Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FoSte95
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la FoSte95 » 05 jun 2024, 10:37

Strašno za Harisa :cry:

Marsal
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Marsal » 05 jun 2024, 12:48

Kad sam bio četvrti gimnazije pili u parku kod obdaništa a snijeg pada, dođe on i baci nam cvaju da se počastimo a kasnije leže na snijeg i pravi one snježne anđele ili kako se već zovu haha. I to trijezan je bio. Popi jednu s nama i ode. Kako je samo bio pristupačan na ulici, sa svima bi stao, popričao, uslikao se. I nije ga bilo briga da glumi neku veličinu, izađe ispred zgrade i na Kamberoviće na kafu u japankama, šorcu i dresu Milana :mrgreen: Meni će ostat vječno drag jer je uz Tarika Filipovića jedini koji je bio lokal patriota i koji se ponosio svojim rodnim gradom i sa zadovoljstvom isticao odakle je.

Počivaj u miru Harise i neka ti je laka ova zemlja bosanska. 🕊️
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 05 jun 2024, 13:41

Legenda. Laka mu zemlja. 🙏

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 jun 2024, 14:14

Marsal je napisao/la:
05 jun 2024, 12:48
Kad sam bio četvrti gimnazije pili u parku kod obdaništa a snijeg pada, dođe on i baci nam cvaju da se počastimo a kasnije leže na snijeg i pravi one snježne anđele ili kako se već zovu haha. I to trijezan je bio. Popi jednu s nama i ode. Kako je samo bio pristupačan na ulici, sa svima bi stao, popričao, uslikao se. I nije ga bilo briga da glumi neku veličinu, izađe ispred zgrade i na Kamberoviće na kafu u japankama, šorcu i dresu Milana :mrgreen: Meni će ostat vječno drag jer je uz Tarika Filipovića jedini koji je bio lokal patriota i koji se ponosio svojim rodnim gradom i sa zadovoljstvom isticao odakle je.

RIP. Kod nas ljudi umiru mladi ko muhe. Tih 61 godina je ništa kad pogledaš u svijetu koliko dugo ljudi žive. Lijepo je vidjeti da je čovjek volio svoj grad bez obzira na sve. To se treba cijeniti.

A kod vas u Zenici su u pozorištu bile genijalne predstave kad sam išao u srednjoj.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jun 2024, 14:17

^

77 godina je prosjek zivota u BiH. Ne umiru ljudi rano

A s obzirom da velika vecina puse, piju i ne gleda na ishranu (daj mu pivu, mezu i pepeljaru i on dobar) i zavidno mozda :kafa:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 jun 2024, 14:27

Pa i nije baš tako. Znam bruku ljudi što su umrli mladi, i umiru sve mlađi i mlađi. A ne piju, ne puše. Ima dosta tih faktora, a najveći je stres. Stres uništi ljude. Malo malo, vidim umro čovjek od 40 godina, 30. A da ne pričam o ovim od 50-60.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jun 2024, 14:29

Bundesliga je napisao/la:
05 jun 2024, 14:27
Pa i nije baš tako. Znam bruku ljudi što su umrli mladi, i umiru sve mlađi i mlađi. A ne piju, ne puše. Ima dosta tih faktora, a najveći je stres. Stres uništi ljude. Malo malo, vidim umro čovjek od 40 godina, 30. A da ne pričam o ovim od 50-60.
Umiru svugdje, prosjek je 77 godina, mozda 20 i neki na svijetu.

Cini mi se da je veci prosjek zivota u BiH nego u Usa, ali dobro Amere ishrana najvise je.be.

Japan je recimo prvi (ili je u vrhu), 80 i nesto godina, a poredi prosjecni zivot Japanaca i Bosanca, Japanac ne bi ni 70 dozivio :mrgreen:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 05 jun 2024, 14:40

DamirT je napisao/la:
05 jun 2024, 10:30
:cry:

Jbt skoro svi iz LZN umiru...
Izet, Spomenka, Jakov, Enes, Djidjimilovic, Stjepan, Murga, Grdoba, Milorad :|
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 jun 2024, 14:45

alemsa je napisao/la:
05 jun 2024, 14:29

Cini mi se da je veci prosjek zivota u BiH nego u Usa, ali dobro Amere ishrana najvise je.be.

