Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 29 mar 2011, 17:25

Sta hoces.ba ? je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:"Suljo sram te bilo, lažeš narod, uništio si fudbal..."

Ovog Sulju treba ubiti! Mater mu *ebem!
Nije Suljo glaso' protiv
Nije. Sigurno. :roll:

Usput, nabijem na kuratz sve članove i sve delegate NSFBIH-a.
Hayley <3

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 29 mar 2011, 17:26

Zanimljivo je da niko ne proziva najveće zlo našeg fudbala Muniba Ušanovića i nekih novinara koji lumpuju sa njim po Bosni (birtija), a sada kao drže moralne pridike. Samo malo sabura izaći će ovo na dobro.

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 29 mar 2011, 17:26

Mlad si jos..Tastatura i mis..Ne,ne,odoh sada baciti bombu na savez..Ne razmisljas..Kada bude protest tu sam,kao sto sam uvijek i bio na svakom ;) Ma ne shvatas ti to moj Del Piero..Morao sam ti jos na ovo "sarnuti" ;)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 29 mar 2011, 17:27

A najjaci je onaj "Ako dozvolite!"vjerovatno znate ko je u pitanju....Jao s kakvom mi bagrom imamo posla.....

Ever@
Nisam mislio tako Bomba to nista nerjesava ali eto kad si za proteste hajde da ih organizujemo,ali da skupimo bar 30 000 hiljada ljudi bez njih necu da idem vise na bilo koji protest jer sa 500-600 ljudi se nista nemoze..... ;)
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 29 mar 2011, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 17:28

FCS je napisao/la:Zanimljivo je da niko ne proziva najveće zlo našeg fudbala Muniba Ušanovića i nekih novinara koji lumpuju sa njim po Bosni (birtija), a sada kao drže moralne pridike. Samo malo sabura izaći će ovo na dobro.
Mislim da svi znamo da je upravo on najvece zlo. Trenutno se fokusiramo i na ostale. Steta sto nema ni jedno dobro.

Vjerovatno ce sada doci do namjestanja utakmica, igraci nemaju motiva da osvajaju trofeje. Dzabe im kada ne mogu izaci u Europu.
Taman pomislim da ce gamad ostati bez love, pa shvatim da postoji i drugi nacin da se obogate. Sve gore od goreg.

Vita_Novalis
Kontakt:

Post Postao/la Vita_Novalis » 29 mar 2011, 17:32

Mislim da bi ovaj dan trebao da bude nacionalni praznik fudbala.
Ne moze biti gore nego sto je bilo. Ne mozes imati nesposobnije ljude od ovih sto smo imali.

Po cijenu da reprezentacija ne igra na EP, mi se trebamo radovati. Kutarisali smo se faca tipa predsjednistvo a pogotovo ona Usanovic!

Zivi bili pa vidjeli! Nadamo se da ce 1. april osim sto je dan sale postati i dan fudbala!

Niko sretniji od mene danas. Jos samo da FIFA I UEFA odrze obecanje.

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 17:33

Vita_Novalis je napisao/la:Jos samo da FIFA I UEFA odrze obecanje.
AMIN.

igos
Kontakt:

Post Postao/la igos » 29 mar 2011, 17:34

a jest mi drago! :D :D :D

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 29 mar 2011, 17:37

Bosnia-Herzegovina face imminent ban after defying FIFA and UEFA statutes
The Bosnian football federation is facing an imminent ban from international and club football over their refusal to conform to FIFA and UEFA statutes...

By Max De Luca Goal-com
Mar 29, 2011 10:08:00 AM

Bosnia-Herzegovina face an imminent ban from club and international competitions after members of the country's football federation (NSBiH) voted against a proposal to adhere to FIFA and UEFA statutes.

The two football governing bodies had ordered the NSBiH to switch from a three-man inter-ethnic presidency to a one-man presidential system last year.

The federation has run with the existing system of 16-month rotating terms for a Serb, a Croat and an ethnic Muslim since the country was divided into two ethnically segregated regions in 1995 in the fall-out from the Bosnian War.

The NSBiH refused to budge from this set-up and UEFA gave the federation its final warning last week to conform to the statute.

"There will be an automatic suspension for Bosnia from April 1 if the changes are not made by then," general secretary Gianni Infantino told the press.

The NSBiH then held a congress on Tuesday to vote on the legislation to replace the three-man presidency and the motion was defeated by 28 votes to 22.

Bosnia-Herzegovina now face an imminent suspension after today's vote. Bosnia currently sit in fourth place in Group D of Euro 2012 qualifying.
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 29 mar 2011, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 29 mar 2011, 17:38

Sad smo ga tek popusili,ali sigurno!
Zadnja izmjena: Esii TM87, dana/u 29 mar 2011, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
1921-2011

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 29 mar 2011, 17:38

[youtube][/youtube]

reče Balašević još 94'...krivi smo mi što smo se sklanjali ;)

sad kad nas suspenduju možemo do mile volje protestovat nema ništa od te priče :cry:
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 29 mar 2011, 17:39

Pa stvarno ljudi negativno ste me iznenadili! Kako nemate nimalo sazaljenja? Drago vam je sto su posteni ljudi dobili otkaz, ljudi koji su srcem i dusom disali za ovu zemlju? Oni sada nemaju za hljeba, ne mogu prehraniti porodicu, a doveli su nas tako visoko gdje se sada nalazimo. Sramota narode, radujete se tudjoj nevolji!
Ovim iskreno pozivam ljude koji su u mogucnosti da otvore brojeve telefona da se moze pomoci ljudima iz bivseg saveza, ja prvi od srca doniram 10 KM da se kupi 5 l goriva i zapali se kuca nekog od njih! Veceras pijem Iljo, Sule i ostala ekipa u vase ime uz pjesmu
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 mar 2011, 17:42

