Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

AjsKjub
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la AjsKjub » 08 jun 2024, 18:54

Kakav Davies, glupi atleta koji tri godine stagnira. Aha, dao je gol Realu, mora biti klasa.
Udogie iz strašnog Tottenhama :urnebes: , još jedan atleta bez mozga.
Je li i Frimpong "atleta bez mozga", sta god ti ovo znacilo
Moja greška jer sam zaboravio da si veliki fan taktički najgore od svih najjačih liga i stalno pišeš kako su jaki njihovi klubovi.
Fan sam samo Milana i BiH repke. A definitivno volim pratiti kvalitetan fudbal i tekme osrednjih klubova. Ti ako mislis da WHU, Aston Vila, BHA nemaju mogucnost da sa 3-4 razbiju Monzu, Wolfsburg, Getafe onda je to tvoj problem. Problem engleza nije nikakva taktika vec zgusnuti rasporedi
slika
9 ekipa sa milanovim brojkama ozlijeda. Sto naravno znaci i da vecina igraca pati od zamora misica
TAA je najbolji pokazatelj da je i dalje najvažnije imati balansiran tim sa igračima koji odgovaraju jedni drugima. Oni od njega i dalje očekuju da bude playmaker, završava akcije na poziciji krila a više nemaju nikakvog balansa u veznom redu. Zato su bolje igrali sa prosječnim Hendersonom i Milnerom koji su davali balans ekipi.
Pogresno. TAA je pokazatelj koliko je bitno biti kompletan igrac na beku. Ti si zadnja linija (cak i u 3-4-3/3-5-2 sistemima) i primarno se gleda tvoj doprinos u odbrani. Pogledaj bar produzene sazetke tekme protiv Evertona, ili bukv bilo koje u kojoj je protivnicki LB/LW imao ocjenu preko 7.5 protiv livce. Utakmice se u ovo doba uzimaju na osnovu ko ce osvojiti krilne pozicije. Kad imas najbolje igrace u poziciji, onda gledas u top10-20 svijeta. Oko takvih se ostali kroje, a ne suprotno.
Najbolji igraci se gledaju po individualnom kvalitetu a ne kako pasu u sistemu i nacin na koji ih koriste treneri.
Još je igrao dosta utakmica na stoperu što poboljšava defanzivni učinak. Zbog svojih fizičkih predispozicija bi trebao biti za dvije klase bolji igrač od Dimarca, ali se prečesto gubi i ostaje bez učinka u najjačim utakmicama. Sljedeće sezone s novim trenerom ćemo saznati je li bilo do njega ili Piolija.
Ko je gledao milan u vise od 6-7 utakmica zna da je problem lijevo disbalans. Kod Stefana Rafa i Theo cesto okupiraju isti prostor. Uspjesno je samo u vidu da se statpaduje Giroud jer duplas broj centarsuteva. U odbrani je bukv uvijek izoliran jer Rafu skoro svaku tekmu hvata qurcobolja pa se ne zeli vracati a lijevi CM je Reijnders koji je svejedno ofanzivno nastrojen veznjak.
Statistiku si postavio je za 90 minuta u kojoj je FDM za nijansu bolji u pojedinim kategorijama. Dokazuje samo da svaki put uspije odraditi minimalno. Ja sam ti fino zalijepio sa squawke (statsi kroz Optu) gdje je bukv Theo bolji u cjelokupno u sezoni u svakoj defanzivnoj kategoriji iako nema bukv nikakvu potporu dok FDM igra u defanzivno ozbiljnom sistemu sa mnogo pomoci od strane boxtobox igraca Mkhi (i ko jos uleti) i LCBa koji ima slobodu da izlazi visoko.
Dimarco je igrao većinu sezone lijevog stopera u Veroni koja je završila 10. pod Jurićem.
Stopera je u 20/21 igrao od 29 kola nakon sto je bio glavni krivac za poraz protiv atalante u 28 kolu. U 31 kolu je vracen lijevo protiv sampdorije koja ih je deklasirala pa je gurnut nazad na LCBa do kraja sezone. Te sezone su zavrsili 10. sa negativnom gol razlikom. LCBa igrao manje od 1k minuta uz 3-5-3 (W-D-L) ucinak ekipe. Da Zakanji nije odigrao top sezonu bili bi dole za 2-3 pozicije
Ukratko, promjena se dogodila jer je igra bila losa, a imali su 2 solidna wingbacka (Lazovic). Ako je ovo neki uspjeh, onda ti moras popustiti sa tim copiumom
Theo je ove sezone igrao 5 tekmi kao stoper (u sistemu sa 2 CBa) i sa prosjecnom ocjenom od 7.1. Sto je i vise nego impresivno ko zna kako je Milan bio defanzivno neozbiljan kod Piolia

