FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
16
30%
Darko Milanič
12
23%
Miodrag Božović
0
Nema glasova.
Fedja Dudić
7
13%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
7
13%
Samo stranac
11
21%

Ukupno glasova: 53

H8Z7
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la H8Z7 » 06 jun 2024, 22:00

Završena još jedna transfer koji je se spominjao na forumu.

Johan Rojas što je pisano da nam je nuđen u zamjenu za Viverosa odlazi u Monterrey u transferu vrijednom 2.5m$ novoj ekipi pridružiti će se u nedjelju.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 jun 2024, 22:04

Jesmo li spremni za prvo pojačanje?

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 jun 2024, 22:09

Kako čovjek koji je osvojio kup u Hrvatskoj i kup u Sloveniji može biti ubleha? Uz to, pravio fine rezultate u Evropi s Rijekom, pobijedio Kopenhagen i plasirao se u grupe. Kasnije remi s Sociedadom, fino su se nosili s Napolijem uprkos porazu. Navijači Rijeke nisu bili za njegovu smjenu.

S Domžalama napravio dobre stvari, uspostavio sistem i osvojio kup. Izbacio Freiburg u play-offu.
U Celju kao najmlađi trener lige osvojio drugo mjesto u ligi i kupu.
Jedina mrlja mu je kratka epizoda u Mariboru, gdje se nije proslavio.

Naravno da je do nas, kao i u slučajevima prethodnih 20 trenera. Niko ne valja, mi smo ispravni, zato smo tu gdje jesmo. Priželjkuju smjenu Rožmana, a navijaju da nas preuzme neki Zeljković s siromašnijim CV-jem od Rožmana. :tokralju:

Opet kažem, neka sutra otjeraju Rožmana, ali ovako će biti s svakim narednim trenerom ne promijene li se neke stvari, a neće. Nevažno je zove li se neko Rožman, Zeljković, Zekić, Husref ili Pape.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 jun 2024, 22:11

Generalni Direktor 3 mjeseca ugovor
Sportski direktor dobio idkaz 10 dana pred pocetak priprema
Sa trenerom se NEZNA hocel necel nastavit

KAKO JE TREBALO I KAKO TREBA

Po imenovanju novog gd sd ss MIRVIC I CO moraju pocet razmatrat koji sledeci kontingent ljudi bi odgovarao. U slucaju da nisi zadovoljan sa radim gd smjenit ga odma nebitno jel polu sezona ako jesi zadovoljan dat mu nalog da trazi novog sd i cim nadje odma smjenu vrsit i naredut mu da trazi novog trenera i podpisat civjeka tajno vec u aprili i dat mu zadacu da prati nasu igru do kraja prvenstva i detaljno da sve bude analizirano ida po zavrsetku zadnje utakmice u prvenstvu odma shede za kormilo dovede pojacanja i da plan priprema bude vec sprwman i da se igracima to saopsti prije raspusta..

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 jun 2024, 22:16

GalileoGalilei je napisao/la:
06 jun 2024, 22:09
Kako čovjek koji je osvojio kup u Hrvatskoj i kup u Sloveniji može biti ubleha? Uz to, pravio fine rezultate u Evropi s Rijekom, pobijedio Kopenhagen i plasirao se u grupe. Kasnije remi s Sociedadom, fino su se nosili s Napolijem uprkos porazu. Navijači Rijeke nisu bili za njegovu smjenu.

S Domžalama napravio dobre stvari, uspostavio sistem i osvojio kup. Izbacio Freiburg u play-offu.

