FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Monolog » 26 mar 2011, 10:14

anton 1983 je napisao/la:
gruezi je napisao/la:a stopera,onaj kjaer iz wolfsburga nije los pogotovo ako wolfsi ispanu mozete ga kupit za pola cijene...izbrojte 14 miliona i eto reinhartza iz guzena...tasciju ima jos jedna godina ugovora....
A di si sad Monolože kad te Bayern treba?

Kako na ova **** neodgovaraš? :o
Mamuran sam, pa ne mogu ni čitati kako treba. :mrgreen: U svakom slučaju, Kjaer iz Palerma se puno razlikuje od ovog iz Wolfsburga(da oni nisu nekog drugog Kjaera kupili? :lol: ). Dakle, s obzirom da bi isti košt'o puno, ne bih ga doveo. Reinhartz je mlad i ima mjesta za napredak(ako se ne varam, ne'a još ni 22 godine), al' ne bih ga stavio kao prvi pick. Ista stvar je i sa Tascijem. Obojicu smatram za neke back-up štopere, nikako za one koji bi zagarantovano bili u 1. postavi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 mar 2011, 11:07

Monolog je napisao/la: Mamuran sam, pa ne mogu ni čitati kako treba.
Jučer pio, danas opet? :? :D Pa čovječe, gdje ti stane. :mrgreen:

Ništa Kjaer, Reinhartz i slični. Fuj, daleko im kuća od Baye.
Ribery sebičan :o e moj rudi čajevac, ja stvarno mislio da si ti fucu gled'o preko istog. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 mar 2011, 11:35

Ma neću danas, pobogu. Večeras sam u romantičnom izdanju, tako da... :mrgreen: Može samo čašica vina, praćena nježnim dodirima moje ljepše polovice(mada sam i sam lijep :mrgreen: ).

Nemoj da @Kinga natjeram da se registruje pod nickom Bayern FC. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 mar 2011, 11:39

According to rumours in British media, Bayern Munich won't give up on centre-back Gary Cahill of Bolton and is ready to offer around 20,5 million Euros for him.

Cahill is already close to sign for Arsenal, but several other teams are keeping tabs on situation and are ready to sign him when right occasion comes.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 mar 2011, 14:10

[youtube][/youtube]
Dobri stari Trap :lol:

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 26 mar 2011, 16:08

Pa ovog Klosea nece niko :twisted: :Recent reports in various Polish and German media suggested that Miroslav Klose will leave Bayern Munich in the summer to join Borussia Dortmund. President of Borussia, Hans-Joachim Watzke, denied however that club will try to sign German international as they already have Lucas Barrios and Robert Lewandowski for the position of centre forward.

Klose was earlier linked with move to SSC Napoli, but he doesn't want to leave Germany, so the transfer is rather impossible.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 28 mar 2011, 13:56

Imal kakvih novosti ljudi... šta se ovo utihalo :P :P

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2011, 14:36

Bayern München soll sich laut "Kicker" intensiv mit der Verpflichtung von Jerome Boateng beschäftigen. Der 22-jährige deutsche Nationalspieler war erst vor der Saison für 15 Millionen Euro vom Hamburger SV zu Manchester City gewechselt. Dort spielt Boateng zumeist als Rechtsverteidiger. Bei Bayern wäre er hingegen als Innenverteidiger vorgesehen, da Breno nicht die gewünschte Entwicklung zeigt. Den Brasilianer würden die Münchner deshalb auch bereits ein Jahr vor Vertragsende ziehen lassen.

Sad nas se počelo povezivati sa Jerome Boatengom. Iako je to objavio Kicker, nevjerujem da je on već spreman napustiti EPL i da bi se već vratio u BUNDESLIGU. Isto tako nisam baš ziher da bi ga City dao. A i pitanje je kolko bi koštao...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 28 mar 2011, 14:38

anton 1983 je napisao/la:Bayern München soll sich laut "Kicker" intensiv mit der Verpflichtung von Jerome Boateng beschäftigen. Der 22-jährige deutsche Nationalspieler war erst vor der Saison für 15 Millionen Euro vom Hamburger SV zu Manchester City gewechselt. Dort spielt Boateng zumeist als Rechtsverteidiger. Bei Bayern wäre er hingegen als Innenverteidiger vorgesehen, da Breno nicht die gewünschte Entwicklung zeigt. Den Brasilianer würden die Münchner deshalb auch bereits ein Jahr vor Vertragsende ziehen lassen.