Samo je pitanje vremena kad cete poceti porediti Lautara sa prime Leom
Unico amore sei!
❤️🖤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 08 jun 2024, 19:31

AjsKjub je napisao/la:
08 jun 2024, 18:54
Kakav Davies, glupi atleta koji tri godine stagnira. Aha, dao je gol Realu, mora biti klasa.
Udogie iz strašnog Tottenhama :urnebes: , još jedan atleta bez mozga.
Je li i Frimpong "atleta bez mozga", sta god ti ovo znacilo
Šta bi trebalo značiti nego igrač koji se većinom oslanja na fizikalije?
Dimarco i TAA su igrači s mozgom, Davies i Udogie su trkači, atlete. Možeš tu dodati i Dumfriesa na levelu ispod.
Za Frimponga ne znam, ovo mu je prva sezona gdje je baš iskočio i nisam gledao dovoljno utakmica.
Protiv Rome i Atalante nije izgledao kao igrač kojemu je donošenje odluka u momentu jača strana, ali još je mlad.
Fan sam samo Milana i BiH repke. A definitivno volim pratiti kvalitetan fudbal i tekme osrednjih klubova. Ti ako mislis da WHU, Aston Vila, BHA nemaju mogucnost da sa 3-4 razbiju Monzu, Wolfsburg, Getafe onda je to tvoj problem. Problem engleza nije nikakva taktika vec zgusnuti rasporedi
Raspored im je zgusnut jedino za praznike i u januaru kada zaredaju s debilnim kupovima. Ali zato u proljetnom dijelu imaju dosta vikenda gdje se igra kup, a većina klubova ispala i odmaraju. EPL također počinje ranije od Serie A.

Ti možeš misliti šta hoćeš i biti u deluzijama, rezultati pokazuju drugačije. Mislim da nije potrebno pisati od koga su Englezi ispadali u evropi i gubili utakmice od višestruko jeftinijih klubova, a igrali s najjačim sastavom.

