FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 199

Antikloc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Antikloc » 27 jun 2024, 08:57

BegovicRamiz je napisao/la:
26 jun 2024, 23:53
kad Penaranda kaze ma necu ja u Kazahstan vukojebina hajte vi bez mene
Kad je Penito,uspio iz brazilskog raja doci u sarajevsku zabokrecinu ,ostalo mu nece tesko pasti. :mrgreen:
Kazahstan je za Bosnu- Zapadna Evropa :mrgreen:

Hz1946
Kontakt:

Post Postao/la Hz1946 » 27 jun 2024, 09:25

avalkaB je napisao/la:
27 jun 2024, 05:01
Hz1946 je napisao/la:
27 jun 2024, 00:04
Dok čekamo prijateljsku hajde da vidim može li neko pogoditi koji igrač je u pitanju, ako ste ovo slučajno već vidjeli yebi ga easy će biti onda :rol:

Hint: naš bivši igrač

slika
Strah raju pogađati, jer ako neko pogodi etikirat ce mu se fetiš :rol:
:rol: :rol: :rol:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 27 jun 2024, 10:51

jel to Peneranda bivsi ?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 27 jun 2024, 10:52

MSOZ101 je napisao/la:
27 jun 2024, 00:39
keli je napisao/la:
26 jun 2024, 23:52
MSOZ101 je napisao/la:
26 jun 2024, 23:50
Ako Ćatić dolazi, Kuprešak zdra'o, ako ne dolazi bit će zajebano naći wing beka sposobnog da igra odbranu, da ima dobar šut, fizičku snagu i sposobnost ponavljanja makar na nivou Beganovića.
Catic igra desno a Kupresak lijevo.

slika

Primarno je dešnjak, ali posljednjih godina igra lijevog beka. Igra odlično sa obje noge, a zbog jake noge i šuta igra lijevo jer lagano može da se namjesti na šut iz trka.
Moze igrati lijevo ali ocigledno je da je vise za desne strane i da mu je to primarna pozicija.
slika

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 27 jun 2024, 10:57

avalkaB je napisao/la:
27 jun 2024, 05:01
Hz1946 je napisao/la:
27 jun 2024, 00:04
Dok čekamo prijateljsku hajde da vidim može li neko pogoditi koji igrač je u pitanju, ako ste ovo slučajno već vidjeli yebi ga easy će biti onda :rol:

Hint: naš bivši igrač

slika
Strah raju pogađati, jer ako neko pogodi etikirat ce mu se fetiš :rol:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 jun 2024, 11:13

GalileoGalilei je napisao/la:
27 jun 2024, 00:37
Uvijek sam više za igrače koji dođu na mala vrata nego za famozne kapitalce. Sjećam se dolaska Stanojevića, drvlje i kamenje, pa je momak na kraju ispao strašno dobro pojačanje. Borben, gotivan, dosta utakmica u nogama itd.

Tako da, dok ne vidim stvari na terenu, ništa neću komentarisati. Idioti koji prate fudbal iz prizme "skupih" igrača i misle da samo tako dolazi rezultat su smiješni. Da je tako, PSG bi svake sezone osvajao sve, United bi imao puno više trofeja, Engleska bi se prošetala sad na EURO-u itd.

Kako relativizirate sve na svijetu na jednog Stanojevica koji je ispao dibar ja cu ti nabrojat 30 polovnjaka koji su ispali katastrofa.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 27 jun 2024, 11:28

jurisicduska je napisao/la:
27 jun 2024, 11:13
Uvijek sam više za igrače koji dođu na mala vrata nego za famozne kapitalce. Sjećam se dolaska Stanojevića, drvlje i kamenje, pa je momak na kraju ispao strašno dobro pojačanje. Borben, gotivan, dosta utakmica u nogama itd.

Tako da, dok ne vidim stvari na terenu, ništa neću komentarisati. Idioti koji prate fudbal iz prizme "skupih" igrača i misle da samo tako dolazi rezultat su smiješni. Da je tako, PSG bi svake sezone osvajao sve, United bi imao puno više trofeja, Engleska bi se prošetala sad na EURO-u itd.