Naravno da je do nas, kao i u slučajevima prethodnih 20 trenera. Niko ne valja, mi smo ispravni, zato smo tu gdje jesmo. Priželjkuju smjenu Rožmana, a navijaju da nas preuzme neki Zeljković s siromašnijim CV-jem od Rožmana. :tokralju:

Opet kažem, neka sutra otjeraju Rožmana, ali ovako će biti s svakim narednim trenerom ne promijene li se neke stvari, a neće. Nevažno je zove li se neko Rožman, Zeljković, Zekić, Husref ili Pape.
Pa ovdje je Cioffi proglasen ublehom. Kae ugasio nam zabar skolu, da mu nije brata ne bi nidokle dogurao. Svi ublehe, nasi strucnjaci najjaci u svemu. Tipicni bosnjo mentalitet, "joj Hamo vidi mu glave" i slicno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 06 jun 2024, 22:30

Gdje ima pritiska nije se snasao (Maribor i FKS). Fedja izbori cetvrto mjesto sa Radnickim jer nema pritiska a kod nas ne moze meda. I da ostane premija je trece mjesto.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 06 jun 2024, 22:36

Svaki naredni trener koji dođe, imat će magični štapić i jednim potezom će učiniti da naši igrači rade ono što zamisli. Narednim potezom će poništiti uticaj Vice, pa narednim sve konkurente pomesti pred sobom. Tako svi vide sljedećeg trenera. Kao mađioničara, koji će čuda činiti.

Niko nije zadovoljan prikazanim, ali ponovnom promjenom trenera, gubimo i narednu sezonu. Ali ne, kod nas u većini slučajeva, raja konta odmah dolazi rezultat. Dolazi al u ….

Strpljenje je kod nas nepoznanica. Bilo kako bilo, Rožman ili neko drugi, više je nebitno. Pomirimo se s tim da ćemo ovako nastaviti ako se nešto ne promjeni u strukturama kluba.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 06 jun 2024, 22:44

Rozmanovci izlaze s mrakom !! :mrgreen:
Pod zastitom tame ,sire svoje nebuloze :mrgreen:

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 06 jun 2024, 22:46

Posto se dosta budalaština napisalo u vezi Papeta,da pojasnim
neke stvari u vezi naše Bordo igračke legende!
Pape nije imao dobar početak u F.K.Sarajevo.Upao je u tim
Sredinom 70-tih kada je već uveliko bila smjena generacije.
Za primjer sjećam se tekme gdje sam prvi put čuo njegovo ime.
Bila je tekma na TV.Prvo kolo proljetnog dijela Rijeka-Sarajevo 5:2
Mislim da je bila 1975g.Mi igrali u bijelim dresovima,po onoj
kaljuži na Kantridi.A šta je životna ironija,tekmu je prenosio
Legendarni Mladen Delić.Tako uhvatio TV kadar Papeta u gro
planu,a njegov dres se bijeli.Prozva njega Delić za to,a samo
Nekoliko godina kasnije ga je u zvijezde kovao!!!
(Ooo Safeta Sajo Sarajlijo)i 3 komada Italiji,izmedju ostalih.
Onda je Pape doživio tešku povredu u vidu upale zglobova.
Da mu tada nije bilo podrške,njege i pažnje od
F.K.Sarajevo Pape bi bio izgubljen za fudbal.Tada se posebno
Pokazao uposlenik kluba Salko”guz” koji se bas posvetio
Papetovom opotavku!
Poslije oporavka Pape se vraća i igra kao preporedjen.
Imao sam izuzetnu sreću da sam gledao skoro sve tekme
Papeta na Kosevu i u reprezentaciji.
Znaci neponovljivo,virtuozno,majstorski.
Onda dolazi to ljeto 1982g.!!!😩
Tada je Pape važio za jednog od najboljih Evropskih fudbalera,
Ako ne u tom momentu i najbolji!!
Pape u Hotelu Evropa potpisuje bez prisustva oficijelnog menadjera,nego sa nekim carsijanerima prvo jedan ugovor
Na ondašnjih ogromnih $1.5miliona,pa kasnije sa drugim
Italijanskim klubom za $1.6miliona.,po nagovoru svojih
“Stručnih Savjetnika”!
Italijanski Savez ga zbog potpisa 2 ugovora suspenduje.
Pape je bio pravo razočaran,utučen i takav odlazi na pripreme
Sa reprezentacijom na SP u Spaniji.Treba napomenuti da
Su ga carsijaneri poslali gologuza!!(kocka)
Tada je YU imala izvanrednu ekipu,ali zbog nediscipline,
Mešetara,kocke i sudijske nepravde protiv Spanije,nisu
Pokazali -ništa.Tako i nas Pape s njima.
Vraća se u Sarajevo u iščekivanju inostranog aranžmana
Pruža odlične partije za nas klub.Pogotovo su zabilježene
Majstorije u tadašnjem Kupu UEFA.
Nazalost,napušta Sarajevo prije Anderlehta i odlazi u
PSG za samo $500 000.U Parizu odmah postaje glavna zvijezda.

