Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

PikachuSA
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la PikachuSA » 23 jun 2024, 01:07

Kobayashi je napisao/la:
23 jun 2024, 00:48

Ja mislim da ce ovaj Kelme dres biti najneprodavaniji dres ikad.

i ne razumijem da neko odradi ugovor sa njima i da dobijemo genericke dresove. Ja prvi ovo kupiti necu.
I ovaj Vico...ok, hoces da se ugradis. Nema problema. Al to mozes uraditi i sa boljim dizajnom. Pa se uvalis u procenat prodaje. Odradis ugovor sa Nike i uzimas sebi procenat. :mrgreen: Ako bas mora. A izgleda da mora.

Kelme
National teams

Bosnia and Herzegovina (From March 2023)
Dominica (Only Female teams)
Lebanon (From November 2023)
Mongolia (From June 2023)
Palestine (From January 2024)
Jordan (From February 2024)
Turkmenistan (From June 2024)

Sve Crème de la crème. :mrgreen:
Ne znam hoće li biti najneprodavaniji, ali jedan od najružnijih definitivno jeste. Jedine garniture koje mi iskaču u glavi kao gore su one Legea iz kvalifikacija za Euro 2008 i Svjetsko 2010 sa Dnevni Avaz fontom.
Ne mogu vam opisati koliko sam ih mrzio kad sam bio dijete, baš su mi izgledali jeftino. Vjerujem da je tome doprinosilo i to što nisu pisala prezimena igrača.

Hvala Bogu pa imam Reusch dres iz 2000. (prvi nakon što su izbačeni ljiljani sa grba saveza, drugi koji je radio Reusch), neuporedivo ljepši od aktuelnog.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 23 jun 2024, 01:12

Bravo, Reusch onaj dres je bio super.
Sad mi slika u glavi Salihamidzica kako špartla po strani, a pošto su dresovi bili malo širi na dresu skakuće ona desetka kod Hasana ko da ruksak ima na leđima. :clap:

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 23 jun 2024, 01:22

Kobayashi je napisao/la:
23 jun 2024, 01:12
Bravo, Reusch onaj dres je bio super.
Sad mi slika u glavi Salihamidzica kako špartla po strani, a pošto su dresovi bili malo širi na dresu skakuće ona desetka kod Hasana ko da ruksak ima na leđima. :clap:
Meni su sve Reuschove garniture bile top. Pročitao sam na netu da su 2004. prestali proizvoditi dresove, mislim da sad proizvode samo golmanske rukavice.
Btw, kad sam ga već pomenuo u prethodnom postu...

slika

Nadam se da ću nekad aBd imati priliku da ga nosim dok gledam utakmicu naše reprezentacije uživo sa tribine na nekom velikom takmičenju. :ljepota:

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 23 jun 2024, 01:36

Top dres. I to je do sada najljepša plava boja koju smo imali.

Ko je nosio tada 14?

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 23 jun 2024, 02:19

Kobayashi je napisao/la:
23 jun 2024, 01:36
Top dres. I to je do sada najljepša plava boja koju smo imali.

Ko je nosio tada 14?
Malo sam kopao po internet arhivi, uspio sam saznati da su se tokom kvalifikacija za Svjetsko 2002. godine skoro svaku utakmicu smjenjivali igrači koji su nosili broj 14. Nekoliko puta Hota i Topić, po jednom Joldić i Papac.
Također, nekad sredinom 2001. godine su promijenjene boje brojeva na plavoj garnituri iz žute u bijelu, i tako je bilo narednih 15 godina, do one Adidasove garniture iz kvalifikacija za Svjetsko 2018.

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 23 jun 2024, 02:46

Ipak, Patrickov dres iz samih početaka reprezentacije ima po meni posebnu draž. Volio bih repliku naći negdje. :bih:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2024, 08:37

Kobayashi je napisao/la:
h1a2s3o4 je napisao/la:
21 jun 2024, 22:37
Zamolio bih NS BiH da zahtjeva od gospode iz Kelmea da nam napravi barem sličan dres ovome što ima Francuska. Ono je top!!!

