Evo i mene ....
već gotovo mjesec dana, a niti jedna se još realizovala nije, možda bi i mi, poput gotovo svih ostalih sredstava informisanja, mogli najaviti sasvim novog trenera kandidata za preuzimanje jednog od ovih dvaju sarajevskih klubova, i recimo to bi mogao biti trener koji ima određenu poveznicu sa glavnim gradom BiH, kao što je francuski trener, aktuelni selektor U-21 reprezentacije Francuske, Thiery Henry.
Ako se, kojim slučajem, pitate zašto baš ovaj Francuz a ne neko drugi, te kakvu konekciju ima sa glavnim gradom BiH, pa to je zato što Henry, zapravo, ima dosta poveznica sa BiH, a nedavno je i sam bio u BiH, u Sarajevu, na stadionu “Grbavica”, predvodio je U-21 reprezentaciju Francuske na meču protiv U-21 reprezentacije BiH na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, no to, da ne bude zabune, nije najvažnija poveznica.
Ovom francuskom stručnjaku supruga je iz BiH, našem je novinaru nedavno na konferenciji za štampu rekao da često, vrlo rado, dolazi u Sarajevo, a iz razloga što njegova supruga u glavnom gradu BiH ima rodbinu, da obavezno obiđe i sarajevske mehane kao najčešće okupljalište građana, te samim tim poprilično poznaje kulturu i običaje naroda, pa stoga, zašto Henry ne bi bio taj – kad mogu svi može i Henry, neka se i rimuje, barem dok se šta zvanično i konkretno ne dogodi.
Eh sada, da li je ovaj dio vezano za trenera Henrya kao mogućeg stratega FK Sarajevo ili FK Željezničar, zapravo, obična špekulacija, ili ipak ne, ostaje da se vidi u narednom periodu, a kojem tačno periodu – ne zna se, dok klubovi zvanično ne potvrde.