slika
Godinu dana poslije Papetov PSG se sastaje sa Juventusom
Kojeg je predvodio Mishel Platini.Juve je jedva prošao,ali
je cijenu platio ili bolje napisano zaplatio tada najbolji desni
bek na svijetu,cuveni Italijan Gentile.
Priča se da je Pape bas iskalio bijes na njemu zbog ranije odluke
Italijanskog Saveza.Kazu da je bas😇 ringispil bio!

slika
Da ne duljim vise i dalje,ovo novije se manje vise zna.
Zašto je ostao neki prikriveni antagonizam prema gradu
Sarajevu prosudite sami.
Uglavnom Safet Susic je vazda bio vise nego dobro tretiran
U i od Kluba.Kada je zamalo 1980g.presao u Partizan pola
Carsije se nadiglo i pomoglo da se skupi 400 000 DM da Pape
Ostane vjeran Bordo dresu.
Samo onako nek se zna!!
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 06 jun 2024, 22:53

Ma doce Husref ide dupla odma :kafa:

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 06 jun 2024, 22:56

BegovicRamiz je napisao/la:
06 jun 2024, 21:11
Pitarsam je napisao/la:
06 jun 2024, 21:04
Hajdeee je napisao/la:
06 jun 2024, 20:35

I sta cemo sad'?
O tome nek razmišljaju oni čiji je to posao i koji donose
Zadnje i zvanične odluke.Mi,Bordo navijači i pogotovo
Razni forumaši to nismo sigurno!
Ja sam samo napisao ono sto se desilo.Da se manemo
Papetove i Ćoriceve šuplje.Za Husrefa nisam ništa pročitao.
Doduše to sa njim je bio samo jedan neformalni sastanak.
dal bi ostanak Simona bio dobar potez po tvom misljenju
mozel hint neki koliko je Pape trazio
Ono sto sam gledao krajem jeseni i u proljeće - nikako!!
Razjebao jednu koncepciju,da bi napravio neku svoju.
Sa 5-6 igrača u sredini koji su slični i Nazalost limitirani
Za te pozicije,ubacivati “Turčina” zadnjih par tekmi i sl.
Je malo bezobrazluk,a vise neznanje.Covjek se skroz
Pogubio.Jos kolko je para samo Klub koštao i košta.
Sto se Papeta tiče,znam njegovu prvu cifru,Al ne bih da
Budem bezobrazan.Pape je moj drug i cijenim ga,ali mislim
da ako se ne dogovori sa Sarajevom da pravi veliku grešku.
Trebao bi razumjeti da je njegova “velika scena”prošlost.
Majstore,zavuci rukave i baci se na posao,ako vjeruješ u
sebe.Ako ne,čekaj da ti Francuska trenerska penzija
dodje svaki mjesec.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 jun 2024, 23:08

Maroon1946 je napisao/la:
06 jun 2024, 22:30

Gdje ima pritiska nije se snasao (Maribor i FKS). Fedja izbori cetvrto mjesto sa Radnickim jer nema pritiska a kod nas ne moze meda. I da ostane premija je trece mjesto.
U Rijeci nema pritiska? Ne bih rekao.

@napoleon
Kad se sjetim onomad kad se spominjao Thomas Brdarić, pa se raja smijala što treninge snima dronovima. Definitivno najguplji narod na svijetu. Daj nekog ko će im ebati majke kao Husref, drugo ništa mi i ne znamo.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 jun 2024, 23:15

Čudi me da Brdaricu te moderne metode i dronovi, nisu zadnjih godina donijeli ništa više, od albanske Vlaznije i egzotike u Indiji. Barem osrednji klub Cvajte.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 06 jun 2024, 23:19

Mi nismo za sistem i dugoročno da gledamo i razmišljamo. Mi smo klub za instant rezultate i uspjeh.
I s tim se moramo pomiriti .

