NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

NeRi_K
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la NeRi_K » 10 jun 2024, 11:06

Ja se iskreno nadam da će ovaj teško izboreni opstanak biti uvod za prekretnicu u fnkcionisanju kluba. Iako svake godine maštamo i na kraju se razočaramo ljudski se nadati da ćemo dočekati bolje Jedinstvo.

Jučer je ekipa pokazala srčanost i želju, tako da je to bila glavna vodilja prema pobjedi.

Treba pohvaliti rad kondicionog trenera Igora Abdihodžića, jer je on jedan od najzaslužnijih za ovaj opstanak.

Od igrača izdvojio bih Dejana Zarića, na njemu se stvarno vidi da mu je stalo, a posjeduje i kvalitet. Imran Bilić je golman za budućnost, izuzev nekoliko grešaka koje su danak neiskustva pred njim je svijetla budućnost uz pravilan rad. Harun Alibegović je i iduće godine U21 igrač, odigrao sasvim korektno i vidi se da može puno puno bolje. Amira Hadrovića odmoriti, dobro spremiti i vratiti na mjesto štopera, ništa desni bočni, ništa napadač. Pored nabrojanih imam još nekoliko igrača za rotacije, dok ostali realno nisu vrijedni spomena i sa istima se iduće godine jedino možemo ponovo boriti za opstanak.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 10 jun 2024, 13:11

Zarić, Bilić, Guskić, Dino Mizić, Jusić, Hadrović, i Stojnić (malo da ga jače Igor spremi) što se mene tiče...

Obradova iz Toška bih volio vidjet kod nas, jučer strašno igrao, Merdovića pokušat vratiti, Pandžić, Pendek također koji bi sa Zarom bili strašne životinje u veznom redu, Mehmedović za napadača iz Gornjeg Rahića+ juniori...,i ovo ostalo sve pokušat naći koliko toliko u Krajini, Bratstvu, Brekovici, Ključu.
Za male pare se sve može odraditi samo ih treba uložiti gdje istinski trebaju, što se tiče trenera treba nema velika budala sa autoritetom da se zna gdje je mjesto sve i jednom igraču.. bilo bi dobro da se taj pomoćni teren ubrza alii vidim da je sve stvar politike

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jun 2024, 13:13

NeRi_K je napisao/la:
10 jun 2024, 11:06
Ja se iskreno nadam da će ovaj teško izboreni opstanak biti uvod za prekretnicu u fnkcionisanju kluba. Iako svake godine maštamo i na kraju se razočaramo ljudski se nadati da ćemo dočekati bolje Jedinstvo.

Jučer je ekipa pokazala srčanost i želju, tako da je to bila glavna vodilja prema pobjedi.

Treba pohvaliti rad kondicionog trenera Igora Abdihodžića, jer je on jedan od najzaslužnijih za ovaj opstanak.

Od igrača izdvojio bih Dejana Zarića, na njemu se stvarno vidi da mu je stalo, a posjeduje i kvalitet. Imran Bilić je golman za budućnost, izuzev nekoliko grešaka koje su danak neiskustva pred njim je svijetla budućnost uz pravilan rad. Harun Alibegović je i iduće godine U21 igrač, odigrao sasvim korektno i vidi se da može puno puno bolje. Amira Hadrovića odmoriti, dobro spremiti i vratiti na mjesto štopera, ništa desni bočni, ništa napadač. Pored nabrojanih imam još nekoliko igrača za rotacije, dok ostali realno nisu vrijedni spomena i sa istima se iduće godine jedino možemo ponovo boriti za opstanak.
Sve se slazem sto si napisao, samo cu dati i osvrt na neke druge igrace na koje itekako treba racunati. Mislim da treba zadrzati vecinu igraca, samo pojacati trenutnu ekipu, krila moraju biti prioritet jer je Kuric jedino krilo koje smo imali ove sezone. Moras shvatiti Neri da smo ove sezone imali problem kratkog rostera, zadnjih 6-7 meceva konstantno imas par igraca koji igraju povrijedjeni i takvi se bacaju na glavu za Jedinstvo i rizikuju svoje zdravlje. Mi nismo imali klupe skoro nikako, zamisli koliko bi nam lakse bilo da smo imali jos 2 solidna igraca na klupi. Jucer Hadra povrijedjen, umjesto njega ulazi Jasarevic koji je isto povrijedjen, ne bi trebao igrati nikako, momku su rebra natukli i ne moze disati kako treba, onaj mec kad je izisao na poluvremenu zavrsio na hitnoj. Stojnic od Hadzica igra povrijedjen kad mu je covjek uletio kopackom u koljeno, cist crveni karton za koji igrac Radnika nije dobio ni zuti. Eto nekih primjera, da ne nabrajam dalje...

