Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- EastwichTown
- Kontakt:
Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Realno očekivao sam od Engleske jedno 5 komada , s obzirom da je u našoj reprezentaciji većina igrača prvi puta igrala zajedno rezultat od 3:0 i nije uopšte loš , a moglo je lako završiti i 1:0 da Selektor u drugom p.v. nije uradio 6 izmjena , čak i odbrambene igrače mijenjao , ali ja lično ne žalim jer se u prijateljskim utakmicama i isprobavaju igrači , a ne kao neki prošli selektori u najvažnijim utakmicama kada su to radili.
U glavnom meni naša igra iako smo izgubili 3:0 odiše nekom svježinom za razliku od prethodnih par godina .
U glavnom meni naša igra iako smo izgubili 3:0 odiše nekom svježinom za razliku od prethodnih par godina .
Lijepo je bilo vidjeti mladost i disciplinu. Jako puno debitanata, mnogo igraca nikad nije dobilo neku ozbiljniju ulogu nosioca igre u svome timu, a tu je jos i neuigranost, mladost...Nikad necu zaliti za porazom kad vidim da su ginuli, borili se i pokazali limite. Kroz 5-6 meceva ovo bi trebalo malo da se iskristalise i formira kostur podmladjene repke. Nazalost limiti u kvaliteti su vidni ali to se moze nadoknaditi uigranoscu, hemijom, borbenoscu i disciplinom. Sa tim elementima, ova mladost moze da leti po terenu. Ono sto je najbitnije, idite djeco u osrednje klubove jacih liga u kojim cete mozda igrati po 90min, manite se ugovora i nekih velikih suma i sjedenja na klupi nekih velikih timova. Repka je izlog, fizicki spreman i uigran iz manjeg kluba je lakse preci u veci, korak po korak. Dvije utakmice repke te mogu prodati i utemeljiti u nekom klubu bolje nego da si cijelu sezonu bio fantastican u turskoj, grckoj, kiparskoj, rumunskoj, bugarskoj, poljskoj ligi i sl.
Ocekivano.
Od mladih i novajlija u ekipi jedino Katica bih izdvojio kao nekog koga smo "dobili" ovom utakmicom.
Neki vidim hvale i Gigovica, ali da budem iskren ja od njega nista nisam vidio.
Kazem, ocekivan nastup, ne klritikujem nista previse, nadam se bar malo boljem nastupu protiv Italije.
Od mladih i novajlija u ekipi jedino Katica bih izdvojio kao nekog koga smo "dobili" ovom utakmicom.
Neki vidim hvale i Gigovica, ali da budem iskren ja od njega nista nisam vidio.
Kazem, ocekivan nastup, ne klritikujem nista previse, nadam se bar malo boljem nastupu protiv Italije.
Pokazali smo svijetu da Engleska nije toliko dobra. Tahirović je okrenuo utakmicu, normalno je da mlada ekipa pukne nakon onako smiješnog penala. No Tahirović je poznat po ovakvim situacijama, iznenadnim crvenim kartonima i tako to, to je nešto sa čime ćemo se suočavati, baš kao i njegovi klubovi.
Ajmo bar Italiju poderati.
Ajmo bar Italiju poderati.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Goalgetter
- Kontakt:
U defanzivnom dijelu nismo bili losi, stoperi su bili jako dobri pogotovo Katic, Gigovic je dobar posao odradio u prvom poluvremenu, ali kad se konstantno branis i ne rasterecujes defanzivu moralo je u drugom poluvremenu da pukne, vise me brine ofanzivni dio ekipe gdje nemamo nikakve kreativnosti, i gdje nam je jedini kreativni igrac u sastavu Hajradinovic, koji je pri tome teski flop u reprezentaciji. I juce je imao toliko neobjasnjivih poteza, 6 igraca ceka u 16rcu na centarsut on se okrece i vraca loptu nazad Radeljicu i pri tome lopta ide u aut. Hajradinovic ima samo tu srecu da imamo toliko manjak ofanzivnih igraca/kreativaca, da cemo ga vjerovatno morati dug period dok ne naidju neki mladji igraci koji ga mogu zamjeniti.
