Pa vidiš, meni je problematično što nam sklapanje tima funkcioniše upravo po tom principu: "neka ovoga, ne smeta", "ne košta puno, neka ga", "polako, možda nadođe" itd. Kad se pravi ekipa, za svakog mora postojati konkretna uloga. Ako su Čelik i Buljubašić klupski projekti, naprimjer, onda oni imaju jednu specifičnu ulogu, njih se trpi, s njima se dodatno radi itd. Ali tovariti tako raznorazne igrače koji možda daju ruke, a možda ne daju je prosto pogrešno. Ekipa je jaka koliko je jak njen 18. igrač. Dakle, ako želiš da dominiraš u ovoj krkljuš ligi, tvoj treći po redu štoper treba da bude al pari s prvim štoperom konkurenta. Gro naših igrača - dakle, od njih 22, jedno 19 mogu igrati u sve i jednom drugom klubu u ligi. Da zasadiš Mustafića u Posušje, Matanovića u Gošk, Đuričkovića u Slogu, Soldu u Široki, Durakovića u Slobodu, Beganovića u Zvijezdu 09, savršeno bi se uklopili. Na kraju krajeva, zato i imaš toliko naših bivših igrača po raznoraznim drugim klubovima u ligi. Kad standardni igrač napusti CZ i Dinamo, on ne završi u Istri i Radniku iz Surdulice - niti ga oni mogu platiti, niti mu pada napamet da igra za njih. Mi dovlačimo igrače doslovno u rangu sa svim ostalim klubovima, uz to ih slabo slažemo, tovarimo određene pozicije i zato smo 4.ajdohordas je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:00Ma neka Mehmedovića, meni taj momak uopšte nije loš kad god je dobio šansu. Ne vjerujem i da kosta puno, domaci igrac. Krdžalića svakako nismo ni gledali pa ne možemo dati mišljenje...PeppermintSA je napisao/la: ↑17 jun 2024, 23:56i ima još jedna stvar koja je dosta problematična. Mi dovedeno 1-2 ok igrača, a onda, da bi valjda zamazili oči, dovučemo još 5-6 koji su šatro zalog za budućnost - Matanović, Mehmedović, Krdžalić, taj golman iz Doboj Kaknja, i sve to kao izgleda lijepo i ozbiljno, razmišljamo o budućnosti - šatro - kad ono sve polovnjak do polovnjaka od kojih nemaš ništa.
Za Matanovića se slažem... pa više je Vrančić zaboravio fudbala nego što će ovaj ikad znati i naučiti. A otjeraš prvog i dovedeš drugog...
Ogledalo naše transfer politike![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- PeppermintSA
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
PeppermintSA je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:15Pa vidiš, meni je problematično što nam sklapanje tima funkcioniše upravo po tom principu: "neka ovoga, ne smeta", "ne košta puno, neka ga", "polako, možda nadođe" itd. Kad se pravi ekipa, za svakog mora postojati konkretna uloga. Ako su Čelik i Buljubašić klupski projekti, naprimjer, onda oni imaju jednu specifičnu ulogu, njih se trpi, s njima se dodatno radi itd. Ali tovariti tako raznorazne igrače koji možda daju ruke, a možda ne daju je prosto pogrešno. Ekipa je jaka koliko je jak njen 18. igrač. Dakle, ako želiš da dominiraš u ovoj krkljuš ligi, tvoj treći po redu štoper treba da bude al pari s prvim štoperom konkurenta. Gro naših igrača - dakle, od njih 22, jedno 19 mogu igrati u sve i jednom drugom klubu u ligi. Da zasadiš Mustafića u Posušje, Matanovića u Gošk, Đuričkovića u Slogu, Soldu u Široki, Durakovića u Slobodu, Beganovića u Zvijezdu 09, savršeno bi se uklopili. Na kraju krajeva, zato i imaš toliko naših bivših igrača po raznoraznim drugim klubovima u ligi. Kad standardni igrač napusti CZ i Dinamo, on ne završi u Istri i Radniku iz Surdulice - niti ga oni mogu platiti, niti mu pada napamet da igra za njih. Mi dovlačimo igrače doslovno u rangu sa svim ostalim klubovima, uz to ih slabo slažemo, tovarimo određene pozicije i zato smo 4.ajdohordas je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:00Ma neka Mehmedovića, meni taj momak uopšte nije loš kad god je dobio šansu. Ne vjerujem i da kosta puno, domaci igrac. Krdžalića svakako nismo ni gledali pa ne možemo dati mišljenje...PeppermintSA je napisao/la: ↑17 jun 2024, 23:56i ima još jedna stvar koja je dosta problematična. Mi dovedeno 1-2 ok igrača, a onda, da bi valjda zamazili oči, dovučemo još 5-6 koji su šatro zalog za budućnost - Matanović, Mehmedović, Krdžalić, taj golman iz Doboj Kaknja, i sve to kao izgleda lijepo i ozbiljno, razmišljamo o budućnosti - šatro - kad ono sve polovnjak do polovnjaka od kojih nemaš ništa.