Koliko je moguce da se za dva mjeseca, odnosno do utakmice sa Rumunijom formira novi savez, usvoji statut i skine suspenzija?
Jeste pomalo tesko za ocekivati ovako nesto, ali uvijek postoji nada, da se sve okrene na najbolje. Poslije toga ko zna gdje bi nam bio kraj. 8-)
#divovi

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 mar 2011, 17:43

Tuga,jad i čemer,.(Suljo,Ceko i Iljo)..Jedina razlika izmedju njih sto prvi predstavlja baliju,drugi cetnika,treci ustasu..Uzmi im te prefikse i shvatices da su to ista g.o.v.n.a,.Kulturno nas karaju vec godinama po sistemu:"podjeli,zavadi pa vladaj"(tu ne mislim samo na njih,zna se na koga vec),.Mozda i dodje vrijeme kada ce djeliti ljude na dobre i lose,a ne na Srbe,Hrvate i Bosnjake,.mozda i dodje vrijeme, kada se ljudi nece hraniti nacionalizmom,koji nam ovi gore lideri namecu,.mozda i dodju generacije koje ce shvatit da su njegovi,oni koji mu zele dobro,a ne oni koji ga kradu,.Suljo lave,svaka ti cast,krades godinama i jos uvijek ima levata koji ti daju aplauz na to,.a ovom cetniku,ili ustasi cemo j.e.b.a.t mater,jer nas mogu samo nasi da kradu i prave budalama..

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 mar 2011, 17:46

moustapha je napisao/la:Koliko je moguce da se za dva mjeseca, odnosno do utakmice sa Rumunijom formira novi savez, usvoji statut i skine suspenzija?
Jeste pomalo tesko za ocekivati ovako nesto, ali uvijek postoji nada, da se sve okrene na najbolje. Poslije toga ko zna gdje bi nam bio kraj. 8-)
Mislim da je teško za očekivati takvo nešto. Ima tu dosta pravne procedure. Neće biti situacija kao u drugim državama, jer će se ovdje gasiti savez, i osnivati novi. Vani je situacija i suspenzija trajala koji tjedan-mjesec, ali se nisu gasili savezi. Ovo je mislim prvi takav slučaj, i da će trebati dosta.
Dakle, mislim da smo sigurno ostali bez utakmice u Bukureštu, bez kvalifikacija za mlade, i bez nastupa klubova u Europi.
A i sad je to nebitno, bitno je postaviti savez na noge, da imamo zdrav kostur saveza.
Hayley <3

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 29 mar 2011, 17:46

moustapha je napisao/la:Koliko je moguce da se za dva mjeseca, odnosno do utakmice sa Rumunijom formira novi savez, usvoji statut i skine suspenzija?
To je ravno naucnoj fantastici nazalost... :cry: :cry: Kao sto sam maloprije napisao,zasto su cekali do sada ovi iz Uefe da naprave ovo sto su napravili to su mogli davno uraditi,a ne sada izmedju 2 utakmice.... :roll:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 mar 2011, 17:50

Ma dobro shvatam da sam optimista. Treba sacekati 1. april, pa da vidimo kakve su namjere UEFE/FIFE. Najgori bi scenario bio da se oni ne upetljaju u formiranje novog rukovodstva saveza. U tom slucaju nema nas nigdje. Opet tri saveza, tri lige, tri tora. :x
#divovi

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 29 mar 2011, 17:51

Ponos Torina je napisao/la:Bosnia-Herzegovina face imminent ban after defying FIFA and UEFA statutes
The Bosnian football federation is facing an imminent ban from international and club football over their refusal to conform to FIFA and UEFA statutes...

By Max De Luca Goal-com
Mar 29, 2011 10:08:00 AM

Bosnia-Herzegovina face an imminent ban from club and international competitions after members of the country's football federation (NSBiH) voted against a proposal to adhere to FIFA and UEFA statutes.

The two football governing bodies had ordered the NSBiH to switch from a three-man inter-ethnic presidency to a one-man presidential system last year.

The federation has run with the existing system of 16-month rotating terms for a Serb, a Croat and an ethnic Muslim since the country was divided into two ethnically segregated regions in 1995 in the fall-out from the Bosnian War.

The NSBiH refused to budge from this set-up and UEFA gave the federation its final warning last week to conform to the statute.

"There will be an automatic suspension for Bosnia from April 1 if the changes are not made by then," general secretary Gianni Infantino told the press.

The NSBiH then held a congress on Tuesday to vote on the legislation to replace the three-man presidency and the motion was defeated by 28 votes to 22.

Bosnia-Herzegovina now face an imminent suspension after today's vote. Bosnia currently sit in fourth place in Group D of Euro 2012 qualifying.
ahh taj goal .com

poznati K U R A C od ''fudbalske stranice''
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 mar 2011, 17:52

moustapha je napisao/la:Ma dobro shvatam da sam optimista. Treba sacekati 1. april, pa da vidimo kakve su namjere UEFE/FIFE. Najgori bi scenario bio da se oni ne upetljaju u formiranje novog rukovodstva saveza. U tom slucaju nema nas nigdje. Opet tri saveza, tri lige, tri tora. :x
Pa brate,koja svrha igrati ligu ako od nje nemas nikakve koristi(nema ekonomske racunice)..Dakle,ili ce biti kako treba,ili nece ni biti..

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 mar 2011, 17:54

Pa dobro onda ce igrato bajramske/bozicne turnire. Jos gore. :cry:
#divovi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.