Slažem se za Benju. Jeste imao kiks ali dečko se vraćao u odbranu, pomagao, borio se i zaista dobro kornere izvodio. Sa Gigovicem jako stabilno i stameno djelovao. Kad se odbrana zamjenila i Gigovic izašao i on se pogubio malo
Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Tabakovic 22 gola u Zweiti ,a ne moze da zagradi se s loptom i zadrzi je malo bolja verzija Prevljaka al tanko je to
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Palmer, Trippier, Gallagher, Trent i Pickford će svi imati minutažu na europskom, koliku - to je upitno od igrača do igrača, ali će je imati u određenim momentima, čak i u prvim postavama. Da ne zaboravim i Watkinsa koji je prva zamjena Kaneu.feniksptica je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:31De ba druze nigdje veze post. Kakve veze ima Sarajevo s icim ovdje. Eto pozvat il ne Buljubasica da bude 22 igrac repke...
Osim golmana nijedan nije prvih 11. Osim Palmera i Trippiera niko neće imat značajniju minutazu ( Arnlod tak tak..ko zna sta budala na klupi sprema).
Nebitno, za koji mjesec te ocekuju utakmice protivh slicnih protivnika na bodove. Znaci očekivati je unaprijed da je ok sve do 5-0...
Od ovih prvih 11, samo Konsa/Dunk otpadaju vjerovatno, tačnije ne putuju na europsko. Od igrača što su ušli Kane - prva postava, Maddison - imat će minutažu s klupe, Grealish - imat će minutažu s klupe, Brantwaite - ide na europsko, imat će minutažu.
Dakle, od 17 igrača koji su nastupali večeras protiv nas - 2 neće ici na prvenstvo, 9-10 će ih konkurisati za prvih 11 ili su među prvim opcijama s klupe. - objasni mi kako je ovo "treća" postava?
Ja nisam nigdje rekao da Sarajevo ima veze s ovim, već kažem da većina kritika, uvreda i čega već na račun reprezentacije, selektora i ostalog u zadnje vrijeme na forumu dolazi od strane pitara jer kao što sam već spomenuo nijedan od pomenutog dvojca nije pozvan.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Koliko ste prizivali tog Gigovica, ja sam mislio ubija u Danskoj, a ustvari ima ucinak od 2 asistencije i 0 golova za 2 sezone.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Definitivno si u pravu, Tabakovic je puno bolji kao spic. Demirovic je radilica, i kao drugi napadac ok, ili cak u formaciji 3-4-3 / 4-3-3 da igra na krilu al ne kao sam u spicu.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Ne znam jel ti ko odgovorio, ali prijateljske su bile dogovorene prije nego sto je pokrenut remont i doso novi selektor. Pa pratite malo misa mu.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Prvo poluvrijeme odlicno, a u drugom je sve palo u vodu kad je Tahirovic napravio onu glupost i skrivio penal. Vuci covjeka za dres u 16-ercu u vremenu var tehnologije je ravno samoubistvu.
Pozitivno je da smo iz ove utakmice dobili Katica i Gigovica, te da je Vasilj pokazao da zna i da s njim mozemo biti relativno mirni. Ne mozes ni ocekivati da ces napraviti nesto prema naprijed, a Bicakcic ti igra wing backa i treci je najofanzivnije orjentisani igrac na terenu.
Ofanzivni red se sto prije mora pojacati, jer je ovo trenutno jako lose. Stoperske pozicije su dobro pojacane, bekovi uz Kolasinca, Dedica, Karica + Jasica takodjer. Vezni red uz Krunica i Basica ce takodjer biti dosta dobar, ali u napadu smo ocajni. Ako vec igras ovako defanzivno, onda moras imati bar dva kvalitetna krila koja znaju s loptom - da mogu istrcati kontru, te jednog visokog centarfora koji je ledjima moze zadrzati i cekati nekog da utrci po stranama. Mi tih krila nemamo, a ni Demirovic nije taj tip napadaca. Zato sam ja pisao da se moze probati i Hasic, jer nista ne gubis ako mu das pola sata. Ne moze biti gore od onoga sto je Hajradinovic veceras napravio. U svakom slucaju, sto prije zavrsiti Bajraktarevica i mozda Bilbiju. Jedini dvojac koji mi pada na pamet, da iole imaju kvalitet.
