Premijer liga BiH - aktuelno

KONTRASVIH
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la KONTRASVIH » 04 jun 2024, 09:28

Ovo je bas rijetkost da botovanje po zadatku vise i ne kriju. Koliko je to samo nemocno i iskompleksirano :bow:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 04 jun 2024, 09:29

Virtu4l je napisao/la:
04 jun 2024, 01:09
Nije uopšte problem u Sušiću, problem je u našem jadnom i čemernom mentalitetu. Evo i danas, deset godina poslije, se omalovažava njegov uspjeh sa reprezentacijom. Ništa novo. Jednostavno smo takvi.

Imao je zlatnu generaciju, imao je sreće, loša grupa u kvalifikacijama, apsolutno sve - osim njegovih zasluga. Mada manje više svi u regionu tako funkcionišu, Dalić nakon prvog poraza više ne valja, Piksi Stojković nema pojma, iako je reprezentaciju odvede na dva vezana takmičenja od kojih su jedno čekali čak 24 godine, itd.

Takvom analogijom se može omalovažiti svaki uspjeh. Da se golman Sitija nije povrijedio, ne bi ušao rezervni koji je skinuo dva zicera protiv Totenhema i Siti ne bi bio prvak. Da Son nije promašio zicer Siti ne bi bio prvak. Da Ed Širana sasvim slučajno nije zapazio Džejmi Foks u nekoj rupetini ovaj danas ne bi bio jedan od najvećih umjetnika 21. vijeka. Da Džek Nikolson nije odbio ulogu Majkl Korleonea vjerovatno Al Paćino danas ne bi bio jedan od najboljih glumaca ikada. Ovako mogu nabrajati mjesec dana.

Nekad se stvari jednostavno poklope, ali moraš imati određeni kvalitet da bi ti se to desilo. Kako to da se samo Sušiću "poklopilo" i nikome više ni prije ni poslije njega, a imali smo dobre generacije, lake grupe, poklapali nam se ostali rezultati - pa na kraju ništa.

Taj isti Sušić je u tom ciklusu niotkud izvukao recimo Zahirovića koji je odigrao dvije fantastične utakmice protiv Grčke zbog kojih smo se našli u Brazilu, ali yebeš to, čista sreća. Tada je bio lud jer je Pjanića i Bešića ostavio na klupi, pa su kritičari na kraju ostali popišani.

Čovjek je trenirao prosječne klubove i imao je iste takve rezultate.

Dolazak Sušića u Sarajevo bi bila velika stvar za ligu i za naš fudbal. Nije gori od Varešanovića, Rožmana i ostalih trenerskih analfabeta, ali je zato autoritet kao svi poslijeratni treneri Sarajeva zajedno.
da se jednom i s tobom slozim. cudo
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 04 jun 2024, 10:35

Virtu4l je napisao/la:
04 jun 2024, 09:05
OsmaDolazi je napisao/la:
04 jun 2024, 08:11
Ma šta djeca znaju ko je Pape i šta je Pape bio.
Ponavljam, to je problem mentaliteta. Tako lako sve popljujemo da je to nevjerovatno.

Edis je to najbolje opisao,

Za mene lično je Salihamidžić veći i od Sušića i od Džeke, ali to je samo moje (subjektivno) mišljenje.

Sušić bi bio strašan marketinški posao FK Sarajevo, a za rezultate bi mu se mnogo toga moralo poklopiti jer Sarajevo trenutno nema roster koji je konkurentan Zrinjskom i Borcu.
Ma pazi, Pape je neko ko je jedna od rijetkih legendi FK Sarajeva koji nije popljuvan jos uvijek direktno od navijaca FK Sarajeva. Prije svega zato sto je gospodin, zivi svoj zivot i uziva u njemu. Sto njemu treba da radi stvari poput Hadžibegića, Paje itd itd (non-stop prica kako su oni vojnici kluba, kako nesto ne valja, kako valja kad su njihovi ahbabi tu itd itd...). Pape nije takav, Pape nikada nije ruznu rijec rekao o klubu pa kada su i najgori ljudi bili oko kluba. I sada, zna Pape vrlo dobro kakav je Mirvic kao vlasnik ali ga nigdje nije ni pohvalio niti kritikovao za njegov rad u klubu. On u tisini moze prokomentarisati situaciju oko FK Sarajeva i tjto. Nikada se nije nametao, trazio nesto od kluba. A iskreno nikada nije ni dobio nista od kluba.

