Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Beduin
Kontakt:

Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)

Post Postao/la Beduin » 08 jun 2024, 00:02

Madal je napisao/la:
07 jun 2024, 23:43
Zaista ne razumijem kako je tesko shvatiti da smo igrali s pola novih igraca koje tek testiramo da vidimo kakvi su i tek kad skupimo prvih 11 treba im vise utakmica da postanu tim i lice na nesto pa onda mozemo razgovarati koji su nam dometi protiv Engleza u Newcastleu.

Vidjeli smo koliko neki mogu i ne mogu, vidjeti cemo i protiv Italije a i u LN tako da ce se tek nakon toga nazirati neki kostur koji tek trebamo uigravati.
Kako ces to nekom maloumniku objasniti koji se u zivoti nije bavio sportom ni na terminu, ali hoce sve i odmah sa novom, mladom ekipom i selektorom neiskusnim.
Jok, to nije opravdanje jer se valjda igraci moraju uigrati na prvom okupljanju i trening utakmici.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 08 jun 2024, 00:04

sad pobijediti italijane i vratiti priču na početak.
Zadnja izmjena: katalinski, dana/u 08 jun 2024, 07:20, ukupno mijenjano 4 puta.
Ajvatar

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jun 2024, 00:18

Prijateljske utakmice služe za to da vidiš gdje si, da testiraš, miksaš, uigravaš, pokušavaš nešto novo.

Ovo je sasvim nova reprezentacija, pola igrača su tu novi, ali to je trenutno najbolje što imamo. Ljudi još uvijek ne mogu i ne žele da shvate da mi nemamo kvalitet i da je ovo jedna ispodprosječna evropska selekcija.

Jedna od rijetkih evropskih reprezentacija koja nema WC igrača, a imala ih je u svakoj generaciji prije ove. Jedna od rijetkih evropskih selekcija koja nema igrača u ligi šampiona. Čisto da vidite koliko smo loši.

Na stranu liga šampiona, mi imamo dva igrača koji igraju u ligama petice, Kolašinac i Demirović. Znate li vi koliko je to porazno?

I pored svega ovoga, još uvijek se postavljamo kao da smo neki faktor. Nismo i nećemo biti još dugo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 08 jun 2024, 00:23

Scholl je napisao/la:
07 jun 2024, 23:57
E delegati pametni sa foruma
Jel vam sad jasno da smo odigrali karinu od utakmice?
Mocni island uze ove engleze
Vjerovatno je roster islanda satkan od superzvijezda iz liga petica?
Imate li jos neki argument da nam kazete da je dobro u prijateljskoh utakmiic ne uputiti nijedan sut u okvir gola?
Treba Barbarezu dati vremena da se uci. Trener Islanda se bavi ovim poslom od 1985, a Pokeras je teko promijenio zanimanje. Polako.

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 08 jun 2024, 00:23

Barbareza raja ne podržava jer je neki trenerski mag nego zato što će privući nama većinu igrača koji imaju mogućnost nastupa za više reprezentacija. E onda kad napravi dobru bazu, manje je bitno kakav je trener. Najbolji primjer je Safet Sušić koji je nivo Faruka Hadžibegića, možda i ispod toga.

Da dovedes 5 najboljih svjetskih stručnjaka nema koristi ako nemaš igrački kvalitet. Ne pravi se pita od govana.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 jun 2024, 00:30

Joj jeste ljudi dosadni, da Bog sacuva :rol: Ima li sta drugo u zivotu pored Barbareza i reprezentacije, koji nam evo odmah srozava visedecenijski kredibilitet same kreme svjetskih velesila u fudbalu?

