FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 18 jun 2024, 23:53

Kad 70% uposlenika, posao u kluba dozivljava kao uhljebljenje, gdje "nista" ne radis, a plata ide. Ne moze se onda ocekivati da ce onih 11 momaka na terenu, gledati da zarade svoju platu radom.
Svi bi oni trebali kao osnovicu imati polovinu plate, a drugu polovinu bi dobijali na normu. Pa nek onda idu "ispijati kafe" ako im se isplati.
Ismir to zna sigurno organizovati i urediti, nisu njemu pare pale sa neba, dakle ima nesto u glavi. Zasto on to tako dopusta, a glup nije?

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 18 jun 2024, 23:54

Sta je sa Viverosom, jel posudba jos pola godine ili sta.. mole se ovi novinari da postavljaju konkretna pitanja Zekicu jer je on otvoren i bez dlake na jeziku, pa da nam otkrije bar sta se desava sa sadasnjim igracima

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 19 jun 2024, 00:35

belosevic23 je napisao/la:
18 jun 2024, 23:54
Sta je sa Viverosom, jel posudba jos pola godine ili sta.. mole se ovi novinari da postavljaju konkretna pitanja Zekicu jer je on otvoren i bez dlake na jeziku, pa da nam otkrije bar sta se desava sa sadasnjim igracima
Kolumbijski novinar pise na twitteru da Viveros ne zeli ostati na posudbi kao ni kod nas i da ima 2 ponude iz Kolumbije i 1 iz Saudijske Arabije, ne pise iznos ni dalje info.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 jun 2024, 01:21

Pa taj frajer ne zna ni sta hoce vise.Ima 24 godine vec je promjenio 7 klubova ide sad i 8.Pravo nemiran igraca ocito sa jako losom disciplinom.Ne znam ni sto je dolazio ovdje uopste ako zna da se ne moze odvojiti od kuce a ocito nije do nas cim se nigdje ne moze zadrzati duze od pola godine.

Preporucio bi mu da pauzira jedno pola godine i malo sredi glavu dok mu nije kasno.Ovim tempom kakvim je krenuo nista od njegove karijere a vjerujem da nije los igrac koliko se pisalo,pogotovo jer je to procjenio prethodni strucni stab(takodjer na osnovu nekoliko treninga)koji ima puno vise gresaka nego ispravni odluka.

Sto se tice njegovi zelja to ne treba puno da nas zanima.Mi smo platili odstetu za njega i ima ugovor jos 2 godine sa nama.Velike su to pare sto nekoliko rijeci domoljublja ne moze rijesiti.Nek nadje klub koji ce ga kupiti i nek ide.A za nedolazenje na prozivku nemam rijeci...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

User9025
Kontakt:

Post Postao/la User9025 » 19 jun 2024, 02:14

Istinasamo123 je napisao/la:
18 jun 2024, 17:12
Pa necemo pisati o amaru osimu. Jedini krivac za trenutno propalo Sarajevo.
Vidim da mnogi ovde guraju u prvi plan da postane normalno da smo osrednji prvoligas stote lige svijeta sa nekim kao ulagacima 10 godina.....
Nakon 4 godine vladavine doticnog ne da smo bolji i konkurentniji u evropi nego smo dosli do toga da nas se ne boji ni gosk ni sloga na kosevu...
Naravno da je jedini krivac,svaki prelazni rok daje otkaze ljudima koje je on postavio i kojima se mijesa u posao.A ostaju u klub oni da ne nabrajam...I svaki put bez ikakvog objasnjenja.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 jun 2024, 02:55

Jebbem ti kazahstan i majku
NEMA NAZAD

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 jun 2024, 06:21

Pantelija je napisao/la:
18 jun 2024, 22:35
E kod nas fercera sistem samo tako.

