Smijesna ili ne smijesna ovo je spisak skinut sa TM. Vise vjerujem njima nego necijim nagadjanjima,botovanjima i wishful thinkingu. Drugo vise vjerujem Gospodinu Vincentu Tanu,koji je od prvog dolaska u Sarajevo,pa do zadnjeg bio uvijek jasan-Samo akademija i razvoj,prvi tim u drugom planu.NisamInSajder je napisao/la: ↑12 jun 2024, 22:50Smiješna lista. Srbiju i Hrvatsku znam, Sloveniju manje, ali mnogi igrači koji su iz Slovenije dolazili u našu ligu su dobijali ovdje veće pare nego u Sloveniji. Eto prije neki dan izašo je financijski, naš neki budžet je oko 4-5 miliona eura, toliko ima Lokomotiva u Hrvatskoj, slično ima i Istra, Gorica, Slaven manje. Čukarički ima također 5-6 miliona eura, nešto manje imaju Radnički i TSC, Vojvodina ima malo više. Ostalo to je to, svi ostali imaju manje proračune od Sarajeva.leo1946 je napisao/la: ↑12 jun 2024, 22:32Hahahahahaha brate..Antikloc je napisao/la: ↑12 jun 2024, 22:25
Govorio sam napamet. No nije mi bilo mrsko pogledati TM. Pa kazu :
1.Crvena Zvezda
2 Partizan
3 Dinamo Zagreb
4 Hajduk Split
5 Rijeka
6 Osijek
7. Zrinjski
8. Olimpija
9 Celje
10 Maribor
11. Lokomotiva
12. Gorica
13 Istra
14 Slaven
15 Cukaricki
16 TSC
17. Vojvodina
18 IMT
19 Radnicki 1923
20 Radnicki Nis
21 Novi Pazar
22 Zeleznicar Pancevo
23 Sarajevo
Kad na to dodamo da BH Ligu uredjuje nas @zuka Big Zlatan,sigurno je jos poneki klub ispred nas.
Kakva crna ulaganja,ne postoje nikakva ulaganja u Sarajevo. Samo uzgoj i prodaja djece. Nasa ekipa je nivo ekipe ispred granapa u Ustikolini,sto nedeljom igraju za Kolinu,za 50 KM po tekmi![]()
Btw cistacica u Olimpiji,ona zaduzena da kupi pavlake s vitrina,ima preko 1000 € platu,vise od pola nasih 'igraca'.
Trece vise vjerujem svojim ocima. Ja sam zadnji put pravog igraca vidio na Kosevu,kad je Atalanta gostovala.
Cetvrto. Zrinjski ima skuplji tim i veci budzet od nas ,sto se vidi i na terenu i na tabeli.
Peto. BHligu na TM uredjuje @Zuka,tako da je realna slika jos poraznija za Sarajevo. Nama trecina vrijednosti ekipe stoji u cetiri igraca,Buljubasic,Celik,Penito i Renan. Tako kad oni odu,tek ce uslijediti pad.