Za Matanovića se slažem... pa više je Vrančić zaboravio fudbala nego što će ovaj ikad znati i naučiti. A otjeraš prvog i dovedeš drugog...

Odlicno napisano. Ko se sa ovim ne slaze onda neka se ne pita sto u prosjeku svakih 6-7 godina uzimamo titulu.
- belosevic23
- Kontakt:
Ovo sto matanovic igra mogu i ja kad prodjem jedne pripreme..nama trebaju profesionalci koji prave razliku a ne igraci koji su za gosk i leotar..proslo je vrijeme primi-dodaj igraca..
-
- Kontakt:
Zar nije njegov stari prebio Sarica zbog nekih nesuglasica dok su bili u akademiji ?PeppermintSA je napisao/la: ↑17 jun 2024, 23:28nije tačnojurisicduska je napisao/la: ↑17 jun 2024, 23:26Nermin Mujkic je nase dijete. Prosao nasu akademiju I dinamo ga odveo te tako zavrsi u slobodi. Cisto informativno.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- PeppermintSA
- Kontakt:
jeste, ali je završio u Dinamu preko stare koju je Komšićeva ekipa, zbog bliskosti s Reufom, Fazlom i kompanijom, uglavila u diplomatiju, tj. u našu ambasadu u Zagreb. Prije toga je uglavljen u Istru, ali ni tamo nije prošao. Daj bože da mali bude novi Pepe, ali teško. Guran je i rukama i nogama.jurisicduska je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:27Zar nije njegov stari prebio Sarica zbog nekih nesuglasica dok su bili u akademiji ?PeppermintSA je napisao/la: ↑17 jun 2024, 23:28nije tačnojurisicduska je napisao/la: ↑17 jun 2024, 23:26Nermin Mujkic je nase dijete. Prosao nasu akademiju I dinamo ga odveo te tako zavrsi u slobodi. Cisto informativno.
Samo uz jednog tada igraca koji je odskakao kvalitetom Matu Jajala je Gojko Cimirot naucio toliko toga i enormno brzo napredovao uz svoj neosporan talenat da je ta scena meni uvijek u glavi i znam da je to win win situacija.
Nas yebe to sto nikad nemamo 6-7-8 takvih igraca uvijek u ekipi nego se svake prestupne godine pojavi jedan Mate Jajalo.
Dok god Mirvic ne odrijesi kesu i ne dovede takve igrace ovi mladi ce stagnirati ili jako sporo napredovati.
Nas yebe to sto nikad nemamo 6-7-8 takvih igraca uvijek u ekipi nego se svake prestupne godine pojavi jedan Mate Jajalo.
Dok god Mirvic ne odrijesi kesu i ne dovede takve igrace ovi mladi ce stagnirati ili jako sporo napredovati.