Atalanta odigrala 56 utakmica.
Fiorentina 58.
Ni jedni ni drugi nisu imali većih problema s ozljedama.
9 ekipa sa milanovim brojkama ozlijeda. Sto naravno znaci i da vecina igraca pati od zamora misica
Od zamora mišića i ozljeda pate samo ekipe sa lošim kondicionim staffom i doktorima.
Kako drugačije objasniti da se svake sezone isti klubovi nađu u problemima sa povredama?
Jedno je nemati sreće sa ozljedama nakon startova u utakmicama i pucanjima ACL ko naprimjer Roma.
Ali ako se stalno dešavaju povrede mišića relativno mladoj ekipi, onda neko mora odgovarati.
Pogresno. TAA je pokazatelj koliko je bitno biti kompletan igrac na beku. Ti si zadnja linija (cak i u 3-4-3/3-5-2 sistemima) i primarno se gleda tvoj doprinos u odbrani. Pogledaj bar produzene sazetke tekme protiv Evertona, ili bukv bilo koje u kojoj je protivnicki LB/LW imao ocjenu preko 7.5 protiv livce. Utakmice se u ovo doba uzimaju na osnovu ko ce osvojiti krilne pozicije. Kad imas najbolje igrace u poziciji, onda gledas u top10-20 svijeta. Oko takvih se ostali kroje, a ne suprotno. Najbolji igraci se gledaju po individualnom kvalitetu a ne kako pasu u sistemu i nacin na koji ih koriste treneri.
Bitno je biti onakav igrač kakav ti ostatak ekipe dopušta da budeš.
TAA nije dobar defanzivac, ali je izgledao solidno sa balansiranom ekipom i prije nego je VVD propao. Kakve veze ima što je on ispodprosječan u obrani ako ekipa može iznijeti to timskom obranom, a on donijeti prevagu u napadu?
Moderni fudbal nije egzaktna znanost osim u jednoj stvari, postoji više načina za graditi ekipu.
Jedina stvar koja je bitna za najviši nivo su kompletni igrači koji igraju u oba pravca.
Nema više desetki, nema više ni Pirla i Gattusa da trči za njega.
Interov uspon počinje kada su se počeli dovoditi igrači koji mogu trčati 12km po utakmici i znaju igrati.
Milan Scudetto osvojio sa manje ljepote u vezi, ali su sva trojica trčala 180 minuta ako treba.
Tema je reprezentacije, Hrvatska najbolji primjer sa prosjek obranom i napadom, ali tri klase u vezi koje trče do sutra.
Veza pokriva nedostatke ostatka ekipe. Ili ne pokriva.
Ko je gledao milan u vise od 6-7 utakmica zna da je problem lijevo disbalans. Kod Stefana Rafa i Theo cesto okupiraju isti prostor. Uspjesno je samo u vidu da se statpaduje Giroud jer duplas broj centarsuteva. U odbrani je bukv uvijek izoliran jer Rafu skoro svaku tekmu hvata qurcobolja pa se ne zeli vracati a lijevi CM je Reijnders koji je svejedno ofanzivno nastrojen veznjak.
Zato sam napisao da mu neću suditi dok ne vidim kako će to izlgedati pod novim trenerom, ali s druge strane ti ne možeš pisati neke projekcije na osnovu stvari koje se nisu desile. Kada pogledaš ranije nabrojane bekove, Theo je jedini koji ima i fizičke i tehničke sposobnosti na vrhunskoj razini, ali to češće mora pokazivati u utakmicama. Ima šansu na euru sa prekucanom ekipom, zanima me kako će odigrati.
Statistiku si postavio je za 90 minuta u kojoj je FDM za nijansu bolji u pojedinim kategorijama. Dokazuje samo da svaki put uspije odraditi minimalno. Ja sam ti fino zalijepio sa squawke (statsi kroz Optu) gdje je bukv Theo bolji u cjelokupno u sezoni u svakoj defanzivnoj kategoriji iako nema bukv nikakvu potporu dok FDM igra u defanzivno ozbiljnom sistemu sa mnogo pomoci od strane boxtobox igraca Mkhi (i ko jos uleti) i LCBa koji ima slobodu da izlazi visoko.
Moja poanta nije bila da je Dimarco bolji u obrani, nego da nije to ogromna razlika na strani Thea jer si predstavio Dimarca ko igrača koji će biti rupa na boku na euru i onda se zakopaš spominjanjem Udogiea.
Stopera je u 20/21 igrao od 29 kola nakon sto je bio glavni krivac za poraz protiv atalante u 28 kolu. U 31 kolu je vracen lijevo protiv sampdorije koja ih je deklasirala pa je gurnut nazad na LCBa do kraja sezone. Te sezone su zavrsili 10. sa negativnom gol razlikom. LCBa igrao manje od 1k minuta uz 3-5-3 (W-D-L) ucinak ekipe. Da Zakanji nije odigrao top sezonu bili bi dole za 2-3 pozicije
Ukratko, promjena se dogodila jer je igra bila losa, a imali su 2 solidna wingbacka (Lazovic). Ako je ovo neki uspjeh, onda ti moras popustiti sa tim copiumom
3-5-3 je mjera overachieveru Veroni sa skromnim kadrom.
Naravno da nije dobar da stalno igra stopera, ali ima dovoljno defanzivne kvalitete za beka u 4 pozadi.
Theo je ove sezone igrao 5 tekmi kao stoper (u sistemu sa 2 CBa) i sa prosjecnom ocjenom od 7.1. Sto je i vise nego impresivno ko zna kako je Milan bio defanzivno neozbiljan kod Piolia
Nemoj me tjerati da vam listam temu i komentare na CB Thea u dva poraza protiv Atalante. :)
Samo je pitanje vremena kad cete poceti porediti Lautara sa prime Leom
Ovo je bio odgovor na one komentare od prije par mjeseci da su jedino Barella i Bastoni klasni igrači u ekipi, a da je sve ostalo prosjek.
Nisam siguran jesi li bio ti, ali pisalo se.
S druge strane ste svu krivicu sveli na Piolija, ako silne klase ne proigraju sljedeće sezone, ne znam šta ćete pisati. :mrgreen:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 jun 2024, 20:11

"VVD propao" :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jun 2024, 20:19

Cuj propao, a covjek jos uvijek u top 5 stopera danasnjice :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 08 jun 2024, 20:28

Znači VVD je trigger word za EPL fanboye koji se instant pojave na svakoj temi. :mrgreen:
Nas dvojica uništimo temu sa zidovima teksta, fanboyi vide samo trigger word.