Pozitivno je da smo iz ove utakmice dobili Katica i Gigovica, te da je Vasilj pokazao da zna i da s njim mozemo biti relativno mirni. Ne mozes ni ocekivati da ces napraviti nesto prema naprijed, a Bicakcic ti igra wing backa i treci je najofanzivnije orjentisani igrac na terenu.
od "poznatih" potencijalnih su tu turkes, huskovic i f. bilbija. neznam ima li jos neko??
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Meni je Hajradinović klocina i prosječan igrač, pa makar imao 50 golova i asistencija u pišljivoj Turskoj. Što neke reče, igrače iz turske lige ne treba zvati.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Štoperi: Katić (27), Radeljić (26), Ahmedhodžić (25), Hadžikadunić (25), Barišić (22). Plus ovi potencijalni što se spominju. Ovdje nema brige.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Sta smo uigrali? Gigovica, Sarica, Radeljica, Katica, Vasilja. Ukupno par tekmi za reprezentaciju do veceras.
Nova prilika Hajradinovicu, donekle i Huseinbasicu, Tahirovicu pa i Bicakcicu da vidimo kako se snalazi i koliko moze u ovim godinama i sa ovim timom.
Ostali su premalo igrali i na razbucanu ekipu usli u igru. Ove zacementirane u prvih 11 ne racunam. Ne znam kako vam ovo moze biti losa utakmica sto se tice uigravanja.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Kad je Barbarez imenovan za selektora tad je vecina svrsavala na to, iako je svako bio svjestan njegovih limita, a evo sad mu se vec skida glava, jer je izgubio od ekipe u kojoj Palmerova lijeva noga vrijedi vise od nase citave repke.
I ja sam bio skeptican, ali eto pokazalo se nesto barem u prvom poluvremenu. Ima nekog osnova za dalje, samo ce trebati vremena i strpljenja. Potovo kad se uzme u obzir s kime cemo igrati. Definitvno nije vrijeme za ovakve protivnike. Htjelo se Barbareza usprkos svemu, sad treba cekati.
I ja sam bio skeptican, ali eto pokazalo se nesto barem u prvom poluvremenu. Ima nekog osnova za dalje, samo ce trebati vremena i strpljenja. Potovo kad se uzme u obzir s kime cemo igrati. Definitvno nije vrijeme za ovakve protivnike. Htjelo se Barbareza usprkos svemu, sad treba cekati.
Srce, čast i ponos!
Dug je put do ekipe koja će se moći uspješno suprostaviti Englezima. Pozitivno je što smo vidjeli organizovanu i borbenu igru. Uz povratak standardnih i uigravanje, u dogledno vrijeme bi mogli imati pristojnu reprezentaciju.
Najvažnije je da imamo kontinuitet rasta, da nemavelikih oscilacija. Ukoliko to uspijemo, sa ovim što smo večeras vidjelin biće dobro.
Sve u svemu iako je teško sa rezultatom 0-3 biti zadovoiljan, ne bi trebali biti ni prebviše nezadovoljni. Vidjelo se dosta pozitivnih stvari.
Barbarez i stručni štab ipak zaslužuju prolaznui ocjenu i to je najvažnije, uz par igrača koji su ostavili jako pozitivan utisak i koji su zaista pojačanja,
Najvažnije je da imamo kontinuitet rasta, da nemavelikih oscilacija. Ukoliko to uspijemo, sa ovim što smo večeras vidjelin biće dobro.
Sve u svemu iako je teško sa rezultatom 0-3 biti zadovoiljan, ne bi trebali biti ni prebviše nezadovoljni. Vidjelo se dosta pozitivnih stvari.
