Lana Pudar, najbolja BH plivačica
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Lana Pudar, najbolja BH plivačica
ovo EP nije nikome ni nakraj pameti, veoma slično kao SP u februaru
na 200fly (subota/nedjelja) samo 18 prijavljeno, pored lane od ozbiljnih plivačica samo još rosendahl-bach i naravno boglarka ali ona je u sutonu karijere i pliva još samo zabave radi.
startna lista:
https://www.len.eu/belgrade2024/live/#/ ... T/--------
na 100fly (četvrtak/petak) apsolutno niko od ozbiljnih plivačica neće nosa pomoliti
startna lista:
naravno da treba prvo vidjeti ko je u kakvoj formi, ali obzirom da je olimpijada pred vratima i da se za taj događaj forma tempira 4 godine i da se tada postavljaju rekordi ja bih rekao da ako lana u beogradu ne osvoji premoćno zlato na 200 i zlato na 100 da možemo svaku nadu za bilo šta na olimpijadi baciti u bunar.
obzirom da od SP nismo ni riječi čuli ni o lani ni od lane ja se samo mogu nadati da šute i rade kako treba. još par dana i sve ćemo znati!
na 200fly (subota/nedjelja) samo 18 prijavljeno, pored lane od ozbiljnih plivačica samo još rosendahl-bach i naravno boglarka ali ona je u sutonu karijere i pliva još samo zabave radi.
startna lista:
na 100fly (četvrtak/petak) apsolutno niko od ozbiljnih plivačica neće nosa pomoliti
startna lista:
naravno da treba prvo vidjeti ko je u kakvoj formi, ali obzirom da je olimpijada pred vratima i da se za taj događaj forma tempira 4 godine i da se tada postavljaju rekordi ja bih rekao da ako lana u beogradu ne osvoji premoćno zlato na 200 i zlato na 100 da možemo svaku nadu za bilo šta na olimpijadi baciti u bunar.
obzirom da od SP nismo ni riječi čuli ni o lani ni od lane ja se samo mogu nadati da šute i rade kako treba. još par dana i sve ćemo znati!
-
- Kontakt:
Logicno da šute i rade za ovo se spremala cijeli svoj zivot.jestamaji je napisao/la: ↑18 jun 2024, 12:24ovo EP nije nikome ni nakraj pameti, veoma slično kao SP u februaru
startna lista:
startna lista:
nadajmo se. vremena u beogradu će nam sve reći, u nedjelju znamo >90% šta će biti u parizu.
mcintosh i smith su u atomskoj formi (obje su rušile svjetske u zadnjih mjesec dana), dekkers je ove godine već plivala 2:05, zhang koju wada posmatra će sve i da se ne ušika onoliko koliko to inače radi plivati 2:05, stephens i köhler se od SP kriju a rosendahl-bach ćemo vidjeti u nedjelju isto ko i lanu. plus nemamo pojma ko bi još mogao iskočiti .... elem ako lana ne popravi državni za najmanje sekundu nemamo se čemu nadati.
ko što veliš ... kad će ako neće sad
mcintosh i smith su u atomskoj formi (obje su rušile svjetske u zadnjih mjesec dana), dekkers je ove godine već plivala 2:05, zhang koju wada posmatra će sve i da se ne ušika onoliko koliko to inače radi plivati 2:05, stephens i köhler se od SP kriju a rosendahl-bach ćemo vidjeti u nedjelju isto ko i lanu. plus nemamo pojma ko bi još mogao iskočiti .... elem ako lana ne popravi državni za najmanje sekundu nemamo se čemu nadati.
ko što veliš ... kad će ako neće sad
- branimir85
- Kontakt:
Ne zna se tko je gori svjetska ili europska federacija vodeni sportova.jestamaji je napisao/la: ↑18 jun 2024, 12:24ovo EP nije nikome ni nakraj pameti, veoma slično kao SP u februaru
startna lista:
startna lista:
Staviš EP u vrijeme kad Francuzi i Španjolci imaju trilase za OI, Talijani i Nizozemci imaju preče mitinge ,
dok Njemci i Britanci imaju neke B sastave,ustvari još ovaj vikend je Sette Colli i to 60. izdanje jednog od najjači
plivački mitinga .To ti je nešto slično kad bi europska federacija u atletici za vrijeme Weltklasea u Zurichu pravila
EP u atletici.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
58.63, jedva u finale. Doduse, na SP je tako za dlaku usla u finale na 200m i onda uzela bronzu. Kod nje se nikad ne zna
Amina Kajtaz sedma,Lana osma 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pa možda baš njen fokus nije na ovom takmičenju obzirom da slijede OI,i da se tempira forma za OI...
Komentator ovako slično reče... možda ima neko da napise koliko moze biti tačno.
Komentator ovako slično reče... možda ima neko da napise koliko moze biti tačno.
treba prvo sačekati 200, ali meni već duže izgleda da je lana poslije fukuoke naletila na zid preko koga sa ovim timom ne može. daj bože da se varam.
-
- Kontakt:
MISEVI?????????
