Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

GG3
Kontakt:

Re: Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

Post Postao/la GG3 » 16 jun 2024, 17:11

Mocvara1991 je napisao/la:
16 jun 2024, 16:21
Stoji prije svega Opstina Cazin,Sportski Savez Cazin i USK, A-SDA stranka pa tek onda sponzori. Ko je iz Cazina i ko poznaje i trun sport i politiku Cazina zna to.
Dok je bilo koristi gurao se FK Krajina koja je bila tad stabilan provligas,kasnije su se sve karte i pare bacile na rukomet pa je i RK igrao godinu dvije Premijer ligu. Sad se sve karte bacile na Bubamaru jer sramota za Cazin da loptacki sport gotovo i ne postoji. Muskog rukometa nema,kosarke isto, FK Krajina nikad gore stanje. Hvala sportskom savezu, opstini Cazin i ASDA stranci.
Lupas brt gluposti, ocigledno malo ljubomora udara!
Samo da se zna Nisam iz Cazina
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 jun 2024, 17:13

Stoji prije svega Opstina Cazin,Sportski Savez Cazin i USK, A-SDA stranka pa tek onda sponzori. Ko je iz Cazina i ko poznaje i trun sport i politiku Cazina zna to.
Dok je bilo koristi gurao se FK Krajina koja je bila tad stabilan provligas,kasnije su se sve karte i pare bacile na rukomet pa je i RK igrao godinu dvije Premijer ligu. Sad se sve karte bacile na Bubamaru jer sramota za Cazin da loptacki sport gotovo i ne postoji. Muskog rukometa nema,kosarke isto, FK Krajina nikad gore stanje. Hvala sportskom savezu, opstini Cazin i ASDA stranci.
Ovo su gluposti, najmanje para imaju od politike i grada.

Vode ih privatnici koji znaju kako se radi.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 16 jun 2024, 17:19

harden je napisao/la:
16 jun 2024, 17:13
Ovo su gluposti, najmanje para imaju od politike i grada.

Vode ih privatnici koji znaju kako se radi.
Nek Politika da pola para sto daje jedinstvu, igrat ce se svake godine u Cazinu LP. 😂

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 jun 2024, 17:25

Prije sam spominjao, glavni i odgovorni sponzor je Dzaja, covjek ima firmu za proizvodnju plasticne stolarije.
Nakon xy godina rada, poso je dao sinu a on napravio vikendicu van grada i tu je baza. :D Tu se sve dogovara.
Osim njega, podrsku imaju od vecine jacih firmi iz Cazina a ima i par firmi van Cazina. Dalje, imaju podrsku i od Grada i kantona jer su dio trojke koja je planirana za premijer ligu BiH; Buba, KK Bihac i ZRK Krajina.
Inace, u Cazinu unazad godinama se igraju turniri u malom fudbalu gdje se na kraju godine igra i zavrsnica, i tu je Buba bila uspjesna. Kasnije su prodali ime i poceli igrati bh ligu. Ostalo je historija. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 16 jun 2024, 20:18

Poskupice voda u Cazinu od silnih pojacanja.
Pametno su odlucili, za Premierligu u velikom fudbalu ti treba 3-4 miliona da se boris za opstanak i opet nisi siguran. U futsalu za milion KM mozes igrati ligu prvaka i to grupu da prodjes.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 16 jun 2024, 20:32

Kako god, lijepo je vidjeti da jedan naš klub dovede standardnog reprezentativca hrvatske i člana prve postave prvaka hrvatske. I to ne iz nekog sela nego iz futsal dinama. A dovest ce i jos jednog. Pogotovo u trenutku kad u hrvatsku ligu dolaze odlična pojačanja iz cijele evrope i kad liga zaista postaje TOP 5 na kontinentu.
Svakako jedno od zvucnijih pojacanja u historiji lige, uz jos nekoliko koje su pravili mostar i salines zadnjih godina.
Iako po meni postružin u padu forme bio prošle sezone.

Valjda se bubamari ne desi da u svoj želji i zanosu preplaćuju igrače, što se zna desiti u ovakvim pričama. I onda balon pukne.

Liga generalno neće biti puno jača jer ako radniku odu pavlović i arnautović oni će biti ekipa za max. sredinu tabele, tako da bi opet imali 3 ekipe koje mogu uzeti titulu.
Uz to, ne zaboravimo da smo do prije par sezona u ligi imali i kocića, rakića, s. ivankovića, bolinhu, lazarevića itd. Ali da je potencijal velik, to svakako.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 16 jun 2024, 21:23

Kod futsala nema nikakvog "povrata investicije" i tu dolazi do brzog zasicenja publike i investitora. Idealan sport za manje sredine zeljne da se takmice sa najboljima, jer kao sto rekoh sa relativno malo para se moze puno.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 jun 2024, 20:08

Luka Peric zvanicno u Bubamari :salut:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 19 jun 2024, 20:32

:crazy:
harden je napisao/la:
19 jun 2024, 20:08
Sta sam ti rekao, jos jedan treba doci dobar 1 na 1!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 jun 2024, 20:39

GG3 je napisao/la:
19 jun 2024, 20:32
:crazy:
harden je napisao/la:
19 jun 2024, 20:08
Sta sam ti rekao, jos jedan treba doci dobar 1 na 1!
Jedva cekam da vidim kako ce to Borko posloziti, ekipa je prepuna kvaliteta sigurno.