Barbarez i stručni štab ipak zaslužuju prolaznui ocjenu i to je najvažnije, uz par igrača koji su ostavili jako pozitivan utisak i koji su zaista pojačanja,
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 03 jun 2024, 23:56, ukupno mijenjano 2 puta.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Ljudi na osnovu jedne utakmice, protiv Engleske gdje nam nije igralo dosta prvotimaca i gdje je šansa pružena mladim igračima i debitantima donose zaključak kakav je ko. Gasi temu, iščupaj produžni i isključi struju. 
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
Hansestadt
- Kontakt:
Jednostavno fizicki inferioran za veci nivo fudbala, zato i igra u Kasimpasi. Ima on sut, ubacaj, ali ne moze fizicki da se nosi. Nije to samo veceras protiv Engleske, i protiv Ukrajine isto tako nije mogao da se nosi u obadva smjera.GalileoGalilei je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:45Meni je Hajradinović klocina i prosječan igrač, pa makar imao 50 golova i asistencija u pišljivoj Turskoj. Što neke reče, igrače iz turske lige ne treba zvati.
Kako si ih uigrao? Uigravanje je valjda kad igras sa ekipom slicnog kvaliteta pa pokusavas razne opcije i formacije i u odbrani i u napadu, promjena pozicija, igra na postavljenu odbranu, trcanje kontri. Bar da vidis kako dalje i na sta treba obratiti paznju, sta nam odgovara od stila igre a sta ne itd itd.Madal je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:50Sta smo uigrali? Gigovica, Sarica, Radeljica, Katica, Vasilja. Ukupno par tekmi za reprezentaciju do veceras.
Nova prilika Hajradinovicu, donekle i Huseinbasicu, Tahirovicu pa i Bicakcicu da vidimo kako se snalazi i koliko moze u ovim godinama i sa ovim timom.
Ostali su premalo igrali i na razbucanu ekipu usli u igru. Ove zacementirane u prvih 11 ne racunam. Ne znam kako vam ovo moze biti losa utakmica sto se tice uigravanja.
Ako je uigravanje da 10 igraca nabijes u 16erac i izbijas loptu cim je dobijes onda
15.10.2013.
Prva utakmica u ovom sastavu, prva utakmica da zadnja linija igra zajedno, prvi put da ovaj vezni red izadje zajedno, junski termin, novi selektor, 6 debitanta, masa igraca koji nemaju ni 7-8 nastupa.Jos protiv Eng. Meni je ovo ok skroz.
Već protiv Italije cemo igrati bolje.
Već protiv Italije cemo igrati bolje.
Oprosti na izrazu, nije uigravanje vec pokazivanje koliko (ne)znaju. Igrac koji zna lopte to ce pokazati i u ovim utakmicama. Mozda se sjetis prijateljske s Egiptom gdje su svi izgledali kao mahmurni a Kolasinac na debiju pokazao da ce biti klasa za reprezentaciju.Kaunas je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:59Kako si ih uigrao? Uigravanje je valjda kad igras sa ekipom slicnog kvaliteta pa pokusavas razne opcije i formacije i u odbrani i u napadu, promjena pozicija, igra na postavljenu odbranu, trcanje kontri. Bar da vidis kako dalje i na sta treba obratiti paznju, sta nam odgovara od stila igre a sta ne itd itd.Madal je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:50Sta smo uigrali? Gigovica, Sarica, Radeljica, Katica, Vasilja. Ukupno par tekmi za reprezentaciju do veceras.
Ako je uigravanje da 10 igraca nabijes u 16erac i izbijas loptu cim je dobijes onda.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Gigović mislim nije napadač u Danskoj i po meni je bio svijetla tačka večeras. U napadu nemamo kvaliteta i to se vidi. Još kad Džeko eventualno prestane u reprezentaciji nek nam je Bog na pomoći. Ovi što su trenutno nisu ništa posebno pokazali osim malog Dedića.
Trenutno korisnika/ca: HariTz, legendarnadruga, zeljooo13 i 30 gostiju.