Fali Duljevicumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑17 jun 2024, 23:40Ako ne počnemo dovoditi igrače ovog kalibra, potrošit ćemo još jednog trenera i imat ćemo još jednu očajnu sezonu.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ima jedan problem s regionom. Hrvatska ima ogromnu prođu u Evropi, njeni igrači se prodaju jer su zaista kvalitetni. Srbija je, s druge strane, menadžerski najpokrivenija liga istočno od Beča, pa svaki iole talentovani igrač, nakon što tri put šutne loptu, završi u ozbiljnim ligama. Tako je Vlahović odigrao 14 i po minuta za Partizan, a prodao se u Fiorentinu gdje je odmah počeo da igra. Nastastić birvaktile nije odigrao ni jedan minut za Partizan, već je proslijeđen u Teleoptik u drugu ligu odakle je, nakon 4 utakmice, otišao u Fiorentinu i postao manje-više standardan. Onaj tanji sloj igrača, zahvaljujući tim menadžerskim mrežama koji postoje još iz stare Jugoslavije, bez problema završi po istoku - Moldavija, Ukrajina, Rumunija, Kipar, Azerbejdzan, Rusija, Kazahstan, Grčka, Turska, itd. gdje se uzimaju ozbiljne pare za osrednji fudbal. Crnu Goru pretežno pokrivaju srpske menadžerske agencije, tako da talentovana djeca od tamo ili završavaju u srpskim klubovima (Savić, Simon Vukčević, Jovetić...) ili su direktno iz crnogorskog fudbala prodati na Zapad (Vučinić u Lecce). Hoću reći, ono što ostane u Srbiji i Crnoj Gori, a što ti možeš dovesti za pare kojim raspolažeš je C i D kategorija igrača koji ne mogu u top zapadne lige, ne mogu u CZ, Partizan, Vojvodinu, IMT, Čukarički, ali i ne mogu na istok ili na njega još uvijek čekaju. To su ti ovi kojekakvi Jovići i Đorđevići. Što se Hrvatske tiče, možeš ili biti razvojna stanica za zaista talentovane igrače, ala što je Zrinjski postao Dinamova filijala ili Široki Hajdukova, dakle da ti pošalju neke svoje talente koji nisu dovoljno dobri da statiraju u kukuruzu kod njih ili da pređu u Lokomotivu ili Istru i tamo se kale, no mi smo ipak Sarajevo i nećemo biti ničija filijala. Ili pak možeš dovoditi polovnjake ala Oremuša i Bagarića koji će tebi doći kao "top" pojačanja, a onda kad shvatiš da to baš nisu i kad te napuste, nastaviti 5-6 godina igrati u bh. ligi jer su realno na njenom nivou. Zato ja imam problem s dovođenjem igrača iz regiona i molim boga da se ukine pravilo o strancima, pa da pravilnim skautingom češljaš lige koje nisu toliko umrežene menadžerima. Pisao sam o drugoj i trećoj Francuskoj ligi. To bi za nas bila riznica suhog zlata. Ili to, ili da i mi formiramo ozbiljnu skauting mrežu i počnemo dovoditi srpske i hrvatske igrače kad imaju 16, 17 ili 18 godina. Kako god, ova politika uvezivanja s njihovim žlj menadžerskim agencijama ne vodi nikud. Za svakog Stojčeva, koji pri tom ni sam nije bio aman zaman igrač, dovešćemo 5-6 Pejovića. Ili brate nek Mirvah iskešira 5 miliona i kupi Kataia.belosevic23 je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:26Ovo sto matanovic igra mogu i ja kad prodjem jedne pripreme..nama trebaju profesionalci koji prave razliku a ne igraci koji su za gosk i leotar..proslo je vrijeme primi-dodaj igraca..