Rozman je se suprostavio nadređenima kad su mu se htjeli mijesat u ekipu. Odlucio u uvest disciplinu za sve istu.

To od svakog trazimo, a sad nam ni to ne valja.

Sve to mora proc i doc na svoje da rezultatski krene.

Mozda je glupo poredjenje, al eto Arteta je po preuzimanju Arsenala npr biljezio lose rezultate. Al je bio neometan u radu, strpljivi bili svi okolo. On pred kamerama i svim odsrranio kapitena i nakboljeg igraca za dobrobit kluba.

Ja sam za Rozmana. Pa sta bude. Nista vise ne dobijamo s drugim opcijama koje se spominju
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 06 jun 2024, 23:48

Raja svašta pišu i govore ali glas razuma shodno anketi govori da bi bilo najbolje kao i što bi zaista da ostane Rožman. Iskreno se nadam da će se uspjeti dogovoriti i da će ostati, te da ga veza sa Ibričićem neće povući. Pregovori su još vrući. Bilo bi dobro na mjestu SD a vidjeti Papeta, a za trenera ostaviti Rožmana. Porastao mi je u očima od izjave Ziljkića, "on meni nešto taktika nije liga prvaka" . Čovjek je dao sve od sebe da uspostavi sistem i školsko uigravanje ekipe, te sam siguran da još malo fali da to sve počne klikati. Pozdrav
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 06 jun 2024, 23:55

Ma po meni trener trenutno i nije toliki problem.
Imamo 30-tak za ove uslove kvalitetnih igrača.
Samo nam treba 2-3 extra igrača da se sve uveze i poveze!
Problem je klupska Administracija koja je izuzetno slaba i
Neorganizovana,nespremna za veće uspjehe.
Evidentno je da Gospodin Mirvic ne može sam i da ga neke
.fajle uputrebljavaju kao ATM.
Za žene u modernim klubovima ima mjesta eventualno samo na
Poziciji PR,margeting ili sekretarica. I to moraju dobro biti
Školovane,emancipovane i sa znanjem par svjetskih jezika.
Ostalo je sve”mahalusa party”!!
Nazalost Zrinjski i sada čak i Velež su ispred nas!😣

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 jun 2024, 00:00

Lucas je napisao/la:
06 jun 2024, 23:15
Čudi me da Brdaricu te moderne metode i dronovi, nisu zadnjih godina donijeli ništa više, od albanske Vlaznije i egzotike u Indiji. Barem osrednji klub Cvajte.
Barak Bahar otjeran iz CZ jer je mrtvi kompjuteras.Ognjen Vranjes bas govorio o tome.Covjek svaki trening provodio u kancelariji gledajuci laptop,posalje pomocnike da vode trening a on nikakvog dodira sa ekipom nije imao.To je uzas sto se odrazilo na igre i rezultate.
Dosao im Milojevic koji je aposlutno svaki trening na terenu i ucestvuje u igri sa igracima.Svaki potez prati sto bi se reklo i odma ukazuje na greske.

Nisam siguran koliko tzv.'moderni' treneri prolaze ne samo kod nas nego na ovim prostorima.Okej koristiti neke savremene metode ali mene pretjerano ne impresiraju laptopi i dronovi.Puno bitniji mi je karakter i kako trener sredi svlacionicu,kako igraci odgovore zadatku i prije svega postovanje i autoritet

Sto se tice Rozmana pitao sam nekoliko prijatelja iz Rijeke koje poznajem jos od studentski dana i znam da prate,svi su mi rekli da je prosjecan trener i to jos kada je tek imenovan kod nas sto mi je odma u startu bilo malo cudno.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 07 jun 2024, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 07 jun 2024, 00:17

NajvecaRadosti je napisao/la:
07 jun 2024, 00:00
Lucas je napisao/la:
Barak Bahar otjeran iz CZ jer je mrtvi kompjuteras.Ognjen Vranjes bas govorio o tome.Covjek svaki trening provodio u kancelariji gledajuci laptop,posalje pomocnike da vode trening a on nikakvog dodira sa ekipom nije imao.To je uzas sto se odrazilo na igre i rezultate.
Dosao im Milojevic koji je aposlutno svaki trening na terenu i ucestvuje u igri sa igracima.Svaki potez prati sto bi se reklo i odma ukazuje na greske.