Sad nas se počelo povezivati sa Jerome Boatengom. Iako je to objavio Kicker, nevjerujem da je on već spreman napustiti EPL i da bi se već vratio u BUNDESLIGU. Isto tako nisam baš ziher da bi ga City dao. A i pitanje je kolko bi koštao...
U zadnje vrijeme Boateng i ne igra, da li je povreda u pitanju, ni sam ne znam, ali mislim da bi si City mogao priustiti njegov odlazak, jer imaju odlicne i bekove i stopere, tako da je to moguce, ali vidjet cemo sta ce biti.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 mar 2011, 15:27

Bayern sprema ponudu za Coentra od 25 mil e, dok se još tu spominju Boateng i Howedes,Nerlinger bio na utakmici Austrija-Belgija pratio Hazarda,Witsela i Dembelea...veliki broj igrača se povezuje sa Bayernom tako da će ljeto biti dosta zanimljivo..ps ponovo divljanje navijača TSV Munchena 1860 na servis centar Bayerna :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 mar 2011, 15:40

Bog te pito kolika ce lista biti igraca koji ce se povezati s Bayernom. No, bez obzira na sve, jos uvijek fali jedan momenat koji ce biti presudan u tome koji ce igraci doci, a koji ne. Igranje u LP moze privuci velike zvijezde i talente, EP je odron ko sto rece Ribery, koji isto tako nece nigdje iz Bayerna, ne znam odakle @Romariu one nebuloze.
#divovi

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 28 mar 2011, 16:21

VOLIM BAYERN

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2011, 20:33

guber90 je napisao/la: U zadnje vrijeme Boateng i ne igra, da li je povreda u pitanju, ni sam ne znam, ali mislim da bi si City mogao priustiti njegov odlazak, jer imaju odlicne i bekove i stopere, tako da je to moguce, ali vidjet cemo sta ce biti.
http://www.spox.com/de/sport/fussball/d ... erden.html

Možda je i ovo odgovor. Mora lik na operaciju...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 mar 2011, 22:32

geronimo je napisao/la:Zamolio bih ostale da ga ne quotaju i time čine uslugu ovom korisniku foruma.
Naravno da si u pravu! Neću više sigurno!

Ovo mi je bilo prvi put da sam odgovorio na njegov post!

Klare

Post Postao/la Klare » 28 mar 2011, 23:27

Ma nema ništa od tih imena Howedes, Boateng. Previše bi bilo da Schalkeu otmemo dvojicu ponajboljih :mrgreen:
Ne treba se sada zamarati sa takvim stvarima, sve u svoje vrijeme.

Nego pustite me sada da pređem na onaj dosta zanimljiviji dio :lol:

Uh što Gero pažljivo čita amellove postove :lol:I ne samo to. čak i citate vadi :o Mislim pročitao sam i ja, ali evo glava te sada išta znam šta je mislio ili napisao. :lol:
Naš vrli Moderatoru, beskrajno ti se zahvaljujem što ne izbrisa ovu btruku. Šta bi ja da mi je ovo promaknulo :lol: amelle kako zaokruži na čistih 30 :lol: , taman k'o da si cilj'o. :lol:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 mar 2011, 23:46

Šta je ovo kolege forumaši?

Sve samo neki alibi postovi. Pa trgnite se malo. Niti nemamo što za replicirati. I šta mi onda preostaje? Da repliciram @amell-a..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa dakle, vrijeme je da se napiše neki post jer sam i sam bio neaktivan zadnje vrijeme.

Prvo pohvala forumašu @Saurman. Baš je lijepo čitati novosti koje donosiš ovamo.

Nadalje, @Antone što se dešava u ovom zatišju pred buru? Znaš nešto više ili ne smiješ baš otkrivati?

I da, zar su samo 2-3 forumaša odlučila dati mišljenje na novog trenera Bayerna?