Kako relativizirate sve na svijetu na jednog Stanojevica koji je ispao dibar ja cu ti nabrojat 30 polovnjaka koji su ispali katastrofa.
Ti si vidovit, pa znaš hoće li neko biti pogodak tipa Stanojević ili flop kao Protić recimo? Ako si vidovit, onda izvini.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 27 jun 2024, 11:29

Isto tako se moze nabrojati 30 igraca sa "dobrim" CVom sto su ispali katastrofa. Nema nikakvih zakljucaka dok neko to ne pokaze na terenu. Tatar, Rahman, Lazic npr dosli na mala vrata pokidali. Susic, Penaranda itd dosli kao boom a rinake.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 jun 2024, 11:36

keli je napisao/la:
27 jun 2024, 11:08
gegenpressing je napisao/la:
27 jun 2024, 10:59
keli je napisao/la:
27 jun 2024, 10:52

Moze igrati lijevo ali ocigledno je da je vise za desne strane i da mu je to primarna pozicija.
slika
Dolazi vam bek,desni,2.hnl
Znam, nego govorim da nije pametno neprirodnog lijevog beka dovodit. Ili dovesti Catica ali da igra ono sto mu najvise odgovara.
Da on hoce doci pa bi mi lako skontali na koju cemo ga stranu. Sezona je duga bit ce povreda, suspenzija treba imati kvalitetnu sirinu u sastavu.
You are someone else I am still right here

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 jun 2024, 11:45

27 jun 2024, 11:28

Ti si vidovit, pa znaš hoće li neko biti pogodak tipa Stanojević ili flop kao Protić recimo? Ako si vidovit, onda izvini.
Nisam ja vidovit ali ako se već hvataš primjera Stanojevića onda ti govori da od ovih 5 statistički prije će svih 5 biti Protić nego što će 1 biti Stanojević.
Omjer je sigurno 1 naprema 50 , tako da od ovih 5 statistički neće valjat prije niti jedan nego što će jedan biti solidan. I to nije moja metodologija nego tvoja sopstvena u kojoj kažeš Stanojević došao odnekud pa ispao dobar, došlo je još 100 odnekud pa ispali katastrofa.

Što se tiče ovih sa dobrim CV-om, kad smo doveli igrača koji je igrao negdje i ima dobar CV i nije nakon godine pauze taj je i bio dobar. Dakle postoji objektivna metoda kojom možeš zaključit hoće li ti neko popraviti kvalitet ekipe i napravit razliku. Igrača koji odrađuju je puna liga.

Nema razlike između ovih 5 dovedenih igrača i bilo kojeg igrača iz naše lige da smo doveli čak u našoj ligi ima i boljih bekova od ovog beka što smo doveli etc. U tom je poenta, što onda dovodiš, zbog broja nekakvog. Radije pusti juniora da igra.

Meni bi ovo bilo ok da smo 4-5 ekipa lige (što i jesmo) pa hajd ako slučajno šta ubodeš, super, i da su ovi igrači jeftini i da ne plaćamo obeštećenja za njih. Samo uporedim da smo znali dovest Arsenijevića iz lige lupam kad nismo imali marke a sad kad dajemo plate 10-20k dovodimo ovog nekakvog polufudbalera.

Možete relativizirati okretati nadati se , i biće isto ili gore nego prošle sezone.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 jun 2024, 11:52

Ono što me baš interesuje kako ćete opravdat dovođenje afričkog fudbalera kojeg nema ni na guglu. Kad se desi a desit će se uskoro

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 jun 2024, 11:53

Bravo duška

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 27 jun 2024, 11:54

Tatar je bio flop u Belupu, ovdje je bio najbolji igrač lige. Bit je da dok neko ne izađe na teren, nećemo ni znati kakav je, džaba sva statistika prethodnika, upoređivanje itd. Bilo je more igrača koji su po dolasku odmah proglašeni "kapitalcima", pa su na kraju jedino odštete pri raskide bile kapitalne.