Ovako izgleda sistem od kojeg smo zaradili ogromne pare (koje su potrosene najčešće na klupirane poluigrace i polutrenere).
U 4-5 ujutro se krene u trebinje i do tamo djeca jedu sendvic salama sir. Igraju utakmicu, u bus i nazad, opet salama sir sendvic koji stoji na. 45 stepeni u autobusu. Usput ako ko hoce da kupi sta...
Npr Borac dodje (i prije vice) pa noce u hotelu.
Velez zna isto nociti i sl.

Matteo ciofi, onda onaj iz kine, dogan, karic i sad skoro. 5 direktora akademije u neke 3 godine ako sam dobro sracunao? Sistem? To je sistem u kojem djeca ne znaju sta ih čeka iduce sedmice. Ni roditelji a ni ljudi koji se brinu o karijerama neke djece. Pa tako se dogovore sa doganom jedno, dva mjeseca kasnije dodje drugi i kaze "ne znam ja sta si ti druze dogovarao".
Treneri se mjenjaju kao na traci, u dvije godine 3-4 trenera juniora, pa isto tako i kadeti... Pioniri da ne pričam...
Eto sistema

Uposlenici, skauting, promjene svako 3-4 mjeseca. Ozbiljan skauting traje 6 mjeseci minimalno do godinu dana (zavisi uzrast), a u nas skautti u prosjeku rade manje od 6 mjeseci kako i koga da skautiraju.

Igraci, kako da se naviknu na formaciju kada mirza igra 4231, onda dodje slovenac sa 433 pa prebaci na 352
Pa onda imas 5 -7 krila, za jednu formaciju pa ti ne treebaju za 352
Pa dodje zekic a ti ne znas vise koga imas u kadru.

Uposlenici, o ovome knjigu napisati, najvaznije je " ko kome skije pravi". Fk Sarajevo treba da je oličje kulture i gospodskog ponasanja a to ne vidimo ni u jednom jedinom segmentu.
Tuče na terenu, ne dolazak trenera pred kamere, ne pružanje ruke pobjedniku (kada na posteno dobiju). Uzasan odnos sa igracima, konstantna mahalanja, priče koje dolaze upravo iz tima, ne izmisljaju navijaci stvari, sve ro dolazi iz kluba i ekipe.

Taj sistem nas je doveo do toga da imamo u maju 3 lijeva beka, 19-23 i 30 godina. Sad imamo jednog, po igri najgoreg. Dovodi se momak pd 19 godina iz slobode a u akademiji imas beka kojeg skautiraju ekipe iz evrope.
Dovode se stoperi a imas čelika kojeg ganja pola Europe.
Da se ne lazemo, skauting ne postoji, nase dovodjenje izgleda ovakoo.

U klub dodje ponuda menagera za 10ak igraca i onda se bira najbolja opcija. Pod najbolja opcija se gleda plata, udio, gdje sam tu ja i sta ce reci navijaci. Kad se fuli "niko nije kriv" a i da jeste koga boli racku, svakako ce za mjesec otici a novi doci sa novim "poznanstvima".

Tako da, nemojte o sistemima, nemojte ko Boga vas molim isti smo koni svi klubovi u ligi, ili vecina, samo sto imate kod sebe ime FK Sarajevo koje nesto znaci pa nas drugacije gledaju. Da nema toga, bili bi jos 3-4 pozicije niže. Ja ne znam gledate li vi ponasnje igraca na terenux van terena, strucnog osoblja.. to nije Sarajevo. Tuga je da su se vise borili i zelje imali momci koji nisu plate primali i oprastali klubu desetine milja maraka nego ovi manekeni koje VI dovodite i kojima VI dopustate da rade sto rade.
Kada neko vidi da je u prostorijama kluba zahebancija i neozbiljnost, da radnike ne mozes naci na radnim mjestima danima, kada vide da se svi zajebaju, skontaju da i oni mogu to tako i onda tako i izgledaju.
Kada postanemo profesionalni klub, kada budemo uveli red, onda mozda nwsto i bude od nas. Nadam se da ce Zekić to uraditi, bar olo prvog tima, jer ako budemo čekali da se klub očisti od ubleha, mozemo samo se nadati.
Odakle je ovo preneseno ?! Ko je ovo napisao ?!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 jun 2024, 06:29