Jupp Heynckes. Svakako sam za ovog trenera. Zašto? Ima naravno više razloga.
Trenutno nam treba trener koji će unijeti reda i mira u ovu momčad. Momčad ga poznaje malo ali dovoljno da se pozitivno izrazi o njemu. On bi trebao donijeti stabilnost u naše redove. To je ono što nam treba.
Kao i mnogi od nas, čitao sam što ljudi govore za Juppa kao trenera sada i prije.
Prije je bio veoma tvrdoglav trener ( kao van Gaal ) ali nakon bolesti sve se promjenilo i postao je bolji čovjek i trener. Dalje, razvio se u još boljeg trenera nego je bio. Pristupio je modernom nogometu iako je naravno već u pozamašnim godinama. I tu je moja nada da će to dobro funkcionirati. Ekipa ga voli, u dobrim je odnosima s upravom i naravno ima iskustva što se tiče Lige Šampiona.

Postavlja se pitanje ko bi bio bolje rješenje od njega u ovom trenutku? Pitanje je komplicirano, odgovora ima ali su veoma složeni i bilo bi tu dosta pisanja a sada mi se iskreno ne pišu postovi za moguće trenere.

Prvo da napišem nešto o taktici. Iako bi većinom svi voljeli da zaigramo 4-3-3, vjerujem da od toga nema ništa.
Pogledajte koju formaciju igra Leverkusen i sve će vam biti jasno. Iako sam i ja za taktiku 4-3-3, opet će se igrati 4-2-3-1. Nije to dakako loše, ali opet mislim da nam fali prava 10-ka. Ili će povratkom starog trenera i Kroos doći u staru formu baš na toj poziciji?
Ne vjerujem, ali pustimo trenera da vrati Kroosa u onu fenomenalnu formu.

Kao i mnogi od nas, moram da dam neke realne opaske upravi Bayerna koja u ovom trenutku nije baš odlučna da napravi neke traum poteze u obliku transfera.

Hmm, uprava Bayerna je baš naivna ponekad. Kao da ne razmišljaju što će se dogoditi za 2 godine.

Dakle, mnogim našim igračima ističe ugovor. Najvjerojatnije neće potpisati novi ugovor.
Ja osobno sam siguran da Butt, Altintop, Kraft, Klose neće potpisati nove ugovore. Za Krafta i Klosea smo mogli dobiti neke novce da smo ih prije prodali ili potpisali nove ugovore s njima pa da bar nešto zaradimo na njima.
mnogi igrači iz Bayerna odlaze besplatno. Osobno ja bi to promjenio defintivno. Ali izgleda da tako ne razmišljaju u Bayernu. Ballack nije htio potpisati ugovor i onda je otišao džabe.

I kakva je posljedica ovog razmišljanja? Pa odgovor je i više nego jednostavan. Ako svi ovi igrači odu ( mislim da Ottl ostaje ) onda je jedno sigurno: za njih treba imati zamjenu. A želimo li kupiti Neuera, Coentraa, stopera i zamjenu za Robena i Riberya onda će nas to koštati otprilike sve skupa oko 80 milijuna. A gdje su zamjene za ove igrače koje sam nabrojao?

Di je zamjena za golmana, lahma, još jedna zamjena za Robberya?

Jer vratiti Ekicija nakon jedne sezone je apsurdno, pogotovo ako znaš da će taj igrač sjediti na klupi i dobivati minute na kapaljku. Jer od rezerva bi nam ostali Contento, van Buyten, Kroos, Pranjic, Olic, dva nova igrača. A gdje su ostali?

Mislim da na prodaju idu Breno i Tymo. Zašto? Jer će naravno priliku dobiti Badstuber na stoperu prije Brene.
Tymo ide jer neće sigurno htjeti grijati klupu. A prilika je da se zaradi nešto na njemu jer mislim da mu slijedeće sezone ističe ugovor ( nisam siguran).

Pranjica bi osobno ostavio, to je zahvalan igrač koji može zamijeniti bilo koga u vezi a nadam se da će ga koristit novi trener više na krilu. A to je igrač koji se neće buniti jer je na klupi.

