RŠD Velež Mostar

Mostarac1974
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Mostarac1974 » 06 jun 2024, 13:43

Nikako. 2:0 gubimo.

VVM
Kontakt:

Post Postao/la VVM » 06 jun 2024, 14:28

Slabo skroz, Halilagic, Djuliman i Milak nesto pokusavali, Puce se nije vidio.

Puce ne moze sa vrsnjacima da igra, a ne u prvom timu

JedanIzMostara1922
Kontakt:

Post Postao/la JedanIzMostara1922 » 06 jun 2024, 14:31

Mostarac1974 je napisao/la:
06 jun 2024, 13:43
Gledam utakmicu i razumijem zasto trener Klafuric ne daje mnogo prilike Puci, Đulimanu i ostalima. Ako ova dvojica treniraju vec odavno sa prvim timom, a nisu u stanju da kao "talenti" izdominiraju u omladinskom fudbalu. Kako onda njihovi ambiciozni roditelji ocekuju da im djeca igraju za prvi tim, a da ne govorim za ove ostale igrace. Pojam "naša djeca" definitivno treba zaboraviti na neko vrijeme.

VVM
Kontakt:

Post Postao/la VVM » 06 jun 2024, 14:34

JedanIzMostara1922 je napisao/la:
06 jun 2024, 14:31
Gledam utakmicu i razumijem zasto trener Klafuric ne daje mnogo prilike Puci, Đulimanu i ostalima. Ako ova dvojica treniraju vec odavno sa prvim timom, a nisu u stanju da kao "talenti" izdominiraju u omladinskom fudbalu. Kako onda njihovi ambiciozni roditelji ocekuju da im djeca igraju za prvi tim, a da ne govorim za ove ostale igrace. Pojam "naša djeca" definitivno treba zaboraviti na neko vrijeme.

Slazem se, ali uzmi u obzir to “nasa djeca”, cim si rodjen u Mostaru, igras u omladinski pogonu, roditelji i komšije su uvjereni da trebaju igrati u prvom timu :kafa:

Edit: Prva prilika puce u zadnjoj minuti utakmice, dobar mali

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 06 jun 2024, 14:43

Ma ne trci frajer nikako, kakav beskurac. Toliki talenat, ovakav klub i ništa..
Ti si naša ljubav jedina!

minimalist
Kontakt:

Post Postao/la minimalist » 06 jun 2024, 15:08

Ma kakva mostarska djeca, najveći dušmani su im rodbina, prijatelji i mahala što ih uvjeravaju da su ogromni talenti, umjesto da ih tjeraju da rade i treniraju. Koliko ih je uopšte napravilo bar solidnu karijeru nakon odlaska iz Veleža?

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 06 jun 2024, 15:18

Sve mi to znamo ko ima kad pogledati ili otici na trening zato se na forumu i minimalno potencira prica oko “nase” djece. Sta ces ti ljudima objasnit koji misle ako im je komsija da je najbolji na svijetu ili ako se preziva Puce da je bolji od Mlinarica sa strane. Tog mentaliteta se treba okaniti i ne stvarati pritisak ljudima. Zeljo koji je imao najjacu poslijeratnu skolu i dao najvise nasih igraca bi ispao iz lige da im igraju njihova djeca, a ljudi su imali resurse dok su nase generacije odrastale u sjevernom na poljani. Samo trud i zalaganje nikakvi privatni odnosi i favoriziranja. Dok god prica ostaje u Fejicevoj klub je na zdravim nogama.
19V22

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 06 jun 2024, 15:25

Ja mislim da je Klafurić i više nego kompetentan da prepozna mladog igrača kojeg može iskoristiti u svom rosteru. Da nema U21 pravila, vjerovatno većina njih terena ne bi vidjela očima. Možda tu i bude nekada nešto, ali ako oni sa 18-19 godina ne mogu odigrati 15 minuta premijerligaškog fudbala, onda im sve treba biti jasno. Niko ne traži od njih da budu kao Mbappe, pa da osvoje sa 18 svjetsko, ali pola sata nekog normalnog nivoa bi morali moći pružiti...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 06 jun 2024, 15:29

fudbalfudbal je napisao/la:
06 jun 2024, 14:43
Ma ne trci frajer nikako, kakav beskurac. Toliki talenat, ovakav klub i ništa..
Lijen, nepokretan, krut, lošeg stava. Nevjerovatno razočarenje.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 06 jun 2024, 15:43

Eldar Mehić je trenutno najveći potencijal i talenat sa radničkim mentalitetom od ovih omladinaca čini mi se da je igrao protiv Tuzla City zadnju, znači gleda se radna etika treniranje i zdrava glava i tu se završava sva priča. I mogao bi biti zalog za budućnost a možda i od ove sezone dobijati veću minutazu, a recimo malo raje zna za njega, jer je nepravedno bio zapostavljen, zbog ovog glupog lokalnog mentaliteta, jer je momak sa sela nekog oko Konjica.
Zadnja izmjena: 1981ultra, dana/u 06 jun 2024, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 06 jun 2024, 15:43