Japan je recimo prvi (ili je u vrhu), 80 i nesto godina, a poredi prosjecni zivot Japanaca i Bosanca, Japanac ne bi ni 70 dozivio :mrgreen:
Ma ne vjerujem ja tom prosjeku. Gledam stanje na terenu i sudim. Eto vidiš kako ta statistika može biti zavaravajuća. Japan je država sa najviše starih ljudi na svijetu. Imaju dosta stogodišnjaka. A ajde nađi stogodišnjaka u BiH, moraš ga lupom tražiti.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 jun 2024, 14:47

alemsa je napisao/la:
05 jun 2024, 14:29
05 jun 2024, 14:27

Pisalo se je o ovome ne davno ovdje.

https://www.ined.fr/en/everything_about ... xpectancy/

Bih je tamo 30 i neka u Europi, najveci uzrok smrti upravo oko srca i zacepljeni vena itd bas radi ishrane. Masnoca i to. Sad se raja po citavom svijetu puca raznoraznim tableta protiv masnoce, kolesterola itd. Da tog nema bilo bi jos dosta gore. Normala stres je velik problem za srce takodjer.

https://ec.europa.eu/eurostat/web/produ ... 20231106-1
Ovdje se moze vidjeti, izgleda ove bogatije zemlje duze zive. Oficijalna stranica euro stats a nema podataka o BiH.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 jun 2024, 14:55

U Bejha ljudi zive i predugo kad skontas da se svakodnevno susrecu sa problemima koji uopste ne bi trebali da su problem i koje druge drzave nemaju. Recimo da platis racune, kiriju i da ti normalno za hranu ostane, da nemas takvog stresa. Upalis danas Face TV, isto ko prije 30 godina, panika, ispiranje mozgova, psihoza. Mozda ne utice na mladju i malo obrazovaniju osobu, ali na stare ljude (kojih je jako mnogo) itekako.

Drugi razlog, s obzirom sta jedemo i kakav nam je zdravstveni sistem, mislim da smo na nekom normala mjestu po tom pitanju. Kod nas recimo kad covjek dobije mozdani, daju mu tablete i samo se ceka kad ce dobit jos jedan i to je to. Dok recimo u Americi sasvim normalno razbijaju te ugruske i sprijecavaju dalju stetu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 jun 2024, 15:02

Sad ti bivši zemljaci smetaju i što predugo žive. :mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 jun 2024, 15:06

Marsal je napisao/la:
:bow:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 jun 2024, 15:26

05 jun 2024, 14:14
Marsal je napisao/la:

RIP. Kod nas ljudi umiru mladi ko muhe. Tih 61 godina je ništa kad pogledaš u svijetu koliko dugo ljudi žive. Lijepo je vidjeti da je čovjek volio svoj grad bez obzira na sve. To se treba cijeniti.

A kod vas u Zenici su u pozorištu bile genijalne predstave kad sam išao u srednjoj.
I sada su, ubjedljivo najbolje pozorište, najvise predstava, najvise premijera, najveća posjećenost i najveca i najbolja zgrada pozorišta u BiH.

Inace sto se tiče Burine, covjek za poželjeti u društvu, odrastao sam uz njega, druzio se uvijek sa nama mladjim jer kaze tako se onda i osjeca, zaboravi na godine. Zajedno smo proveli nekoliko prvih majeva uz roštilj i pive u kvartu, pili smo na hiljade puta zajedno u mahali. Jaran nam bio, našem društvu od kako smo imali 5 godina pa do 30, nikad se nije osjetila razlika u godinama. Nekada nije imao marku u džepu a nekada donese 20 000 KM i Mercedesa. Sjećam se da me tjerao da mezim jagodama sa šlagom uz pivu(nas 4) pitam ga što to, kaze suti nemamo sada za pečenje, samo da nas skroz ne uhvati a jagode sa šlagom 3 KM ima šećera ima svega. :D
Imao je njuh sa prepoznati "čobana" i kabadahije i čim stane ili pridje nama odmah je odlazio iste sekunde kuci. Problemi krecu kada mu je mama umrla jer je bio ekstremno vezan za nju, zbog nje se vratio iz Tuluza u Zenicu, nakon toga rastav braka sa glumicom isto iz BNP Zenica, na kraju srčani prije 6-7 godina. Ali nikad nije odustajao od svog stila života do kraja samog. Znam svaku njegovu tajnu ali evo reci cu jednu, nikada nije volio Enisa Bešlsgića jedinog od tih svih kolega jer kaze taj bi rodjenu majku prodao za reklamu i jednu marku..

