalna izbalansiranost, ali ima tu sigurno poznatih sportskih imena koji nisu Bošnjaci a koji bi sutra mogli da budu uključeni u Savez.aleksandar_veliki je napisao/la:Ajde da ja probam odgovoriti, posto sam dobro ukljucen u tu problematiku, pa bi bilo lijepo da raja zna. Dakle, novi Statut na kojem insistira UEFA je gotovo isti kao stari, odnosno, nekih krucijalnih promjena nema, izuzmemo li male promjene u IO, Skupštini i komisijama,(potrebna vecina za odlucivanje), te predsjednistvu. No, to je u ovom trenutku najmanje bitno. UEFA i FIFA insistiraju na tome da Savez mora biti sastavljen kao i sada, odnosno iz svih dijelova BiH i to je najveci problem. Da pojasnim, i ako popusimo sada, opet nam se isto pise. Primjer, UEFA i FIFA traze da IO broji 15 clanova, kao i sada, 6 B, 5 S, 4 H. Uzeo sam IO kao primjer jer isti je mnogo vazniji od predsjednistva. U novom statutu je za provodjenje odluka potrebno 11 glasova, sto H ne odgovara, pa su bili neki amandmani, koji su usvojeni, ali sada ni oni ne piju vode. No, da skratim, odoh presiroko. Ukoliko se suspenduje Savez i ovi ljudi, u novi bi trebali doci neki drugi, ali oni moraju dolaziti kao i ovi. Mislim da je jasno, tako da suspenzija ne rješava ama bas nista, jer realno gledajuci, koji ce to S iz RS proturjeciti Mili. Neki dan zeni kucu zapalise sto je malo talasala.
A ta žena, što joj kuću zapališe, za tvoju informaciju je sama sebi potpalila.

- Megamon
- Kontakt:
Al' stvarno mi nisu jasni,znaci usvajanjem statuta uopste ne gube svoje pozicije u IO,sta vise bolje i za njih samo se prebace.Nisu mi jasni nikako,mozda je problem sto se ne mogu da dogovore ko bi bio taj jedan predsjednik 