Previse mi sebi dajemo za pravo da komentarisemo neciji rad na osnovu rijeci pojedinaca i mahalša. Kritiku mogu shvatiti od ostalih navijaca klubova iz BiH. Ali da navijac Sarajeva kritikuje Papeta koji nikada ruznu rijec nije rekao o klubu, a taj klub se prema njemu odnosio kao da je u pitanju Mirzet Krupinac a ne covjek zbog kojeg je za Sarajevo pocelo navijati bar polovica navijacke baze tog kluba je uistinu malo, najblaze opisano glupavo.

Na stranu sto sada mislim da nije najbolje vrijeme ni za njega ni za Sarajevo da preuzme sada klub. I zbog njegovih godina i zbog zdravlja (a hvala Bogz zdrav je) i zbog mladjih navijaca koji bi ga popljuvali zbog "suskavca, "VHS kaseta", "papak iz Zavidovića" itd.

I ako ga izaberu za trenere od mene, moje generacije i starijih generacija koji zaplacu kada se sjete njega, sigurno nece zvizduka nikada dobiti zbog svega sta je donio za ovaj klub.

A ostat' će zapisano jos dugo vremena da je SAFET SUŠIĆ - PAPE jedini trener koji je nasu reprezentaciju odveo na veliko takmicenje i kojeg je krađa i velika nesreća spriječila da ode i dalje od grupe na SP u Brazilu.

Toliko na tu temu uz jedan uredak za mlađe :

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 04 jun 2024, 11:54

Joj Virte sto pila naopako :rol:

Sto je najtuznije, mogli bi popusiti pricu da je Susic jak izbor. I onda ide sudbina Zeljeznicara :rol:
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 04 jun 2024, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 04 jun 2024, 13:03

Al' sta ka'e, predobro :urnebes:

slika

:rol: :tokralju:
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 04 jun 2024, 13:06

Eto Tana, de nafuckaj malo :rol:

slika
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 jun 2024, 13:15

Hahahah joj sarajlija, nikad vas "sibicarenje" proci. Majku mu yebem kako megle vrhnje i to kantica medju trofeje.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 04 jun 2024, 13:18

Kakvi sabani jbt :urnebes:

Pravi onaj turbofolk klub, yebo li ih Jala Brat Mirvahov :rol:

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 04 jun 2024, 13:19

redbull93 je napisao/la:
04 jun 2024, 13:15
Hahahah joj sarajlija, nikad vas "sibicarenje" proci. Majku mu yebem kako megle vrhnje i to kantica medju trofeje.
Bar imaju gdje staviti vrhnje. Vjerujem da je Celikova vitrina puna vrhnja s obzirom da nikad nista ne osvajaju. :salut:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 04 jun 2024, 13:19

redbull93 je napisao/la:
Ni manje ni vise nego zenicanin spominje rijec "sibicarenje" pa bolan vi ste kolijevka toga.

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 04 jun 2024, 13:20

slika

Pavlaku je dobio Leon Benko kad je bio najbolji strijelac lige iz ofsajda :rol:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 jun 2024, 13:22

nokee je napisao/la:
04 jun 2024, 13:19
redbull93 je napisao/la:
Ni manje ni vise nego zenicanin spominje rijec "sibicarenje" pa bolan vi ste kolijevka toga.
Iz pogresnih knjiga si ucio :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 jun 2024, 13:23

Isto ko kod moje tetke Mubere

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 04 jun 2024, 13:23

Na osnovu cega se ove cijene na trnasfermarktu odredjuju ovako.Evo samo Velez sam pogledao,pise da je azurirano,Orec,Guliasvili i Hadzikic imaju istu cijenu,po meni nemoguce

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 jun 2024, 13:24

Virtu4l je napisao/la:
04 jun 2024, 01:09
Nije uopšte problem u Sušiću, problem je u našem jadnom i čemernom mentalitetu. Evo i danas, deset godina poslije, se omalovažava njegov uspjeh sa reprezentacijom. Ništa novo. Jednostavno smo takvi.