Tacno da covjek pomisli kako smo Brazil i u nekom polufinalu SP deklasirani od zalutale reprezentacije Čada rutinskih 3:1. :rol:

I da je u pitanju 'uštimana' postava, jok mnoge novajlije koje se prvi put u zivotu vide i koji igraju s prvenstvenim ciljem da se uigraju, nikakav bauk nije izgubiti u PRIJATELJSKOJ utakmici (pogotovo na nacin na koji smo mi izgubili, nakon glupog penala i uvodjenja 40x skupljih i kvalitetnijih igraca Engleske, a s druge strane umor+izmjene+nedolazak igraca od krucijalne vaznosti po nasu ekipu) od ni manje ni vise ENGLESKE, ciji peti tim bi se dobro pohrvao s 90% reprezentacija danas. Naravno da se rezultat ni u prijateljskim utakmicama ne treba smatrati nebitnim, ali u okolnostima u kakvim smo mi trenutno, uz napomenu da su nas u prethodnom periodu šutale 3x slabije reprezentacije od Engleske (uz, uglavnom, kompletan sastav naše ekipe), te bolnu činjenicu da smo mi sve osim ono što očigledno mislimo (ili bolje rečeno sanjamo) da jesmo (u kontekstu kvaliteta) - treba se malo poklopiti i dozvati u realnost.

Onaj ko nije svjestan koliko bi ovu ekipu pojačali Sead, Amar, Edin, uz potencijalno 'iskakanje' nekog novog krilnog igraca ili beka - bolje da bjezi od pracenja svega sto ima veze s fudbalom.

Ako mislite da su Savo i Faruk bolje rjesenje, s obzirom da u njihovim pocecima, cak i nakon pocetnih katastrofalnih rezultata u KVALIFIKACIJAMA (s posebnim naglaskom na Savu) od Sergeja, Zlatana i ekipe oko njih - onda nista. Ljudi za mjesec dana zavrsise nekoliko igraca koji su se mozda prije 2-3 godine mogli rijesiti. Ali jok, mi smo navikli na tempo jedan igrac u neke 3-4 godine i manje se pametovalo. Vec nakon prve prijateljske utakmice svi zaključci doneseni. :cool:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 08 jun 2024, 00:40

Federer17 je napisao/la:
08 jun 2024, 00:30
Joj jeste ljudi dosadni, da Bog sacuva :rol: Ima li sta drugo u zivotu pored Barbareza i reprezentacije, koji nam evo odmah srozava visedecenijski kredibilitet same kreme svjetskih velesila u fudbalu?

Tacno da covjek pomisli kako smo Brazil i u nekom polufinalu SP deklasirani od zalutale reprezentacije Čada rutinskih 3:1. :rol:

I da je u pitanju 'uštimana' postava, jok mnoge novajlije koje se prvi put u zivotu vide i koji igraju s prvenstvenim ciljem da se uigraju, nikakav bauk nije izgubiti u PRIJATELJSKOJ utakmici (pogotovo na nacin na koji smo mi izgubili, nakon glupog penala i uvodjenja 40x skupljih i kvalitetnijih igraca Engleske, a s druge strane umor+izmjene+nedolazak igraca od krucijalne vaznosti po nasu ekipu) od ni manje ni vise ENGLESKE, ciji peti tim bi se dobro pohrvao s 90% reprezentacija danas. Naravno da se rezultat ni u prijateljskim utakmicama ne treba smatrati nebitnim, ali u okolnostima u kakvim smo mi trenutno, uz napomenu da su nas u prethodnom periodu šutale 3x slabije reprezentacije od Engleske (uz, uglavnom, kompletan sastav naše ekipe), te bolnu činjenicu da smo mi sve osim ono što očigledno mislimo (ili bolje rečeno sanjamo) da jesmo (u kontekstu kvaliteta) - treba se malo poklopiti i dozvati u realnost.

Onaj ko nije svjestan koliko bi ovu ekipu pojačali Sead, Amar, Edin, uz potencijalno 'iskakanje' nekog novog krilnog igraca ili beka - bolje da bjezi od pracenja svega sto ima veze s fudbalom.

