Nakon uvodnog dijela priprema u Sarajevu, ekspedicija Bordo kluba se priprema na odlazak u Sloveniju, a kako sada stvari stoje u autobusu neće biti Penarande.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- luckystrike
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dobar je ovaj Galileo, ali kad bih htio da se raspravljam kao sa ženom kući.
Pročita onako kako mu odgovara, izvuče jednu rečenicu bez konteksta i pokuša je zaspinovati, doda malo patetike.. i eto, kako god okreneš, šta god kažeš - jednostavno si u krivu. Okej, jesam.
Ako ništa, slažemo se u nadanju da će me Zekić pišnuti.
Pročita onako kako mu odgovara, izvuče jednu rečenicu bez konteksta i pokuša je zaspinovati, doda malo patetike.. i eto, kako god okreneš, šta god kažeš - jednostavno si u krivu. Okej, jesam.
Ako ništa, slažemo se u nadanju da će me Zekić pišnuti.
The saddest thing in life is wasted talent.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Jbg, nadao sam se da ce Zekic podici Penu i da ce nam dati ruke ove sezone
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑27 jun 2024, 13:07Ljudi se trude, eseje pisu, objasnjavaju - dobiju repliku, nadam se da ce vam se Zekic & co. posrati u usta.
Ja sam siguran da se i Duska tome nada, samo govori da su sanse male do nikakve i objasnjava zasto.
Kad bude opet mucna borba za 4 mjesto, bice sandzacka mafija i Vico krivi, nije se nikako moglo predvidjeti.
Jedan od razloga sto normalna raja bjezi s foruma. Pricajte normalno s ljudima koji zele dobro klubu.
Ko bolan zeli dobro klubu? Ljudi koji ne znaju nista o fudbalu ili minimalno al zato znaju kako se vodi transfer politika i znaju recept za uspjeh? Dal stvarno mislis da neko ko zeli dobro klubu ceka samo neku objavu da pljuje?
Nasa ekipa trenutno ima kostur ekipe od 5 6 igraca i sa par jos ovoh prinova ce se to sve podici na veci nivo abd. Posao nas navijaca je da vjerujemo i kad niko ne vjeruje i podrzimo klub. A ne da pljujemo na sve sto se desi i da mislimo kako su svi bolji. Ne znam ko je to ljudima utuvio u glavu da se klub mora kritikovat i pljuvat i da je to ljubav kao. Pa ko zeli ljubavnog partnera ili prijatelja koji mu na svaki potez sere pametuje i govori da ne valja da mora drugacije. Pasha podrzi me ako zelis ako ne hajde dalje idi lahko je poslije bitke biti pametnjakovic...
Klubu trenutno treba podrska jer nije lahko ni igracima koji su tu koji nose dres i izadju na teren i ocekuje se da lete. Stanite malo mi tek trebamo da rastemo i napravimo iskorake. Od kampa akademije do prvot tima nijr lagan zadatak sve to posloziti. Budimo strpljivi pametni i budimo uz klub kad je tesko. Lahko jr kad se osvajaju trofeji i svi sretni al dok se bitke vode gdje smo na cijoj strani? Gdje smo kad treba skupiti 10 milja clanova nigdje pola raje. Al kad se Evropa igra eto 20 milja na Kosevo i svi sretni....
Dosta vise demagogije ba.. Ili si uz klub ili nisi i tacka.. I ja sam svjestan da jr nrkad noglo bolje i da je bilo i bice gresaka ali znam da je to iz dobre namjere jer ko radi taj i grjjesi.. Mi moramo praviti igrace a ne kupovat vec gotove proizvode jer takvi idu u vece klubove. To ko misli taj pojma nema... Poglefajte malo kako sr radi po drugim zemljama i kako se traze amateri koji se dovode za mizerne uslove i od jjih 5 6 jefva dva ako usliju ekstra... Kako god... Volim te Sarajvooooo
Koliko vjerujem u ovog Celika, ne ureklo se samo
Sasvim realna i razumna odluka za Penerandu,od 4 stranca on je najslabija karika po svim parametrima.
Bravo za Nidalov ugovor
Bravo za Nidalov ugovor

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Nismo ba mi Mladost Doboj Kakanj gdje je Mušija ušao s parama pa korak po korak ih uveo u Premijer ligu.Riki10HZ je napisao/la: ↑27 jun 2024, 13:22NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑27 jun 2024, 13:07Ljudi se trude, eseje pisu, objasnjavaju - dobiju repliku, nadam se da ce vam se Zekic & co. posrati u usta.