Oikamid je napisao/la:
18 jun 2024, 20:48
Pipa nije zavrnuta.

slika

Ono tece pomalo. Tako je od 2014-e,pomalo i na kapaljku. Samo je Nam ( da mu Bog da lijepo zdravlje ) bio malo bolji.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 jun 2024, 06:45

Zastone je napisao/la:
19 jun 2024, 00:35
belosevic23 je napisao/la:
18 jun 2024, 23:54
Kolumbijski novinar pise na twitteru da Viveros ne zeli ostati na posudbi kao ni kod nas i da ima 2 ponude iz Kolumbije i 1 iz Saudijske Arabije, ne pise iznos ni dalje info.
Zamisli ode lik u Arabiju i odjednom mu odvojenost od porodice nije problem 😁. Yebo si nas Luise Diaze
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 19 jun 2024, 07:33

Jel' danas prvo pojačanje?

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jun 2024, 07:50

Anex je napisao/la:
19 jun 2024, 07:33
Jel' danas prvo pojačanje?
Moze biti samo prva prinova.

Kaze ljudi se boje Kazakhstana, ja se ne bojim i treba odigrati muski pa sta bude ali je cinjenica da igras s ekipom koja je jaca od tebe a pri tome je u punom zamahu u prvenstvu. Sve je na njihovoj strani.
Kod nas pocetak priprema, novi trener, pojacanja ili prinove tek trebaju dolaziti, bukavlno u rasulu.

Po meni su sanse 70:30 u njihovu korist al nije da smo bez sansi, ako sr neke stvari poklope i uz dozu srece..

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 jun 2024, 07:53

NajvecaRadosti je napisao/la:
19 jun 2024, 01:21
Pa taj frajer ne zna ni sta hoce vise.Ima 24 godine vec je promjenio 7 klubova ide sad i 8.Pravo nemiran igraca ocito sa jako losom disciplinom.Ne znam ni sto je dolazio ovdje uopste ako zna da se ne moze odvojiti od kuce a ocito nije do nas cim se nigdje ne moze zadrzati duze od pola godine.

Preporucio bi mu da pauzira jedno pola godine i malo sredi glavu dok mu nije kasno.Ovim tempom kakvim je krenuo nista od njegove karijere a vjerujem da nije los igrac koliko se pisalo,pogotovo jer je to procjenio prethodni strucni stab(takodjer na osnovu nekoliko treninga)koji ima puno vise gresaka nego ispravni odluka.

Sto se tice njegovi zelja to ne treba puno da nas zanima.Mi smo platili odstetu za njega i ima ugovor jos 2 godine sa nama.Velike su to pare sto nekoliko rijeci domoljublja ne moze rijesiti.Nek nadje klub koji ce ga kupiti i nek ide.A za nedolazenje na prozivku nemam rijeci...
Fun fact : Već je pauzirao godinu, od Januara 2021 do Januara 2022 nije igrao fudbal.

Nadalje nije niko prociienio da je loš fudbaler. On nije htio ostati.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 jun 2024, 07:55

je li jos ko gledao apartmane po Baru ili sam samo ja bolestan
NEMA NAZAD

MAMINHO66
Kontakt:

Post Postao/la MAMINHO66 » 19 jun 2024, 07:55

Volim glabati velike pitarske kurcine

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 jun 2024, 07:59

sta god da je zelim i ja :tokralju:

slika
NEMA NAZAD

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 19 jun 2024, 08:13

Joj krize lika
ISTINA ZA VEDRANA!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 19 jun 2024, 08:18

Ajla je vidjena mnogo puta u drustvu reprezentativaca i drugih igraca, samo nisu potpisali.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 19 jun 2024, 08:37

slika

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jun 2024, 08:38

Samo ne Cluj, ostalo je prolazno
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 jun 2024, 09:05

Poznavajuci nas ide Cluj zivotom
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Google Adsense [Bot], Mahalac7, nedimmmm1337 i 44 gosta.