Imao je zlatnu generaciju, imao je sreće, loša grupa u kvalifikacijama, apsolutno sve - osim njegovih zasluga. Mada manje više svi u regionu tako funkcionišu, Dalić nakon prvog poraza više ne valja, Piksi Stojković nema pojma, iako je reprezentaciju odvede na dva vezana takmičenja od kojih su jedno čekali čak 24 godine, itd.

Takvom analogijom se može omalovažiti svaki uspjeh. Da se golman Sitija nije povrijedio, ne bi ušao rezervni koji je skinuo dva zicera protiv Totenhema i Siti ne bi bio prvak. Da Son nije promašio zicer Siti ne bi bio prvak. Da Ed Širana sasvim slučajno nije zapazio Džejmi Foks u nekoj rupetini ovaj danas ne bi bio jedan od najvećih umjetnika 21. vijeka. Da Džek Nikolson nije odbio ulogu Majkl Korleonea vjerovatno Al Paćino danas ne bi bio jedan od najboljih glumaca ikada. Ovako mogu nabrajati mjesec dana.

Nekad se stvari jednostavno poklope, ali moraš imati određeni kvalitet da bi ti se to desilo. Kako to da se samo Sušiću "poklopilo" i nikome više ni prije ni poslije njega, a imali smo dobre generacije, lake grupe, poklapali nam se ostali rezultati - pa na kraju ništa.

Taj isti Sušić je u tom ciklusu niotkud izvukao recimo Zahirovića koji je odigrao dvije fantastične utakmice protiv Grčke zbog kojih smo se našli u Brazilu, ali yebeš to, čista sreća. Tada je bio lud jer je Pjanića i Bešića ostavio na klupi, pa su kritičari na kraju ostali popišani.

Čovjek je trenirao prosječne klubove i imao je iste takve rezultate.

Dolazak Sušića u Sarajevo bi bila velika stvar za ligu i za naš fudbal. Nije gori od Varešanovića, Rožmana i ostalih trenerskih analfabeta, ali je zato autoritet kao svi poslijeratni treneri Sarajeva zajedno.
Za skoro svaki fudbalski uspjeh se moze reci da je dosta uticao splet sretnih okolnosti. Pitanje je samo s koje strane se pristupa problemu. Al sto kazes, sto se to nikom drugom nije desilo? I Bajevic je bio na korak od EUROa, promasen penal Visce ga dijelio, a Bajevic je imao mozda i najgore rezultate kao selektor u zadnjih 20 godina.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

limvotehula
Kontakt:

Post Postao/la limvotehula » 04 jun 2024, 13:25

Hansestadt je napisao/la:
04 jun 2024, 13:23
Meni je jos jace denk mit osvjezivac prostora :rol:

Papak ne bi otvorio prozor to nema sanse, nego namirisi ako ko udje, prekrij arome bureka i pavlake :bow:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 04 jun 2024, 13:32

redbull93 je napisao/la:
04 jun 2024, 13:22
nokee je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:
Sticajem okolnosti sam dosta boravio u tvom gradu. Nista licno i nista zlonamjerno ali ti znas da je to vama u genima. Pa imam kolegu koji je tamo odrastao i sam kaze pazi se to su ti uglavnom prevaranti..

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 jun 2024, 13:33

limvotehula je napisao/la:
04 jun 2024, 13:25
Hansestadt je napisao/la:
04 jun 2024, 13:23
Meni je jos jace denk mit osvjezivac prostora :rol:

Papak ne bi otvorio prozor to nema sanse, nego namirisi ako ko udje, prekrij arome bureka i pavlake :bow:
Koji je osvježivač koristio mahmurni raskopčani Šiljak dok je bazdio u prostorijama FKŽ?
Koševo Zapad

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 jun 2024, 13:35

nokee je napisao/la:
04 jun 2024, 13:32
redbull93 je napisao/la:
04 jun 2024, 13:22
nokee je napisao/la:

Sticajem okolnosti sam dosta boravio u tvom gradu. Nista licno i nista zlonamjerno ali ti znas da je to vama u genima. Pa imam kolegu koji je tamo odrastao i sam kaze pazi se to su ti uglavnom prevaranti..
Zamijenio si ti teze šaneri i šibicari.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: mnon46 i 18 gostiju.