Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la dubrava » 27 mar 2011, 17:59

Da su pojedini bar upola ko Magica, Alan i mali cigančić Stefan :mrgreen:

Slažem se s tobom Magica u svemu. Nije ništa drukčije ni u Hrvatskoj (ni ja ne idem na nogometne tekme reprezentacije već dulji niz godina). Čim kritiziraš i ukazuješ na mane (koje postoje svugdje), odmah nisi više podoban, više nisi dovoljno dobar Hrvat/Srbin i počne ona stara priča na koju se čovjek može samo lijepo nasmijati. Nekima nikad neće iz guzice u glavu.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 mar 2011, 03:01

Ne znam što se toliko uzbuđujete zbog komentara @magice? Iskulirajte! Frajer kaže ono što misli i to je to. Uopšte mi ne smeta njegov stav, baš me briga, meni smeta ono stereotipno razmišljanje koje je prisutno na ovom forumu ali i generalno u javnosti, tipa "ako navijaš za Srbiju, automatski si protiv BiH, radiš na rušenju države, primitivac si...", što naravno nije tačno. Niti sam kad navijao protiv BiH (osim kad je igrala sa Srbijom), niti ću kad navijati (osim kad igra sa Srbijom), zaboga tu sam rođen i tu živim. Sebe bih manje poštovao da sam se u subotu radovao golu Marice. Za ljude koji navijaju protiv BiH, takođe, baš me briga, njihova stvar. Ono što me raduje je da poznajem mnogo ljudi (vidim ima ih i na forumu) koji razmišljaju slično kao ja.
Moram poznat da sam u krizi, ali finansijskoj. :lol: Sa krizom identiteta nemam problem, to sam što jesam, znam ko sam i šta sam. Roditelji mi se izjašnjavaju kao Srbi, svi moji preci su se izjašnjavali tako, te mi nisu ostavili nikakav izbor :lol: i ja sam Srbin.

p.s.
Neki gilipter me smara preko pp-a, pravi se pametan, on bi da me traži po Lukavici. :lol: Pošto je vrlo moguće da često zalazi na ovu temu, ovim putem ima mahanje od mene.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 28 mar 2011, 10:11

alan_kardec je napisao/la:Ne znam što se toliko uzbuđujete zbog komentara @magice? Iskulirajte! Frajer kaže ono što misli i to je to. Uopšte mi ne smeta njegov stav, baš me briga, meni smeta ono stereotipno razmišljanje koje je prisutno na ovom forumu ali i generalno u javnosti, tipa "ako navijaš za Srbiju, automatski si protiv BiH, radiš na rušenju države, primitivac si...", što naravno nije tačno. Niti sam kad navijao protiv BiH (osim kad je igrala sa Srbijom), niti ću kad navijati (osim kad igra sa Srbijom), zaboga tu sam rođen i tu živim. Sebe bih manje poštovao da sam se u subotu radovao golu Marice. Za ljude koji navijaju protiv BiH, takođe, baš me briga, njihova stvar. Ono što me raduje je da poznajem mnogo ljudi (vidim ima ih i na forumu) koji razmišljaju slično kao ja.
Moram poznat da sam u krizi, ali finansijskoj. :lol: Sa krizom identiteta nemam problem, to sam što jesam, znam ko sam i šta sam. Roditelji mi se izjašnjavaju kao Srbi, svi moji preci su se izjašnjavali tako, te mi nisu ostavili nikakav izbor :lol: i ja sam Srbin.
+1
YNWA!

nadoknadavremena
Kontakt:

Post Postao/la nadoknadavremena » 28 mar 2011, 11:15

Ne mogu vjerovat,da se i Subotić povrijedio.
Nadam se samo da je ovo što je Pižon izjavio a tiče se da će Vidić moći nastupat protiv Esta bit tačno.Ne pamtim da smo nekad ovoliko pehova sa povredama imali. Što se same utakmice tiče mislim da ne bi trebali imat problema sa Estoncima i da je razlika u kvalitetu evidentno na našoj strani,što znači nas Estonci ne mogu pobjedit,jedino mi možemo sami sebe pobjedit.Sretno Srbijo.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 28 mar 2011, 11:51