Amar Jusic - domaci igrac, mlad, fizicki super spreman uvijek. Kako se vratio zrtvovan je na krilu jer nismo imali nikakvih opcija na toj strani, on je na beku super igrac za Jedinstvo kojem je cilj da bude stabilan prvoligas. Pozrtvovan je i baca se na glavu za svaku loptu, pa ne mozemo se odricati tek tako svakoga i reci da nisu vrijedni spomena.

Amar Smailovic - takodjer domaci igrac, mlad, ima on kvalitete zbog kojeg ga vrijedi ostaviti makar da bude opcija sa klupe. Sigurno moze dodatno napredovati, decko svaki mec pretrci mnogo, jeste imao losih utakmica ali moze napredovati, pa ima 21 godinu. Vrsi pressing kao lud, ima fantastican sut sto je pokazao protiv Slobode.

Perica Guskic - i vise nego korektno je radio svoje zadatke ove godine. 24 godine, uvijek je davao svoj maksimum i bio na raspolaganju klubu. Nekim golovima direktno donio bodove, gol Celiku, jucer fantastican gol ( postavit cu zanimljivu sliku ispod u spoiler, nadam se da se autorica nece ljutiti :kralj: ), pogledaj onda centarsut za 2:2 protiv Tomislava kad je Hadra dao gol.

Dino Mizic - jos jedan nas igrac, decko koji je prosao Dinamovu skolu, 20 godina ima!. Kako se blizila sezona kraju bio je sve bolji i bolji, po meni bi trebao ostati, pa moze dati ruke makar sa klupe, plus je univerzalac i igrao je 3-4 pozicije ove sezone. Fizicki takodjer jako spreman.

Benjamin Kuric - 20 godina, domaci igrac, jeste imao losiju sezonu ali je opet imao dosta situacija gdje je pokazao da zna lopte, pogotovo sezonu prije ove kad je igrao sjajno. Fantastican sut ima, jako brz i nezgodan igrac kad krene u prodor, to je i jucer pokazao u par navrata u drugom poluvremenu. Mozda idealan igrac da ulazi drugo poluvrijeme kad se igra na kontre.

Sasa Stojnic - on je stariji od ovih iznad, 29 godina, ja sam u pocetku pisao lose stvari o njegovoj igri, sad povlacim sve najiskrenije, svaka cast momku. Igrao povrijedjen i ulazio u igru a da dan prije nije mogao hodati, to se mora cijeniti, plus je jako zahvalan igrac. Radi toliko prljavog posla na terenu a to niko ne vidi, plus je postao jako dobar pod pritiskom, fino doda nekome do sebe, bez panike. Na zadnjem veznom je odlican, tu idu pohvale Zeri sto mu je nasao mjesto, na beku mi se nije svidjao kao igrac nikako.

Ovi igraci moraju ostati i biti dio ekipe sljedece godine, pa odricanje ovakvih momaka nas je dovelo do stanja u kojem smo trenutno. S njima treba raditi i da napreduju, dodati strance koji su kvalitet i uz koje ce nasi domaci, mladi igraci igrati jos bolje. Ako opet promjenimo 10 igraca znajte da od toga nema nista, to je los put kojim ne treba ici.

