Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Varg
Kontakt:

Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)

Post Postao/la Varg » 06 jun 2024, 22:21

Beduin je napisao/la:
06 jun 2024, 22:12
Pa ako smo mi zbog Dedica, Krunica, zasto onda oni ne mogu biti zbog Seska ili Kvice? Poenta je da su skuplji, a ujedno i daleko uigraniji te godinama zajedno.
Tek nakon godinu i vise mozemo pricati i komparirati te repke sa nasom, jer smo mi u totalnom remontu gdje je u startu dato do znanja da prioritet nije ekspresan rezultat, nego selekcija i dovodjenje onog najboljeg sto imamo te uigravanje istoga.
Kroz tu prizmu trebamo gledati ovu novu repku i lakse ce nam svima biti.
dedic i krunic ne kostaju kao citav ostatak tima, kvicha je 80 od njihovih 140+ a sesko 50. dedic i krunic su zajedno 25.

samo kazem da su prilicno one man reprezentacije oko kojeg su prosjecni igraci, i to im prolazi. mi nemamo vise wc igrace, barem trenutno, ali imamo potencijal da dobijemo, a ostatak tima se ne razlikuje od naseg, naprotiv

i isto samo želim da kazem da imamo sve što je potrebno da budemo jednako uspjesni kao oni, jer mi jde na zivce pljuvanje na nas kadar koda su amateri

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 jun 2024, 22:29

Varg je napisao/la:
06 jun 2024, 22:21
Beduin je napisao/la:
06 jun 2024, 22:12
Pa ako smo mi zbog Dedica, Krunica, zasto onda oni ne mogu biti zbog Seska ili Kvice? Poenta je da su skuplji, a ujedno i daleko uigraniji te godinama zajedno.
Tek nakon godinu i vise mozemo pricati i komparirati te repke sa nasom, jer smo mi u totalnom remontu gdje je u startu dato do znanja da prioritet nije ekspresan rezultat, nego selekcija i dovodjenje onog najboljeg sto imamo te uigravanje istoga.
Kroz tu prizmu trebamo gledati ovu novu repku i lakse ce nam svima biti.
dedic i krunic ne kostaju kao citav ostatak tima, kvicha je 80 od njihovih 140+ a sesko 50. dedic i krunic su zajedno 25.

samo kazem da su prilicno one man reprezentacije oko kojeg su prosjecni igraci, i to im prolazi. mi nemamo vise wc igrace, barem trenutno, ali imamo potencijal da dobijemo, a ostatak tima se ne razlikuje od naseg, naprotiv

i isto samo želim da kazem da imamo sve što je potrebno da budemo jednako uspjesni kao oni, jer mi jde na zivce pljuvanje na nas kadar koda su amateri
Meni odavno nas sastav nije izgledao potentnije i odavao vise nade nego ovi sad momci. Jednostavno je razlika kad dovodis momke iz ozbiljnijih liga/klubova, umjesto nase lige i Turske. Da ne pricamo sad o Madjarskoj i sl.
Sasvim solidan nam je sastav, uz jos neke koji fale ili se trebaju privoliti da nam dodju, to bi vec bila ozbiljna prica, mada je i sad vec. Sreca pa im je dato vrijeme, skinut pritisak i napokon se zna u startu sta nam je cilj, navijaci pripremljeni na to i sad samo se nadati da ce im se karijere pravilno razvijati te selektor ispeci zanat i uskladiti sve kako treba.

U pravu si da nista bolji od nas nisu gore pomenuti, kao i jos mnoge reprezentacije. Samo sto nama treba vremena i utakmica.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 07 jun 2024, 10:13

Protiv Italije bih volio vidjeti Madzida Sosica, da vidimo njegove domete, moze li sta kreirati i kako se nosi sa fizicki jacim igracima...mozda bi i njega dobra partija pogurala ka nekom solidnom transferu. Takodjer treba vidjeti moze li Gigovic potvrditi dobru partiju protiv jos jeenog mocnog protivnika. I Tahirovic je bio dobar na debiju, pa je sada predmet blacenja...Isto tako ovo je jos jedan test za Katica koji defacto moze cementirati svoju poziciiju startera u takmicarskim utakmicama...

Bilo bi dobro i da Anel nadje motivaciju i odigra dobru partiju.. tesko ce ga prodati u nekakve chelseaije reputacija najgore Epl odbrane u historiji....ja bih bio zadovoljan i sa Lesterom.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 jun 2024, 10:53

Gotovo sam siguran da će protiv Italije krenuti s istom postavkom 361 (sto znaci da nece biti tako cim sam napisao da sam gotovo siguran :) ). Ne mislim da je to toliko loše iako bih volio vidjeti dvojac u napadu Demirovic-Tabakovic...ali usljed nepostojećih drugih napadaca sasvim je logično krenuti s jednim. U svakom slučaju se nadam da ce bar posljednih 25,30 minuta provesti zajedno na terenu.

Drugi razlog jeste uigravanje tog sistema iz prve utakmice koji je u 1.poluvremenu sasvim ok izgledao, gdje su Hajradinovic s lijeve i Gigovic s desne strane se prikljucivali u završnici, pa i Šarić. Protiv Italije bi to moglo biti izraženije i konkretnije jer su slabiji protivnik od Engleske i igraju sporije, što bi nama trebalo odgovarati.
Za potpuniji ofanzivni dojam u toj postavci su neophodni desno Dedic i lijevo Kolasinac (bez obzira igrao na poziciji stopera ili krilnog beka - u oba slučaja se uključuje u igru naprijed).

Valja u septembru u Nizozemsku i Mađarsku. Gostovanja jakim reprezentacijama se nastavljaju a vrlo važno je da novi igrači koliko toliko razumiju novi sistem i gdje treba ko da "trci". Vremena je malo za saranje.