Ako mislite da su Savo i Faruk bolje rjesenje, s obzirom da u njihovim pocecima, cak i nakon pocetnih katastrofalnih rezultata u KVALIFIKACIJAMA (s posebnim naglaskom na Savu) od Sergeja, Zlatana i ekipe oko njih - onda nista. Ljudi za mjesec dana zavrsise nekoliko igraca koji su se mozda prije 2-3 godine mogli rijesiti. Ali jok, mi smo navikli na tempo jedan igrac u neke 3-4 godine i manje se pametovalo. Vec nakon prve prijateljske utakmice svi zaključci doneseni. :cool:
To je to :thumbup:

Činjenica je da se mnogi nisu dozvali. Ovo je sasvim nova ekipa. Koliko reprezentativaca igra u ligi 5? To dosta toga govori.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 08 jun 2024, 00:55

To je to a mi slavimo poraz od 3:0 bez ijedne akcije i opasnosti pred golom Engleza. Umjesto da se kaže nemamo pojma al eto podrška svima možda bude bolje mi pišemo neke hvalospjeve o ničemu. Da je BiH dobila Engleze kao Island pravili bi im doček i pisali pjesme. Al eto to je fudbal, svako ga može pratiti i komentarisati.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 08 jun 2024, 00:56

Jedva cekam da dobijemo talijane pa da pljuvaci okrenu plocu
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 08 jun 2024, 01:02

Kaunas je napisao/la:
08 jun 2024, 00:01
Kad je tek izabran Barbarez govorim drugu da imam osjecaj da mu je ovo prvi i posljednji angazman kao treneru. Kad dodje vrijeme da ode sa klupe vjerujem da ce se i penzionisat, njemu je bilo u cilju da vodi repku i to je to od njega, nit ima volje nit zelje da radi ovo.
Barbi repka dodje k'o jedna nova zajebancija koja ce ga svakih par mjeseci malo zabavit' ... brzo ce njemu ova igracka dojadit' ... nije on tip za stresanja, pritiska, pickaranja ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

SviSmoMiBosna
Kontakt:

Post Postao/la SviSmoMiBosna » 08 jun 2024, 01:05

Svaka cast za ovih par zadnjih komentara (yusofoh, Federer17, HariTz)
Kritikovati Barbarezov strucni stab poslije prvog susreta je totalno bespotrebno jer nema nista konstruktivno u tome.
Ako se tome doda junski termin, pehovi i povrede, tesko je bilo ocekivati povoljan rezultat (sto ne znaci da mu se nismo nadali, ali jedno su zelje, drugo stvarnost).
Isto vazi i za Italiju (ex-treci golman na golu, odbrana bez Radeljica ce biti jos slabija nego protiv Engleske).

Fokus treba biti na pozitivnim stvarima kao sto su zalaganje, borbenost, srcanost koja se mogla primjetiti, bez obzira sto smo bili jako neuigrani u veznom redu i sto nismo znali stvoriti i jednu priliku u drugom poluvremenu.

Za sad smo limitovani prvenstveno jer jos nismo uigrani (previse novajlija od jedanput, ali ovo je bila idealna prilika za reset), vjerovatno i zbog upitnog kvaliteta pojedinaca medju kojim neki kojih mozda nece biti vec na slijedecem spisku (kao npr. naknadno pozvani Saric ili Mujakic).

Medjutim prerano je za bilo kakve zakljucke i ekipa oko Barbe mi, barem za sad, itekako ulijeva povjerenje. Zato 100%tna podrska i mislim da su vec za kratko vrijeme pokazali neki trud i zelju koju nijedan strucni stab prije njih nije, i samim tim oni zasluzuju da budemo svi uz ovu novu BiH !
U komunizmu ne može biti rata na vjerskoj osnovi : hvala Bogu, tu su samo ateisti.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jun 2024, 01:16

Island je promijenio samo 4 trenera od 2012
Imaju manji bazen igraca ali itekako naspanovan i uigran
Dok mi svake godine mijenjamo po 6, 7 igraca
Trenera svaka tri mjeseca mijenjamo
Jesmo mi losi nema sta, ali nije do ovog strucnog staba
Polako sad je najbolje da mi kao navijaci ne ocekujemo nista vise od borbe, zalaganja i ucenja
Meni je bitno da se pravi sistem i da napadnemo Italiju
Ako nas nas nabuse nema veze tek je pocetak
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 08 jun 2024, 01:24

aaaaaAAAaaajmo biti pozitivni.