Dok je naprimjer onaj bijeli od Italije uzas, kao da ga je Kelme pravio. :mrgreen:

i ne razumijem da neko odradi ugovor sa njima i da dobijemo genericke dresove. Ja prvi ovo kupiti necu.
I ovaj Vico...ok, hoces da se ugradis. Nema problema. Al to mozes uraditi i sa boljim dizajnom. Pa se uvalis u procenat prodaje. Odradis ugovor sa Nike i uzimas sebi procenat. :mrgreen: Ako bas mora. A izgleda da mora.

Kelme
National teams

Borac ima Kelme dreseove, pa ih je izgleda morala i reprezentacija imati. Očigledno ugrađivanje ali eto. Daj su bar lijepi dresovi pa i da se ne bunimo, a ono obične krpe.

Vjerovatno Vicko konta da kad je već doveo do strmoglavog pada reprezentacije da se onda bar i oblačimo loše. :)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 jun 2024, 08:53

Prežvakana tema, pisali ako već ko je i distributer Kelmeta. Do kada traje ugovor sa ovim sotonističkim sranjem?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 jun 2024, 12:24

Kobayashi je napisao/la:
h1a2s3o4 je napisao/la:
Zamolio bih NS BiH da zahtjeva od gospode iz Kelmea da nam napravi barem sličan dres ovome što ima Francuska. Ono je top!!!

Dok je naprimjer onaj bijeli od Italije uzas, kao da ga je Kelme pravio. :mrgreen:

Kelme
National teams

Cemu sarkazam kad ne znas ni sta se desava u Mongoliji? :mrgreen:
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 jun 2024, 12:35

h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2024, 08:37

Vjerovatno Vicko konta da kad je već doveo do strmoglavog pada reprezentacije da se onda bar i oblačimo loše. :)
Kako je to Vico kriv za strmoglavi pad reprezentacije?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2024, 13:53

Madal je napisao/la:
23 jun 2024, 12:35
h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2024, 08:37

Kako je to Vico kriv za strmoglavi pad reprezentacije?
Kako ide majstore? Ima li pasova unazad na EP? :)

Naravno da je kriv.

Ovoliko promjena trenera ne bi mogle istrpiti ni puno jače reprezentaicije od naše. Uz to i loš izbor trenera. A mogli smo vidjeti da nije novac ogranicavajuci faktor, ako je vjerovati novinskim clancima.

Loš rad sa pridobijanjem potencijalnih reprezentativaca. Vidjeli smo to dolaskom Spahe kako se radi. Za to je bio odgovoran Misimovic podguzna muha Vicina i lafo svjetnik.

Ljudi pisu da je izgradio terene. To je tacno i za to sam ga i ja hvalio i ocekivao da ce podignuti kvalitet lige. Nije se desilo. Na tim kvalitetnijim terenima se krade vise nego ikad i gledljivije je bilo gledati valjanje u blatu nego one sudijske lakrdije.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 jun 2024, 14:09

h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2024, 13:53

Naravno da je kriv.

Ovoliko promjena trenera ne bi mogle istrpiti ni puno jače reprezentaicije od naše. Uz to i loš izbor trenera. A mogli smo vidjeti da nije novac ogranicavajuci faktor, ako je vjerovati novinskim clancima.

Loš rad sa pridobijanjem potencijalnih reprezentativaca. Vidjeli smo to dolaskom Spahe kako se radi. Za to je bio odgovoran Misimovic podguzna muha Vicina i lafo svjetnik.

Ljudi pisu da je izgradio terene. To je tacno i za to sam ga i ja hvalio i ocekivao da ce podignuti kvalitet lige. Nije se desilo. Na tim kvalitetnijim terenima se krade vise nego ikad i gledljivije je bilo gledati valjanje u blatu nego one sudijske lakrdije.
Ima. Svakako da nema deep lying playova koji ne znaju ni baciti pogled naprijed, a ne pas. Mozda ne gledas isti Euro?

Za trenere su najvise krivi nasi gubari, prvenstveno iz saveza KS koji su doveli zohara Hadzibegica a imali su slobodu dovesti koga god zele, ali i svi oni koji su Peteva, koji nam je i ponajbolji trener uz Ciru, docekali na noz i **** mu familiju jer je izabran ispred Barbareza poput Ibrulja ali i mnogih navijaca.
-Beogradski sindikat

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2024, 14:30

Madal je napisao/la:
23 jun 2024, 14:09
h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2024, 13:53

Naravno da je kriv.

Ima. Svakako da nema deep lying playova koji ne znaju ni baciti pogled naprijed, a ne pas. Mozda ne gledas isti Euro?

