Imal vilenjaka, šta kaže, hoće li se vratiti ili smišlja novi profil.
Ima li istine da je on možda drinin vuk?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Imal vilenjaka, šta kaže, hoće li se vratiti ili smišlja novi profil.
Jedna marka je sad oko 17 lira, kad sam bio 22 cijene kao i ovdje. Sad šta ćeš obilaziti zavisi itd. Nekih 250 do 300€ moglo bi biti, barem meni taman bilo.Surreal je napisao/la: ↑22 jun 2024, 20:41Imaju studentski pohodi neku ponudu tri joje put, za nekih pet dana u Istanbulu, jeste da bi čini se po ovome išao sam, ali ono mogao bi možda baš tu upoznati nekoga.
Nisam kao brat iz Švabije, nisam bio - nemojte osuđivati, isplati li se i koliko mi je ono minimum para za ponijeti![]()
Ja sam bio dva puta sa Pohodima u Istanbulu. Prvi put sam bio 2020. (portali nas razapeli, ne znam da li se sjećašSurreal je napisao/la: ↑22 jun 2024, 20:41Imaju studentski pohodi neku ponudu tri joje put, za nekih pet dana u Istanbulu, jeste da bi čini se po ovome išao sam, ali ono mogao bi možda baš tu upoznati nekoga.
Nisam kao brat iz Švabije, nisam bio - nemojte osuđivati, isplati li se i koliko mi je ono minimum para za ponijeti![]()
Njihove čajeve ne možeš pošečeriti to si zaboravio napisati, i neka izbjegava čorbe ako ne voli začinjeno.PikachuSA je napisao/la: ↑22 jun 2024, 22:15Ja sam bio dva puta sa Pohodima u Istanbulu. Prvi put sam bio 2020. (portali nas razapeli, ne znam da li se sjećašSurreal je napisao/la: ↑22 jun 2024, 20:41Imaju studentski pohodi neku ponudu tri joje put, za nekih pet dana u Istanbulu, jeste da bi čini se po ovome išao sam, ali ono mogao bi možda baš tu upoznati nekoga.
), išao sam tad sa dva jarana iz srednje.
Godinu kasnije sam išao sa cijelom svojom ekipom iz srednje (bilo nas je 7).
Oba puta mi je bilo top, toplo preporučujem.
Pročitaj spoiler, trebat će ti. Ima svega i svačega nabacanog, vjerujem da će ti dobar dio informacija koristiti.Ako budeš imao pitanja, piši slobodno u pp.![]()
Hvala do neba bratePikachuSA je napisao/la: ↑22 jun 2024, 22:15Ja sam bio dva puta sa Pohodima u Istanbulu. Prvi put sam bio 2020. (portali nas razapeli, ne znam da li se sjećašSurreal je napisao/la: ↑22 jun 2024, 20:41Imaju studentski pohodi neku ponudu tri joje put, za nekih pet dana u Istanbulu, jeste da bi čini se po ovome išao sam, ali ono mogao bi možda baš tu upoznati nekoga.
Pročitaj spoiler, trebat će ti. Ima svega i svačega nabacanog, vjerujem da će ti dobar dio informacija koristiti.Ako budeš imao pitanja, piši slobodno u pp.![]()
Dobro si me podsjetio da vole začiniti hranu. Doduše, nisam jeo supe tamo, ali svakako treba paziti ako ne voli začinjeno.
Ma ništa brate, lijepo se provedi ako odlučiš ići
Brate moja raja i ja na večeri i sad neku supu ili trahanu vidjeli i hajde nju ćemo uzeti također. Bukvalno samo kašiku jednu toga uzeo i k'o u filmovima kada ono ispadne ti kašika tako i meni (ako si gledao Vizu za budućnost ona večera Alme i Danice najslikovitije) znači samo ispusti kašiku u zdjelicu. To je i ljuto i gorko i slano i slatko i kiselo sve u isto vrijeme, ne možeš jesti znači koliko je začinjeno. Iskreno ok mi je kad neko jede ljuto, kiselo itd. ali ono da Bog sačuva šta je ono onako.PikachuSA je napisao/la: ↑22 jun 2024, 22:51Dobro si me podsjetio da vole začiniti hranu. Doduše, nisam jeo supe tamo, ali svakako treba paziti ako ne voli začinjeno.
A što se tiče uličnih prodavača, sjetih se situacije kad je jedan lik bio toliko dosadan da nas je pratio cca sat, jedva smo ga se riješili.
Ma ništa brate, lijepo se provedi ako odlučiš ići![]()
E svaštaH8Z7 je napisao/la: ↑22 jun 2024, 23:10Brate moja raja i ja na večeri i sad neku supu ili trahanu vidjeli i hajde nju ćemo uzeti također. Bukvalno samo kašiku jednu toga uzeo i k'o u filmovima kada ono ispadne ti kašika tako i meni (ako si gledao Vizu za budućnost ona večera Alme i Danice najslikovitije) znači samo ispusti kašiku u zdjelicu. To je i ljuto i gorko i slano i slatko i kiselo sve u isto vrijeme, ne možeš jesti znači koliko je začinjeno. Iskreno ok mi je kad neko jede ljuto, kiselo itd. ali ono da Bog sačuva šta je ono onako.PikachuSA je napisao/la: ↑22 jun 2024, 22:51Dobro si me podsjetio da vole začiniti hranu. Doduše, nisam jeo supe tamo, ali svakako treba paziti ako ne voli začinjeno.