Osobno ne bih volio Vidala jer je previše ofanzivan iako je u pravilu zadnji vezni. Tu po mom mišljenju mora igrati Luiz Gustafo. Taj bi mogao biti pravi igrač i pravo pojačanje za nas slijedeću sezonu na zadnjem veznom. Jer nije on niti bek niti stoper. To je jasno.

I zašto onda davati novce za vidalaa kad nema potrebe. Nadam se da će Gustavo dobiti priliku jer je momak zbilja ogroman potencijal iako već ima 23-24 godine.

Kraft pokazuje potencijal/talenat. Ali evo jednog klasičnog primjera ponekad glupe uprave Bayerna. Ako vidiš potencijal u tom golmanu prije 4-5 godina već, pa daj ga na posudbu. Neka brani negdje da konačno stasa u golmana. I automatski će se vidjeti da li je to taj golman ili ne. A ne ovako, nakon jedne polusezone oni ga doslovno šikaniraju ne vidjevši njegov pravi potencijal. Moguće šparanje love propušteno. Sada će biti sigurno dati lakše tih 20 mil. eura da se dovede Neuer na gol. To mene smeta kod naše uprave.

Dakako, trenutno je Neuer bolji golman od Krafta ali ko zna kako bi se ovaj razvio da je već imao na leđima 4-5 sezona u bundesligi ili čak cvajti.

Isto tako, ako ti se nudi prilika da dovedeš Coentraa i ti se dvoumiš nudivši 25 milijuna a ne daješ još 5 milijuna više koliko ovi traže to je za mene već neozbiljno. Znam da uvijek postoji rizik kod takvog transfera ali Bayern mora ulagati ako želi da ide u korak sa Chelsea-om, ManU-om i Barcelonom. Za tog igrača vrijedi dati te novce.

Stoper novi? Ostajem kod svog favorita Christiana Zapate iako je taj transfer nerealan. Dalje mi je svejedno koji će to igrač biti, bitno da je brz i da ima klasu.

Vjerujem da ćemo dovesti jednog pravog krilnog igrača i to mi daje nadu da neću više morati strepiti kad se jedan od ovog zvjezdanog dvojca ozlijedi.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 mar 2011, 08:27

Stefan Effenberg je napisao/la: Jupp Heynckes. Svakako sam za ovog trenera. Zašto? Ima naravno više razloga.
Trenutno nam treba trener koji će unijeti reda i mira u ovu momčad. Momčad ga poznaje malo ali dovoljno da se pozitivno izrazi o njemu. On bi trebao donijeti stabilnost u naše redove. To je ono što nam treba.
Kao i mnogi od nas, čitao sam što ljudi govore za Juppa kao trenera sada i prije.
Prije je bio veoma tvrdoglav trener ( kao van Gaal ) ali nakon bolesti sve se promjenilo i postao je bolji čovjek i trener. Dalje, razvio se u još boljeg trenera nego je bio. Pristupio je modernom nogometu iako je naravno već u pozamašnim godinama. I tu je moja nada da će to dobro funkcionirati. Ekipa ga voli, u dobrim je odnosima s upravom i naravno ima iskustva što se tiče Lige Šampiona.
Neznam kaj sam zadnje rekao, samo da kažem da ovo sa Vidalom trebate ozbiljno shvatiti, to i nije neka šala, tu se stvarno neš kuha.