Prvi je utisak da se naši igrači više pribojavaju zime nego Estonaca. Stadion "Le Kok Arena" praktično i nema travu. Selektor potvrdio da je Vidić siguran, Žigić bi mogao da dobije šansu u nastavku. Ako sae Subotić ne oporavi, od početka će igrati Biševac. Očekuje se nekoliko hiljada navijača...
Kako javlja Nebojša Petrović sa SOS Kanala, temperatura u Estonbiji je oko nule, teren na stadionu u Talinu potpuno bez trave, a u našem taboru se pribojavaju uslova, koji će više odgovarati ekipi koja se brani.

"Šta je tu je, navikao sam na zimu, ali nisam očekivao ovakve uslove", kaže Miloš Ninković.

Hoće li trener Petrović nešto menjati?

"Vraća se Vidić, spreman je, igraće od početka, što se Žigića tiče situacija je još nejasna, moguće je da će šansu čekati sa klupe", rekao je selektor Petrović.

Ima problema i sa Subotićem koji je zaradio povredu stopala, u Talin je doputovao u papučama, nije trenirao. Ako se ne oporavi, najveće šanse da zaigra ima Biševac, mada postoji opcija po kojoj bi Ivanović ušao u sredinu, a Tomović dobio šansu kao desni bek.

Prema najavama očekuje se oko šest hiljada ljudi, atmosfera je daleko od uzavrele. Estonija nije fudbalska zemlja, ali njihova reprezentacija deluje dobro u ovim kvalifikacijama, a pobeda protiv Urugvaja je baš odjeknula, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici.

Naši će sutra imati trening na stadionu "Le Kok", konferencija za štampu je zakazana za podne. Utakmica je na programu u utorak uveče, od 20:30.
&.нет
& $ - & " - & - &
ФСРС

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 mar 2011, 15:57

slika-slika

ESTONIJA-SRBIJA
Utorak 29.mart 20:30
Stadion:Le Coq Arena(Tallin)
Prenos:RTS,RTRS

Veoma bitna utakmica,biti ili ne biti za nase momke.U veoma hladnom Talinu ceka nas veliki duznik,repka koja nas je ponizila u sred Beograda i pobedila sa 3:1.Dosao je red da to naplatimo,a pobeda od 0:1 ce sve da nas zadovolji.Sa Estoncima smo igrali samo jedanput i to na Marakani i porazeni sa 1:3 tako da medjusobni susret je na strani Estonije.Za ovaj mec nema odavno odsutnih,te povredjenog Subotica,Stankovic je dobio ponovo zuti karton kada trebamo ici u "hladne zemlje",a isto i Krasic.U tim se vraca Vidic,a vrlo verovanto i Zigic koji ce da krene sa klupe,a veoma dobro ce nam doci po ovakvom vremenu.
Kako citam poslednje informacije nama najavljuju ekipu Brkic,Tomovic,Vidic,Ivanovic,Kolarov,Milijas,Ninkovic,Tosic,??,Ljajic,Pantelic..
Na papiru ova formacija veoma lepo deluje,jer od pocetka bi trebali da imamo neku kreaciju na sredini,a Milijas ce biti zaduzen za krljatorske poslove.Svidja mi se da Tomovic igra od prve,u dobroj je formi,a dobijamo cvrstinu na stoperu sa Vidicem i Ivanovicem.Kao sto vidimo ostaje jedan veliki ?? koga kao 11.igraca,verovatno Jovanovic.
Sada tek vidimo koliko je Pizon bio upravu kada je pozvao 27 igraca,jer posle ovoliko otkaza taman imamo zamene,i to je jedan od retkih odlicnih poteza.