Prije nekoliko godina bilo nezamislivo, a sad narodu postalo normalno da Lana osvaja medalje sa najvecih takmicenja. Lekicu za dlaku izmaklo jedno finale, mala Iman prvi put u jednom velikom finalu i na kraju 8. mjesto. Izgradnja dva 50m bazena istovremeno, nekoliko mladih plivaca i plivacica koji imaju potencijal, itd. Definitivno se nesto desava u BH plivanju
Kako stoje stvari sa bazenom u Mostaru ? Zadnji put kad sam slušao gradonacelnika Mostara,koliko sam shvatio ko idu u izgradnju ali nemaju obezbijeđena sredstva!?!?!?retromoos je napisao/la: ↑23 jun 2024, 19:23Prije nekoliko godina bilo nezamislivo, a sad narodu postalo normalno da Lana osvaja medalje sa najvecih takmicenja. Lekicu za dlaku izmaklo jedno finale, mala Iman prvi put u jednom velikom finalu i na kraju 8. mjesto. Izgradnja dva 50m bazena istovremeno, nekoliko mladih plivaca i plivacica koji imaju potencijal, itd. Definitivno se nesto desava u BH plivanju
Prije 2-3 sedmice poceli betonski radovi. Vlada FBH prije 2-3 dana odobrila 8 miliona BAM, to je ukupno 16 miliona BAM jer su za vrijeme Novalica odobrili osam. Para ko salateKmenkake je napisao/la: ↑23 jun 2024, 19:51Kako stoje stvari sa bazenom u Mostaru ? Zadnji put kad sam slušao gradonacelnika Mostara,koliko sam shvatio ko idu u izgradnju ali nemaju obezbijeđena sredstva!?!?!?retromoos je napisao/la: ↑23 jun 2024, 19:23Prije nekoliko godina bilo nezamislivo, a sad narodu postalo normalno da Lana osvaja medalje sa najvecih takmicenja. Lekicu za dlaku izmaklo jedno finale, mala Iman prvi put u jednom velikom finalu i na kraju 8. mjesto. Izgradnja dva 50m bazena istovremeno, nekoliko mladih plivaca i plivacica koji imaju potencijal, itd. Definitivno se nesto desava u BH plivanju
retromoos je napisao/la: ↑23 jun 2024, 20:05Prije 2-3 sedmice poceli betonski radovi. Vlada FBH prije 2-3 dana odobrila 8 miliona BAM, to je ukupno 16 miliona BAM jer su za vrijeme Novalica odobrili osam. Para ko salateKmenkake je napisao/la: ↑23 jun 2024, 19:51Kako stoje stvari sa bazenom u Mostaru ? Zadnji put kad sam slušao gradonacelnika Mostara,koliko sam shvatio ko idu u izgradnju ali nemaju obezbijeđena sredstva!?!?!?retromoos je napisao/la: ↑23 jun 2024, 19:23Prije nekoliko godina bilo nezamislivo, a sad narodu postalo normalno da Lana osvaja medalje sa najvecih takmicenja. Lekicu za dlaku izmaklo jedno finale, mala Iman prvi put u jednom velikom finalu i na kraju 8. mjesto. Izgradnja dva 50m bazena istovremeno, nekoliko mladih plivaca i plivacica koji imaju potencijal, itd. Definitivno se nesto desava u BH plivanju

- svrakino1921
- Kontakt:
medalja jako dobra, iznad svakog očekivanja
vrijeme jako loše, ispod svakog laninog nivoa
za finale na olimpijadi joj trebaju najmanje dvije sekunde brže, za medalju najmanje tri ipo, to ni michael phelps ne može nadoknaditi za mjesec dana. od fukuoke na ovamo se bori sama sa sobom, nemam pojma do čega je, lana iz fukuoke bi i na SP u februaru i na ovome EP uzela zlato sa dvije dužine tijela prednosti.
neka sada fino odradi olimpijadu, kolko može može, finale bi bilo sjajno a onda će biti jako interesantno kako dalje. po meni je sve osim odlaska na koledž u ameriku pogrešan put. pokušaj napredovanja sa najboljim trenerima na svijetu plus naravno američka diploma bi morali biti dovoljan razlog da to napravi. sa ovim trenerima i uslovima neće moći iscrpiti maksimum iz sebe
vrijeme jako loše, ispod svakog laninog nivoa
za finale na olimpijadi joj trebaju najmanje dvije sekunde brže, za medalju najmanje tri ipo, to ni michael phelps ne može nadoknaditi za mjesec dana. od fukuoke na ovamo se bori sama sa sobom, nemam pojma do čega je, lana iz fukuoke bi i na SP u februaru i na ovome EP uzela zlato sa dvije dužine tijela prednosti.
neka sada fino odradi olimpijadu, kolko može može, finale bi bilo sjajno a onda će biti jako interesantno kako dalje. po meni je sve osim odlaska na koledž u ameriku pogrešan put. pokušaj napredovanja sa najboljim trenerima na svijetu plus naravno američka diploma bi morali biti dovoljan razlog da to napravi. sa ovim trenerima i uslovima neće moći iscrpiti maksimum iz sebe
-
- Kontakt:
Iskreno smatram da nece u finale uci na OI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.