Engleska se izmorila protiv nas, sto je pomoglo Islandu da ih dobije.
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 08 jun 2024, 01:41

Koga očekujete u prvih 11 protiv Italije?

Možda ne bi bilo loše i sa 2 napadača..

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 08 jun 2024, 05:32

BiH je super ako nije medju 5 poslednjih u Evropi, kakvi crni Englezi i Italijani, jeste li vi udareni mokrom carapom...prvo treba drzavu stabilizovati, a to nije naizgled u sledecih 20-ak godina. Barbarez je budala, ako je mislio da ce on nesto tu revolucionarno postici, zao mi ga, fin je covjek, idi buraz uzivaj u zivotu, dzaba ces se na kraju izblamirati...Na zalost.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 jun 2024, 06:59

SviSmoMiBosna je napisao/la:
08 jun 2024, 01:05
Svaka cast za ovih par zadnjih komentara (yusofoh, Federer17, HariTz)
Kritikovati Barbarezov strucni stab poslije prvog susreta je totalno bespotrebno jer nema nista konstruktivno u tome.
Ako se tome doda junski termin, pehovi i povrede, tesko je bilo ocekivati povoljan rezultat (sto ne znaci da mu se nismo nadali, ali jedno su zelje, drugo stvarnost).
Isto vazi i za Italiju (ex-treci golman na golu, odbrana bez Radeljica ce biti jos slabija nego protiv Engleske).

Fokus treba biti na pozitivnim stvarima kao sto su zalaganje, borbenost, srcanost koja se mogla primjetiti, bez obzira sto smo bili jako neuigrani u veznom redu i sto nismo znali stvoriti i jednu priliku u drugom poluvremenu.

Za sad smo limitovani prvenstveno jer jos nismo uigrani (previse novajlija od jedanput, ali ovo je bila idealna prilika za reset), vjerovatno i zbog upitnog kvaliteta pojedinaca medju kojim neki kojih mozda nece biti vec na slijedecem spisku (kao npr. naknadno pozvani Saric ili Mujakic).

Medjutim prerano je za bilo kakve zakljucke i ekipa oko Barbe mi, barem za sad, itekako ulijeva povjerenje. Zato 100%tna podrska i mislim da su vec za kratko vrijeme pokazali neki trud i zelju koju nijedan strucni stab prije njih nije, i samim tim oni zasluzuju da budemo svi uz ovu novu BiH !
bravo

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 jun 2024, 07:01

Federer17 je napisao/la:
08 jun 2024, 00:30

potpis

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 jun 2024, 07:42

Dan prije vjenčanja (utakmice) došlo je do sra.nja.
Usra.o je Island koji ima sistem vec godinama i uigran tim. Tome i mi napokon težimo. Napokon ćemo imati postavku koja će u narednom periodu pobijediti veliku reprezentaciju, bas kao sto je to učinio Island sinoć.

Usra.li su idioti na forumu koji su samo idioti. Nisu površni nego su idioti.
...jer oni koji ne znaju sagledati cjelokupnu situaciju i donijeti realan sud su idioti. U ovom slučaju i ser.onje.
A usred.ao je vala i @NoDi koji je napokon napisao razuman post. :)

Sretno selektoru, strucnom stabu, igracima i normalnim navijacima sutra protiv Italije bez obzira na usr.anu situaciju!
Idiotima neću poželjeti sreću. Oni su sretni kada izgubimo jer tada mogu puno da ser.u.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 08 jun 2024, 08:11

Prvo se treba pitati što smo sebi dopustili da nam je ovo "prvi put na okupu" generacija igrača po deseti put u zadnjih deset godina.