Ok, nije propao, samo nije isti igrač koji je bio prije ozljede koljena.
Nije niko slijep, očito je izgubio na brzini. A i godine se nakupile.

Kada smo već na off-topicu, idemo do kraja.
Po meni bi za Liverpool bila idealna formacija sa 3 pozadi.
VVD na centralnom stoperu da sve čisti, TAA ima pomoć od dodatnog stopera i ne troši se toliko u obrani, a prava šestica nije potrebna ko u sistemu sa 4 pozadi. Salah u godinama bi se manje umarao na poziciji druge špice.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jun 2024, 10:38

koeficijent je napisao/la:
08 jun 2024, 16:25

Dimarco je čitavu karijeru podcjenjivan zbog svoje fizičke konstitucije, a on dogurao do neizostavnog startera Intera i reprezentacije. Kakva god ona bila trenutno. Odbačen od Intera, posudbe u Empoli, Sion, Parmu, Veronu, nikad nije dobio šansu.
I kad je vraćen, doveden Gosens da bude zamjena Perišiću. Gosens koji je usput rečeno još jedan fizikalac i imao je strašne brojke u Atalanti.
Dimarco je citavu karijeru podcijenjen jer je takav igrac. Solidan i daleko od nekih wc igraca.
Eto svi budale i neznalice pa ga zbog "fizicke konstitucije" podcijenili. Reko bi covjek da je jetim u pitanju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 09 jun 2024, 11:18

Beduin je napisao/la:
09 jun 2024, 10:38
Dimarco je citavu karijeru podcijenjen jer je takav igrac. Solidan i daleko od nekih wc igraca.
Eto svi budale i neznalice pa ga zbog "fizicke konstitucije" podcijenili. Reko bi covjek da je jetim u pitanju.
Neka ste ti i kocka pametni, a Inzaghi debil jer ga forsira ispred fizičkih životinja Gosensa i Augusta.
Augusto je solidan igrač, svaku priliku iskoristi i odradi posao, ali je očit pad u kreaciji i igri u odnosu na Dimarca.

U dvije sezone otkada je postao starter Dimarco ima 12 golova i 18 asista, a brojke su sporedna stvar u odnosu na njegov doprinos igri.

Lista relevantnih lijevih bekova/bočnih po transfermarktu, molim jednog od vas dvojice eksperata da nabrojite koji su od njih klasa, da se znam orijentisati.
slika

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jun 2024, 13:29

Cim krenes sa tom retorikom "vi eksperti", a sam nameces svoje misljenje kao jedino ispravno i iskljucijes drugo i drugacije, tu se prica zavrsava.

Cim je tebi Gosens zvijer, nemamo sta dalje pricati.

075 ❤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 09 jun 2024, 13:57

Beduin je napisao/la:
09 jun 2024, 13:29
Cim krenes sa tom retorikom "vi eksperti", a sam nameces svoje misljenje kao jedino ispravno i iskljucijes drugo i drugacije, tu se prica zavrsava.
Normalno da ću krenuti sa tom retorikom jer prvo kocka samouvjereno piše da sam u krivu, a nakon toga ti ocjenjuješ da je Dimarco prosječan bek.
Postavio sam ti listu 50 najskupljih bekova, molim te proberi 5 boljih od Dimarca u zadnjih par sezona, pa možemo pričati.
Nemamo šta pričati jer nisi pročitao čitavu diskusiju. Vrati se na prijašnje postove, to zvijer se odnosilo na Gosensove fizičke predispozicije koje su po svakom parametru par levela iznad Dimarca. A Dimarco ga poslao u Union Berlin.

