Postovani Mr. President @IsmirMirvic, dozvolio sam sebi prvi put da VAM ne persiram.
24/7 si bio uz ovaj klub i kao znak zahvalnosti odlucio sam da ti ponudim rjesenje. Sve vise mi se cini da niko ne zeli da preuzme uzarenu klupu naseg kluba. Probavao si sa stranim i mladim trenerima (Sablic, Vasoski, Rozman), probavao si i sa domacim perspektivnim trenerima (Dudic), takodjer si probao i sa bivsim trenerima Sarajeva (Uscuplic, Varesanovic) ali nista nije dalo rezultat niti kontinuitet. Kontaktirao si neka velika trenerska imena, pokusavao si vratiti trofejne trenere ali ni to ti nije poslo za rukom. Ja ti sada nudim ime sa kojim ces rijesiti sve problema, a to ime je bivsi fudbaler Sarajeva Alen Avdic. Zasto?
1) TEORIJSKI POTKOVAN: To je covjek koji u pola dana i pola noci zna sta je najbolje za klub. Kada god su mediji stupili u kontakt sa njim, znao je sta je problem i sta treba raditi. Covjek koji ima jako teoretsko znanje i evo mu prilika da to pokaze u praksi.
2) JEFTIN: Nakon sto te je prethodni strucni stab izmuzao, Alen sigurno nece zahtijevati veliku platu a i sa sobom nece dovesti autobus strucnog staba, vec samo 3-4 jarana poput Torlaka, Obuce, Alaima, Turkovica, Skoro je vec tu, sto je ogromna usteda novca.
3) POVRATAK IZGUBLJENOG DNK: Alen bi sa svojim strucnim stabom sigurno usadio bordo DNK svim igracima te bi ih naucio da srcem igraju za klub sto bi ti mogao iskoristiti da ustedis na platama.
4) RL FOOTBALL MANAGER: Alen sigurno nece biti prgav i odbojan kao ostali treneri kada je u pitanju tvoje mijesanje u izbor tima i igraca koji ce igrati. Kada god pozelis moci ces odrediti prvih 11.
5) PROMOCIJA I PRODAJA IGRACA: Alen je neko ko zna da za Sarajevo moraju igrati njegova djeca, sto u praksi znaci veca promocija mladih igraca i veca zarada od prodaje.
6) SMIRIVANJE MAHALE: Dolaskom Avdica, Torlaka i Zeke u potlunosti smirujes mahalu i medijske hajke jer ce najvece pametnice vec raditi u klubu.
7) MINIMALAN RIZIK: Probao si skoro sve i svasta, ostalo je jos samo da klub vodi neko ko se nikad nije bavio trenerskim poslom. Ako moze Barbarez i Alonso, moze i Avdic. To je sada neki novi trend a trendove treba pratiti.
8) OD OVOG GORE NE MOZE: Spali smo na najnize grane, toliko vremena i trenera je potroseno, moze se vala jos jedna sezone halaliti pa da se sve zaokruzi tuto kompleto
Dakle, jednim udarcem si rijesio vise muha. Nadam se da ces ozbiljno uzeti u razmatranje ovaj prijedlog koji bi doveo do znacajne ustede novca kao i rasta prihoda od prodaje a mozda i neki rezultatski bum poput treceg mjesta, nikad se ne zna. Selam and greetings za tebe i tvoju hanumu!
90!