Druga stvar, Zekić da je nešto htio stopirati, davno bi to uradio. Volio bih da se stvori prava ekipa i da se tako i ponašaju, a ne da gledam neke kapitalce da se vuku po terenu, zaebavaju, odbrojavaju dane do penzije i igraju samo da uberu zadnji keš.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 jun 2024, 12:07

Ma ja, treba sacekati, možda su Jovic, Mujkic, Đorđević i Ristic ustvari igračine koje je naš Recruitment department nakon višemjesečne detaljne analize doveo, a ne treba uključiti mozak i skontati sta se radi u ovom prelaznom roku.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 27 jun 2024, 12:09

Profil igrača treba mu dati priliku, nek odigra, pa ćemo vidjeti šta je reć je karakterističan za klubove ranga Mladost DK. Hoću reći, oni si mogu dopustiti takve stvari, jer nemaju ništa za izgubiti.

Takvom transfer politikom obaramo ionako spuštene standarde u klubu. Primjera radi, dovedeš 3 poluigrača na krilu, svi imaju mizeran učinak.. dođe četvrti sa 2 gola i 2 asista, i od njega se (zbog standarda postavljenog od ova 3 prethodnika) napravi Messi - a u suštini je samo malo manje loš nego prethodnici.

Tek kad se dokažu negdje tipa Mladost, trebaju dobiti priliku kod nas. Pravilo mora biti: Većinski provjereni igrači, manjim dijelom eksperimenti.. nikako obrnuto.

Naravno, pod uslovom da se uopšte želimo boriti za titule.
The saddest thing in life is wasted talent.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 jun 2024, 12:10

27 jun 2024, 11:54
Tatar je bio flop u Belupu, ovdje je bio najbolji igrač lige. Bit je da dok neko ne izađe na teren, nećemo ni znati kakav je, džaba sva statistika prethodnika, upoređivanje itd. Bilo je more igrača koji su po dolasku odmah proglašeni "kapitalcima", pa su na kraju jedino odštete pri raskide bile kapitalne.

Druga stvar, Zekić da je nešto htio stopirati, davno bi to uradio. Volio bih da se stvori prava ekipa i da se tako i ponašaju, a ne da gledam neke kapitalce da se vuku po terenu, zaebavaju, odbrojavaju dane do penzije i igraju samo da uberu zadnji keš.
Meni vise lici da Zekica boli qrac i da je dosao da oguli Homera ko i svi prije njega.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 jun 2024, 12:15

Ja pokušavam razgovarati na osnovu dvije teze.

@Galileo

Ako Jovic, Đorđević , Jović i Ristić budu valjali ili bude valjao 1 od njih to će biti slučajno nikako produkt nekakve analize ili logičnog razmišljanja.

Dovođenja igrača moraju biti smislena. Mora stajat nešto iza igrača da dođe u klub koji se treba po najavama borit za sva 3 trofeja i ima najviše novca u ligi.

Evo ja tebe da pitam,

Da smo ostavili Ilieva ne dovodili Rackova je li bi ti bilo to ok ?
Da smo doveli Kuprešaka ili Oreča a ne dovodili Jovića je li bi ti to bilo ok ?
Da smo doveli Čavara a ne dovodili Đorđevića je li to ok ?

Dakle jel ti bolje Iliev, Kuprešak/Oreč, Čavar ili ova trojica ? Iskreno mi odgovori nemoj vođen nekom svađom, evo razgovaramo ?

Za ovog malca mi nije žao što su ga doveli uopšte. Ni ne mora biti dobar. Smisleno je važi za talentovanog štopera. Ok je probat. Nije doveden da igra ključnu ulogu u timu , nije plaćen bog zna i nije plaćeno obeštećenje i u21 je igrač 2 godine naredne.

Ovog iz Srbije od 20 godina bez seniorskog nastupa ne bih komentarisao.

A uzet ću u obzir i da nam je otišao ponajbolji igrač Hasić.