Nedzad Zeric naravno treba ostati, covjek zna sta je Jedinstvo i kako se predstavlja ovaj dres. Ova sezona je uzasno teska bila i covjek je na posten nacin izborio opstanak bez ijednog kupljenog boda. Da je imao gresaka jeste, ima ih svako, ali mislim da opstanak trenera i za sljedecu sezonu ne bi uopce trebao biti upitan. Sve pohvale naravno i za ostatak strucnog staba, Igora, Evija itd. Igor je momak koji mora biti u Jedinstvu!

Za kraj ovog dugog posta moram i napisati nesto sto nije popularno misljenje. Svaka cast Ensaru Imamagicu :salut: nakon sto su ga napali domaci navijaci covjek opet izadje i dadne 200% za Jedinstvo, bude nagradjen za to golom koji je apsolutno zasluzio. Da nije kvalitet za devetku nije, ali niko mu ne moze oduzeti zalaganje i borbu, svaki mec je dao zadnji atom snage. Fizicki prespreman, jak u duelu, samo mu je zavrsnica blago receno katastrofa. Dosta drugih igraca bi nakon onog napada od strane navijaca reklo da nece ni da igraju, on je izisao i opet dao sve od sebe.

slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 10 jun 2024, 13:20

A sad pitanje za milion dolara, Hamdo Tigar ili Emir Mujadzic :rol: :rol: :rol:

mogu se kladiti u sta hocete da se na pocetku sezone napada Premijer liga naravno iz interesa iskljucivo, dobro ovo zapamtite
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 10 jun 2024, 14:03

InatSilniBosanski je napisao/la:
10 jun 2024, 13:20

mogu se kladiti u sta hocete da se na pocetku sezone napada Premijer liga naravno iz interesa iskljucivo, dobro ovo zapamtite
Ima li kakvi izbora ove godine :rol:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jun 2024, 14:06

Dejana Zarica bih predstavio sa par gifova u spoileru. O igrackim kvalitetama ne treba pricati, on je klasa za ovu ligu. Covjek je meni jedan od drazih igraca u zadnjih nekoliko sezona, sa kakvim srcem igra to je nevjerovatno, kakav pozitivni ludjak. Na poluvremenu kad su izlazili na teren protiv Tomislava, 1:2 rezultat, mrtve obe tribine, on je izisao i dignuo obe tribine na noge iz nicega. Jucer u pola zagrijavanja ide na istocnu tribinu i dize je citavu, oni koji su bili tamo su vidjeli to. Stvarno se nadam da ce ostati, a mislim i da hoce, mogli ste jucer poslije meca vidjeti i zasto :D ako ne budu problem finansije vjerujem da ce ostati.

Obratite paznju i na neke ostale igrace kako slave, Smailovic iako je izbacen na poluvremenu dolazi sa klupe da se raduje :D

slika

slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 10 jun 2024, 14:25

Harden, sve igrace koje si nabrojao treba obavezno ostaviti. Slažem se 100% sa tobom. Neki igraci bi jos vise dosli do izražaja da su imali bolje igrace na drugim pozicijama. Jer imali smo slabu ekipu, i onda mora i dobar igrac kiksati.
Vidjecemo sta ce biti dalje. Hamdi ne bi dao prilaz klubu na 5km iskreno. Ali dok se on spominje izgleda da ce u klub doci dobre pare. Izbori su u oktobru tako da vec izgleda pocinje pripremanje terena

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 10 jun 2024, 14:57

10 jun 2024, 13:20

Hamdo je uticaj i dovođenje ljudi poput Hadzimuratovica a i ne bi bila zdrava
sredina kad bi ušli u PL, a Emir je druga
priča ima lovu a ima ljude s kojim se može povezati a s najbitnije
strane voli klub i ima vremena za sve…

LondonRed
Kontakt:

Post Postao/la LondonRed » 10 jun 2024, 15:04

Daj nam Emira !