Dal sam ja zadovoljan sa Heynckesom? Pa znate kaj ću vam reć, ravnodušan sam. Kad sam saznao da nam je on novi trener nisam niti bio sretan niti nesretan. Kad smo potpisali sa Klinsamnnom ili van Gaalom, osjetio sam neko uzbuđenje, malo mi je skočio adrenalin iz razloga što su oni najavili promjene, ofenzivan nogomet, nešto totalno novo za Bayern, a za mene su bili nepoznanica jer nisam znao kaj da očekujem. Baš zbog tih stvari kada su oni bili treneri jedva sam ćekao novu sezonu! A kaj se tiće Juppa, sad ću vam reć sve kaj trebate znat. Nakon 2 EXPERIMENTA; sa Klinsijem i van Gaalom, koji su bez obzira kaj neki misle da smo mi u 3 posljednje godine bili katastrofa, donjeli PUNO TOGA DOBROG Bayernu, Bayernova uprava odlučila se za rutinu jer želi povratiti dominaciju u BUNDESLIGI i to će se sa Juppom dogoditi. Sa Klinsijem i van Gaalom sam vjerovao, zbog njihovog drugačijeg pristupa, zbog neke činjenice da bi mogli iznenaditi, da možemo osvojiti Ligu Prvaka što je meni najveći san nakon 2001. Sa Juppom to se neće dogoditi jer njegova bit je da mi budemo najbolji u Švabiji i da se u Minhen vrati TITULA! E sad da mene neko nebi krivo shvatio. Ja samtram da je Jupp trener za BUNDESLIGU i smatram da zbog njegovog načina vođenja ekipe mi nećemo osvojiti LP, ali isto tako to neznaći da se to nemože dogoditi. Razumijete li? Ja na njega gledam ko dedu koji zna kako se osvaja BUNDESLIGA, a ne kao na trenera koji zna kako pobjeđivati u Europi...Nije sad bit da tu meni neko spomene kak je on prije 14 godina osvojio LP sa Realom, jer to znam, ja vam sam kažem kakav on dojam ostavlja na mene i govorim vam razlog zbog kojeg ja mislim da smo mi njega doveli!
Stefan Effenberg je napisao/la:I zašto onda davati novce za vidalaa kad nema potrebe. Nadam se da će Gustavo dobiti priliku jer je momak zbilja ogroman potencijal iako već ima 23-24 godine.
E vidiš ovo ti je jako diskutabilno, jer ako se rješimo Ottla I Tyme i MOŽDA Pranjića, nemožeš reć da nama "netreba" Vidal. Ma samo ako Ottl i Tymo otiđu nama treba Vidal. Vidal je malo drugačiji igrač od Tyme i ja bi njega rađe imo u ekipi od Ukrajinca jer tako limitirane 6-ice u nogometu polaku izumiru. Kod tyme ti možeš oćekivati da zamjeni Luis Gustava ali on nemre mjenjati Schweinija - par luis Gustavo i Tymo su predefanzivni kada Schweini nemre igrati. Tako ćemo sa Vidalom mi imati 3 kvalitetna igrača na zadnjem veznom od kojih su svi dobri prema naprijed, pa kad jedan od njih nebu mogo igrati neće nas zaboljeti glava. Mi ćemo tak i onak drastično smanjiti kadar prije kupovine igrača i biti će dosta prostora po pitanju plaća za nove igraće. Budi uvjeren da će Vidal po odšteti biti skuplji od one svote kaj ćemo mi dobiti za Tyma, ali isto tako Tymova sadašnja plaća će ziher biti veća od NOVE PLAĆE VIDALA, tako da ćeš na kraju doći na isto. Ma kaj, možda bumo sa Vidalom i bolje prošli po tom pitanju s tim da ćemo zbog toga kaj je Vidal mlađi, kasnije dobiti šansu da ga prodamo ako ćemo htjet...

Sad da kažem odmah nekaj o kadru kako ja to vidim. Ja volim male kadrove koji imaju 15 igrača za prvu ekipi + golmane i još neke zamjene od 4-5 igrača. Mislim da je Bayernova uprava na pravom putu i da želi baš onakav kadar kakav ja smatram idealnim no nisam ziher da ćemo ga u ovom prelaznom roku baš tako idealno popuniti ali u slijedeća dva hoćemo. Sad kako ja smatram da to treba izgledati.

Obrana.

Moraš imati 4 beka, jednog za DL, jednog DR i jednog koji može igrati lijevo i desno i sva 3 moraju biti dovoljno dobri da igraju u prvih 11, a ne kada jedan ispadne da se nama tresu noge. otprilike to bi bilo nešto tipa Lahma, Conetrao i još jedan koji bi imao klasu poput Becka. I ta 3 igraju u večini slučajeva a ne da Lahm mora igrati svaku tekmu. Onda moraš imati još jednog 4. beka koji će biti zamjena ili za lijevu il za desnu stranu, ovisi o tome dal u prva tri beka imaš 2 ljevaka ili dva dešnjaka. E sad taj bek može biti talent poput Contenta ili rutiner poput recimo Zambrotte. NEMOJTE SE PREVIŠE ZAMARATI SA IMENIMA KOJA PIŠEM VEĆ SE KONCENTRIRAJTE NA OPIS TIH IGRAČA.