-
- Kontakt:
Ja razumijem sta ti pokusavas reći, ali imaš tu i drugu stranu priče.PeppermintSA je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:15Pa vidiš, meni je problematično što nam sklapanje tima funkcioniše upravo po tom principu: "neka ovoga, ne smeta", "ne košta puno, neka ga", "polako, možda nadođe" itd. Kad se pravi ekipa, za svakog mora postojati konkretna uloga. Ako su Čelik i Buljubašić klupski projekti, naprimjer, onda oni imaju jednu specifičnu ulogu, njih se trpi, s njima se dodatno radi itd. Ali tovariti tako raznorazne igrače koji možda daju ruke, a možda ne daju je prosto pogrešno. Ekipa je jaka koliko je jak njen 18. igrač. Dakle, ako želiš da dominiraš u ovoj krkljuš ligi, tvoj treći po redu štoper treba da bude al pari s prvim štoperom konkurenta. Gro naših igrača - dakle, od njih 22, jedno 19 mogu igrati u sve i jednom drugom klubu u ligi. Da zasadiš Mustafića u Posušje, Matanovića u Gošk, Đuričkovića u Slogu, Soldu u Široki, Durakovića u Slobodu, Beganovića u Zvijezdu 09, savršeno bi se uklopili. Na kraju krajeva, zato i imaš toliko naših bivših igrača po raznoraznim drugim klubovima u ligi. Kad standardni igrač napusti CZ i Dinamo, on ne završi u Istri i Radniku iz Surdulice - niti ga oni mogu platiti, niti mu pada napamet da igra za njih. Mi dovlačimo igrače doslovno u rangu sa svim ostalim klubovima, uz to ih slabo slažemo, tovarimo određene pozicije i zato smo 4.ajdohordas je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:00Ma neka Mehmedovića, meni taj momak uopšte nije loš kad god je dobio šansu. Ne vjerujem i da kosta puno, domaci igrac. Krdžalića svakako nismo ni gledali pa ne možemo dati mišljenje...PeppermintSA je napisao/la: ↑17 jun 2024, 23:56i ima još jedna stvar koja je dosta problematična. Mi dovedeno 1-2 ok igrača, a onda, da bi valjda zamazili oči, dovučemo još 5-6 koji su šatro zalog za budućnost - Matanović, Mehmedović, Krdžalić, taj golman iz Doboj Kaknja, i sve to kao izgleda lijepo i ozbiljno, razmišljamo o budućnosti - šatro - kad ono sve polovnjak do polovnjaka od kojih nemaš ništa.

Ti ne možeš u ekipi imati 18 top igrača sa istom kvalitetom. Primjera radi uzet ću ekipu duple krune... imaš na terenu tri top igrača okosnicu ekipe, Amara, Ahmu i Tatara. Logično je da će ti igrači na klupi biti slabiji kvalitet. Jukić nikada nije mogao biti kao Tatar, niti je Hare Handžić mogao biti Ahmetović.
Ne možeš u ekipi imati u svakoj liniji po 4 Tatara, 4 Ahmetovića i 4 Amara odnosno igrače istih kvaliteta ako me razumijes sta pokusavam reci.
E sad druga stvar je sto imas igrače koji kad uđu sa klupe ne donesu nikakvu svježinu i preokret, tipa Jukić kod nas kad je bio, ili Šišić.
A imaš igrače sa klupe koji kad uđu uvijek nešto urade, tipa Anđušić, najbolji primjer toga.
Zato kažem, meni je Eldar ok momak. Relativno mlad
Istina, nema statistiku ali unese neke živosti svaki puta kad dobije šansu. Dodatni bonusi su sto nije skup i sto je domaci igrac i ima vremena još uvijek da nešto napravi.
Ja vjerujem da ce mu Zekic pronaći neki adekvatan zadatak i da ce mu jos podizati formu.

- GalileoGalilei
- Kontakt:
Sve dok se ne počnu plačati dobra obeštećenja za igrače, ne možeš očekivati uspjeh. Dovesti ćeš tog Jovića i njega Zekić mora učiti osnovama fudbala i onda kažu "ma qarina ovaj trener" itd. Rožman mora učiti Beganovića da u odbrani nema zaebavanja i da loptu degažira na zapad ili Durakovića godinu dana učiti kako da se postavi na prekidu. To su neke stvari koje su od krucijalne važnosti. U Osijeku je Zekić imao školovane igrače zato je i napravio uspjeh. Koliko će to moći ovdje, upitno je.
To je ono što sam ja jedno vrijeme stalno pisao. Smiješni igrači dolaze kod nas, nemamo tri klasna igrača u ekipi i očekujemo nešto. Nemamo klasa, nemamo mudonja, nemamo autoriteta, uz to sve dodaj luzerski mentalitet, neosvajanje trofeja, konstantno haotično stanje u Klubu, stalne smijene trenera i ostalih radnika i dobiješ to što dobiješ.
Hoćemo titulu, nemamo ni "k" od kvaliteta.
To je ono što sam ja jedno vrijeme stalno pisao. Smiješni igrači dolaze kod nas, nemamo tri klasna igrača u ekipi i očekujemo nešto. Nemamo klasa, nemamo mudonja, nemamo autoriteta, uz to sve dodaj luzerski mentalitet, neosvajanje trofeja, konstantno haotično stanje u Klubu, stalne smijene trenera i ostalih radnika i dobiješ to što dobiješ.