Ja sam siguran da se i Duska tome nada, samo govori da su sanse male do nikakve i objasnjava zasto.
Kad bude opet mucna borba za 4 mjesto, bice sandzacka mafija i Vico krivi, nije se nikako moglo predvidjeti.
Jedan od razloga sto normalna raja bjezi s foruma. Pricajte normalno s ljudima koji zele dobro klubu.
Ko bolan zeli dobro klubu? Ljudi koji ne znaju nista o fudbalu ili minimalno al zato znaju kako se vodi transfer politika i znaju recept za uspjeh? Dal stvarno mislis da neko ko zeli dobro klubu ceka samo neku objavu da pljuje?
Nasa ekipa trenutno ima kostur ekipe od 5 6 igraca i sa par jos ovoh prinova ce se to sve podici na veci nivo abd. Posao nas navijaca je da vjerujemo i kad niko ne vjeruje i podrzimo klub. A ne da pljujemo na sve sto se desi i da mislimo kako su svi bolji. Ne znam ko je to ljudima utuvio u glavu da se klub mora kritikovat i pljuvat i da je to ljubav kao. Pa ko zeli ljubavnog partnera ili prijatelja koji mu na svaki potez sere pametuje i govori da ne valja da mora drugacije. Pasha podrzi me ako zelis ako ne hajde dalje idi lahko je poslije bitke biti pametnjakovic...
Klubu trenutno treba podrska jer nije lahko ni igracima koji su tu koji nose dres i izadju na teren i ocekuje se da lete. Stanite malo mi tek trebamo da rastemo i napravimo iskorake. Od kampa akademije do prvot tima nijr lagan zadatak sve to posloziti. Budimo strpljivi pametni i budimo uz klub kad je tesko. Lahko jr kad se osvajaju trofeji i svi sretni al dok se bitke vode gdje smo na cijoj strani? Gdje smo kad treba skupiti 10 milja clanova nigdje pola raje. Al kad se Evropa igra eto 20 milja na Kosevo i svi sretni....
Dosta vise demagogije ba.. Ili si uz klub ili nisi i tacka.. I ja sam svjestan da jr nrkad noglo bolje i da je bilo i bice gresaka ali znam da je to iz dobre namjere jer ko radi taj i grjjesi.. Mi moramo praviti igrace a ne kupovat vec gotove proizvode jer takvi idu u vece klubove. To ko misli taj pojma nema... Poglefajte malo kako sr radi po drugim zemljama i kako se traze amateri koji se dovode za mizerne uslove i od jjih 5 6 jefva dva ako usliju ekstra... Kako god... Volim te Sarajvooooo
Čuj "mi tek trebamo da rastemo i napravimo iskorake"
Mi smo najveći klub u BiH a nama bi bio iskorak da budemo treći u odnosu na ovo stanje posljednjih godina.
Niko ne očekuje da igramo Ligu pravaka, ali da se borimo za trofeje u BiH to nije nikakav iskorak. To je bilo i prije investitora.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- luckystrike
- Kontakt:
što je najgore Pena ima ugovor s Klubom još dvije godine
šta li će biti s Viverosom? on ima isto tako ugovor još dvije godine, a posudba mu ističe s krajem ovog mjeseca.

šta li će biti s Viverosom? on ima isto tako ugovor još dvije godine, a posudba mu ističe s krajem ovog mjeseca.
Pametan potez Zekica, odstranio je igraca koji remeti disciplinu i motivaciju u ekipi. S ovim pada i prica da ce mu neko diktirati sastav i odredjivati ko mora igrati.
You are someone else I am still right here
- napoleon72
- Kontakt:
Svi bismo mi voljeli da osvojimo titulu i da nam se svi popishaju u usta, od Rockova do Zekica. Ja prvi bih zinuo pa nek rade sta hoce. Al da su pojacanja u najmanju ruku cudna - jesu.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑27 jun 2024, 13:07Ljudi se trude, eseje pisu, objasnjavaju - dobiju repliku, nadam se da ce vam se Zekic & co. posrati u usta.