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jun 2024, 15:08

Bihac1299 je napisao/la:
10 jun 2024, 13:11
Zarić, Bilić, Guskić, Dino Mizić, Jusić, Hadrović, i Stojnić (malo da ga jače Igor spremi) što se mene tiče...

Obradova iz Toška bih volio vidjet kod nas, jučer strašno igrao, Merdovića pokušat vratiti, Pandžić, Pendek također koji bi sa Zarom bili strašne životinje u veznom redu, Mehmedović za napadača iz Gornjeg Rahića+ juniori...,i ovo ostalo sve pokušat naći koliko toliko u Krajini, Bratstvu, Brekovici, Ključu.
Za male pare se sve može odraditi samo ih treba uložiti gdje istinski trebaju, što se tiče trenera treba nema velika budala sa autoritetom da se zna gdje je mjesto sve i jednom igraču.. bilo bi dobro da se taj pomoćni teren ubrza alii vidim da je sve stvar politike
Odlicne igrace si predlozio, s tim da mislim da se Merdovic ne bi vracao u ovu ligu. Krila su nam najpotrebnija, nema nogometa bez njih.

Mehmedovic u Rahicu: 25 meceva, 13 golova, 5 asistencija. Samo 23 godine.
Obradov sa beka 7 asistencija, gol jucer. Fantastican tehnicar, moze beka, moze sredinu igrati... odlican dug pas. 2001. godiste.
Predrag Vladic iz Simm Bau takodjer odlican napadac, 17 golova i 3 asistencije ove godine na 28 meceva. 25 godina.
Stefan Bozic iz Stupcanice je mozda prevelik zalogaj, on tamo ima sigurno top uslove.
Sevkija Resic iz Sim Baua 13 asistencija i 3 gola na 24 meca, desno krilo. 1999. godiste.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 10 jun 2024, 15:11

harden je napisao/la:
10 jun 2024, 15:08
Bihac1299 je napisao/la:

Odlicne igrace si predlozio, s tim da mislim da se Merdovic ne bi vracao u ovu ligu. Krila su nam najpotrebnija, nema nogometa bez njih.

Obradov sa beka 7 asistencija, gol jucer. Fantastican tehnicar, moze beka, moze sredinu igrati... odlican dug pas. 2001. godiste.
Predrag Vladic iz Simm Bau takodjer odlican napadac, 17 golova i 3 asistencije ove godine na 28 meceva. 25 godina.
Stefan Bozic iz Stupcanice je mozda prevelik zalogaj, on tamo ima sigurno top uslove.
Sevkija Resic iz Sim Baua 13 asistencija i 3 gola na 24 meca, desno krilo. 1999. godiste.
Mislis da bi netko od tih igraca dosao kod nas? Ja msm da nema sanse

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jun 2024, 15:13

nebeskasila je napisao/la:
10 jun 2024, 15:11
harden je napisao/la:
10 jun 2024, 15:08
Bihac1299 je napisao/la:

Mislis da bi netko od tih igraca dosao kod nas? Ja msm da nema sanse
Mora da bi neko htio yebemu, ne igra se ni kod nas za kikiriki a ni u Rahicu, Bau itd za neke ekstra pare. Zar nije ljepse u Bihacu od Rahica?

Obradova zvati danas jos dok su mu friska sjecanja, covjek dobio jucer aplauz cijelog stadiona. Samo ga pitati zeli li to svako kolo? :mrgreen:

Od Hamde nema nista, to nemojte ni u sali spominjati. Najvjerovatnije je sve gotovo sa Emirom i on ce preuzeti.