Sa druge strane imamo Estoniju,cvrstu i nadasve iskusnu ekipu,koja zna biti opasna itekako.U petak su pobedili Uruguay sa 2:0 koji je igrao bez Cavania i Suareza,ali opet bili su tu Scotti,Caceres,Eguren,Pererirra,Arevalo,Perez...dakle pokazatelj koliko su opasni.Nema nekih velikih izmena u odnosu na mec u Beogradu,i dalje su tu Oper,Vassiljev,Klavan,Kink... i nece nam biti nimalo laka.
Kao sto sam rekao ocekuje se oko 0C u to vreme.Utakmicu sudi Bas Nijhuis,najmladji HOlandski sudija,svega 34 godine.Nama svirao jedne godine U19 kada smo pobedili tursku sa 1:0,a od ostalih utakmica secam se i Sporting-Lille ove godine,AEK-Hajduk,pa onda Hajduk-Zilina(0:1 ako se ne varam).

SRETNO ORLOVI!!!!!!!!!!!
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 28 mar 2011, 17:14

Mislim da bi taj pod upitnikom mogao biti Zigic jer nam svakako trebaju i dobri skakaci ;)
Melburnski Lesinar

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 mar 2011, 17:26

Nije Bitno je napisao/la:Mislim da bi taj pod upitnikom mogao biti Zigic jer nam svakako trebaju i dobri skakaci ;)
Moguce,ali licno ne verujem.Ziga je tek oporavljen,tacnije nije jos uvek skroz,tako da je pitanje da li ce moci izdrzati 90.Logicnije mi je da Jovanovic krene od prve,a da Ziga udje pocetkom drugog dela,eventualno 60.minute.

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 28 mar 2011, 17:33

Upravu si ;)
Po meni najbolje scenarijo je da mi naravno pobjedimo a Irci i Janezi odigraju X tako bi bili opet na starom i Irci bi bili vec donekle otpisani tako da ostajemo mi ,Slovenci i zabari nista nije isljuceno cak imamo sanse i za prvo mjesto ;)
Melburnski Lesinar

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 mar 2011, 17:40

Ja ne znam sta da mislim o utakmici u Belfastu.Sa jedne strane gledano po trenutnoj tabeli x bi bio premija tamo.Ali sa druge voleo bih da Slovenci uzmu.Iz prostog razloga sto bi onda Irci ostali na 5 bodova,a u sledece kolo im dolaze Farani u Belfast(+ 3 boda),pa im idemo mi i ako im budu trebali bodovi,tesko cemo mi tamo sa punim plenom izaci,ovako mozda malo popuste.

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 28 mar 2011, 17:46

Za nas bi najbolje bilo da ne kiksamo i ako to uradimo ja mislim da smijemo samo jednom odigrati X i mislim dacemo upravo tako odigrati u Sloveniji jer ni oni nisu naivna ekipa a plus domaci teren mada ce biti dosta nasih navijaca ali opet to ce biti krljanje do posljednje minute i ako negdje budemo kiksali tu cemo naravno i u Belfastu je vruc teren ali mislim da sa punim igrackim kadrom tu utakmicu lako uzimamo ;)
Melburnski Lesinar

kamiondzija
Kontakt:

Post Postao/la kamiondzija » 28 mar 2011, 19:01

' по " $ & " " $ &,па " & га " $ јер $ " ' за 90 на ?,јер ' & & $ - " $ " $ 45. ".

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 28 mar 2011, 19:48

Zoran Tošić ne beži od poređenja sa Milošem Krasićem svestan koliko je to nezahvalan zadatak. Mnogo napredovao u Junajtedu, iako nije igrao. Bundesliga pojam modernog fudbala, u Rusiji euforija nakon dobijanja SP. Nada se civilizovanom rešenju spora između Banata i Partizana.
Zoran Tošić posle odlaska iz Junajteda, nemačkog iskustva pokušava da "uskoči u kopačke" Miloša Krasića. Kaže da još uvek nije onaj pravi, ali mu ne smetaju poređenja. Jednostavno, navikao je na pritisak i to ga i tera da ide napred i da se dokazuje.