Ja licno nisam razocaran s obzirom da smo dobili Vojvodinu izgubili od Rijeke i u toj mini tabeli ispali zbog gol razlike. Steta one Halilagiceve stative na pocetku jer da smo poveli drugacije bi bilo. Nisu nas razvalili ni jedni ni drugi nego smo bili egal sto je dobar znak da ne kasnimo kvalitetom puno od omladinaca sa istoka i zapada

Moglo bi se puno pricati o mostarskim talentima i Velezu bez domace djece. Sve smo vidjeli u ove dvije utakmice i jedno je najsigurnije da ce Neretva jos dosta govana pronijet da se klub na njih moze osloniti. Puce bolikurac zesci od najveceg talenta u zadnjih 20 godina do hamidine krave

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 06 jun 2024, 15:53

minimalist je napisao/la:
06 jun 2024, 15:08
Ma kakva mostarska djeca, najveći dušmani su im rodbina, prijatelji i mahala što ih uvjeravaju da su ogromni talenti, umjesto da ih tjeraju da rade i treniraju. Koliko ih je uopšte napravilo bar solidnu karijeru nakon odlaska iz Veleža?
Bio je riad demic u pelisteru ako si zaboravio

minimalist
Kontakt:

Post Postao/la minimalist » 06 jun 2024, 16:03

Direktorcic je napisao/la:
06 jun 2024, 15:53
minimalist je napisao/la:
06 jun 2024, 15:08
Bio je riad demic u pelisteru ako si zaboravio
Bio je i kandidat za Parlament BiH :rol:

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 06 jun 2024, 16:50

Ja sam ovjde ponavljao više puta, ali nije popularno reći da naša djeca jednostavno nisu za nivoa kojem mi težimo. Što neko reče, otići na trening i uvjeriti se svojim očima.

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 06 jun 2024, 18:00

PRIČA IZ KVARTA
Klaf na odmoru: ‘Uživam među mostarskom rajom i živim nogomet 24 sata na dan’

slika

https://cityportal.hr/klaf-na-odmoru-uz ... ta-na-dan/

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 06 jun 2024, 18:18

VictoriasFikret je napisao/la:
06 jun 2024, 18:00
PRIČA IZ KVARTA
Klaf na odmoru: ‘Uživam među mostarskom rajom i živim nogomet 24 sata na dan’

slika

https://cityportal.hr/klaf-na-odmoru-uz ... ta-na-dan/
Vito ostaje na posudbi ako sam dobro razumio?
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 06 jun 2024, 20:04

Bravo Tare. Prvi sam srao oko ovog momka i udarao po njemu sto na utakmicama sto na forumu, ali za razliku od ovih nekih koje smo uzdizali bez pokrica, ovaj momak vrijedno radi i ceka svoju sansu. Ybg radar je na tebi jer si nas i tako ce uvijek i biti. :bih:
slika
19V22

JedanIzMostara1922
Kontakt:

Post Postao/la JedanIzMostara1922 » 06 jun 2024, 21:15

VVM je napisao/la:
06 jun 2024, 14:34

Slazem se, ali uzmi u obzir to “nasa djeca”, cim si rodjen u Mostaru, igras u omladinski pogonu, roditelji i komšije su uvjereni da trebaju igrati u prvom timu :kafa:

Znas sta je problem, roditelji se petljaju, a pola ih nije sutnulo lopte pošteno. Prosao sam sve omladinske kategorije, malo staza u prvom timu, jedna posudba, znam kako to sve izgleda. Iako sam uvijek bio medju boljima i igrao za starije generacije stari mi je uvijek govorio kako moze bolje, kako se trebam truditi, i kad je bilo nepravedno prema meni govorio mi je da trener zna bolje. Srećom govorio mi je i da se skolujem svo vrijeme. To fali danas neće ljudi da priznaju da ne moze svak biti igrac. Svak bi Ronalda u kući.

Abduljnasri
Kontakt:

Post Postao/la Abduljnasri » 06 jun 2024, 22:13

06 jun 2024, 21:15
VVM je napisao/la:

Znas sta je problem, roditelji se petljaju, a pola ih nije sutnulo lopte pošteno. Prosao sam sve omladinske kategorije, malo staza u prvom timu, jedna posudba, znam kako to sve izgleda. Iako sam uvijek bio medju boljima i igrao za starije generacije stari mi je uvijek govorio kako moze bolje, kako se trebam truditi, i kad je bilo nepravedno prema meni govorio mi je da trener zna bolje. Srećom govorio mi je i da se skolujem svo vrijeme. To fali danas neće ljudi da priznaju da ne moze svak biti igrac. Svak bi Ronalda u kući.
Bravo

Sta cemo pricati mi ljudi sa 16 godina vec u bajernu kao ovaj puljic mali ... da ne govorimo o brazilcima nekim druze ako ti nisi do 20 godina otisao u ozbiljan klub u evropi nemas se cemu nadati

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 06 jun 2024, 22:19

Abduljnasri je napisao/la:
06 jun 2024, 22:13
06 jun 2024, 21:15
VVM je napisao/la:

Bravo

Sta cemo pricati mi ljudi sa 16 godina vec u bajernu kao ovaj puljic mali ... da ne govorimo o brazilcima nekim druze ako ti nisi do 20 godina otisao u ozbiljan klub u evropi nemas se cemu nadati
nije pravilo, eno Vardy ili Mahrez

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: BigEM i 2 gosta.