@IsmirMirvic najavio navjeći prelazni rok u historiji lige.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Koji uspjeh je konkretno napravio u Osijeku ?GalileoGalilei je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:54Sve dok se ne počnu plačati dobra obeštećenja za igrače, ne možeš očekivati uspjeh. Dovesti ćeš tog Jovića i njega Zekić mora učiti osnovama fudbala i onda kažu "ma qarina ovaj trener" itd. Rožman mora učiti Beganovića da u odbrani nema zaebavanja i da loptu degažira na zapad ili Durakovića godinu dana učiti kako da se postavi na prekidu. To su neke stvari koje su od krucijalne važnosti. U Osijeku je Zekić imao školovane igrače zato je i napravio uspjeh. Koliko će to moći ovdje, upitno je.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Kad se započnu ovakve rasprave, ja se uvijek pozovem na reprezentativni fudbal. Imaš našu reprezentaciju gdje se konstantno priča o selektorima, analiziraju CV-i, smjenjuju selektori, prizivaju neki "top" selektori itd. Kad god prođe novi kvalifikacioni ciklus u kojem ništa ne napravimo, kriv je selektor. S druge strane, uzmeš Hrvate. Koji su to njihovi selektori bili? Ante Čačić, Dalić koji nije mogao prismrditi poslu u Evropi, Niko Kovač koji je tada bio potpuni početnik, pokojni Kranjčar koji je na treninge dolazio pijan ko letva, demagog Štimac koji ne može dalje dobaciti od Indije, ali svi oni su se plasirali na velika takmičenja. Zašto? Jer raspolažu dobrim igračima, iz generacije u generaciju.Lucas je napisao/la: ↑18 jun 2024, 01:05Koji uspjeh je konkretno napravio u Osijeku ?GalileoGalilei je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:54Sve dok se ne počnu plačati dobra obeštećenja za igrače, ne možeš očekivati uspjeh. Dovesti ćeš tog Jovića i njega Zekić mora učiti osnovama fudbala i onda kažu "ma qarina ovaj trener" itd. Rožman mora učiti Beganovića da u odbrani nema zaebavanja i da loptu degažira na zapad ili Durakovića godinu dana učiti kako da se postavi na prekidu. To su neke stvari koje su od krucijalne važnosti. U Osijeku je Zekić imao školovane igrače zato je i napravio uspjeh. Koliko će to moći ovdje, upitno je.
Klupski fudbal je naravno drugačiji, ali u jednoj stvari nije: od govana se pita ne pravi, a s mesom se može zamaskirati i slab kuhar. Da je Kekec, koji je **** trener, imao 3X bolju ekipu, napravio bi neki rezultat. Kad Murinjo preuzme ekipu, on ne uči igrače kako da centrira jer najvjerovatnije ni sam ne zna. On očekuje da su oni tehničko-taktički obučeni, i onda im samo usađuje svoju fudbalsku filozofiju i uigrava po svojim taktičkim zamislima. Ko god bio naš trener mora otklanjati brdo nedostataka kod igrača koji su morali biti otklonjeni još u kadetima.
Sjećam se dok je Mirza vodio, na pripremama u Sloveniji, ide prenos, čuje se sve s terena jer nema publike. Samo čuješ Mirzu kako se dere na štopere, iznesi, iznesi, gledaj naprijed, iznesi. Dakle i on vidi da naši polovni štoperi, čim prime loptu, vraćaju golmanu, nemaju muda je iznijeti ili je primaju licem prema svom golu. Šta sad treba trener u seniorskom fudbalu da otklanja to? Naravno, u našem slučaju treba, ali isto tako mi ne smijemo dovoditi takve polovnjake. Kad dovodiš štopera, očekuješ da je gotov proizovod, da će sam po sebi iznijeti loptu. I tu dolazimo do kvalitete igrača. **** trenera ako nemaš igrački kvalitet.
Nije on nista uradio u Osijeku ali je Osijek preusmjerio svu paznju na izgradnju stadiona i zrtvovao je dosta toga ukljucujuci pojacanja i rezultate.