"Volim da budem pod opterećenjem. Znam koliko vredim i šta mogu da pružim na terenu i nikada ne bežim od odgovornosti. Uvek hoću da budem onaj koji rešava, čovek odluke. Krasa je zaista ostavio fenomenalan utisak i teško je naći adekvatnu zamenu za njega. Za 6 godina je napravio ime i veoma je nezahvalno prihvatiti ulogu njegovog naslednika. Međutim, moram da se pomirim sa činjenicom da su me ljudi iz CSKA angažovali da budem alternativa za tu poziciju. Još uvek ne pružam igre koje se očekuju od mene. Srećom, ove sezone sam krenuo kako treba, tresem mreže i u Prvenstvu i u Ligi Evrope i samo neka se tako nastavi. Bićemo svi zadovoljni", priča Tošić, adut selektora Petrovića i čovek koji je odlučio utakmicu sa Severnom Irskom i ostavio nas u trci za EP 2012. godine.

Nije lako igrati u Rusiji, malo je prostora za napadače, manji timovi se uglavnom brane, golovi su retkost.

"Što se toga tiče, ruska liga veoma podseća na našu. Imaju nekoliko ekipa koje se izdvajaju, dok ostali uglavnom razmišljaju o borbi za opstanak. Sve se rešava na kraju sezone. Tačno je da se suočavamo sa tim problemom kako da probijemo bunker. Ista je situacije sa Partizanom i Zvezdom protiv kojih drugi timovi samo samo razmišljaju o tome kako da odbrane svoj gol. To jeste problem, ali CSKA je kvalitetna ekipa sa iskusnim igračima i lakše izlazimo na kraj sa defanzivom protivnika od nekih drugih ekipa iz Rusije."

Sa te strane valja žaliti za Bundesligom, gde se igra na gol više i igrači Bambijevog tipa imaju mnogo više prostora.

"Razlika je ogromna. Da budem iskren, ja ni sa engleskom ligom nisam bio preterano oduševljen. Jednostavno, nisam video sebe u tom fudbalu, ali zato jesam u nemačkom. Tamo se igra napadački i to mi odgovara. Za mene je Bundesliga pojam modernog fudbala i voleo bih da se jednog dana vratim u Nemačku."

Englesko iskustvo ne zaboravlja. Imao je koristi, iako nije igrao.

"I dalje smatram da sam napravio potez karijere što sam proveo godinu dana u Mančesteru. Samo treninzi sa asovima svetskog formata znače više od utakmica u bilo kom drugom timu. Ja sam neuporedivo bolji igrač u odnosu na period pre odlaska na Old Traford. I to nije samo moje mišljenje, već i stav ljudi koji se razumeju u fudbal. Sa ove vremenske distance, mislim da nisam pogrešio što sam otišao. Vidim da ti momci koji su tada imali status sličan mom, i dalje nisu u prvom planu Aleksa Fergusona. Verovatno bih i ja danas bio u istom položaju. Godine prolaze, a nisam više mlad. Nisam hteo da se zadovoljim epizodnom ulogom u klubu, pa makar se on zvao i Mančester Junajted. Moje ambicije su mnogo veće i mislim da su se sasvim poklopile sa ambicijama CSKA."

I Mondijal je ostao u sećanju, velika očekivanja i još veće razočaranje?

"Bio je to zaista težak period. Mnogo smo očekivali od Svetskog prvenstva i svima nam je teško pala eliminacija jer smo i danas ubeđeni da Gana i Australija nisu kvalitetnije ekipe od Srbije. Ne smemo puno da žalimo, moramo da se okrenemo novim izazovima. Idemo dalje, nova iskušenja su pred nama i koncentracija mora da se usmeri ka finišu ovih kvalifikacija i ka odlasku u Poljsku i Ukrajinu."