Dumfries još veća fizička zvijer i vjerovatno fizički najkompletniji igrač u ekipi, a u idealnih 11 najslabija karika Intera.
Džaba fizikalije na najvećoj razini ako nisi dovoljno tehnički i taktički dobar.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jun 2024, 14:18

koeficijent je napisao/la:
09 jun 2024, 13:57
Beduin je napisao/la:
09 jun 2024, 13:29
Normalno da ću krenuti sa tom retorikom jer prvo kocka samouvjereno piše da sam u krivu, a nakon toga ti ocjenjuješ da je Dimarco prosječan bek.
Postavio sam ti listu 50 najskupljih bekova, molim te proberi 5 boljih od Dimarca u zadnjih par sezona, pa možemo pričati.
Nemamo šta pričati jer nisi pročitao čitavu diskusiju. Vrati se na prijašnje postove, to zvijer se odnosilo na Gosensove fizičke predispozicije koje su po svakom parametru par levela iznad Dimarca. A Dimarco ga poslao u Union Berlin.

Dumfries još veća fizička zvijer i vjerovatno fizički najkompletniji igrač u ekipi, a u idealnih 11 najslabija karika Intera.
Džaba fizikalije na najvećoj razini ako nisi dovoljno tehnički i taktički dobar.
Kad se krenulo o Theu poceo si nalaziti neke mane i razloge, kako ide na fizikalije, kako je odigrao vise utakmica, kako je igrao i na CB pa odatle neke defanzivne statisticke brojke.
Poenta je da je Theo daleko bolji bek, cjenjeniji, skuplji, statisticki bolji.
Valjda fizicke predispozicije upravo trebaju biti vrlina u danasnjem fudbalu gdje se igra daleko vise utakmica i trebas kao takav da i sam sto vise ih odigras, sa sto manje ozljeda i boljom statistikom?
A Theo ne odigrao samo nekoliko utakmica na CB, silom prilika gdje Milan nije imao stopera, a sto bi VALJDA trebala biti dodatna vrlina igracu?
Postigao gol manje, ali i 3 asistencije vise sve sa pozicije beka a ne stopera, i to u jednoj od losijih sezona. Pametnom dosta.
Preko 1000 minuta vise odigrao, po meni vrlina i prednost, a nikako mana i nedostatak.
Theo podbacio proslu sezonu statisticki jer je Milan bio ocajan, ali sta onda reci za sezone ranije i Dimarca?
Tako isto i za npr. Daviesa.

Nisi druze realan i nemamo vise sta diskutovati na tu temu.

075 ❤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 09 jun 2024, 15:13

Beduin je napisao/la:
09 jun 2024, 14:18
Kad se krenulo o Theu poceo si nalaziti neke mane i razloge, kako ide na fizikalije, kako je odigrao vise utakmica, kako je igrao i na CB pa odatle neke defanzivne statisticke brojke.
Više sam puta napisao da Theo treba biti daleko najbolji lijevi bek na svijetu jer jedini ima i tehničke i fizičke kvalitete.
Na kraju sam napisao da mu neću suditi za sezonu koja nije ništa bolja od Dimarcove zbog Piolijevih taktičkih promašaja.
Valjda fizicke predispozicije upravo trebaju biti vrlina u danasnjem fudbalu gdje se igra daleko vise utakmica i trebas kao takav da i sam sto vise ih odigras, sa sto manje ozljeda i boljom statistikom?
Zašto se onda godinama žalite da nema zamjene za Thea u ekipi? :mrgreen:
A Theo ne odigrao samo nekoliko utakmica na CB, silom prilika gdje Milan nije imao stopera, a sto bi VALJDA trebala biti dodatna vrlina igracu?
Normalno da je vrlina. Ali smo počeli sa poređenjem defanzivnih parametara bekova per 90, a završili na suhim brojevima koji favoriziraju igrača koji igra više minuta i neke utakmice na stoperu. Ja nisam nigdje napisao da je njegovo igranje stopera mana, nego da iskrivljuje usporedbu defanzivnog doprinosa dva igrača na bočnim pozicijama.
Postigao gol manje, ali i 3 asistencije vise sve sa pozicije beka a ne stopera, i to u jednoj od losijih sezona. Pametnom dosta.
Za 1400 minuta više i igranja u EL, a ne CL.
Stoji da igra beka u 4 pozadi, ali po brojkama ima približan broj ulazaka u protivničkih 16 koje imaju Dimarco i npr. Grimaldo.
Drugi je problem Piolijeva neposobnost da to pokrije u defanzivi.
Preko 1000 minuta vise odigrao, po meni vrlina i prednost, a nikako mana i nedostatak.
Nisam ni napisao da je nedostatak, nego kvari statističku poredbu učinka.
Theo podbacio proslu sezonu statisticki jer je Milan bio ocajan, ali sta onda reci za sezone ranije i Dimarca?
Dimarco 6g+8a ove sezone, 6g+10a prošle, od čega 5 asista u CL na putu do finala.
To su mu jedine dvije sezone u ulozi prve opcije u Interu.
Tako isto i za npr. Daviesa.
Kada god uđem na Bayernovu temu, većina ih se žali na Daviesovu stagnaciju kroz protekle sezone i da je igrač koji se oslanja isključivo na fizikalije. Nije nimalo napredovao od prve sezone kada je postao standardan.

