Dan D - Suspenzija ili ne?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Šta mislite o eventualnoj suspenziji?

Ako nas suspenduju, slijedi nam dugogodišnje izbivanje iz evropskih takmičenja
21
14%
Ovaj kvalifikacijski ciklus je završen u slučaju suspenzije
31
21%
Ako nas suspenduju, brzo će se oformiti novi savez i sve ide dalje
46
31%
Neće nas ni suspendovati, ponovo slijedi neka odgoda
17
12%
Foteljaši će, zbog ličnih interesa, ipak usvojiti predloženi statut
32
22%

Ukupno glasova: 147

NoName
Kontakt:

Re: Dan D - Suspenzija ili ne?

Post Postao/la NoName » 28 mar 2011, 11:36

aleksandar_veliki je napisao/la:Necemo vise o politici, ali mi zalosno pravo, kako saznaju Kopanjine Nezavisne. Mislim, ajmo malo odrasti. Morao sam i sada prekidamo.
Ma da, Aco, ti zadržavaš diskreciono pravo da pričaš o politici :mrgreen: Nije fer, al' hajd nek ti bude.

Drugo me zanima: Kakav si ti sa Dautbegovićem, popričatel' nekad? Drugo, ove tvoje informacije iz prve ruke, da li su to lično tvoje informacije ili informacije SportSport-a? Evo zašto pitam:
Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 14.03.11. 21:11.

Ukoliko na sjednici Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ne bude donesena odluka o prihvatanju statuta UEFA i FIFA sadašnji bh. savez biće rasformiran.
Dan D za bh. fudbal neće biti 29. mart, kada je zakazana sjednica Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, već nekoliko dana poslije kada bude zasjedao Odbor za hitna pitanja UEFA-e, odnosno izvršni odbori evropske i svjetske fudbalske federacije.

Kako saznaje SportSport.ba, odavno već postoji pripremljen scenario, koji su sačinili u kooperaciji predstavnici UEFA i FIFA, te pojedini ljudi iz bh. fudbala.

Prema tom scenariju, ukoliko Skupština N/FSBiH odbije zahtijeve međunarodnih fudbalskih tijela, sadašnji bh. Savez prestaće da postoji i biće rasformiran. Potom će biti imenovano privremeno rukovodstvo od strane UEFA i FIFA, u kojem neće moći raditi nijedan od sadašnjih zvaničnika N/FSBiH.

Plan je da potom bude oformljen novi savez, koji će biti upotpunosti usklađen sa statutima FIFA i UEFA.

Loša stvar u ovakvom raspletu događaja je da u periodu dok se ne formira novi savez sa novim rukovodstvom, sve fudbalske reprezentacije BiH, uključujući i A tim, kao i svi klubovi, neće imati pravo nastupa u takmičenjima pod ingerencijom FIFA i UEFA.

UEFA i FIFA navodno već imaju spremna imena ljudi koji bi se nalazili u privremenom rukovodstvu, te ljude koji bi nakon implemetacije uslova preuzeli vođenje bh. Saveza.

Bilo kako bilo, narednih mjesec dana u svakom će slučaju biti veoma interesantni što se bh. fudbala tiče.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 28 mar 2011, 11:40

Gube oni pozicije, oni ce biti odstranjeni za sva vremena, ali treba naci neke druge, e tu lezi problem. Drugi se ne mogu naci jer politika je tako rekla.
Kako ne mogu? Pa Kopanja je predlozio rjesenje sa jednim Predsjednikom po uzoru na Savjet Ministara,a tih 5 clanova IO (S) je jos lakse naci,evo ja cu se zrtvovati dobrovoljno i biti jedan od njih :D

A ne treba pricati koliko je Kopanja dobar sa Milom.Mada,rekao je da je to njegov licni stav,a ne stav kluba,tj Borca.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 28 mar 2011, 11:45

AYAN je napisao/la:Sudeći po nekim detaljima, rekao bih da u zraku već stoji to usvojenje statuta jer, Baka je potpisao ugovor sa Širokim, Dinamo je dolazio Želji, a Mamić koliko sam vidio u svečanoj loži, imao je žustru raspravu sa čelnicima saveza. Borac igrao prijateljsku sa Splitom. Sve su to neke stvari koje upućuju na zaključak, koji nam govori da su ipakovi foteljaš pristali na statut zbog ličnih interesa...
Pa u pravu si,zapravo nadam se da si u pravu,ma da se sve samo dobro zavrsi bar zbog nasih ljiljana koji ostavljaju srce na terenu...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 28 mar 2011, 12:22

Ja se toplo nadam da nece doci do suspenzije, jer bi to znacilo kraj bh nogometa (bar ja tako mislim). Isto tako mislim da se ne bi mogao oformiti neki paralelni Savez, ili šta već. Ne bi to bilo moguće. Ali, opet, s druge strane kad se pogleda, ako i ne dođe do suspenzije, ostaju isti ljudi u Savezu. Hm, ne znam, nisam pametan.
Jedino što je u pravu onaj momak Čolaković jest da je djelomično u pravu kad kaže da u Savezu ne mogu biti samo oni što su dobro gonjali lopte. To je točno (djelomično). Jer, u nekom nogometnom Savezu bi trebali sjediti i stručnjaci sa područja ekonomije (marketing i slicno), prava i sličnih društvenih područja. A ovi dosadašnji nisu stručni ni u čemu.