A što se tiče uličnih prodavača, sjetih se situacije kad je jedan lik bio toliko dosadan da nas je pratio cca sat, jedva smo ga se riješili.
Što se tiče prodavača najgori su oni sa parfemima, drugu naprskao malo kao da vidi kakav je i nije uzeo, fazon 10 minuta poslije kao da i nije naprskao, izlapilo sve.![]()
Onaj je samo stoja čini mi se nije nas pratio, dobro smp prošli izgleda.PikachuSA je napisao/la: ↑22 jun 2024, 23:55E svaštaH8Z7 je napisao/la: ↑22 jun 2024, 23:10Brate moja raja i ja na večeri i sad neku supu ili trahanu vidjeli i hajde nju ćemo uzeti također. Bukvalno samo kašiku jednu toga uzeo i k'o u filmovima kada ono ispadne ti kašika tako i meni (ako si gledao Vizu za budućnost ona večera Alme i Danice najslikovitije) znači samo ispusti kašiku u zdjelicu. To je i ljuto i gorko i slano i slatko i kiselo sve u isto vrijeme, ne možeš jesti znači koliko je začinjeno. Iskreno ok mi je kad neko jede ljuto, kiselo itd. ali ono da Bog sačuva šta je ono onako.PikachuSA je napisao/la: ↑22 jun 2024, 22:51
Dobro si me podsjetio da vole začiniti hranu. Doduše, nisam jeo supe tamo, ali svakako treba paziti ako ne voli začinjeno.
Što se tiče prodavača najgori su oni sa parfemima, drugu naprskao malo kao da vidi kakav je i nije uzeo, fazon 10 minuta poslije kao da i nije naprskao, izlapilo sve.![]()
![]()
I ja sam imao slično iskustvo sa lahmadžunom. Doduše, nije bio nejestiv, ali je definitivno bio začinjen svim i svačim.
Onaj što je nas proganjao je također prodavao neke parfeme, nije htio otići dok mu nismo zaprijetili policijom.
Nisam nikad, ali vjerujem da bi se imalo šta vidjeti, pogotovo jer je bio prijestolnica prije nego što su Turci osvojili Konstantinopolj.
Mi smo tamo dočekali 2022. godinu, to je bilo nevjerovatno kako je jeftino. Toliko je bilo jeftino da smo doplatili veliki kofer, kupili ga i napunili ga svim i svačim.AshburtonG je napisao/la: ↑22 jun 2024, 20:53Ja sam bio prije par godina, cini mi se 2021.godine. Tad je bilo zlatno doba za otic jer nije bilo guzve zbog korone, a lira otisla u qrc. Platili neki suite s balkonom nas trojica 400€ izmedju Aja Sofije i Kapali Carsije za 5 noci. Sad isti datum za taj suite je skoro 2000€.
Cuo sam da su uzasno skocile cijene. Ja sam tad jeo bukvalno na ulazu u Kapali Carsiju kebap za 9 lira, sto je bilo ispod eura. Mi sletili prvi dan, bio euro oko 9 lira, a zadnji dan dosao vec na 12.![]()
Otisli u neki elitni restoran, ja slavio rodjendan, isto blizu dzamija, s pogledom na Bosfor sky bar kao, bukvalno narucili pun qrc stvari, predjela, ogromnu riblju platu, dvije boce vina, par yeni rakija i sokova, racun bio ispod 100€.
Tad si bukvalno za 20-30€ dnevno mogao jest tri dobra obroka vani. Sad ti vjerovatno treba makar duplo.
Ja bi ovdje samo dodao idi na noćno krstarenje, doživljaj nevjerovatan, kakva god da je muzika ne može ti pokvariti raspoloženje vjeruj.PikachuSA je napisao/la: ↑22 jun 2024, 22:15Ja sam bio dva puta sa Pohodima u Istanbulu. Prvi put sam bio 2020. (portali nas razapeli, ne znam da li se sjećašSurreal je napisao/la: ↑22 jun 2024, 20:41Imaju studentski pohodi neku ponudu tri joje put, za nekih pet dana u Istanbulu, jeste da bi čini se po ovome išao sam, ali ono mogao bi možda baš tu upoznati nekoga.
Ako ti nije puno 100 maraka vise dat uplati sebi hotel, studentski domovi tamo su ciganijaSurreal je napisao/la: ↑22 jun 2024, 20:41Imaju studentski pohodi neku ponudu tri joje put, za nekih pet dana u Istanbulu, jeste da bi čini se po ovome išao sam, ali ono mogao bi možda baš tu upoznati nekoga.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.