JuventinoBihac
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoBihac » 10 jun 2024, 15:42

kakav crni emir pa bio je unistio je klub, sveo na najnize grane. Zasto se ne ide Hasanom u novu sezonu taman kad je klub prodisao? Emirom cemo opet biti klub koji se bori za opstanak i koji nema ni plana ni programa. Fuj

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 10 jun 2024, 15:53

JuventinoBihac je napisao/la:
10 jun 2024, 15:42
kakav crni emir pa bio je unistio je klub, sveo na najnize grane. Zasto se ne ide Hasanom u novu sezonu taman kad je klub prodisao? Emirom cemo opet biti klub koji se bori za opstanak i koji nema ni plana ni programa. Fuj
Emirom smo se borili za prvo mjesto i covjeka su nasi sjebali. Nista on nije unistio sto je htio. Prvo par igraca pa onda ostali dio uprave.

JuventinoBihac
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoBihac » 10 jun 2024, 15:58

super smo se borili za prvo mjesto, svaka cast. Nikad se poslije te sezone oporavili nismo. Onda je trazio neke pare nazad koje je fol on posudio klubu, sumnjivo sve. Ne treba se vracati na staro to je to. Da je znao napravio bi od kluba prvi put nesto da valja

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 10 jun 2024, 16:20

10 jun 2024, 15:58
super smo se borili za prvo mjesto, svaka cast. Nikad se poslije te sezone oporavili nismo. Onda je trazio neke pare nazad koje je fol on posudio klubu, sumnjivo sve. Ne treba se vracati na staro to je to. Da je znao napravio bi od kluba prvi put nesto da valja
nije to bas tako, Hasan koliko god bio ispravan i posten u jednom trenutku je ostao sam, navijacima se dogovorio da pokose, nemoj misliti da ja branim Emira niposto, ja sam bio i jedan od onih momaka iz Mikase, otom potom…

Ako moze pomoci i ako je jedini pronasao nacin onda sve drugo je manje bitno
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 10 jun 2024, 16:23

Pa nije do njega sto se nismo oporavili. Jel on duzan financirati klub nakon sto je otisao iz kluba? Sto se nije našao neko poslije njega tko ce raditi kako treba. Pare jes trazio, ali zavisi sta se tu desavalo. Ako je nekom i posudjivao pa rekli da ce vratiti, logika da su trebali vratiti. Nije da sam isto nesto previse za njega ali vjerujem da su ga ljudi izvarali

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jun 2024, 16:24

10 jun 2024, 16:20
nije to bas tako, Hasan koliko god bio ispravan i posten u jednom trenutku je ostao sam, navijacima se dogovorio da pokose, nemoj misliti da ja branim Emira niposto, ja sam bio i jedan od onih momaka iz Mikase, otom potom…

Ako moze pomoci i ako je jedini pronasao nacin onda sve drugo je manje bitno
Emir moze navuci pare, ima on poznanstva a i sam ima pare. Samim tim svakakvi interesi upadaju u pricu i automatski je Jedinstvo u trecem planu :D

Plus on bi sigurno prrobao odmah sve preko noci bez ikakvog temelja, sto dugorocno ne donosi nista osim mnogo potrosenih para. Emir je nas zavalio onim prvim mandatom zestokoooo, plus poslije trazio pare nazad i blokirao racun x puta.

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 10 jun 2024, 16:25

Čestitke Bišćani na opstanku
Nadam se da se vidimo uskoro u PL, iduće sezone da uđe Čelik a vi one naredne ..
Svim našim klubovima je mjesto u PL, po svemu
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jun 2024, 16:28

mk1008 je napisao/la:
10 jun 2024, 16:25
Čestitke Bišćani na opstanku
Nadam se da se vidimo uskoro u PL, iduće sezone da uđe Čelik a vi one naredne ..
Svim našim klubovima je mjesto u PL, po svemu
Mozda ce biti obrnuto, mi sljedece, Celik one tamo :mrgreen: osim sto bi mi ispali dok bi oni usli :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.