-
- Kontakt:
Sa oprostajima i otkazima ti dodje toliko (Kolasinac,Dedic, Krunic,Basic,Hadziahmetovic,Barisic,Karic), a vidilo smo i sinoc da nam je svaki igrac vazan,jer smo ispodprosjecna ekipa, koja ispuse posle 60/70 min. Ovi igraci jesu mladji i hoce, ali imaju i limite. Jedino sto je sigurno da ce ovaj strucni stab pokusati sve da se iskopa jos koji kvalitetniji igrac.feniksptica je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:20Kojih 15 ??Brazzzoo123 je napisao/la: ↑03 jun 2024, 23:15Kad citas komentare reklo bi se mi idemo na prvenstvo i to redovno, a ne da nam je falilo 15 igraca, i da su se momci tek prvi put sreli. Prvo poluvrijeme vise nego solidno, u drugom smo pali, jer naprijed nisi mogao nista. Prevelika razlika u kvaliteti, jer smo mi za C sesira.Treba nam jos koji kvalitetan igrac, Vasilj,Gigovic,Katic i Bico su pojacanja.
Nabroji barem trecinu od tih 15... ( da Dzeku ne računamo vise u prvoj postavi..jer je tu vec svakako)
- katalinski
- Kontakt:
Englezi pojačali tim klasnim igračima i odradili posao.
Ali opet nama psiholog treba da se rijesimo gubitnickog mentaliteta
Ajvatar
- Beduin
- Kontakt:
Mozda jeste ludost, ali volio bih protiv Italije vidjeti formaciju 4312 sa znatno guscom sredinom i vise potencijala prema naprijed, da i mi probamo napasti.
Jer i i narednom periodu nemamo laganih protivnika gdje bismo uigravali neke ofanzivnije varijante, a nije rjesenje ni sa 1 napadacem kad nemas krila niti jakih bekova, dok se ne vrate svi.
...,,......... Vasilj ...............
Gazibegovic Anel Katic Omerovic
Gigovic Benjo Huseinbasic (Saric)
.............. Sosic ..............
Tabakovic(Dzeko) Demirovic
Ili:
.............. Vasilj ...............
Gazibegovic Anel Katic Kolasinac Omerovic
Jer i i narednom periodu nemamo laganih protivnika gdje bismo uigravali neke ofanzivnije varijante, a nije rjesenje ni sa 1 napadacem kad nemas krila niti jakih bekova, dok se ne vrate svi.
...,,......... Vasilj ...............
Gazibegovic Anel Katic Omerovic
.............. Sosic ..............
Ili:
.............. Vasilj ...............
Gazibegovic Anel Katic Kolasinac Omerovic
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Treba nam na forumu takodzer dobar psiholog da bi shvatili da smo trenutnokatalinski je napisao/la: ↑04 jun 2024, 09:07Englezi pojačali tim klasnim igračima i odradili posao.

E fakat ste nerealni sve ga mi. Po meni odlično odrađena tekma, rezultat previsok. Defanzivno momci savršeno odradili, pet pozadi i četiri ispred napunili sredinu. Fino du stajali, preuzimanja isto nisu loša bila.
Neka ove utakmice sa tip repkama iskoristi da ekipu defanzivno dobro uigra. Mi i trebamo ovakav stil igre forsirati, čvrsto defanzivno u bloku. Nemamo mi igrače za neke tika-tske i ganjanje neke atraktivne igre
Neka ove utakmice sa tip repkama iskoristi da ekipu defanzivno dobro uigra. Mi i trebamo ovakav stil igre forsirati, čvrsto defanzivno u bloku. Nemamo mi igrače za neke tika-tske i ganjanje neke atraktivne igre
Hahaha jesmo mi jadni ko narod
U 2023 samo 2 pobjede i to obe nad Lihtenstajnom i to jedva...
Novi selektor nove zamisli,novi igraci na to ti fali jos par igraca, a protivnik jak plus ovi sto su igrali su vise zapeli nego ovi iz prve postave,jer se bore da upadnu na spisak za euro....
Meni je dovoljno prvih 45 min ona bobra i agresivnsot,to dugo nismo imali..
Sigurno da i strucnom stabu treba par tekmi da vide ko sta moze.....treba da budemo sretni sto imamo ovakve ljude u repki i sto konacno nije po nacionalnom kljucu,usput imamo repku punu mladih igraca sa potencijalom....

U 2023 samo 2 pobjede i to obe nad Lihtenstajnom i to jedva...
Novi selektor nove zamisli,novi igraci na to ti fali jos par igraca, a protivnik jak plus ovi sto su igrali su vise zapeli nego ovi iz prve postave,jer se bore da upadnu na spisak za euro....