Za trenere su najvise krivi nasi gubari, prvenstveno iz saveza KS koji su doveli zohara Hadzibegica a imali su slobodu dovesti koga god zele, ali i svi oni koji su Peteva, koji nam je i ponajbolji trener uz Ciru, docekali na noz i **** mu familiju jer je izabran ispred Barbareza poput Ibrulja ali i mnogih navijaca.
Pa nema ni kod nas takvih deep lying playova. Ako mislis na Tahirovića on itekako zna pogledati prema naprijed. :kafa:

Ma ja. Vico je odgovoran za sve dobre stvari, a za sve lose neko drugi.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 23 jun 2024, 14:32

vicina jedina stvar gdje mu možemo prigovoriti jeste kelme, ostalo je zaslužio da se tretira kao ivica osim

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 jun 2024, 14:35

h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2024, 14:30
Pa nema ni kod nas takvih deep lying playova. Ako mislis na Tahirovića on itekako zna pogledati prema naprijed. :kafa:

Jos da nauci dodati prema naprijed.

Vico je ocito katastrofalno pogrijesio kao npr. to sto je dao sarajevskim klosarima iz saveza da svojim rodbinsko mahalskim vezama dovode selektora.
-Beogradski sindikat

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 23 jun 2024, 14:35

Kobayashi je napisao/la:
h1a2s3o4 je napisao/la:

Kelme
National teams

za trenutni dres mozes reci sve osim da je generic, pa stavili sh ti jbenog zmaja na dres, to nema niko

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 23 jun 2024, 14:45

Kobayashi je napisao/la:
23 jun 2024, 02:46
Ipak, Patrickov dres iz samih početaka reprezentacije ima po meni posebnu draž. Volio bih repliku naći negdje. :bih:
I ja ih gotivim, kragne na tim garniturama su top.

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h ... 6697566478

Također, bila je jedna Adidasova garnitura iz 1998.-1999. godine koja baš izgleda moćno. Šteta što je nismo duže koristili...

Zadnja izmjena: PikachuSA, dana/u 04 jul 2024, 14:56, ukupno mijenjano 2 puta.

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2024, 14:56

Madal je napisao/la:
23 jun 2024, 14:35
h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2024, 14:30

Jos da nauci dodati prema naprijed.

Vico je ocito katastrofalno pogrijesio kao npr. to sto je dao sarajevskim klosarima iz saveza da svojim rodbinsko mahalskim vezama dovode selektora.
U prvoj pravoj seniorskoj sezoni u Ajaxu 2 gola i 5 asistencija u svim takmicenjima. Hajda valjda nauci i zadovolji istančani ukus uvijek objektivne bih publike.

Ni ovi pasovi mu nisu loši, zamisli kakvi će biti kad nauči. :mrgreen:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 jun 2024, 15:14

h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2024, 14:56
U prvoj pravoj seniorskoj sezoni u Ajaxu 2 gola i 5 asistencija u svim takmicenjima. Hajda valjda nauci i zadovolji istančani ukus uvijek objektivne bih publike.

Pa da smo znali da Englezima, Italijanima a i svima u kvalifikacijama, osim Islanda kuci, samo pustamo ove klipove prije utakmice, pa poslije toga ne moramo ni igrati :thumbup:
-Beogradski sindikat

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 jun 2024, 15:26

Madal je napisao/la:
23 jun 2024, 15:14
h1a2s3o4 je napisao/la:
23 jun 2024, 14:56

Pa da smo znali da Englezima, Italijanima a i svima u kvalifikacijama, osim Islanda kuci, samo pustamo ove klipove prije utakmice, pa poslije toga ne moramo ni igrati :thumbup:
Ovo je na konto tvoje tvrdnje da ne zna. Ocigledno da nije tačna. :kafa:

A fudbal nije individualna igra. Ako nešto u klubu dobro radi, a u repci ne pitanje je u čemu je problem? Očito ne u igraču, ne zaboravi igrat za par dana. Isto pitanje važi i za Demirovića.

Selektor nije tu da bi ih ucio novim stvarima, nego da "ukomponuje" ono sa čime raspolaže. A Tahirović uopšte nije odigrao loše koliko ti to želiš predstaviti.

Helem, tema su Kelme dresovi i onaj zmaj na njima iz Gokua.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.