-
ESTONIJA-SRBIJA
Utorak 29.mart 20:30
Stadion:Le Coq Arena(Tallin)
Prenos:RTS,RTRS
Veoma bitna utakmica,biti ili ne biti za nase momke.U veoma hladnom Talinu ceka nas veliki duznik,repka koja nas je ponizila u sred Beograda i pobedila sa 3:1.Dosao je red da to naplatimo,a pobeda od 0:1 ce sve da nas zadovolji.Sa Estoncima smo igrali samo jedanput i to na Marakani i porazeni sa 1:3 tako da medjusobni susret je na strani Estonije.Za ovaj mec nema odavno odsutnih,te povredjenog Subotica,Stankovic je dobio ponovo zuti karton kada trebamo ici u "hladne zemlje",a isto i Krasic.U tim se vraca Vidic,a vrlo verovanto i Zigic koji ce da krene sa klupe,a veoma dobro ce nam doci po ovakvom vremenu.
Kako citam poslednje informacije nama najavljuju ekipu
Brkic,Tomovic,Vidic,Ivanovic,Kolarov,Milijas,Ninkovic,Tosic,??,Ljajic,Pantelic..
Na papiru ova formacija veoma lepo deluje,jer od pocetka bi trebali da imamo neku kreaciju na sredini,a Milijas ce biti zaduzen za krljatorske poslove.Svidja mi se da Tomovic igra od prve,u dobroj je formi,a dobijamo cvrstinu na stoperu sa Vidicem i Ivanovicem.Kao sto vidimo ostaje jedan veliki ?? koga kao 11.igraca,verovatno Jovanovic.
Sada tek vidimo koliko je Pizon bio upravu kada je pozvao 27 igraca,jer posle ovoliko otkaza taman imamo zamene,i to je jedan od retkih odlicnih poteza.
Sa druge strane imamo Estoniju,cvrstu i nadasve iskusnu ekipu,koja zna biti opasna itekako.U petak su pobedili Uruguay sa 2:0 koji je igrao bez Cavania i Suareza,ali opet bili su tu Scotti,Caceres,Eguren,Pererirra,Arevalo,Perez...dakle pokazatelj koliko su opasni.Nema nekih velikih izmena u odnosu na mec u Beogradu,i dalje su tu Oper,Vassiljev,Klavan,Kink... i nece nam biti nimalo laka.
Kao sto sam rekao ocekuje se oko 0C u to vreme.Utakmicu sudi Bas Nijhuis,najmladji HOlandski sudija,svega 34 godine.Nama svirao jedne godine U19 kada smo pobedili tursku sa 1:0,a od ostalih utakmica secam se i Sporting-Lille ove godine,AEK-Hajduk,pa onda Hajduk-Zilina(0:1 ako se ne varam).
SRETNO ORLOVI!!!!!!!!!!!
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))