Znas li koliko ce biti ulaznice za ligaske meceve, 8-10?

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 19 jun 2024, 22:15

Perić će karijeru nastaviti u novom prvoligašu iz Bosne i Hercegovine, Bubamari iz Cazina u koju je nedavno prešao još jedan bivši Dinamov igrač, Kristijan Postružin. Bubamara je ambiciozni klub iz susjedne države koji je još prošle sezone doveo poznata 'prvoligaška' imena poput Igora Osredkara, Almedina Bundavice i Darka Milinovića, a dolaskom Postružina i Perića Bubamarci su pokazali još veće ambicije i bit će zasigurno najveći favorit za osvajanje naslova susjedne države.

Hrvatski reprezentativac pojačao ambiciozni klub iz BiH
Perić je prešao u Bubamaru iz financijskih razloga. U Bubamari će dobiti novac kakav ne može dobiti u Futsal Dinamu, kao niti u jednom drugom hrvatskom prvoligašu, a pitanje je može li takav iznos dobiti i u nekom od najjačih europskih klubova. Tako da je iz financijskih pobuda njegov prelazak u Cazin razumljiv, ali iz sportskih baš i ne, budući da je HMNL četvrta najjača liga Europe, a Futsal Dinamo njen prvak koji će iduće sezone igrati Ligu prvaka. Samim time, Perić bi se natjecao protiv najjačih regionalnih, ali i europskih klubova i, potencijalno, ostvario transfer u neki od najjačih klubova Europe.
Prvenstvo BiH je ipak na dosta slabijoj razini nego HMNL, koja je i najgledanije hrvatsko prvenstvo nakon nogometnog.
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jun 2024, 22:22

Ovi opisase nasu ligu kao da je 50-ta u Evropi, a ne 20-21 mjesto. Da je losija od HMNL, jeste, ali nije sigurno ovoliko kako su opisali.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 jun 2024, 22:34

Zamislite kulturni sok kad predjes iz Zagreba zivjeti u Cazin :mrgreen:

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 20 jun 2024, 09:18

Naša liga je poprilično kvalitetna. Naši i HR klubovi podjednako doguraju u Evropi. Razlika se primijeti u prenosima. Sramota je da Željo ili Sloboda ne mogu obezbijediti live prenos većine utakmica. Vrijeme je da BHT pocne prenositi ovu ligu. Derbi kola svakog vikenda.

Bubamara je sada jedan od glavnih favorita. Čisto sumnjam da ce Bijeljina puno ulagati. Prošlu sezonu općina ih je pomogla sa 320 hiljada. Od nove sezone tu su zenski rukomet i veliki fudbal u Premijer ligi tako da će im budžet biti osjetno manji. Mostar više nije onaj stari i treba im svježe krvi. Hercegovina treba zamjenu za Gašpara.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 jun 2024, 09:41

Stvarno treba poradizi na prenosima.
Hrvatska liga je išla na areni.

I kod nas i kod njih je ovo već sad drugi sport.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 20 jun 2024, 15:58

Zavisi hoce li SG Mostar pratiti ulaganja Bubamare. Ostali su trenutno daleko. Inace Bubamara gazi ligu ko plitak potok.
Daju im plate kao da igraju veliki fudbal.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 jun 2024, 17:03

Kolike su plate otprilike dali ovim iz Hrvatske?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 jun 2024, 18:19

DamirT je napisao/la:
19 jun 2024, 22:22
Ovi opisase nasu ligu kao da je 50-ta u Evropi, a ne 20-21 mjesto. Da je losija od HMNL, jeste, ali nije sigurno ovoliko kako su opisali.
1. Španija 2. Portugal 3. Rusija 4. Kazahstan 5. Hrvatska 6. Italija 7. Poljska 8. Češka

Te su možda jače od naše. Za ostale je diskutabilno.
Belgija ima 2 kluba, latvija 2. Ostali ne bi mihli igrati našu ligu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 jun 2024, 18:25

ASD je napisao/la:
20 jun 2024, 18:19
DamirT je napisao/la:
1. Španija 2. Portugal 3. Rusija 4. Kazahstan 5. Hrvatska 6. Italija 7. Poljska 8. Češka

Zato i kazem ovo. Jesu bolji, ali nisu sigurno ovoliko kako su oni opisali. Ovdje imamo potencijal da budemo mozda u top 10 liga u Evropi.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 20 jun 2024, 18:34

ASD je napisao/la:
20 jun 2024, 18:19
DamirT je napisao/la:

Fazon je sto ti u BiH za 2000 eura mozes dovesti koga hoces, a niko ti nece za te pare doci u Sloveniju, Austriju, Njemacku, Belgiju. A za 2000 eura mozes dovesti top futsal igraca.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.