To isto vrijedi i za štopera - prva dva + prva zamjena. Nekaj kao što ima BvB di kada igra Santana nevidi se preveliko opadanje u kvaliteti. I sad 4. štoper il može biti neki talenat poput brene ili dedica poput Buytena, sve ovisi o tome kaj trener oće imati na klupi!

Veza:

Isto tako za zadnja dva vezna moraš imati 3 dobra igrača kao što su Schweini, Vidal i L.G te još jednog koji će uskočiti po potrebi. Taj igrač čak može biti ottlove kvalitete jer taj igra samo u nuždi.

Tako isto moraš imati 3 krila. Znači Robben i Ribery te na klupi neko poput hazarda, Gervinha il tak nešto. Te još jednog koji će biti tvoj talenat. On niti nemora biti niš posebno, može čak biti japanac ili čak Iličević ili možda Šakiri, ako ga moreš dobiti z ajako malo para.

E sad za polišpicu i špicu u našem slučaju ti moraš imati 2 koja mogu igrati Mullerovu poticiju i Gomeza, jer Muller isto tako može igrati špicu. Sad koga tu dovesti i da li uopće nekoga dovoditi kad imaš kroosa je više nego upitno (zasad ja nebi dovodio za to nikoga) i još uz to moraš imat 4. igrača kao što je Olić.

Znači na kraju kad se sve svede imaš prvih 11 + 5 zamjena kao što su - Beck, pa recimo Howedes, pa Vidal, pa Gervinho i Kroos i još otprilike petoricu koji u ovom slučaju popunjavaju kadar i igraju samo prema potrebi kada je neko ozlijeđen ili suspendiran....

Nadam se da sam bio dovoljno jasTan!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 mar 2011, 12:10

@anton: slicno razmisljam po pitanju juppa kao ti....mislim da ce jupp vratiti titulu u munchen i to je u ovom trenutku najbitnije...treba unijet sigurnost opet u klub, jupp slicno kao i hitzfeld ce imat dobre odnose s upravom, tu je odmah vise harmonije, ocekujem da poboljsa defanzivu, jer bayern je bayern ako mu je jaka defanziva, kod nas ofanziva moze biti samo da kazemo kontrolirana.....pa ne moze se vise igrat harakiri fudbal....van gaal odlazi to je u ovom trenutku bilo neminovno, cesto sam ga kritikovao ove sezone...medjutim, van gaal je bayernu donio dvije titule, finale lige prvaka, na tome mu treba biti zahvalan, imali smo fantasticnu proslu sezonu, odusevio je bayern sviju dobrim, cesto nepredvidivim fudbalom...vremena ce se sad opet promijenit s don juppom, bit ce vise sigurnosti, u ligi prvaka cemo proc odredjene faze, dal ce biti dovoljno tu do titule, zavisi od razlicitih faktora....ipak sto je najbitnije ne zelim gledat vise utakmice kao onu protiv intera, gdje smo bili 2 puta bolji a izgubili utakmicu...bayern ne moze sebi dozvolit da gubi kada je bolji, to je vise svojstveno ekipama reala, barce....mi smo poznati po sigurnoj igri, disciplini, kompaktnosti, privodjenju rutinski utakmice kraju...mi ove sezone rijetko smo koju utakmicu priveli rutinski kraju...prvi put sam dozivio ovakve stvari od bayerna, ispustanje i igre i rezultata u sekundi, nagli padovi i slicno....stvari bi se trebale sada stabilizovat...
spominje se vidal a et sam je jucer izjavio da bi rado igrao za bayern, voller je s druge strane uvjeren da heynckes nece odvest iz leverkusena ni jednog igraca...stoji da se vidi....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 mar 2011, 14:06