Ovako su neki pisali i na ono proljece kad smo prokockali 13 bodova. "Samo kenj.ate, posr.at ce vam se Vinko svima u usta, sta dizete frku radi jednog/dva/tri kiksa, ni City ne moze dobit sve utakmice, polahko, samo da prezivimo naredna 2 kola pa ide laksi raspored, dobijemo Borca kuci i zavrsili smo pricu" itd. Pa se na kraju ispostavi da su "pljuvaci" za sve bili u pravu. Ne kazem da su i sad i da su prinove 100% flopovi, al iskreno mi je precudno da se dovode igraci ovog kalibra, "bargaini" s kojim si na debelom riziku. Dok se odmah neko nije uhvatio Penarande i Susica - ja sam i protiv takvih igraca. Realno onaj Dudicev prelazni rok je bio daleko najlogicniji, sve pridoslice su nam bile dobro poznate i izgledalo je da se fkt ciljano dovodi. Jbg, to sto su i oni flopali je sad argument braniocima svega i svaceg da se nikad ne zna i da ovaj Djordjevic moze bit sve ono sto je npr Susic trebao, a nije uspio. I daj Boze da bude.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:15Ja pokušavam razgovarati na osnovu dvije teze.
@Galileo
Ako Jovic, Đorđević , Jović i Ristić budu valjali ili bude valjao 1 od njih to će biti slučajno nikako produkt nekakve analize ili logičnog razmišljanja.
Dovođenja igrača moraju biti smislena. Mora stajat nešto iza igrača da dođe u klub koji se treba po najavama borit za sva 3 trofeja i ima najviše novca u ligi.
Evo ja tebe da pitam,
Da smo ostavili Ilieva ne dovodili Rackova je li bi ti bilo to ok ?
Da smo doveli Kuprešaka ili Oreča a ne dovodili Jovića je li bi ti to bilo ok ?
Da smo doveli Čavara a ne dovodili Đorđevića je li to ok ?
Dakle jel ti bolje Iliev, Kuprešak/Oreč, Čavar ili ova trojica ? Iskreno mi odgovori nemoj vođen nekom svađom, evo razgovaramo ?
Za ovog malca mi nije žao što su ga doveli uopšte. Ni ne mora biti dobar. Smisleno je važi za talentovanog štopera. Ok je probat. Nije doveden da igra ključnu ulogu u timu , nije plaćen bog zna i nije plaćeno obeštećenje i u21 je igrač 2 godine naredne.
Ovog iz Srbije od 20 godina bez seniorskog nastupa ne bih komentarisao.
A uzet ću u obzir i da nam je otišao ponajbolji igrač Hasić.
Pa mi ti reci je l' to ova ekipa se drastično popraivla da slijedeće godine stignemo 20+ bodova što nam pobjegnu prvi i drugi ? Ja mislim da nije.
-
- Kontakt:
Doveli prosle godine Viverosa, Penerandu, Ziljkica, Vrancica, Serbecica, Zeljkovica...
Ja uzivam citajuci tvoje postove i u vecini njih imamo isto misljenje, al za ovo sto si napisao se ja ne slazem ni u cemu.. sad cu odgovorit zasto.jurisicduska je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:15Ja pokušavam razgovarati na osnovu dvije teze.
@Galileo
Ako Jovic, Đorđević , Jović i Ristić budu valjali ili bude valjao 1 od njih to će biti slučajno nikako produkt nekakve analize ili logičnog razmišljanja.
Dovođenja igrača moraju biti smislena. Mora stajat nešto iza igrača da dođe u klub koji se treba po najavama borit za sva 3 trofeja i ima najviše novca u ligi.
Evo ja tebe da pitam,
Da smo ostavili Ilieva ne dovodili Rackova je li bi ti bilo to ok ?
Da smo doveli Kuprešaka ili Oreča a ne dovodili Jovića je li bi ti to bilo ok ?
Da smo doveli Čavara a ne dovodili Đorđevića je li to ok ?
Dakle jel ti bolje Iliev, Kuprešak/Oreč, Čavar ili ova trojica ? Iskreno mi odgovori nemoj vođen nekom svađom, evo razgovaramo ?
Za ovog malca mi nije žao što su ga doveli uopšte. Ni ne mora biti dobar. Smisleno je važi za talentovanog štopera. Ok je probat. Nije doveden da igra ključnu ulogu u timu , nije plaćen bog zna i nije plaćeno obeštećenje i u21 je igrač 2 godine naredne.
Ovog iz Srbije od 20 godina bez seniorskog nastupa ne bih komentarisao.
A uzet ću u obzir i da nam je otišao ponajbolji igrač Hasić.
Pa mi ti reci je l' to ova ekipa se drastično popraivla da slijedeće godine stignemo 20+ bodova što nam pobjegnu prvi i drugi ? Ja mislim da nije.
