FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 199

NazorUso
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NazorUso » 01 jun 2024, 21:50

BordoSaga2 je napisao/la:
01 jun 2024, 21:48
NazorUso je napisao/la:
01 jun 2024, 21:46
Kako kupiti Bosnju :
Zakleti se Allahom, reci da volis Bosnu.
Isto tako i prosjecnog pitara, pomenes frazu "oni znaju sta je Sarajevo" i dodas kako volos Sarajevo i svrssss...
Ja mu yebem porijeklo hinjavo, sto on ne tuzi sve nas ??? Klub, Hz, medije, forumase...kad je upravu...yebo sebi majku, pa brata naoravio.
Za sta da tuzi?
Za prijetnje, klevetu, za sta hoce...kad vec tvrdi da je upravu.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Bolivia
Kontakt:

Post Postao/la Bolivia » 01 jun 2024, 21:51

ado-hz je napisao/la:
01 jun 2024, 21:40
Rozman i pročelavi seljačić su bivsi samo je pitanje dana kada ce se objaviti
Dobro je, sezona počinje tek za 3 mjeseca pa će se sš i igrački kadar na vrijeme znati. :kafa:

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 01 jun 2024, 21:52

Evander je napisao/la:
01 jun 2024, 21:45
ado-hz je napisao/la:
01 jun 2024, 21:40
Rozman i pročelavi seljačić su bivsi samo je pitanje dana kada ce se objaviti
I pitanje para, koje ce im se isplatiti.
Upravo...u tome je i caka jer traze rjesenje

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 01 jun 2024, 22:47

Poserem se u usta i onome ko dovede šošonsko **** ono cigansko u klub.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 jun 2024, 23:07

BordoArmy88 je napisao/la:
01 jun 2024, 22:47
Poserem se u usta i onome ko dovede šošonsko **** ono cigansko u klub.
To sam rekao cim je dosao,uostalom u svakom klubu gdje je igrao je isto napravio i otjeran

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 01 jun 2024, 23:10

Maroon1946 je napisao/la:
01 jun 2024, 20:37
bvsic je napisao/la:
01 jun 2024, 20:31
Maroon1946 je napisao/la:
01 jun 2024, 20:30
Ne znam sta je radio sta nije radio ali evo poslije Vrancica i da on kaze da Rozman nije trener koji treba voditi Sarajevo. Ko je sljedeci?
Da tebe neko otjera ti bi ga hvalio? Ko zna sta se sve desava, sigurno je da ni jedna strana ne radi dobro
Druze haj da je to jedan, dva igraca. Koliko je on igraca otpisao u nepunoj godini dana vođenja? Neki to predstavljaju kao "uvodjenje discipline". Meni vise lici na to da se posvadjao sa vise od pola ekipe. Na kraju krajeva svi u ekipi su dobri i sigurno im nije drago kad im otjera tolike saigrace. Sa ovim se tacno ne zna ko je siguran ko nije. Sutra da izbaci Catakovica iz sastava ne bi se cudio.
E jest mu vala neki igrac rekao lik koji hvali Mirzi Varesanovića i od njega pravi Guardiolu a pri tome nista nije lik pokazao na terenu.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

BijeliBordo1946
Kontakt:

Post Postao/la BijeliBordo1946 » 01 jun 2024, 23:13

Z.... Z.... :kafa:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 01 jun 2024, 23:16

BijeliBordo1946 je napisao/la:
01 jun 2024, 23:13
Zoran Zekić :njanjanja:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 01 jun 2024, 23:17

BijeliBordo1946 je napisao/la:
01 jun 2024, 23:13
ZORAN ZEKIĆ.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 01 jun 2024, 23:21

Zinedine Zidane

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 jun 2024, 23:22

Čovjek koji kaže da su Horde Zla kupljene, neko im platio da objave ono. Fuj. Nikada se nije ni trebao dovoditi u vezu sa Sarajevom. A sada njegovo ime treba zabraniti da se korisiti uz klub.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 01 jun 2024, 23:32

Svkakav se probisvijet i šljam u klub sjatio. Od igrača do uprave. Teško smeće.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 01 jun 2024, 23:48

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
01 jun 2024, 18:45
BigZlatan je napisao/la:
01 jun 2024, 18:26
EKSKLUZIVNO ZA SPORTSKE: Ziljkić otvorio dušu, govorio otvoreno o Mirviću, Rožmanu, Varešanoviću, Ibričiću, Zeljković…

