Zekić je dobio otkaz u Osijeku jer Boto (sportski direktor, došao nakon imenovanja Zekića kao trenera u protekloj sezoni) smatra da Zekić ne može u potpunosti ispratiti Sportskog direktora, dakle stil igre, razvoj mladih igrača itd. Jednostavno, nisu kompatabilni.nokee je napisao/la: ↑06 jun 2024, 10:27Zoran Zekic po meni najbolji od kandidata. Jos zeljan dokazivanja, dobar takticar sigurno. Onako se cini i da zna hendlati sa 25 razlicitih karaktera i da je ok sa igracima.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑06 jun 2024, 10:11Svi pricaju da je zavrsena prica i da je odluka pala na Husrefa i pitanje vremena samo ali haj ga znaj sa nama
Uvijek neko iskoci iz drugog plana u zadnji momenat.Samo da ne bude onaj Zeljkovic
Mana: iako mozda i nije mana ali je upitno sto je smjenjen u Osjeku iako je ostvario zacrtano.
Safet Susic napravio bi sigurno euforiju medju navijacima iako trenerski nije Bog zna sta.
Prednost: nasa najveca legenda, autoritet ogroman.
Mana: vjerovatno njegove trenerske mogucnosti i znanja.
Husref ispricano sve.
Prednost je sto on najbolje od ovih kandidata zna kako plivati u ovoj kaljuzi od lige.
Zeljkovic on mi je nekako nastavak price Rozmana. Mlad perspektivan trener. Ne znam koliko je pametna ova opcija s obzirom na sve.
Pisao sam davno, mi trebamo reorganizaciju od vrha, da tu imamo stabilnodt, a ne lutanja svakih 6 mjeseci u svakom sportskom segmentu. Promjeniš svakoj generaciji u akademiji trenera svakih 5-6 mjeseci, šefa akademije također, skaut služba svakih 3-4 mjeseca nova itd. Svejedno je ko će biti i trener prvog tima jer do njega sigurno nije. Za sve treba vrijeme.