Pa mi ti reci je l' to ova ekipa se drastično popraivla da slijedeće godine stignemo 20+ bodova što nam pobjegnu prvi i drugi ? Ja mislim da nije.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 27 jun 2024, 12:16

scholsey je napisao/la:
27 jun 2024, 12:09
Profil igrača treba mu dati priliku, nek odigra, pa ćemo vidjeti šta je reć je karakterističan za klubove ranga Mladost DK. Hoću reći, oni si mogu dopustiti takve stvari, jer nemaju ništa za izgubiti.

Takvom transfer politikom obaramo ionako spuštene standarde u klubu. Primjera radi, dovedeš 3 poluigrača na krilu, svi imaju mizeran učinak.. dođe četvrti sa 2 gola i 2 asista, i od njega se (zbog standarda postavljenog od ova 3 prethodnika) napravi Messi - a u suštini je samo malo manje loš nego prethodnici.

Tek kad se dokažu negdje tipa Mladost, trebaju dobiti priliku kod nas. Pravilo mora biti: Većinski provjereni igrači, manjim dijelom eksperimenti.. nikako obrnuto.

Naravno, pod uslovom da se uopšte želimo boriti za titule.
Tacno. Ali hajmo pogledati ostatak lige. Zrinjski dovodi koliko mogu vidjeti na isti nacin. Uglavnom anonimuse. Ne mozete mi reci da ste vi prije zrinjskog culi za Malekinusica, Ilinikovica,Magdica, Jankovica itd. Kod nas kad se spomenuo ovaj Bruno Unusic iz druge hnla odmah razocaranje. Ova pojacanja sto borac dovodi isto smijesna naki igraci iz prve lige malte, druge poljske gdje nisu redovni itd. Kone kupe ostatke iz igmana i tuzle. Ne zeza nas kvalitetan roster, nas zeza mentalitet pobjednicki koji se izgubio. Zeza nas neregularnost i neuredjenost lige. Zeza nas mnogo toga i to su stvari koje kod nas skripe. Nas najmanji problem su igraci jer bar 75% nasih igraca bi bilo standardno u ekipama sa vrha tabele nase lige i mnogi bi voljeli da ih imaju. Jednostavno upali smo u negativnu koletecinu ko kolektiv a to je nesto iz cega se ebeno izvaditi.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 jun 2024, 12:19

27 jun 2024, 11:52
Ono što me baš interesuje kako ćete opravdat dovođenje afričkog fudbalera kojeg nema ni na guglu. Kad se desi a desit će se uskoro
Sta ga imam pravdati nek se sam pravda na terenu kao i svi ostali. Teren je jedino mjerilo a ove vase prognoze da ce neko biti top pojacanje ili totalni flop su samo prica u prazno.
Evo da po cijeli dan cmizdrimo i kritikujemo na temi jel to moze nesto promijeniti.
Svejedno ce dovesti koga zele. Kad krenu utakmice tribina treba da odradi svoj dio posla ako bude kao sto ti predvidjas.
You are someone else I am still right here

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 jun 2024, 12:21

fera je napisao/la:
27 jun 2024, 12:19
27 jun 2024, 11:52
Sta ga imam pravdati nek se sam pravda na terenu kao i svi ostali. Teren je jedino mjerilo a ove vase prognoze da ce neko biti top pojacanje ili totalni flop su samo prica u prazno.
Evo da po cijeli dan cmizdrimo i kritikujemo na temi jel to moze nesto promijeniti.
Svejedno ce dovesti koga zele. Kad krenu utakmice tribina treba da odradi svoj dio posla ako bude kao sto ti predvidjas.
Moja jedina nada je Zekic cini mi se ko bas dobar strucnjak ali mi nije jasno što mu nisu napravili dobro ekipu. Ako Bog da da on njih zategne. I da se borimo za trofeje a ne da na osnovu drugih izlazimo u europu

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bvsic, Dave, HariTz, Konzerva, Lecler, mnon46, MSOZ101, nedimmmm1337, rimljanin90 i 72 gosta.