Nakon povratka u naš kraj tamo negdje organizovali smo sa njim i kvartovsko druzenje jer mu se to posebno dopalo u Francuskoj kao običaj i 4 godine svako ljeto se skupe 4 zgrade od jutra do mraka, druzenje, rostiljanje, muzika, djeciji program itd, baš kao tamo po EU..izmiri komšije koje se ne gledaju i tako. Ljudina bio prema svima. Na kraju mi ostanemo piti u noci, njemu drago kako moze i kod nas 4 zgrade da svi budu sretni, ok i tako.. Uglavnom živio je 61 godinu sa uzivanjem i nije se štedio sekunde. Svaki dan full gas od studentskih dana.
I kada se sjetim svih situacija provedenih sa njim od kako znam za sebe pa sada do 34 godine bude mi nekako teško, kao da mi je otišao član obitelji jer znam iz prve ruke kakav je čovjek otišao. Bjezao je od starijih i takvog društva njegovih godina jer citiram "samo o bolestima pričaju, dosta mi mojih briga **** ih i tlak i pritisak i karcinom i srce i kamen u bubregu i sve bolesti". Ne moze zaspati kad mu glavu nafiluju brigama o zdravlju :D

Evo jos jedna anegdota, tu u kvartu ima jedna stara rudarska baraka koja nema grijanje za razliku od zgrada okolo i čovjek koji se doselio naručio drva ljeti da pripremi zimnicu i upalio motorku i pili drva u 10 ujutro na sred travnjaka izmedju zgrada a on kao i svi ti umjetnici se ne dize nikada ranije od podne i to ga je budilo. Medjutim on je čekao sutrašnji dan snimio Mozarta i kada je ovaj počeo da pili drva ujutro parkirao Mercedesa otvorio sva 4 vrata i pustio Mozzarta pojacan do kraja, nageo se na vrata i govori kakav sudar civilizacije u mom kvartu, da i ovo dozivim nakon 40 godina. Mi se bacali po betonu od smijeha.

I mislim da je on proživio za 61 godinu ono sto prosjecan covjek ne moze za 161 godinu. Živio Hare. :salut:

Jedna realna istinska legenda.
slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 05 jun 2024, 15:35

Centre forward je napisao/la:
05 jun 2024, 15:02
Sad ti bivši zemljaci smetaju i što predugo žive. :mrgreen:
Kako je frajer bolestan sviju mi. Trovač pravi.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 jun 2024, 15:38

avenija je napisao/la:
05 jun 2024, 15:26
Znam svaku njegovu tajnu ali evo reci cu jednu, nikada nije volio Enisa Bešlsgića jedinog od tih svih kolega jer kaze taj bi rodjenu majku prodao za reklamu i jednu marku..
Frajer tek umro ti počeo da mu otkrivaš tajne :bow:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 jun 2024, 15:42

JayCatwright je napisao/la:
05 jun 2024, 15:38
avenija je napisao/la:
05 jun 2024, 15:26
Znam svaku njegovu tajnu ali evo reci cu jednu, nikada nije volio Enisa Bešlsgića jedinog od tih svih kolega jer kaze taj bi rodjenu majku prodao za reklamu i jednu marku..
Frajer tek umro ti počeo da mu otkrivaš tajne :bow:
Jedino tu, jer to i ovaj drugi zna sto mu je licno rekao. Mislim znaju to svi izmedju sebe glumci ali javnost ne zna. Mozda nisam trebao spomenuti ali **** sada.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 jun 2024, 15:47

I found freedom. Losing all hope was freedom.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 jun 2024, 15:56

Odlican pozorisni glumac bio.

No mi nekako najvise zao Zan Marlota od ovih nasih glumaca. Otiso je mlad, nedorecen falila mu je ta glavna uloga negdje.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 jun 2024, 16:00

numanumaye22 je napisao/la:
05 jun 2024, 14:55
U Bejha ljudi zive i predugo kad skontas da se svakodnevno susrecu sa problemima koji uopste ne bi trebali da su problem i koje druge drzave nemaju. Recimo da platis racune, kiriju i da ti normalno za hranu ostane, da nemas takvog stresa. Upalis danas Face TV, isto ko prije 30 godina, panika, ispiranje mozgova, psihoza. Mozda ne utice na mladju i malo obrazovaniju osobu, ali na stare ljude (kojih je jako mnogo) itekako.

Drugi razlog, s obzirom sta jedemo i kakav nam je zdravstveni sistem, mislim da smo na nekom normala mjestu po tom pitanju. Kod nas recimo kad covjek dobije mozdani, daju mu tablete i samo se ceka kad ce dobit jos jedan i to je to. Dok recimo u Americi sasvim normalno razbijaju te ugruske i sprijecavaju dalju stetu.
U Americi ti jos vise guraju tablete, samo da ti sto vise prodaju i da ti dolazis nazad. Jedino ako se ti ispitujes onda ce ti reci, a ovako samo tablete, ako ne pomazu onda probaj druge.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 6 gostiju.