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 07 jun 2024, 11:36

Evo Englezi objavili najboljih 11 koji vjerovatno ne idu na EP: Šta kažete? Ne znam otkud Grealish tu, al et.
slika
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jun 2024, 12:22

Grealish ne ide zato sto u slobodbo vrijeme se opija i zbog tog je pao kurcu za usi jednu asistenciju ima od nove godine
U zadnjih 60 utakmixa od maja 2023 fdo danas 3 gola i 3 asistencije
Jedan od najprecjenjenih igraca u 456 utakmica zabio 53 gola i 73 asistencije
100 miliona placen
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jun 2024, 13:42

Katic nema sta trazit u prvoj postavi u vaznim utakmicama.
To sto on prikaže na prijateljskoj ok. Ali Hadzikadunic Kolasinac i Ahmedhodzic su i trebali bi biti ipak prvi izbori. Odlicni se pokazali protiv Ukrajine bili.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 07 jun 2024, 14:46

feniksptica je napisao/la:
07 jun 2024, 13:42
To sto on prikaže na prijateljskoj ok. Ali Hadzikadunic Kolasinac i Ahmedhodzic su i trebali bi biti ipak prvi izbori. Odlicni se pokazali protiv Ukrajine bili.
Hadzikadunic se nije pokazao dobrim ni u Cvajti. Ne bi me iznenadilo da se vrati nazad u Svedsku. Katic je trenutno bolji igrac od njega.

Treba objektivno gledati iako mi je brkati drazi nego ovaj kojem smo rezervna opcija.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 07 jun 2024, 14:52

feniksptica je napisao/la:
07 jun 2024, 13:42
potpis

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 07 jun 2024, 16:17

forma je toliko promjenljiva - onda svev ovi i od protivnika - ljudi komentarisu prvu postavu repke kao da PES ili FM igraju
Ajvatar

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 07 jun 2024, 16:26

Lijepo je vidjeti ushicenje kod malog Muharemovica kad prica o debiju za reprezentaciju. Kamo srece da je i ostali dozivljavaju na slican nacin. Nadam se da ce naredne sezone biti standardan barem u Seriji B, jer je krajnje vrijeme da se 'zakaci na voz' profesionalnog fudbala. Kod njega se moze vidjeti da je za jednog stopera od 190-ak cm bas pokretljiv - mozda cak pokretljiviji i od Ahmedhodzica, ali treba jos puno uciti da dodje na nivo reprezentacije.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 jun 2024, 16:30

RoninX je napisao/la:
07 jun 2024, 10:13
Protiv Italije bih volio vidjeti Madzida Sosica, da vidimo njegove domete, moze li sta kreirati i kako se nosi sa fizicki jacim igracima...mozda bi i njega dobra partija pogurala ka nekom solidnom transferu. Takodjer treba vidjeti moze li Gigovic potvrditi dobru partiju protiv jos jeenog mocnog protivnika. I Tahirovic je bio dobar na debiju, pa je sada predmet blacenja...Isto tako ovo je jos jedan test za Katica koji defacto moze cementirati svoju poziciiju startera u takmicarskim utakmicama...

Bilo bi dobro i da Anel nadje motivaciju i odigra dobru partiju.. tesko ce ga prodati u nekakve chelseaije reputacija najgore Epl odbrane u historiji....ja bih bio zadovoljan i sa Lesterom.
I ja bi volio makar 45 minuta da mu da. Treba nam takav profil igraca. Nizak, okretljiv zna sa loptom bar on sto sam vidio da radi u Sloveniji. Treba vidjeti jel to moze na vecem nivou.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jun 2024, 17:08

Da hoce samo Basic,Hadzikadunic i Basic rijesit se te Rusije i konacno postati clanovi neki normalnih klubova
Krunic izgleda ode u Arabiju poselamio se s ozbiljnom karijerom
Danilovic ce tu uskociti ne znam sto ga svi ignorisu jaci je je i od Tahirovica trenutno
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 07 jun 2024, 17:10, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jun 2024, 17:10

NoDi80 je napisao/la:
07 jun 2024, 17:08
Da hoce samo Basic,Hadzikadunic i Basic rijesit se te Rusije i konacno postati clanovi neki normalnih klubova
Koja 2 Basica? Da nije Gigovic?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jun 2024, 17:11

DamirT je napisao/la:
07 jun 2024, 17:10
NoDi80 je napisao/la:
Jeste brate Giga i Basic
Hvala na ispravci
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jun 2024, 17:15

NoDi80 je napisao/la:
07 jun 2024, 17:11
DamirT je napisao/la:
07 jun 2024, 17:10
NoDi80 je napisao/la:
Jeste brate Giga i Basic
Hvala na ispravci
:thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 07 jun 2024, 21:04

Island vodi protiv Engleske :kafa:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jun 2024, 21:12

BigZlatan je napisao/la:
07 jun 2024, 21:04
Island vodi protiv Engleske :kafa:
Jos im Kane,Foden, Rice, Walker, Ramsdale, Gordon i Maino sad igraju hahah
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 07 jun 2024, 21:36

slika
Evo Slovenije da nema Naseg Seske i ovog Stojanovica iz Empolija sa Oblakom maltene bez igraca iz lige 5

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 07 jun 2024, 21:52

zgembo89 je napisao/la:
07 jun 2024, 21:36
slika
Evo Slovenije da nema Naseg Seske i ovog Stojanovica iz Empolija sa Oblakom maltene bez igraca iz lige 5
odakle nam uopce pravo da se poredima sa ovom all star ekipom? :tokralju: oni su skuplji od nas za 10 mil....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, tovusa84 i 25 gostiju.