Razlika u ovoj diskusiji je to što ja cijenim igrače na osnovu predstava koje pružaju kroz zadnju sezonu ili dvije.
Zato sam i postavio listu lijevih bekova.

Dimarco ključni igrač ekipe koja je igrala finale CL i dominantno osvojila titulu u zadnje dvije sezone.
Grimaldo ima nevjerovatne brojke u Bayeru, uspio je zadržati nivo iz Benfice. Ali često igra iza napadača u 3-4-2-1, također izvodi sve prekide.
Theo uz Leaoa najbolji igrač Milana koji je rezultatski stagnirao u zadnje dvije sezone.
Davies stagnirao u Bayernu.

Ostalo sve teški prosjek.
Kako god okreneš, toj četvorici nemaš koga objektivno dodati u diskusiji za klasne lijeve bekove u 2024. godini.
Kakvi su oni u odnosu na lijeve bekove prije 10, 20 ili 30 godina je skroz druga tema koja za mene nema objektivnog odgovora jer je nemoguće uspoređivati vremena gdje je fudbal izgledao potpuno drugačije.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jun 2024, 15:33

:evil: Ma nisam ni ja mislio da je Dimarco los bek, daleko od toga, nego se nadovezao na tvoje "da je kroz karijeru podcijenjen". Mozda je late bloomer, mozda mu legao osaj Interov sistem gdje ima dosta prostora kao wing back pa odatle i bolje brojke jer je Inter odigrao generalno odlicne 2 sezone, vidicemo.
Ali generalno malo se moze probrati vrhunskih lijevih bekova, narocito ne wc. I ovaj EP je odlicna prilika za obojicu da razvale, mada je Theo bio odlican i sad na SP, rekao bih kao i kroz kvalifikacije.

075 ❤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 09 jun 2024, 15:53

Beduin je napisao/la:
09 jun 2024, 15:33
:evil: Ma nisam ni ja mislio da je Dimarco los bek, daleko od toga, nego se nadovezao na tvoje "da je kroz karijeru podcijenjen". Mozda je late bloomer, mozda mu legao osaj Interov sistem gdje ima dosta prostora kao wing back pa odatle i bolje brojke jer je Inter odigrao generalno odlicne 2 sezone, vidicemo.
Ali generalno malo se moze probrati vrhunskih lijevih bekova, narocito ne wc. I ovaj EP je odlicna prilika za obojicu da razvale, mada je Theo bio odlican i sad na SP, rekao bih kao i kroz kvalifikacije.
Sa podcijenjen sam se referirao na matični klub Inter koji mu godinama nije davao šansu iako su je dobijali svakakvi levati.
Dalbert, Caner Erkin, Ansaldi, penzionisani Kolarov i Young su igrali ozbiljne minute, a Dimarco se selio s jedne posudbe na drugu.
Bio je i prodan, sreća sa buyback klauzulom.

Isto se radi sa desnim bekom Zanottijem koji je poslan u St. Gallen, a bacaju se pare kojih ionako nema na cirkusanta Buchanana.
Vraćamo se na temu :mrgreen:, meni je to najveći razlog propadanja reprezentacije.