Moskovski derbiji su posebna priča, nosi sjajno iskustvo iz Srbije, pa nije imao problema da se privikne. Mi smo mislili da je duel "vojske" i "policije" posebno žestok, Tošić kaže da je mnogo više vatre u sudaru sa Spartakom.

"Mečevi sa Spartakom su me dosta podsetili na nekadašnje okršaje sa Crvenom zvezdom. Imao sam zadovoljstvo da u dresu CSKA debitujem baš u velikom derbiju protiv Moskovljana. Navijači Spartaka su bili na severnoj tribini, a naši na jugu, tako da sam se bukvalno osećao kao u toku beogradskog derbija".

O Bambiju se i dalje priča u vezi sa domaćim fudbalom, i dalje se povlače po medijima sukobi između dva bivša kluba oko obeštećenja od Mančester Junajteda.

"Nemam puno informacija oko tog slučaja. Kada sam odlazio iz Banata, brzo je došlo do dogovora, jer je Mirko Vučurević bio u dobrim odnosima sa čelnicima Partizana. On je čak u jednom periodu bio i u Upravi crno-belih. Međutim, nikada ništa nisam saznao o detaljima ugovora i o tome koliki je procenat PArtizan obećao Banatu od mog transfera u inostranstvo. Zato ni sada ne mogu da donesem objektivni sud i da se stavim na bilo čiju stranu. Iskreno se nadam da će dva moja bivša kluba rešiti taj problem na civilizovan način.

Tošić je dugo čekao šansu da bude standardan u prvoj postavi "Orlova". Ne zna zbog čega je Lazović, koji takođe nastupa u ruskom šampionatu odlučio da prekine reprezentativnu karijeru.

"Danka sam poslednji put video na utakmici ruskog Prvenstva kada su igrali CSKA i Zenit. Bilo je to prošle godine, neposredno pred okupljanje reprezentacije za prijateljski meč sa Bugarskom. Tada sam ga pitao da li ide u Sofiju, on je odgovorio da je povređen i da ostaje u Sant Peterburgu. Posle toga se nismo više čuli, tako da ne znam šta su pravi razlozi njegove iznenadne odluke da se oprosti od državnog tima."

Rusija će biti domaćin Mondijala 2018. To je dalo novi elan tamošnjem fudbalu, euforija i dalje traje, a može se zamisliti koliko će profitirati tamošnji klubovi, ali i igrači koji nastupaju u Premijer ligi.

"Nećete verovati, ali euforija se oseća na svakom koraku. Posle odluke FIFA, kada sam došao u klub, svi su bili presrećni. Samo se o Mondijalu pričalo. Ne sumnjam da će Rusi organizovati Svetsko prvenstvo na vrhunskom nivou. Grade se novi stadioni, tako da će i klubovi profitirati. Siguran sam da će se tek po završetku Mondijala 2018. osetiti koliki je značaj dobijanja ovog domaćinstva. Tada će ruski fudbal biti na vrhuncu", završio je Tošić intervju za naš sajt.
&. нет

' ? за ' " $ $ је $ " у $ " је " $ $ ",$ ? $ је & " " / у " " (% је $ " ? јер су " " " по ? ? у $ на основу "). $ се $ - ¥ у " " $ - $ % $ $ ".
& $ - & " - & - &
ФСРС

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 28 mar 2011, 20:39

Devil je napisao/la:Ja ne znam sta da mislim o utakmici u Belfastu.Sa jedne strane gledano po trenutnoj tabeli x bi bio premija tamo.Ali sa druge voleo bih da Slovenci uzmu.Iz prostog razloga sto bi onda Irci ostali na 5 bodova,a u sledece kolo im dolaze Farani u Belfast(+ 3 boda),pa im idemo mi i ako im budu trebali bodovi,tesko cemo mi tamo sa punim plenom izaci,ovako mozda malo popuste.
Mislim da ako mi u Belfastu nismo u stanju uzeti 3 boda, nema šta da tražimo na Euro.
YNWA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 mar 2011, 20:47