– Prije svega bi htio da pozdravim sve navijače Sarajeva, kao i uvijek. Pozdrav za sve Bosance, želim da krenem sa pričom. Ne znam ni gdje je početak ni kraj. Svi znaju da sam morao da odem iz Sarajeva, a ja nisam htio da izlazim u javnost. Rekao sam kada budem htio da dam intervju, javit ću Vam se. Nisam želio u javnost da izlazim upravo da zaštitim klub. Taj klub mora da se poštuje, Sarajevo možda ne mora da se voli od strane svih, ali mora da se poštuje. Taj klub je othranio mene i moju porodicu i nikada ne napadam onog ko me hrani. Nisam želio da remetim klub dok je trajala sezona, izborili su Evropu, to im čestitam. Sada mogu da govorim o svemu, meni je to sve jako teško palo. Sve te priče, gdje nigdje nema ništa istine. Ako Bog da, ja nisam nikada nikoga tužio, a ostali su mi mnogi dužni, ali sada pozivam sve zbog tih priča, od navijača, predsjednika, direktora, da mene tuže i da idemo u tužilaštvo i SIPU. Samo jedan dokaz o pričama koje su kružile, ja bi bio uhapšen. Imam svjedoke sa predsjednikom i direktorom. To su razgovori sa Mirvićem, Ibričićem, moj agent i ja. Tu je bila i nekadašnja direktorica Ajla Alimanović, ne znam odakle ona tu, ali oni su meni tada nudili da ostanem u Sarajevu. Trener mene nije tada htio u ekipi, ali je gospodin Mirvić rekao da želi da ja budem u ekipi. To se sve dešava dva dana nakon utakmice sa Željezničarom. Mi da nismo izgubili tu utakmicu, a tu se tražio krivac za sve to. Niko nije spomenuo priču o Želji i porazu, već samo o Ziljkući ‘mafijašu’. Meni nije odgovarao ni ona objava o tome da sam izbačen iz kluba nakon utakmice sa Igmanom 2:2. To je velika sramota kluba što je to dozvolio. Ja bi volio pred kamerama svi da se vidimo i ja nikome se ne pravdam, već samo želim da se vidi ko je upravu. Ja sam dva mjeseca trpio takve uvrede i takve priče su oko mene kružile, ljudi koji su mi bliski su se smijali tome. Na neki način tada sam vidio ko mi je prijatelj, a bilo je dosta lažnih prijatelja u FK Sarajevo. Razumijem ja pritisak od navijača i sve, ali ti isti navijači sada ne podižu transparent ko im radi u klubu. Evo, ja nisam sada u klubu, a nisam dao niti jedan intervju i što se sada ne izbaci transparent kada piše o svemu tome. Taj dan prije raskida ugovora sam rekao Mirviću da neću remetiti ekipu. Taj čovjek previše voli klub, to je abnormalno. On daje svoje novce, te nije ni želio da ja odem. Atmosfera je u klubu trenutno sahrana. O tome mogu pričati otvoreno, ja nisam u klubu. Ja sam potpisao raskid ugovora i otišao, a tek sutradan sam čuo priče o mafijanju i slično. Naš stadion ima kamere, pa naš kamp štite bivši vatreni navijači Horde zla. Oni to sve mogu da vide i sada ja sa 170 cm sa najmanjom visinom na svijetu da radim to. Te priče su puštene iz kluba, ja pozivam tužilaštvo i SIPU da sve istraže. Svi oni znaju šta je istina.

Kakav je bio na početku odnos sa Simonom Rožmanom, ali i sa ostalim trenerima?

