Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

newton_heath_lyr
Kontakt:

Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jun 2024, 23:17

U Septembru očekujemo povratak Seada Kolašinca,Amara Dedića,Radeta Krunica,Gojka Cimirota, Edina Džeke, ......
U poslednje dvije utakmice,moje skromno mišljenje da su pozitivne stvari ,Oliver Katić, Armin Gigović, Dario Šarić.
Taktike što se tiče, Demirović i Tabaković(Džeko) treba da igraju zajedno.
Vezni red je po meni trenutno nerješiv problem.
Znate li vi nekog novog Pjanića koji ima muda da primi loptu na sredini terena. Gigović to jeste ali organizacija igre mu još uvijek nije jača strana.
Zadnja izmjena: newton_heath_lyr, dana/u 15 jun 2024, 08:38, ukupno mijenjano 3 puta.
BosnaE

Rimes87
Kontakt:

Re: Holandija:Bosna i Hercegovina- Bosna i Hercegovina:Mađarska 07.09.2024/10.09.2024.

Post Postao/la Rimes87 » 09 jun 2024, 23:21

newton_heath_lyr je napisao/la:
09 jun 2024, 23:17
U Septembru očekujemo povratak Seada Kolašinca,Amara Dedića,Radeta Krunica,Gojka Cimirota, Edina Džeke, ......
U poslednje dvije utakmice,moje skromno mišljenje da su pozitivne stvari ,Oliver Katić, Armin Gigović, Dario Šarić.
Znate li vi nekog novog Pjanića koji ima muda da primi loptu na sredini terena. Gigović to jeste ali organizacija igre mu još uvijek nije jača strana.
The. What.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

DamirT
Kontakt:

Re: Holandija:Bosna i Hercegovina- Bosna i Hercegovina:Mađarska 07.09.2024/10.09.2024.

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2024, 23:24

Mozda grijesim, ali sta si vidio pozitivno u nastupima Sarica?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jun 2024, 23:24

U poslednje dvije utakmice,moje skromno mišljenje da su pozitivne stvari ,Nikola Katić, Armin Gigović, Dario Šarić.
BosnaE

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 09 jun 2024, 23:25

Srednji red mora u romb ili makar da se jedan spusti na DM.
4 u liniji je katastrofa, bezidejno.
DM mora prilaziti zadnjoj liniji, uzimati loptu i prenositi (kao Pjana u Juventusu, kao Modric u Hrvatskoj).

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 09 jun 2024, 23:34

Mislim da ce odbrana izgledati mnogo bolje, ako budemo bez povreda do ovih utakmica.

Stoperi: Ahmedhodzic, Katic, Hadzikadunic, Adrian Leon Barisic, Radeljic.
Bekovi: Dedic, Juka, Karic, Jašić, Kolasinac

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 09 jun 2024, 23:59

Golman: Vasilj,Piric,ja bi probao i Horkasa ako postoji mogućnost da brani za nas.
Stoperi: Ahmedhodzic, Katic, Hadzikadunic, Adrian Leon Barisic, Radeljic. Možda probati još Galesica,Marković i Hasica u zavisnosti od transfera i forme.
Bekovi: Dedic, Juka, Karic(nadam se da će ostvariti dobar transfer), Jašić, Kolasinac,Omic jel može na lijevog beka ?

Sredina Bašić,Gigovic,Huseinbasic,Tahirovic,Krunic,Hadziahmetovic,Varesanovic, nekoga sam vjerovatno zaboravio,ko ima još od potencijalnih ? Hodza iz rijeke jako zanimljiv igrač,ima li nešto sa nama ?

Napad,krila: Demirović,Tabakovic,Bazdar,Huskovic,Bajraktarevic ne znam ko ima tu od potencijalnih još ?

Sve u svemu ne izgleda ovo uopste loše,kad pogledaš roster u zadnjim utakmicama i vidiš ko je sve igrao,ova potencijalna ekipa izgleda ekstra !

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 jun 2024, 00:07

Pobjeda protiv Mađarske i X protiv Holandije sasvim realni.