Meni samo nije jasno, do kakvog nacionalnog preglasavanja moze doci u sportu, tj. u nogometu. Meni ti moji nikako nisu jasni.. pa ako mi netko moze objasniti, jer ne razumijem. U drustvenom (politickom) zivotu mi je to jasno i ide mi u glavu, ali u sportu, ne kontam i ne kontam.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 28 mar 2011, 12:29

Mislim da će opet biti neka odgoda tako da sam glasao za četvrtu opciju.
You'll never walk alone.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 28 mar 2011, 12:34

dubrava je napisao/la:Ja se toplo nadam da nece doci do suspenzije, jer bi to znacilo kraj bh nogometa (bar ja tako mislim). Isto tako mislim da se ne bi mogao oformiti neki paralelni Savez, ili šta već. Ne bi to bilo moguće. Ali, opet, s druge strane kad se pogleda, ako i ne dođe do suspenzije, ostaju isti ljudi u Savezu. Hm, ne znam, nisam pametan.
Jedino što je u pravu onaj momak Čolaković jest da je djelomično u pravu kad kaže da u Savezu ne mogu biti samo oni što su dobro gonjali lopte. To je točno (djelomično). Jer, u nekom nogometnom Savezu bi trebali sjediti i stručnjaci sa područja ekonomije (marketing i slicno), prava i sličnih društvenih područja. A ovi dosadašnji nisu stručni ni u čemu.

Meni samo nije jasno, do kakvog nacionalnog preglasavanja moze doci u sportu, tj. u nogometu. Meni ti moji nikako nisu jasni.. pa ako mi netko moze objasniti, jer ne razumijem. U drustvenom (politickom) zivotu mi je to jasno i ide mi u glavu, ali u sportu, ne kontam i ne kontam.
Kao prvo da te pozdravim, dugo te nisam vidio ovdje :D A nemoj se truditi da dobiješ objašnjenje jer nikome na ovom svijetu to sve nije jasno :lol:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 28 mar 2011, 12:39

meni je sve jasno. jedva cekam suspenziju! ;)

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 28 mar 2011, 12:43

Isao sam na eci-peci-pec i ispala je 5. opcija,tako da sam za tu opciju i glasao! :)
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Luís Nazário de Lima
Kontakt:

Post Postao/la Luís Nazário de Lima » 28 mar 2011, 12:50

Nama ni Bog nece pomoci :) Osim ako sami sebi pomognemo ;)
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 mar 2011, 13:50

ovo je obavezno trebalo direktno prenosit i javno glasanje pred tv kamerama !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 mar 2011, 14:03

Glasao sam za drugu opciju. Ne znam kako neko moze mislit da ce odjednom usvojit kad su svi moguci izvrsni odbori bili protiv toga. Ne spasavaju oni svoje fotelje, oni gledaju politiku. Uz to su svi mislili da ce nas suspendovat i prosli put, pa su bili protiv. Tako da sam vrlo pesimistican. Ne vjerujem da se moze sve sredit do juna ako nas suspenduju. Ma imam pravo los osjecaj u vezi ovoga evo skoro godinu dana.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 mar 2011, 14:49

Odlicna kolumna Marjana na naslovnoj.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 28 mar 2011, 20:00

Imaju li sutra kakvi protesti ?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 mar 2011, 20:01

Ja imam neki predosjecaj da ce Uefa da suspenduje sve sem reprezentacije.

To bi bilo super. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 mar 2011, 20:05

Ova treca opcija bi bila lijepa, ali nemoguca po mome misljenju, nazalost.
Glasao sam za opciju 2, kvalifikacije su zavrsene ako nas suspendiraju, jer nevjerujem da je izvodivo, pogotovo u nasoj zemlji da se za 2 mjeseca novi savez napravi.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 mar 2011, 20:07

Mah neka nas suspenduju, mozda jedino tako stvari krenu na bolje. Ipak je noc najtamnija prije svitanja, mozda ta suspenzija bude bas nase "svjetlo na kraju tunela" !
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 28 mar 2011, 20:26, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 28 mar 2011, 20:13

Nemam sta mislit, Fifa i Uefa su vec odavno predale zahtjev kojim se suspenduju reprezentacija i klubovi , i taj zahtjev dolazi na snagu 1. aprila. Jedini nacin da nas ne suspenduju je da se ovi nasi dogovore sutra, u sto sumljam.
Ove kombinacije, mozda ce reprezentaciju pustiti, mozda nesto odgode nemaju smisla jer je zahtjev U/F jasan ili se sutra dogovorite ili letite.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 mar 2011, 20:22

Rooney88 je napisao/la:mozda ta suspenzija bude bas nase "svjetlo na kraju tunale" !
Tome se i ja nadam.
Ali nekad to svjetlo na kraju tunela...zna biti i voz." :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 mar 2011, 20:25

Principatus je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:mozda ta suspenzija bude bas nase "svjetlo na kraju tunela" !
Tome se i ja nadam.
Ali nekad to svjetlo na kraju tunela...zna biti i voz." :D
Ne prizivaj nesrecu nesretnice ! :D

Nece valjda.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 28 mar 2011, 20:33

nazalost neki ovde zele propast bh fudbala i sporta opcenito i ucinice sve sto je u njihovoj moci da propadnemo ili nestanemo sa mape, to je tako, ja nimalo nisam optimista

dakle, sve je u rukama Fife I Uefe, oni ako nam se smiluju pa naprave neki kompromis da postave svoje ljude, suspenduju postojece a reprezentaciju ne diraju znam da zvuci nemoguce al jbg...a od smradi u kavezu nista novo ne ocekujem, sve je to unaprijed isplanirano u svrhu unistavanja bh reprezentacije :(
15.10 - 15.06 ...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.