GalileoGalilei je napisao/la: ↑27 jun 2024, 11:28
jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 11:13
GalileoGalilei je napisao/la: ↑27 jun 2024, 00:37
Uvijek sam više za igrače koji dođu na mala vrata nego za famozne kapitalce. Sjećam se dolaska Stanojevića, drvlje i kamenje, pa je momak na kraju ispao strašno dobro pojačanje. Borben, gotivan, dosta utakmica u nogama itd.
Tako da, dok ne vidim stvari na terenu, ništa neću komentarisati. Idioti koji prate fudbal iz prizme "skupih" igrača i misle da samo tako dolazi rezultat su smiješni. Da je tako, PSG bi svake sezone osvajao sve, United bi imao puno više trofeja, Engleska bi se prošetala sad na EURO-u itd.
Kako relativizirate sve na svijetu na jednog Stanojevica koji je ispao dibar ja cu ti nabrojat 30 polovnjaka koji su ispali katastrofa.
Ti si vidovit, pa znaš hoće li neko biti pogodak tipa Stanojević ili flop kao Protić recimo? Ako si vidovit, onda izvini.
Nisam ja vidovit ali ako se već hvataš primjera Stanojevića onda ti govori da od ovih 5 statistički prije će svih 5 biti Protić nego što će 1 biti Stanojević.
Omjer je sigurno 1 naprema 50 , tako da od ovih 5 statistički neće valjat prije niti jedan nego što će jedan biti solidan. I to nije moja metodologija nego tvoja sopstvena u kojoj kažeš Stanojević došao odnekud pa ispao dobar, došlo je još 100 odnekud pa ispali katastrofa.
Što se tiče ovih sa dobrim CV-om, kad smo doveli igrača koji je igrao negdje i ima dobar CV i nije nakon godine pauze taj je i bio dobar. Dakle postoji objektivna metoda kojom možeš zaključit hoće li ti neko popraviti kvalitet ekipe i napravit razliku. Igrača koji odrađuju je puna liga.
Nema razlike između ovih 5 dovedenih igrača i bilo kojeg igrača iz naše lige da smo doveli čak u našoj ligi ima i boljih bekova od ovog beka što smo doveli etc. U tom je poenta, što onda dovodiš, zbog broja nekakvog. Radije pusti juniora da igra.
Meni bi ovo bilo ok da smo 4-5 ekipa lige (što i jesmo) pa hajd ako slučajno šta ubodeš, super, i da su ovi igrači jeftini i da ne plaćamo obeštećenja za njih. Samo uporedim da smo znali dovest Arsenijevića iz lige lupam kad nismo imali marke a sad kad dajemo plate 10-20k dovodimo ovog nekakvog polufudbalera.
Možete relativizirati okretati nadati se , i biće isto ili gore nego prošle sezone.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.