Vasilj
Dedić-Anel-Dennis-Seo-Gazibeg
Krunić-Tahirović-Gigović
Demirović-Tabaković.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jun 2024, 00:10

Ja opet ne mogu docekati septembar i utakmice, ali da smo bas kompletni skroz. Opet imam neku nadu da cemo izgledati dobro kad smo kompletni.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 10 jun 2024, 00:11

baboedindzeko09 je napisao/la:
10 jun 2024, 00:07

Vasilj
Krunić-Tahirović-Gigović
Demirović-Tabaković.
Moramo prestati sa ovim guranjem Gazibegovica na lijevu stranu. Momak nije lijevi bek i kraj price. Moze zaigrati ako je bas potrebno ali ne smije biti primarna opcija. Karic ce svakako biti na spisku, a tu je i Kolasinac.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 10 jun 2024, 00:13

Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.
uZeT cEmO bOd HoLandIji :zzz:

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 10 jun 2024, 00:48

ja bih ovako sastavio spisak, one koji bi trebali biti sigurni na spisku i iz bazena potencijalnih traziti ostatak ekipe:

Golman sigurni: vasilj, piric
potencijalni: hadzikic, hamzic, hankic

Stoper sigurni: ahmedhodzic, hadzikadunic, radeljic
potencijalni: katic, muharemovic, barisic, hasic

Bekovi sigurni: dedic, jasic, kolasinac, gazibegovic
potencijalni: karic

Def. vezni sigurni: m. besic, tahirovic
potencijalni: omic

Of. vezni sigurni: huseinbasic, gigovic, basic, krunic
potencijalni: varesanovic, huskovic, danilovic, hajradinovic, burnic, hadziahmetovic

Napadac sigurni: dzeko, demirovic, tabakovic
potencijalni: f. bilbija
Zadnja izmjena: EdinjoBos, dana/u 10 jun 2024, 08:20, ukupno mijenjano 1 put.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 10 jun 2024, 01:39

Bešić je rezerva Lončaru u Ferencvarošu. Ja bi volio da je barem upola dobar kao prije, zadnjeg veznog nemamo da valja.
Karića završavamo, Jašić teško.
Glory Glory Man United

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 jun 2024, 01:41

Bešić nema kluba više, kakva reprezentacija ybt

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 jun 2024, 01:48

ReX2 je napisao/la:
10 jun 2024, 00:11

Vasilj
Krunić-Tahirović-Gigović
Demirović-Tabaković.
Moramo prestati sa ovim guranjem Gazibegovica na lijevu stranu. Momak nije lijevi bek i kraj price. Moze zaigrati ako je bas potrebno ali ne smije biti primarna opcija. Karic ce svakako biti na spisku, a tu je i Kolasinac.
Jusuf je sasvim pristojno odigrao uvijek na lijevom beku. Puno, puno bolje opcija nego razni Ćivići, Mujakići i slični amateri iz OTP Bank lige ili iz turske cvajte.

Kolašinca je grehota trošiti na lijevom beku jer trenutno igra fudbal života u Atalanti na ovoj poziciji LCB i apsolutno sam mišljenja da uopšte ne treba ništa drugo da igra do kraja karijere.

Ako Jusuf još napravi iskorak pa napravi transfer u Ligu 5, grehota ga je držati na klupi (jer realno, pored Amara, nema mjesta), kada sasvim solidne partije pruža na toj lijevoj strani, naročito u defanzivi.

Za Karića nemam pojma i ništa se ne zna još uvijek dokle je sa papirima/željom da igra za reprezentaciju, tako da dok ne bude gotov ne mogu ništa reći.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 10 jun 2024, 01:50

Besic je nogiran iz Ferencvarosa, puna saka brade ako uopste nastavi karijeru, a da to ne bude PLBiH.

Inace, stvarno nemam nista protiv njega, ali njegov sveukupan doprinos u reprezentaciji ekstremno se precjenjuje. On nije direktan sudionik najboljih rezultata koje smo ostvarili, on je tek kasnije dosao i tada je vec krenuo pad. Nije on kriv za pad normalno, svojevremeno je djelovalo da ce postati legenda, ali taj potencijal nije ostvario.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 10 jun 2024, 01:56

Vasilj (Piric)

Ahmedhodzic (Bicakcic)
Hadzikadunic (Katic)
Kolasinac (Radeljic)
+ Barisic, koji uskace umjesto veterana Ermina

Dedic (Jasic)
Gazibegovic (Karic)

Meni je ovo sasvim dobra i prva i druga postava sto se tice 6 zadnjih igraca u polju.