Sada imaju svjetski stadion kao jedan od najvaznijih temelja za zdravu sredinu.
Mi zrtvujemo mnogo vise od rezultata a ne dobijemo nista, pa ni naznaku da bi moglo na bolje.
Sada imaju svjetski stadion kao jedan od najvaznijih temelja za zdravu sredinu.
Mi zrtvujemo mnogo vise od rezultata a ne dobijemo nista, pa ni naznaku da bi moglo na bolje.
NEMA NAZAD
- hordasDoboj
- Kontakt:
U onom podcastu sa Segejom rece da Osijek ima 170-180 miliona kuna budzet 

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Necu da trčim pred rudu sa pojacanjima i najavama ovih nekih Jovica iz Surdulice al imam pitanje pa ko zeli neka odgovori.
1. Ako vecina pojacanja budu anonimusi ala Jovic
2. Ako sudjenje bude iole bolje i hajmo reci podnošljivo
Ko ce biti kriv ako ne osvojimo titulu?
Zekic, Mirvic ili osoba zaduzena za dolazak igraca a nama prezentovaše da je to Matthias i famozna neka skauting sluzba.
Po meni naravno da Zekic nece biti kriv nikako.
I sta cemo onda tj sta misli Mirvic onda nakon cetvrte sezone u kojoj eventualno ne osvoji titulu???
Zekic, Mirvic ili osoba zaduzena za dolazak igraca a nama prezentovaše da je to Matthias i famozna neka skauting sluzba.
I sta cemo onda tj sta misli Mirvic onda nakon cetvrte sezone u kojoj eventualno ne osvoji titulu???
Bolji Mornar od ovih Marsovaca, ovi su nedavno Hamruna prvaka dobili, taj Hamrun Veleža nakantao kao budale
Zasto bi mi uopste osvajali titulu ?? Sa ovom ekipom je to nemoguce. Mirvic je stidljivo najavio borbu za titulu.on zna sto mi ne znamo. Koja pojacanja se planiraju. Ali ako dovede 4-5 polovnjaka od titule sigurno nema nista. I tu ne moze biti trener kriv. Za titulu potrebno je ulaganje u prvi tim,ozbiljno ulaganje. U skladu sa danasnjim finansijskim tokovima u fudbalu i cijenama igraca.ado-hz je napisao/la: ↑18 jun 2024, 01:32Necu da trčim pred rudu sa pojacanjima i najavama ovih nekih Jovica iz Surdulice al imam pitanje pa ko zeli neka odgovori.
Od trenera se opet ocekuje da ostvari potencijal tima koji ima. Znaci ,drugo -trece mjesto,bez desetak poraza,bez blamaza. Da,imamo igru i poslozen tim.
Kakva obestecenja, pa Real Mardid ne placa obestecenja, platis Beganovica 100k, Borac dovede Kvržića djaba, nisu obestecenja bitna, bitno je koliko imas keša za platu, ti kad imas keš za platu ti mozes dovesti Kantea, dadnes 50k mjesecno za nekog stranca napadaca, znas da imas 20 golova u sezoni, a ne ti dajes za Penjerandu, covjek dao 10 golova u karijeri, nije mogao igrati ni u Cska Sofiji, nije to neki nivo iznad nasGalileoGalilei je napisao/la: ↑18 jun 2024, 00:54Sve dok se ne počnu plačati dobra obeštećenja za igrače, ne možeš očekivati uspjeh. Dovesti ćeš tog Jovića i njega Zekić mora učiti osnovama fudbala i onda kažu "ma qarina ovaj trener" itd. Rožman mora učiti Beganovića da u odbrani nema zaebavanja i da loptu degažira na zapad ili Durakovića godinu dana učiti kako da se postavi na prekidu. To su neke stvari koje su od krucijalne važnosti. U Osijeku je Zekić imao školovane igrače zato je i napravio uspjeh. Koliko će to moći ovdje, upitno je.
Trenutno korisnika/ca: feniksptica, Google Adsense [Bot], Jadnimi, johntravolta123, keli, ledesma, Maestro^^, NazorUso, riki46, sirferguson, WeekendOffender i 105 gostiju.