– Rožman i ja smo na početku imali dobar odnos. On je imao dobar odnos sa mnom i dobar je trener. Želim mu da vodi moj matični klub, ja bi ga dočekao prvi. Simon Rožman nije trener za FK Sarajevo, on nema onu stvar. On samo traži krivca. Kriv je Šerbečić, Aničić, ko god. Je li ijedan igrač bio pošten i otišao s pozdravom? Svaki igrač je bio problem, on nije bio problem. Narod nažalost vjeruje u te priče, a ja ne mogu da vjerujem da narod vjeruje u te priče, meni to ne ide u glavu. Svjedok mi je i Ibričić i Mirvić da sam rekao da ne želim s njim sarađujem, oni su željeli da ja budem tu na treningu, ali ja ne želim da treniram pod tim čovjekom. Mene su navijači mogli da nađu u pola dana u pola noći i da sjednemo. Ja imam dokaze šta su radili meni iza leđa, to su te famozne priče. Što nismo izašli sa terena u Banjaluci, što nismo izašli prije u 92. minuti. Samo su sklanjani igrači, nonstop. Meni je ovo sve smiješno, pištolj mi uperen u mene i ‘taktika’. Kakva taktika, pa u Ligi prvaka se zna ko igra, kon ei gra. Narod je to upijao i sada ima problema u klubu i ne zna kako da se riješi njih trenera i direktora? Što oni ne odu iz kluba sa toliko problema? Pitao sam i Mirvića na odlasku: Jesam li ja ijedan trening se posvađao ili bilo kakav incident napravio? Nisam ništa, a bilo je tuča i koškanja i nedoalzaka. To se nikad nije dešavalo kada je trener bio Mirza Varešanović. Svi navijači su željeli da on ode, da su mene za trenera stavljali, ja bi dobio podršku. Ajla ostala, Mirza otišao, niko ništa, a oboje su trebali da odu. Kod Mirze Varešanovića je bila disciplina. Poslije poraza smo svi spuštali glavu. Ne bi smjeli da se vratimo busem da izgubimo 3:0. Ja ovo sve govorim sa imenom i prezimenom i doveo sam se u situaciju da mene zove klub da me uzme i moram da se pravdam tom klubu šta je bilo u Sarajevu. Moj menadžer mafijaš? Zašto Ibričić i moj menadžer još uvijek piju kafu? Ako ti neko prijeti ne piješ kafe s njim. Ja lično ako sam mafijaš, pa valjda bih ja pozvao moje drugare da istjeramo stvari na čistac, a ne se povukao u Pazar. Ja nikada nisam nazvao nijednog Hordaša, da unesem taj nemir, a mogao sam. Ja sam slavio gol pred njima, pa su svi bili krivi. Što ne stanu iza kluba te Horde? Gospodin Mirvić je predsjednik kluba, Senijad Ibričić je direktor kluba i ja kao fudbaler. Zašto nismo sjeli i popričali sa navijačima tim istim? Dva mjeseca sam trpio sve, ja imam porodicu i znam koga branim. Ja pravno imam pravo da svakog tužim, a imam pravo da tužim Horde zla i da me novčano isplate i kako hoću. Kako sad ne mogu da se dogovore da odu iz kluba? Mirvić im nudi Ibričić i Rožman? Raskid ugovor sa mnom se dogovorio u pet minuta. Cilj im je da ostanu u klubu i izvuku pare koliko mogu. Iza mene je FK Sarajevo, a u pola dana u pola noći niko ne smije da laže SIPI, a mogu da me tuže i sad, ja ću sve pričati kako jeste. Ja sam na putu prema Novom Pazaru, te da su tada navijači došli u kamp da vide jesam li tu sa pričom o tome da prijetim igračima. Kojim igračim sam ja prijetio? Mene ko zna, a ja imam svoje drugove. Imam fudbal iz ljubavi, jer imam svoj biznis mimo fudbala. Novčano mi fudbal nije prioritet. Mogli su staviti ispred je li to tačno? Horde zla su me mogle pozvati, ali nisu. Ja sam bio sa Mirvićem i Ibričićem i mi nismo imali nikakav problem. Ja se nadam da će Ibričić biti sportski direktor Hajduka ili Želje, ja mu to želim iz srca. Zašto to nije pričao to ispred mene? Nego je to bilo poslije mene u kampu. Uvijek se traži krivac mimo fotelje, a mogli su reći bilo kakav problem sa mnom koji su imali. Ja ne krijem ništa, ja pričam istinu. Bujrum, pričamo istinu i samo istinu. Feža Dudić je stigao u Srbiju i sa nikakvom budžetom u Srbiji napravio čudo. Meni je iskreno žao što nije preuzeo Novi Pazar jer vjerujem da bi izborio Evropu. Feđa Dudić je igrao najbolji fudbal u Sarajevu, kao i Mirza Varešanović. Protiv Torpeda sam ja prvi fulao mnogo, prečka, stativa, mnogo toga. Rožman je dobio vrijeme i okej je kada te neće, ali nema nikakve popravke u igri.