Drugo da se okupe igrači iz bosanske lige moraju odigrati hrabrije i uputiti makar jedan opasan šut a pri tome ne smiju izgubiti više od 1:0 taman da sa druge strane stoje Pele i Maradona. Nije poenta samo izaći na teren, treba malo i potrčati.

Treće mi nemamo mjere za protivnike. Svakog ko je iole jači mi precjenimo k'o da ćemo igrati protiv kiklopa a ne ljudi od krvi i mesa. A kad smo jači od nekoga mi ga podcjenimo k'o da igramo protiv ne znam ni ja čega. Uopće nismo emocionalno stabilan narod.

Četvrto mi jesmo loši al' to ne znači da treba gubiti sve redom. Kad se kaže da smo loši to je direktna prozivka igrača, jer valjda imaju makar malo ambicije u sebi da napreduju i budu bolji. Gazibegovića gdje smo ostavili prije 5 godina on je tu i danas. Hadžikadunić, Vasilj, Krunić, Menalo pa i Prcić, Prevljak, Hamulić... ko će ih sve pobrojati... niko se nigdje nije mak'o. I namjesto da nam budu kostur ekipe al' da igraju po dobrim klubovima oni ili su ostali gdje jesu ili su još nazadovali. Isto su to i ovi novi igrači, samo prepakirano.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 08 jun 2024, 08:24

Arnelv52 je napisao/la:
08 jun 2024, 08:11
Prvo se treba pitati što smo sebi dopustili da nam je ovo "prvi put na okupu" generacija igrača po deseti put u zadnjih deset godina.

Drugo da se okupe igrači iz bosanske lige moraju odigrati hrabrije i uputiti makar jedan opasan šut a pri tome ne smiju izgubiti više od 1:0 taman da sa druge strane stoje Pele i Maradona. Nije poenta samo izaći na teren, treba malo i potrčati.

Treće mi nemamo mjere za protivnike. Svakog ko je iole jači mi precjenimo k'o da ćemo igrati protiv kiklopa a ne ljudi od krvi i mesa. A kad smo jači od nekoga mi ga podcjenimo k'o da igramo protiv ne znam ni ja čega. Uopće nismo emocionalno stabilan narod.

Četvrto mi jesmo loši al' to ne znači da treba gubiti sve redom. Kad se kaže da smo loši to je direktna prozivka igrača, jer valjda imaju makar malo ambicije u sebi da napreduju i budu bolji. Gazibegovića gdje smo ostavili prije 5 godina on je tu i danas. Hadžikadunić, Vasilj, Krunić, Menalo pa i Prcić, Prevljak, Hamulić... ko će ih sve pobrojati... niko se nigdje nije mak'o. I namjesto da nam budu kostur ekipe al' da igraju po dobrim klubovima oni ili su ostali gdje jesu ili su još nazadovali. Isto su to i ovi novi igrači, samo prepakirano.

Prvo sam se htio smijat na ovo boldirano, a onda sam se sjetio Zrinjskog i Aston Ville gdje su ostvarili odlicne rezultate. :thumbup:

Ali Zrinjski je bio uigrana ekipa i selektirana moze se reci godinama da bi dosli do toga. Treba dati vremena novom strucnom štabu. Ja u LN očekujem puno bolju igru i rezultate. Forirati 3-5-2 i ne izmišljati toplu vodu.

Treće i četvrto si apsolutno upravu. Vidjeli smo kada odigramo bar malo sa m.udima da odigramo fino i protiv jedne Francuske.

EDIT:Jedino se ne bih složio za Vasilja. On je napredovao.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.