Dobar igrac sa dobrim CV (nijedan igrac od zavrsetka rata nije dosao u FK SARAJEVI sa 25-27 govorim sa CV BENKA STEPANOVA DELACA ITD ITD)
Igrac sa dobrim nekom B KLASOM CV tipa Anicic drobarov said itd dolaza sa 31-33 godine koji su bez kluba ili koji su blizu oporavka iz povrede (pretezno tezih) ili tipovi koji se penzionisu u fazonu to je to al ako sta iskoci uzet jos koji dinar nesto sto je uradio Ahmetovic vrsajevic itd itd
Plus iz prve skupine igraci sa 27 godina kostaju samo za obestecenje preko milion € plus njihiva plata i ako se doda tome da u 90% slucajeva ti igraci imaju ponude i da mogu igrat u ligama kao sto je austrija holandija itd itd
Imas B varijantu ove sto prvo idu na kosevo u bolnicu na 6 mjeseci gdje potrosi 40% ugovora i gdje za tih 40% njegovog lijecenja i platu sto mu dajes mozes imat 5 ovih srba nakilu sto kupis od kojih ce bar jedan bit standardan
Onda imas C varijantu nesto sto sad radimo ili tipovi kao sto je Tatar Rahmanovic djurickovic keremach i to je to al to su igraci koje mora neko prepoznat i to su naj isplativi igraci u vidu kvaliteta i visine plate..
Sto si rekao dali su ovo igraci da stignu 25 bodova zaostatka za borcem. DALI MISLIS SA JE BORAC BOLJOM IGROM IMAO +25 bodova ovu sezonu sto je prosla, dali smatras da je BORAC nas izbacio iz kupa jer je u te dvije utakmice bio bolji, il sto je sudija radio gluposti dali mislis da je go u 94 minuti iz opsajda regularan dali si gledao zadnju domacu utakmicu borac igman dalije tu borac dobio tri boda regularno..
Sigurno u nekom regularnom sudjenju mi bi bili u finalu kupa i medju prve 2 ekipe i ako bj zavrsili na drugom mjestu maximum svih maximuma da bi bili 5-6 bodova za prvim
- TurkishAirlines
Mirvic kad treba raskid ugovora
where to post picture

S obzirom na važeći ugovor do kraja maja 2026. godine preostaje da se vidi da li će Penaranda i FK Sarajevo uspjeli pronaći zajednički jezik kako završiti cijelu situaciju.
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
27.6.2023 je zvanično Penaranda potpisao sa nama, i evo nas tačno godinu kasnije, 27.6.2024 kad je zvanično otpisan.
Uspio je izdržati tačno godinu dana
Uspio je izdržati tačno godinu dana

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Naravno da nece on dobiti sve do 2026. ima on dosta klauzula u ugovoru. i pustiti te laz da on ima 50.000 KM.
Valjda je sad i Ismir naucio da od nemotivisanih zvijezdica nama hajra, da se ne petlja vise tamo gdje mu nije mjesto.
You are someone else I am still right here
Jos jedan dokaz da ova "imena" ili ti ga kapitalce ne treba ni gledati.
Daj radije nekog Brunu iz 2NHL koji je mlad pun zelje za dokazivanjem i nekakvom solidnom kvalitetom nego neko izvikano ime koje nema nikakav motiv ni zelju i disciplinu.
Iskreno najbolji je igrac lige (Pena) ali on jednostavno vise nikad nece biti na visokom nivou sa svojim ne sportskim zivotom, sve mu je bitnije od onoga od cega zivi.
Al eto, nama opet daj imena...
Samo je teren mjerilo i ako Zekic uspije napraviti ekipu da to na terenu funkcionise, ne treba nama vise od 2 3 igraca koja ce vjerovatno doci..
Daj radije nekog Brunu iz 2NHL koji je mlad pun zelje za dokazivanjem i nekakvom solidnom kvalitetom nego neko izvikano ime koje nema nikakav motiv ni zelju i disciplinu.
Iskreno najbolji je igrac lige (Pena) ali on jednostavno vise nikad nece biti na visokom nivou sa svojim ne sportskim zivotom, sve mu je bitnije od onoga od cega zivi.
Al eto, nama opet daj imena...
Samo je teren mjerilo i ako Zekic uspije napraviti ekipu da to na terenu funkcionise, ne treba nama vise od 2 3 igraca koja ce vjerovatno doci..
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Treba samo dovoditi kapitalce, nema veze što odu nakon godinu dana, što ne igraju, što se zaebavaju, bitno je da je kapitalac.
Evo cist dokaz sta urade tkz kapitalci koje navijaci zazivaju, ne uradi nista u godinu dana vise van terena nego na njemu uzimaju platu i jos ce dobro naplatiti odlazak iz kluba.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.