PSG, Bayern i Barcelona koji troše puno više svake godine daju priliku nekolicini tinejdžera, a Serie A klubovi talente sele po posudbama do 23. godine. Npr. ko zna gdje bi bio Bastoni da Conte nije inzistirao na njegovom ostanku s ekipom kada su ga htjeli opet poslati na posudbu.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 09 jun 2024, 15:58

Di Marco je Marek Jankulovski, a Theo je Serginho :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 10 jun 2024, 07:27

Šta bi trebalo značiti nego igrač koji se većinom oslanja na fizikalije?
Ovo je bukv skoro svaki fudbaler na top nivou. U danasnje doba ne mozes opstati bez celicnih pluca i konstantnih duela. Igraci poput Riquelmea vise ne postoje
Ti možeš misliti šta hoćeš i biti u deluzijama, rezultati pokazuju drugačije. Mislim da nije potrebno pisati od koga su Englezi ispadali u evropi i gubili utakmice od višestruko jeftinijih klubova, a igrali s najjačim sastavom.
Osim ove godine i korona turnira su sve izdominirali u UCLu zadnjih nekoliko godina. U top10 najvrijednijih klubova svijeta, 6 je EPL ekipa a jbni West Ham ima trenutno vecu vrijednost od prvaka italije. Wolves iz donjeg dijela tabele ima rotacionog igraca u jednom od 3 favorita za euro. 9 od top 20 igraca je iz te lige. Rezultati u europi (primarno UCLu) nisu nikakav pokazatelj, inace BVB ne bi imao sta traziti ni u polufinalu a kamoli ici do zadnja 2. Sam si prije par mjeseci rekao kako bi inter 8/10 prosao Atletiko, po cemu onda Lpool, Vila, City ne bi isli do finala i osvojili? Jos su sva 3 bili u uzoj listi favorita, pogotovo skauzeri. Malo clutchnessa igraca, malo vise lutrije pa tek onda sve ostalo

Mada sve ovo pada u vodu, jer gdje su pare tu je i muzika. Ako projekt NUFCa uspjesno zavrsi oni ce imati 6 top ekipa dok ce iza njih vrlo vjerovatno talijani i spanci ostati na 3. Serie A mora prvo naci nacin da popravi nagradni fond jer prvak italije za poziciju zaradjuje manje nego zadnjeplasirani bundesligas i EPL klub. Od FIGCa nazalost ovih dana samo mozes cuti lose vijesti.
Od zamora mišića i ozljeda pate samo ekipe sa lošim kondicionim staffom i doktorima.
Kako drugačije objasniti da se svake sezone isti klubovi nađu u problemima sa povredama?
Zamor misica =/= povreda
Bitno je biti onakav igrač kakav ti ostatak ekipe dopušta da budeš.
Ovo se ne gleda kad pricas o najboljem u svojoj poziciji. Ja nigdje nisam pisao da je FDM los igrac. Stovise top je, samo postoje bolji u ovom trenutku. Jedan mu je komsija.
Tema je reprezentacije, Hrvatska najbolji primjer sa prosjek obranom i napadom, ali tri klase u vezi koje trče do sutra.
Veza pokriva nedostatke ostatka ekipe. Ili ne pokriva.
Gvardiol je bukvalno u ovom momentu individualno najbolji igrac ekipe, Kramaric zadnjih nekoliko sezona igra super u bundesligi, prije toga Mandzukic koji je bio najbolji pressing napadac u europi. Lovren nekad bitan kotacic u jakom Lpoolu...
Ovi periferijani igraci tipa Vida i Sosa uvijek igraju na 120% svojih mogucnosti. Mada istina da oni do zadnjeg covjeka umiru za repku i to se ne moze poreci
Zato sam napisao da mu neću suditi dok ne vidim kako će to izlgedati pod novim trenerom, ali s druge strane ti ne možeš pisati neke projekcije na osnovu stvari koje se nisu desile. Kada pogledaš ranije nabrojane bekove, Theo je jedini koji ima i fizičke i tehničke sposobnosti na vrhunskoj razini, ali to češće mora pokazivati u utakmicama. Ima šansu na euru sa prekucanom ekipom, zanima me kako će odigrati.
Theo je bukv ove sezone poslije Pulisica najbolji igrac ekipe. Ti pricas ko da je imao sezonu ko Rafa. Da li moze bolje, ne znam. Nemam magicnu loptu.
Ne ocekujem niti ga smatram regenom Carlosa, Alvesa i tako nekog, niti mislim da ima taj potencijal. Fudbal je u tranzicionalnom periodu iz jedne od najjacih generacija ikad i Hernandeza sigurno ne bih pominjao da je loptanje u boljoj situaciji
Nemoj me tjerati da vam listam temu i komentare na CB Thea u dva poraza protiv Atalante. :)
Sta, jel ocekujes razumne i hladne glave nakon ispadanja u jedinom preostalom takmicenju u kojem smo bili favoriti? Te tekme vecinom idu na takticku nemoc celavca.
Ovo je bio odgovor na one komentare od prije par mjeseci da su jedino Barella i Bastoni klasni igrači u ekipi, a da je sve ostalo prosjek.
I Lautaro. Da, otprilike je tako. Inzaghi je daleko najbolji trener u ligi i ima sve igrace da moze u potpunosti igrati fudbal koji zeli. Pioli i Max su krs krsovski. Prvi je odyebo sasvim solidan 433 nakon poraza u derbiju, i vratio se na 4231 u kojem MORAS imati destruktivca na CMu. Calabria nema pregled igre da bude centralno pozicionirani fullback. Maxu je vezni los koliko je i on. Ostali treneri nemaju taj luksuz i znanje Simonea. To je sva poenta.
S druge strane ste svu krivicu sveli na Piolija, ako silne klase ne proigraju sljedeće sezone, ne znam šta ćete pisati.
Vec niko ne ocekuje nista od Fonesece, mada nije iskljuceno da pozitivno iznenadi (80-20% ako mene pitas). Ako dodje Zirk, mali iz Lillea pa i ovaj Fofana iz monaca i sva 3 odigraju kako mnogi misle da mogu onda se moze pobiti za titulu. U suprotnom nista od toga.
Ako me pitas, Atalanta moze biti veliko iznenadjenje, samo da ne izgube u kvaliteti i da smanje periode kiksanja. Sezonu su zavrsili sa najboljom formom u ligi. Momentum je cudo, i moze nevjerovatne stvari uraditi u ovom sportu