Sad je najveca misterija kako pronaci kompatibilan vezni red i adekvatnu formaciju prema naprijed. Veznjaci koji su sigurni u rosteru: Tahirovic, Krunic, Gigovic, Huseinbasic i Hajradinovic. Moj utisak je da Barbarez bas gotivi Sarica, jer je borben i srcan, mada nam zbog njega trpi protok lopte i kreacija napada. Na ovih 5 veznjaka dodati Basica i Hadziahmetovica, ako se uspije vratiti na stari nivo nakon povrede. Nadam se da ce biti u rosteru Besiktasa od samog pocetka sezone. Usudio bih se reci da je kreativniji i da bolje prenosi loptu iz defanzive od svih ostalih veznjaka. Motoricke sposobnosti i kondicija su mu oduvijek bili upitni, ali on zna igrati lopte i moze dati dobrih 60-ak minuta. Od Basica bas puno ocekujem, iako ne znam na cemu to temeljim. Uglavnom, od svih njih, po meni samo Gigovic zasluzuje sigurno mjesto centralnog veznjaka, a ostalu dvojicu treba pronaci. Hajradinovic mi nije za startera, pogotovo ne u ovoj formaciji, iako sam ubijedjen da Sergej ne misli tako i da ce on ostaviti 4 veznjaka i Harisa u prvih 11.

U napadu bih volio vidjeti 2 centarfora vise nego ista, i to pogotovo Tabakovica u ovakvoj formi. Medjutim, selektor to iz neobjasnjivih razloga ignorise i skoro sve nas time iritira. :mrgreen: Daj i veterana Dzeku s Demirovicem, samo nemoj usamljenog Ermedina jer je totalno odsjecen i nemocan. U napadu i pogotovo na krilnim pozicijama se pod hitno mora naci nekoliko novih igraca. Jer, mi ako ostanemo samo na opcijama 5-4-1 i 3-5-2, svako ziv ce nas lahko procitati. Moraju se imati krila i mora se kao alternativa nekad pokusati 4-3-3 ili 4-2-3-1.

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 10 jun 2024, 02:58

10 jun 2024, 01:48
ReX2 je napisao/la:
10 jun 2024, 00:11

Vasilj
Krunić-Tahirović-Gigović
Demirović-Tabaković.
Jusuf je sasvim pristojno odigrao uvijek na lijevom beku. Puno, puno bolje opcija nego razni Ćivići, Mujakići i slični amateri iz OTP Bank lige ili iz turske cvajte.

Kolašinca je grehota trošiti na lijevom beku jer trenutno igra fudbal života u Atalanti na ovoj poziciji LCB i apsolutno sam mišljenja da uopšte ne treba ništa drugo da igra do kraja karijere.
To je kljucno sto si napisao, "pristojno". Jeste, odigrao je pristojno i zbog toga kazem zlu ne trebalo moze odigrati, ali je pitanje hocemo li da budemo pristojni ili dobri/odlicni? U tom slucaju ne mozemo igrati fudbalera na poziciji gdje cemo vidjeti 50 % njegovog potencijala. Gazibegovic nije siguran sa lijevom nogom i to se vidilo u nekoliko navrata, sto nas automatski cini X procenata slabijim i bezopasnijim na toj strani/poziciji. Misljenja sam opcenito da se igracima ne trebaju izmisljati pozicije. Isto vazi i za ovu rolu Hajradinovica u ove dvije utakmice. Sta je tacno njegova uloga, mislim da ni sam ne zna realno.

Slazem se da je opet bolja opcija od Civica ili Mujakica ali ti igraci svakako ne bi trebali biti reprezentativci. Pomalo je zastrasujuce da je Barbarez uopste razmisljao o Civicu za ovu reprezentativnu akciju.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 10 jun 2024, 03:03

DamirT je napisao/la:
10 jun 2024, 00:10
Ja opet ne mogu docekati septembar i utakmice, ali da smo bas kompletni skroz. Opet imam neku nadu da cemo izgledati dobro kad smo kompletni.
Isti sam. Meni su ovi momci dali neku nadu da moze mnogo. Bas nekako djeluju da zele. Ima zelje, ima volje, jos dodati par igraca i mozemo mi daleko.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, denza, Normus90 i 14 gostiju.