anton1983 je napisao/la:E vidiš ovo ti je jako diskutabilno, jer ako se rješimo Ottla I Tyme i MOŽDA Pranjića, nemožeš reć da nama "netreba" Vidal. Ma samo ako Ottl i Tymo otiđu nama treba Vidal. Vidal je malo drugačiji igrač od Tyme i ja bi njega rađe imo u ekipi od Ukrajinca jer tako limitirane 6-ice u nogometu polaku izumiru. Kod tyme ti možeš oćekivati da zamjeni Luis Gustava ali on nemre mjenjati Schweinija - par luis Gustavo i Tymo su predefanzivni kada Schweini nemre igrati. Tako ćemo sa Vidalom mi imati 3 kvalitetna igrača na zadnjem veznom od kojih su svi dobri prema naprijed, pa kad jedan od njih nebu mogo igrati neće nas zaboljeti glava. Mi ćemo tak i onak drastično smanjiti kadar prije kupovine igrača i biti će dosta prostora po pitanju plaća za nove igraće. Budi uvjeren da će Vidal po odšteti biti skuplji od one svote kaj ćemo mi dobiti za Tyma, ali isto tako Tymova sadašnja plaća će ziher biti veća od NOVE PLAĆE VIDALA, tako da ćeš na kraju doći na isto. Ma kaj, možda bumo sa Vidalom i bolje prošli po tom pitanju s tim da ćemo zbog toga kaj je Vidal mlađi, kasnije dobiti šansu da ga prodamo ako ćemo htjet
Prvo i osnovno, ja ne kažem da je Vidal slab igrač. On je igrač za Bayern u to nema sumnje. Ali da li je sada baš prijeko potreban?

U sredini imaš Kroosa, Ottla, Pranjica i Tymu koji su rezerve. Ako Tymo i Ottl odu opet imaš Alabu za vezu. Nije li tako?

Vidal je isto dosta ofanzivan igrač iako bi trebao biti zadnji vezni.Ili?

Da nema Gustava onda bi taj transfer bio prijeko potreban. Ovako mislim da je to bacanje novca.

anton1983 je napisao/la:Sad da kažem odmah nekaj o kadru kako ja to vidim. Ja volim male kadrove koji imaju 15 igrača za prvu ekipi + golmane i još neke zamjene od 4-5 igrača. Mislim da je Bayernova uprava na pravom putu i da želi baš onakav kadar kakav ja smatram idealnim no nisam ziher da ćemo ga u ovom prelaznom roku baš tako idealno popuniti ali u slijedeća dva hoćemo. Sad kako ja smatram da to treba izgledati.

Obrana.

Moraš imati 4 beka, jednog za DL, jednog DR i jednog koji može igrati lijevo i desno i sva 3 moraju biti dovoljno dobri da igraju u prvih 11, a ne kada jedan ispadne da se nama tresu noge. otprilike to bi bilo nešto tipa Lahma, Conetrao i još jedan koji bi imao klasu poput Becka. I ta 3 igraju u večini slučajeva a ne da Lahm mora igrati svaku tekmu. Onda moraš imati još jednog 4. beka koji će biti zamjena ili za lijevu il za desnu stranu, ovisi o tome dal u prva tri beka imaš 2 ljevaka ili dva dešnjaka. E sad taj bek može biti talent poput Contenta ili rutiner poput recimo Zambrotte. NEMOJTE SE PREVIŠE ZAMARATI SA IMENIMA KOJA PIŠEM VEĆ SE KONCENTRIRAJTE NA OPIS TIH IGRAČA.

To isto vrijedi i za štopera - prva dva + prva zamjena. Nekaj kao što ima BvB di kada igra Santana nevidi se preveliko opadanje u kvaliteti. I sad 4. štoper il može biti neki talenat poput brene ili dedica poput Buytena, sve ovisi o tome kaj trener oće imati na klupi!

Veza:

Isto tako za zadnja dva vezna moraš imati 3 dobra igrača kao što su Schweini, Vidal i L.G te još jednog koji će uskočiti po potrebi. Taj igrač čak može biti ottlove kvalitete jer taj igra samo u nuždi.

Tako isto moraš imati 3 krila. Znači Robben i Ribery te na klupi neko poput hazarda, Gervinha il tak nešto. Te još jednog koji će biti tvoj talenat. On niti nemora biti niš posebno, može čak biti japanac ili čak Iličević ili možda Šakiri, ako ga moreš dobiti z ajako malo para.