Nisam siguran koliko tzv.'moderni' treneri prolaze ne samo kod nas nego na ovim prostorima.Okej koristiti neke savremene metode ali mene pretjerano ne impresiraju laptopi i dronovi.Puno bitniji mi je karakter i kako trener sredi svlacionicu,kako igraci odgovore zadatku i prije svega postovanje.

Sto se tice Rozmana pitao sam nekoliko prijatelja iz Rijeke koje poznajem jos od studentski dana i znam da prate,svi su mi rekli da je prosjecan trener i to jos kada je tek imenovan kod nas sto mi je odma u startu bilo malo cudno.
Teško da je to dvoje uporedivo što je ovaj tražio dronove i taj iz Zvezde, teško da su isti. Dronovi mogu biti korisni da se uoči stajanje igrača na terenu, kretanje te da se nakon ili čak u toku samog treninga to ispravi (Mourinho kad je došao u Romu tražio je dronove i ako se ne varam ogroman display u TC). Fabregas trener Como tražio nekakvu vrstu konstrukcija sa koje se može nadgledati trening i ispravljati greške.

Sad koliko je kod nas to zaista neophodno pitanje je o kome bi se dalo podosta pričati.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 07 jun 2024, 00:31

H8Z7 je napisao/la:
07 jun 2024, 00:17
Lucas je napisao/la:

Nisam siguran koliko tzv.'moderni' treneri prolaze ne samo kod nas nego na ovim prostorima.Okej koristiti neke savremene metode ali mene pretjerano ne impresiraju laptopi i dronovi.Puno bitniji mi je karakter i kako trener sredi svlacionicu,kako igraci odgovore zadatku i prije svega postovanje.

Teško da je to dvoje uporedivo što je ovaj tražio dronove i taj iz Zvezde, teško da su isti. Dronovi mogu biti korisni da se uoči stajanje igrača na terenu, kretanje te da se nakon ili čak u toku samog treninga to ispravi (Mourinho kad je došao u Romu tražio je dronove i ako se ne varam ogroman display u TC). Fabregas trener Como tražio nekakvu vrstu konstrukcija sa koje se može nadgledati trening i ispravljati greške.

Sad koliko je kod nas to zaista neophodno pitanje je o kome bi se dalo podosta pričati.
Kod nas treba ih izvest na oranicu kakvu nek sutaju malo loptu, na bjelasnicu da istrce svaki dan, 2 3 crnca da su gazele i da trce (imamo kyeremeha jos jednog takvog u vezni red da zna igrat i tjt)

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 jun 2024, 00:37

H8Z7 je napisao/la:
07 jun 2024, 00:17
Lucas je napisao/la:

Ma da svakako i igraci su ograniceni.Ako mu dadnes vise od 2 zadatka on ce se pogubiti.Cast pojedincima koji uspiju napraviti inostrane karijere bas jer imaju taj smisao za fudbal.

Seoski igraci koji mozda znaju igrati lopte ali to je dovoljno za ovaj mini nogomet.Fudbal se igra i glavom.Zato imamo situaciju da je haman kompletna liga u 5 deka i da dodje neki Ljubic i namuci te na Kosevu.Taktika ovdje skroz slabo igra,bitniji detalj kako ces motivisati ekipu ili sto bi se reklo naloziti.Svaki iole stranac ce zakucati ovu ligu,zato sam za to da se skroz ukine ovo pravilo oko stranaca.Pomirit se s tim da nikada nista necemo uraditi u Evropi.U Evropi ti treba 7-8 stranca ako hoces rezultat.Znas kad bi CZ igrala ligu prvaka da im kazu mozes imati 3 stranca sve ostalo moraju bit srbijanci.Borili bi se za koferencijsku ligu
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”