HOPLIT je napisao/la:
Devil je napisao/la:Ja ne znam sta da mislim o utakmici u Belfastu.Sa jedne strane gledano po trenutnoj tabeli x bi bio premija tamo.Ali sa druge voleo bih da Slovenci uzmu.Iz prostog razloga sto bi onda Irci ostali na 5 bodova,a u sledece kolo im dolaze Farani u Belfast(+ 3 boda),pa im idemo mi i ako im budu trebali bodovi,tesko cemo mi tamo sa punim plenom izaci,ovako mozda malo popuste.
Mislim da ako mi u Belfastu nismo u stanju uzeti 3 boda, nema šta da tražimo na Euro.
Nije to tako lako,mnogo vi podcenjujete Severne Irce,bas kao da su neka petorazredna reprezentacija.
Dovoljno je samo pogledati kval.za SP 2010,nereseno sa Cesima,pobede protiv Slovenaca,Poljaka i San Marina,te poraz od Slovacke,govorim o domacem terenu,a u gostima nereseno protiv Ceske i Poljske te pobeda nad San Marinom i dva poraza.Dakle veoma nezogdna ekipa koja se mnogo podcenjuje,a za nju da je slaba mogu da kazu samo oni koji ne prate fudbal,nemaju oni neke svetski poznate igrace,mada i to je diskutabilno(Evans,Davis,Brun,Lafferty...)ali imaju tipican engleski mentalitet i cvrstu igru pozadi sto i donosi rezultate.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 28 mar 2011, 20:58

Ево " & за сутра:
Сјеверна " - ? 2,80-----2,90-----2,65
" - " 4,25-----3,30-----1,85
& $ - & " - & - &
ФСРС

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 28 mar 2011, 21:43

Ево $ ",' вјероват :o ," је " " " " :roll:
& $ - & " - & - &
ФСРС

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 mar 2011, 22:40

Subotic se povrijedio na samom pocetku utakmice...Kako sam ja ukapirao, valjda mu je krampon probio stopalo i tek nakon utakmice je ljekaraska sluzba reprezentaije primijetila da mu je kopacka puna krvi, a lik to ladno nikom nije prijavio! :D :shock: Sta ti je reci Njemacka, ovi 'nasi' bi zatrazili bolovanje do sledeceg kvalifikacionog ciklusa... :D
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 28 mar 2011, 22:48

Pojedini reprezentativci mogli bi po nešto da nauče od našeg Nevena, respect care!
YNWA!

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 28 mar 2011, 22:52

Devil je napisao/la:
HOPLIT je napisao/la:
Nije to tako lako,mnogo vi podcenjujete Severne Irce,bas kao da su neka petorazredna reprezentacija.
Dovoljno je samo pogledati kval.za SP 2010,nereseno sa Cesima,pobede protiv Slovenaca,Poljaka i San Marina,te poraz od Slovacke,govorim o domacem terenu,a u gostima nereseno protiv Ceske i Poljske te pobeda nad San Marinom i dva poraza.Dakle veoma nezogdna ekipa koja se mnogo podcenjuje,a za nju da je slaba mogu da kazu samo oni koji ne prate fudbal,nemaju oni neke svetski poznate igrace,mada i to je diskutabilno(Evans,Davis,Brun,Lafferty...)ali imaju tipican engleski mentalitet i cvrstu igru pozadi sto i donosi rezultate.
Vjerujem da se radi o respektabilnoj ekipi ali isto tako vjerujem da smo kvalitetniji. Budući da više nemamo prava na kiks potrebna su nam tri boda iz Belfasta. U Sloveniji ćemo teško do pobjede, sa slovencima uvijek igramo neriješeno.
YNWA!

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.