Otkrio je da je imao i ponudu da ode iz Sarajeva

Zna Mirvić koju smo ponudu odbili. Zašto Buljubašić nije isforsiran maksimalno? Još je puno tih igrača. Zašto nisu navijači stali iza kluba? Simon Rožman je pravi trener za ekipu bez pritiska, tu je odličan. Maribor ima pritisak, nije dugo trajao. Prema njemu, od mene od srca želim da vodi Real Madrid, rekao je Ziljkić i govorio i pritisku na njegovog bivšeg saigrača Dala Varešanovića:

Kažu da ga gura tatu. Znaju Turci koliko on vrijedi, ali naš istok sve bolje zna. Svi znaju zašto su ga mrzili. Svi smo bili na tapeti jer smo branili Mirzu Varešanovića. Svi smo imali neki problem s Mirzom jer je i on temperamentan, sa Rožmanom toga nije bilo. Mi smo imali sa Varešanovićem pet pobjeda u nizu u gostima. Ja samo pričam istinu. Rožmanu je uvijek svako neki drugi kriv. Krivo je sunce, vjetar, igrači, svlačionica, huk sa karijere i slično.

Govorio je i o tretmanu saigrača, ali o tome da je platio odštetu iz svog džepa da dođe u Sarajevo

Ja bi iskoristio Marija Vrančića maskimalno. Ne zamjeram ja njemu što nije bio igrač i mi smo dobili te Domžale 4:1 na pripremama. On je vidio naš kvalitet. To radi pravi Real Madrid, a ne ovaj naš Real Madrid kako kaže naš direktor. Ja nikada nikog nisam platio da skandira moje ime. To je problem. Oni su to radili u FK Sarajevo, taj transparent je plaćen. Ja sam došao u Sarajevo da igram, iako sam igrao u Borcu. Zamisli koliko poziva dnevno dobijem od ljudi koji me vole. Ja sam predsjedniku dao riječ da neću da kažem istinu dok traje sezona. Da to ne bude novi alibi Rožmanu za poraz. Svaki dan su me zvali ljudi, koji su ozbiljni pravnici i željeli da ponude pomoć. Bolila me istina i trpio sam to u sebe. Čekao sam ovaj dan da dam intervju. To je bilo oko obeštećenja iz Olimpije. Platio sam iz svog džepa da dođem u Sarajevo. To je istina, ja sam želio da dođem u Sarajevu i tu sam htio da završim karijeru. Kako sam bio krenuo sa igrama uvjeren sam da bi oborio i neke rekorde u FK Sarajevo, rekao je Ziljkić i dodao:

Znate već bolje od mene probleme Mirvića i FK Sarajevo. Svijet je mali, a ne Sarajevo. Imate forumaše koji bacaju bombe i za 50 maraka se svašta radi. Tri četiri komentara o mafijanju i sve to ide. Kamera je neoboriv dokaz. Gdje je kamera da sam nekome prijetio ili dolazio s nekim? Nisam se oprostio od saigrača, a djelili smo sve, ali nisam želio te momke da ubacim u problem. Nama je zacrtano bilo da titulu ili kup osvojimo, a ništa od toga nismo uspjeli. Sve uslove je dobio koje je želio, a odgovornosti nigdje. To je glavni problem našeg kluba. U Sarajevu sam bio godinu dana i nikad nije plata kasnila. Premija nije zakasnila, šta god je rekao je ispunio u roku. Blago onom ko je u tom klubu, to ću uvijek reći. Ja bi branio Sarajevo srcem gdje god odem, jer to je ogroman klub. Ne možeš da opišeš osjećaj kad dođeš na Koševo. Ja nisam iz Sarajeva, a ja sam došao kada je Varešanović bio tu, bio je Repuh koji je treći strijelac kluba. Tu su bili i Seferović i Obuća, svi ljudi koji su znali šta je Sarajevo. Ko će da prenese ljubav o Sarajevu tim momcima? Meni su bili tu ljudi koji vole taj klub. Gospodin Mirvić mi je svjedok za cijelu ovu priču i on je nama dao sve. Apsolutno sve uslove imamo, ali na kraju dana on ne igra. Igraju igrači, treneri treniraju, svi treneri su imali sve maksimalne uslove za rezultat.

Emocije su povrijeđene, a to Ziljkić ne krije

Otvoreno sam rekao Mirviću prije neki dan da me zaboljelo što se niko nije oglasio povodom mog slučaja. Ja sam sve ispoštovao, a šta sad trebam? Da slušam o sebi laži? Ovo treba SIPA da ispita, ja sam trpio gelere zbog ljudi oko FK Sarajevo. Ljudi u FK Sarajevo se boje pritiska, navijača, medija, samo da neko njih ne protjera. Navijači su gospoda, ali oni se njih boje. Vođa navijača, vođa istoka, vođa zapada, sjevera, hajde da sjednemo. Hoćete istinu o klubu? Hajmo onda stati iza kluba. Hajde da vidimo ko je meni prijetio, što se o tome nije pričalo? Pričali su da moj agent prijeti direktoru, a zajedno piju kafu. Mahala je Sarajevo, platiš nekoga, a ja nikome nisam nikad dao novac. Ja imam samo istinu za argumente.