E sad za polišpicu i špicu u našem slučaju ti moraš imati 2 koja mogu igrati Mullerovu poticiju i Gomeza, jer Muller isto tako može igrati špicu. Sad koga tu dovesti i da li uopće nekoga dovoditi kad imaš kroosa je više nego upitno (zasad ja nebi dovodio za to nikoga) i još uz to moraš imat 4. igrača kao što je Olić.

Znači na kraju kad se sve svede imaš prvih 11 + 5 zamjena kao što su - Beck, pa recimo Howedes, pa Vidal, pa Gervinho i Kroos i još otprilike petoricu koji u ovom slučaju popunjavaju kadar i igraju samo prema potrebi kada je neko ozlijeđen ili suspendiran....

Nadam se da sam bio dovoljno jasTan!

Dalo bi se diskutirati što je bolje ili ne, mali ili veliki kadar.

Uglavnom, sve si lijepo složio i napisao. Ali ostaje jedno veliko pitanje?

Da li je Bayern spreman investirati 100 mil.eura za nova pojačanja?

To je ono što sam i pisao djelom u prošlom postu. Nedovoljno prodavanja igrača di bi se moglo zaradit.
Ili imamo toliko love da nam to ne predstavlja problem?

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 mar 2011, 14:18

effe_sa je napisao/la:@anton: slicno razmisljam po pitanju juppa kao ti....mislim da ce jupp vratiti titulu u munchen i to je u ovom trenutku najbitnije...treba unijet sigurnost opet u klub, jupp slicno kao i hitzfeld ce imat dobre odnose s upravom, tu je odmah vise harmonije, ocekujem da poboljsa defanzivu, jer bayern je bayern ako mu je jaka defanziva, kod nas ofanziva moze biti samo da kazemo kontrolirana.....pa ne moze se vise igrat harakiri fudbal....van gaal odlazi to je u ovom trenutku bilo neminovno, cesto sam ga kritikovao ove sezone...medjutim, van gaal je bayernu donio dvije titule, finale lige prvaka, na tome mu treba biti zahvalan, imali smo fantasticnu proslu sezonu, odusevio je bayern sviju dobrim, cesto nepredvidivim fudbalom...vremena ce se sad opet promijenit s don juppom, bit ce vise sigurnosti, u ligi prvaka cemo proc odredjene faze, dal ce biti dovoljno tu do titule, zavisi od razlicitih faktora....ipak sto je najbitnije ne zelim gledat vise utakmice kao onu protiv intera, gdje smo bili 2 puta bolji a izgubili utakmicu...bayern ne moze sebi dozvolit da gubi kada je bolji, to je vise svojstveno ekipama reala, barce....mi smo poznati po sigurnoj igri, disciplini, kompaktnosti, privodjenju rutinski utakmice kraju...mi ove sezone rijetko smo koju utakmicu priveli rutinski kraju...prvi put sam dozivio ovakve stvari od bayerna, ispustanje i igre i rezultata u sekundi, nagli padovi i slicno....stvari bi se trebale sada stabilizovat...
spominje se vidal a et sam je jucer izjavio da bi rado igrao za bayern, voller je s druge strane uvjeren da heynckes nece odvest iz leverkusena ni jednog igraca...stoji da se vidi....

Prvi faktor koji će utjecati na budućnost: da li ćemo ući u ligu prvaka?

Ja vjerujem da hoćemo ali ostaje za vidjeti.

Ako uđemo, očekujem velike transfere pa i pod cijenu da igramo 3. kolo kvalifikacija ( ili koje već, ne znam točno).

Onda se nadovezuju novi igrač na isti ali napredniji sistem. Veća sigurnost u obrani, podjednako dobar napad. Igrači na svojim pozicijama, puno više rotacija, pravilan odabir taktike i mogućnost prilagodbe protivniku, naravno- izmjena igrača kako dolikuje a ne neke nerješive enigme kao kod Louisa van Gaal-a, zatvaranje dobivenih utakmica kojih nije bilo samo u ligi prvaka već i u prvenstvu itd.........

Dakle, to ja očekujem od Don Juppa.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.