Na kraju krajeva sve ovo je subjektivno ako ne pretjerujes. Nekom je Lampard najbolji CM ikad jer je imao nevjerovatno gol ucesce u zavrsnici, dok je mnogima (ukljucujuci i meni) Modric najbolji CM iako nikad (van dinama) nije imao sezonu sa preko 10 asista. Mozemo ovako nastaviti u krug, ali ne ide ovo nigdje buraz
Unico amore sei!
❤️🖤

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 jun 2024, 21:03

Dimarco. :salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 15 jun 2024, 21:36

Dobro ovo izgleda zasad, šteta velike greške Dimarka na početku
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 15 jun 2024, 21:54

Spalletti taktički naredio grešku u prvoj minuti da vidi reakciju ekipe. :mrgreen:

Albanija nije nikakvo mjerilo, meni Calafiori-Bastoni kombinacija ne ulijeva povjerenje. Valjda je htio olakšati Calafioriju pa njega stavio lijevo, ali onda se gubi Bastonijeva kombinacija s Dimarcom i centaršut iz dubine. Puno bolje izgledalo nakon promjene formacije. Alli ako misli igrati s trojicom, Di Lorenzo nema šta tražiti na stoperu protiv ozbiljnih ekipa. Moraju igrati Darmian ili Mancini.

Frattesi beskoristan u posjedu ako nema prostora, ali se opet nađe u šansi. Više će mu odgovarati naredni protivnici.

Barella standardno, Chiesa maltretira jadnike na lijevoj strani Albanske obrane. Ako može odigrati čitav turnir u ovoj formi, Italija se ima čemu nadati.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 15 jun 2024, 23:02

Ja ne vidim nikakvu fajdu ovog Kristantea, standardno Italijanski umrtvili nakon 2-1 :mrgreen:
Može se grupa proći, jedna greška odbrane kada je Kalafiori ispao što je mogli biti izjednačenje

I još nešto ne mogu da vjerujem da ovaj Pelegrini nosi 10-ku kakva propast od Badža i Totija da smo spali na Pelegrinija.
Trebao je barem Kijeza uzeti 10-ku.
Zadnja izmjena: BocaJuniors1905, dana/u 15 jun 2024, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 15 jun 2024, 23:04

Nema se sta traziti ovdje sa Zorzom kao glavnim kreativcem. Jbs me ako Ricci ne bi bolje orkestrirao. Ne kontam sto je otpao, a da su tu Folorunsho i Fagioli. Drugi ne zbog kvaliteta, vec sto vecinu sezone uopste nije igrao.
Scamaccu je prelako isjeci iz igre, pa je mozda i bolje u ovom sistemu igrati sa Retegui. Nema bolji nos za gol, ali ce bar jace raditi presanje.
Unico amore sei!
❤️🖤

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 1 gost.