- NoName
- Kontakt:
Aco, ja apsolutno razumijem i tvoje razmišljanje, koje je puno realnije nego ovo moje. Ja ne tvrdim da će se ovo što pišem stvarno desiti, iako bi bilo normalno, ipak je ovo država apsurda pa sve ono što je u Evropi normalno je ovdje nenormalno. Ovo su neka moja razmišljanja, nadanja, nisu nešto posebno utemeljena.
Hairlija, meni je jasno da ti više voliš Sarajevo, ali je činjenica da trenutno naši klubovi nisu dovoljno jaki da bi bilo šta napravili u Evropi, kao što je to i do sada bio slučaj. Eventualna suspenzija i novi Savez bi sigurno stvorili pretpostavke za kvalitetan razvoj naše lige i klubova, čime bi se u budućnosti mogli praviti značajno bolji rezultati.
Hairlija, meni je jasno da ti više voliš Sarajevo, ali je činjenica da trenutno naši klubovi nisu dovoljno jaki da bi bilo šta napravili u Evropi, kao što je to i do sada bio slučaj. Eventualna suspenzija i novi Savez bi sigurno stvorili pretpostavke za kvalitetan razvoj naše lige i klubova, čime bi se u budućnosti mogli praviti značajno bolji rezultati.
Da, ali kao sto aleksandar_veliki napisa, steka ocigledno na nacionalnim interesima. Za primjer, Hrvati bi vjerovatno u nekim odlukama bili preglasavani itd, dakle "rusenje" konstitutivnost i ta stara dobro poznata prica...Megamon je napisao/la:Al' stvarno mi nisu jasni,znaci usvajanjem statuta uopste ne gube svoje pozicije u IO,sta vise bolje i za njih samo se prebace.Nisu mi jasni nikako,mozda je problem sto se ne mogu da dogovore ko bi bio taj jedan predsjednik
- Provenzzano
- Kontakt:
nije to problem, ovdje postoji zelja da se unisti sve sto nosi ime BiHMegamon je napisao/la:Al' stvarno mi nisu jasni,znaci usvajanjem statuta uopste ne gube svoje pozicije u IO,sta vise bolje i za njih samo se prebace.Nisu mi jasni nikako,mozda je problem sto se ne mogu da dogovore ko bi bio taj jedan predsjednik
- Megamon
- Kontakt:
Nek onda jednostavno naprave dvogodisnji mandat.Svake 2 godine mjenjaju predsjednika.Prvo se pocne sa Bosnjakom posto smo u vecini,onda dvije godine Srb i na kraju Hrvat._dreamer_ je napisao/la:Da, ali kao sto aleksandar_veliki napisa, steka ocigledno na nacionalnim interesima. Za primjer, Hrvate bi vjerovatno u nekim odlukama bili preglasavani itd, dakle "rusenje" konstitutivnost i ta stara dobro poznata prica...Megamon je napisao/la:Al' stvarno mi nisu jasni,znaci usvajanjem statuta uopste ne gube svoje pozicije u IO,sta vise bolje i za njih samo se prebace.Nisu mi jasni nikako,mozda je problem sto se ne mogu da dogovore ko bi bio taj jedan predsjednik
Mada kad razmislim malo je dvije godine,nek bude cetverogodisnji mandat.
Mislio sam na izvrsne organe koji vode "politiku", dakle izvrsni odbor, skupstina, razne komisije. Vjerovatno je da i tu leze problemi, no u medijima se logicno eksponira najvise ta prica oko predsjednicke funkcije.Megamon je napisao/la:Nek onda jednostavno naprave dvogodisnji mandat.Svake 2 godine mjenjaju predsjednika.Prvo se pocne sa Bosnjakom posto smo u vecini,onda dvije godine Srb i na kraju Hrvat._dreamer_ je napisao/la:Da, ali kao sto aleksandar_veliki napisa, steka ocigledno na nacionalnim interesima. Za primjer, Hrvate bi vjerovatno u nekim odlukama bili preglasavani itd, dakle "rusenje" konstitutivnost i ta stara dobro poznata prica...Megamon je napisao/la:Al' stvarno mi nisu jasni,znaci usvajanjem statuta uopste ne gube svoje pozicije u IO,sta vise bolje i za njih samo se prebace.Nisu mi jasni nikako,mozda je problem sto se ne mogu da dogovore ko bi bio taj jedan predsjednik
Mada kad razmislim malo je dvije godine,nek bude cetverogodisnji mandat.
Admine,admine,ostavi se politike,ne ide ti toMislim da je jasno, tako da suspenzija ne rješava ama bas nista, jer realno gledajuci, koji ce to S iz RS proturjeciti Mili. Neki dan zeni kucu zapalise sto je malo talasala.

http://www.info-market.ba/bs/crna-hroni ... lili-napad
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
Sudeći po nekim detaljima, rekao bih da u zraku već stoji to usvojenje statuta jer, Baka je potpisao ugovor sa Širokim, Dinamo je dolazio Želji, a Mamić koliko sam vidio u svečanoj loži, imao je žustru raspravu sa čelnicima saveza. Borac igrao prijateljsku sa Splitom. Sve su to neke stvari koje upućuju na zaključak, koji nam govori da su ipakovi foteljaš pristali na statut zbog ličnih interesa...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
- NoName
- Kontakt:
Ma Aco slabije čuje na jedno uho. Kad je bilo da su joj zapalili kuću desno uho je bilo prema TV-u a kad je bio demant i obrazloženje onda je u pitanju bilo lijevo.Dule 078 je napisao/la:Admine,admine,ostavi se politike,ne ide ti toMislim da je jasno, tako da suspenzija ne rješava ama bas nista, jer realno gledajuci, koji ce to S iz RS proturjeciti Mili. Neki dan zeni kucu zapalise sto je malo talasala....evo sta je bilo s kucom
http://www.info-market.ba/bs/crna-hroni ... lili-napad
Šalim se, naravno, ali i ovi mediji su pogan žešća. Kad je bila informacija oko toga da su joj zapalili kuću onda je to bila prva vijest na BHT, a sutradan su u nekoj 29. minuti šturo rekli da je ipak to sama sebi uradila i to uopšte nisu povezali sa ranijom pričom. Trovači.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.