Ko je dočekao Ziljkića u Sarajevu?

Neću da pričam evo o Varešanoviću, već Repuh i Obuća. Oni su znali da prenesu šta je FK Sarajevo. Oni te opuste i relaksiraju, znaš da možeš. Ovdje smo sad po grčem, a Vrančića su sklonili kao kapitena, a Avramovskog koji je ‘prekucao’ drugu polusezonu. Svi momci su sklonjeni koji znaju šta je FK Sarajevo. Momci koji su došli to nisu mogli znati. Pritisak je igrati u Sarajevu, ako igraš loše i dobiješ 5:0, onda to nije dobro za navijače.

sport.ske

Svasta je on nabacao ovdje. Nije cist sekunde, da se razumijemo, ali ima dosta istine u ovome sto prica.
Ima ovdje svašta ali krucijalni problem leži u rečenici: "Meni je ovo sve smiješno, pištolj mi uperen u mene i ‘taktika’. Kakva taktika, pa u Ligi prvaka se zna ko igra, kon ei gra".

Averzija prema školskom sistemu,.averzija prema nečem novom, averzija prema disciplinovanom radu i usvajanju igre prema trenerovom zahtjevu i dobili smo to što smo dobili,.a to je da još nažalost nemamo igru jer jednostavno nemamo igrače koji mogu to usvojiti. Na hajc i jaranski režim možemo igrati našu ligu i tu je i prestaje krajnji domet. Imao sam nadu da ćemo se iščupati iz kaljuže. Sa smjenom trenera ukoliko se desi idemo,,"jovo nanovo".
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 01 jun 2024, 23:50

Turbulencije krenule nismo ni počeli pripreme za sezonu 2024/25. Odigraćemo u najboljem slučaju 4 evropske tekme, od titule se oprostiti početkom oktobra, u novembar ulazimo sa novim SS. (Nebitno hoćemo li u sezonu ući sa Rožmanom ili nekim drugim imenom).
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 01 jun 2024, 23:57

Iako je za jedan dio stvari upravu, opet nek se napuši qrca yebem mu porijeklo hinjavo.
I nek bude zadovoljan sto nije sve izašlo u javnost što je vezano za njega.

A ovo priča ovako zato što vjerovatno u nekim stvarima i mi nismo čisti pa mu malo muda porasla.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 02 jun 2024, 00:04

ja znam trojicu sto uzimaju petobu
ovi sto se nakace isto ne rade besplatno, cvaja je u pitanju

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 jun 2024, 00:05

Pa zar mislite da je slučajan trenutak izlaska ovog intervjua, jako dobro je ovo tempirano.

Upravo zbog toga je ključ da se što ranije riješi pitanje stručnog štaba i da krenemo na pripreme, Zoran bi bio odlično rješenje. :salut:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 02 jun 2024, 00:07

ajdohordas je napisao/la:
01 jun 2024, 23:57
Iako je za jedan dio stvari upravu, opet nek se napuši qrca yebem mu porijeklo hinjavo.
I nek bude zadovoljan sto nije sve izašlo u javnost što je vezano za njega.

A ovo priča ovako zato što vjerovatno u nekim stvarima i mi nismo čisti pa mu malo muda porasla.
slika

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 02 jun 2024, 00:08

Evidentno je da dusmani F.K.Sarajeva ne spavaju.
Strah ih je od najbogatijeg tima na Balkanu(Mr.Tan i grupa
Američkih milionera/investitora).
Strah ih je od moćnog F.K.Sarajeva iz Sehera i 20-30 000
Bordo navijača u Evropskim kupovima.
Dan kada je objavljeno da se golman Kovacevic prodao i da
Sarajevo dobija €900 000,dolazi vijest o zaboravljenom,
izgubljenom Pazarcu.Bas onako slučajno valjda.
Neki dan Ajla dovodi trenera🤣
Pa kako ce čirevi da pucaju dušmanina za nekoliko dana kada
Pravi haberi počnu stizati.

slika

NEMA NAZAD-Neka skichu i crknu dusmani👈
❤️🇱🇻❤️
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 02 jun 2024, 00:22

Zoran Zekic je opcija #2
Ceka se veće ime,legenda …..Mr.Tan je za njega.
Još ako Kevina tushnemo za $1.5M i vise,
Onda političkim prcijama,petokolonasima,botovima,
Trolasima neće biti dobro nikako!!!
❤️🇱🇻❤️
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”