Evander je napisao/la: ↑14 jun 2024, 20:16
Poslije Ziljkica, nasli botovi novog neprijatelja, pazi sad, novinare
Fakat neuobicajno u svijetu da razni portali i novinari pisu o klibovima, pa recimo u Real I Barcelonu po Marci i Sportu godisnje dodje i ode po 200 igraca, ili SUN i slicni u Engleskoj...
Lakse spinovati 5 stranica o nebitnom clanku, nego obrazloziti i elaborirati u sta se potrosila prosla godina, kakvo je stanje akademije, koliko se para potrosilo na domazalce i ko je odgovoran za katastrofalnu odluku da im se klub preda u ruke a onda za godinu dana sve Jovo nanovo, zasto predsjednik vec vise od godinu dana laze o Ajli a ona i dalje vedri i oblaci, sta u izvjestaju znaci stavka 5 miliona "ostali troskovi"
Meni si korektan lik. Ali ovaj portal stvara negativnu atmosferu a pocetak stvaranja takve atmosfere su ovi clanci kako Sarajevo ima neogranicen budzet. Drug ne da nema neogranicen budzet nego taj budzet nije na nivou 4-5 ekipe HNLa I tu je negdje sa budzetima Zrinjskog I Borca. Ako ima milion tu razlike pljuni me u usta. Gore dole.
Nije njima ovo prvi put. I nas predsjednik je jedan glupan koji je najavio titulu sa neformiranom ekipom. To da je tako uvijek bi je osvojio onaj koji ima najvise para. Ne bi se morala ni igrat liga.
Novinari ovog portala su zadrti manijaci I njima je jedini cilj jer njihov klub nije relevantan faktor uopste da pokusaju na sve nacine Sarajevo obezvrijediti, napravit pritisak, sapunjat dasku Sarajevu.
Pa da ti dam primjer.
Imamo klub koji je promijenio 3 uprave u godinu dan
Imamo klub koji je 2 puta renovirao komplet tim a sad ce I treci
Imamo klub koji je primijenio 4 trenera u toku Rozmana
Znaci 4 razlicita trenrera Basic , Arap, Bruno, Đurbuzovic I sad Coric kao 5 trener u godinu dana
Imamo klub koji je doveo I otpustio 20 + igraca I koji ce I sad isto uradit
Imamo klub koji je finansijski nestabilan
I vise se bave novinari promjenom jednog trenera , manje igraca i klubom koji to uredno ima platiti koji pravi transfere svake godine ima investirora a ne bave se njima koji ne igraju europu ne prodaju igrace nit imaju izvor finansija. Jel to ok ?
Kod nas trener u srijedu 250 clanaka kako nismo jos nasli trenera kako je to krah, oni promijenili u utorak I SDa I trenera a netom prije I upravu I to je opusteno proslo , ovako kad bi citao portale ti bi konto da je npr u zeljeznicaru top sa svim ovim promjenama a kod nas rasulo. A bogami je vise obrnuto. Mi bar imamo para da platimo te ljude oni ih 3x vise mijenjaju pa nikom nista.
I nemoj mi se praviti lud da se to kao slucajno tako plasira u medije. Mi da smo u njihovoj situaciju ne bi silazili sa ovog portala.
I da opet ponovim pi.cke jedne smrdljive.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.