Meni je dovoljno prvih 45 min ona bobra i agresivnsot,to dugo nismo imali..
Sigurno da i strucnom stabu treba par tekmi da vide ko sta moze.....treba da budemo sretni sto imamo ovakve ljude u repki i sto konacno nije po nacionalnom kljucu,usput imamo repku punu mladih igraca sa potencijalom....

Slažem se, nije ovaj forum relevantan većina kontrira da bi bili zanimljivi.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
-
- Kontakt:
Nas najveci problem u drzavi je sto bi mi sve preko noci.
Sad dosao Barbarez svi bi da prvu utakmicu dobijemo Engleze 4:0. Treba biti realan, ekipa prvi put igra zajedno. Neki igraci prvi put stigli. Tek za godinu cemo moci ocijeniti kad bude takmicarska utakmica. Sve ove do kraja LN neka gubimo po 3:0 ali kad krenu kvalifikacije da igramo kako treba. Do tad ce se vidjeti tko moze biti na spisku, tko ne. Ekipa je napokon mlada i imamo na cemu graditi sve
Sad dosao Barbarez svi bi da prvu utakmicu dobijemo Engleze 4:0. Treba biti realan, ekipa prvi put igra zajedno. Neki igraci prvi put stigli. Tek za godinu cemo moci ocijeniti kad bude takmicarska utakmica. Sve ove do kraja LN neka gubimo po 3:0 ali kad krenu kvalifikacije da igramo kako treba. Do tad ce se vidjeti tko moze biti na spisku, tko ne. Ekipa je napokon mlada i imamo na cemu graditi sve

Ovdje i u nedjelju samo budala moze ocekivati pobjedu. Vidjeli smo na djelu ove nove momke, sta hocete vise za prvu utakmicu i njih i strucnog staba? Suditi im mozemo u Ligi nacija, pogotovo protiv Madjara. Ovo dosad je upoznavanje njih medjusobno...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Ako mozemo proci iduce kvalifikacije i ne gubiti od nekih luzerskih repki, a protiv favorita sta bude...Ja zadovoljan
-
- Kontakt:
Ljudi ne razumiju da je rezultat naredni 7 utakmica u drugom planu (mozda izuzev Madjarsku kuci) vrijeme je gradit ekipu, na koga racunat, stil igre itd. Zato su potrebne ove 4 godine koje je selektor dobio.
Jucer je prvo poluvrijeme jako dobro izgledalo, englezi stvarali vrlo malo prilika, u drugom ocekivano.
Strucni stab je za 1 mjesec sredio dva imena koja ce definitivno konkurisat za prvi 11 (Katic i Gigovic)
Na toj dodaj da nam je sinoc falilo 3 prvo timca (ako ne i 4) i nazalost nemamo puno kvalitetni igraca poput Dedica i Kolasinaca da to mozemo zamjenuti.
Mi smo cudan narod, jos zivimo u 2014 gdje smo imali iz prve postave 8/9 igraca i liga 5.
Ovome projektu treba strpljenje, nece nista preko noci.
Jucer je prvo poluvrijeme jako dobro izgledalo, englezi stvarali vrlo malo prilika, u drugom ocekivano.
Strucni stab je za 1 mjesec sredio dva imena koja ce definitivno konkurisat za prvi 11 (Katic i Gigovic)
Na toj dodaj da nam je sinoc falilo 3 prvo timca (ako ne i 4) i nazalost nemamo puno kvalitetni igraca poput Dedica i Kolasinaca da to mozemo zamjenuti.
Mi smo cudan narod, jos zivimo u 2014 gdje smo imali iz prve postave 8/9 igraca i liga 5.
Ovome projektu treba strpljenje, nece nista preko noci.
Nadam se da nece i protiv Italije ostaviti Omerovica na tribinama. U toj utakmici bi mogli nastupiti Piric i Hadzikic, jer je rekao da ce sve isprobati. Mogao bi mozda Mujakic zavrsiti u toj utakmici na tribinama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne ide Omer ni u Italiju u subotu mu svadba.
-
- Kontakt:
Zadnji par godina u Švedskoj kad je se potezala tema Gigovic vs Tahirovic skoro pa uvijek je receno da je Gigovic puno veci potencijal. I izgleda da ide ka kome zakljucku.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.