FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

TuzlanskaFukara2702
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la TuzlanskaFukara2702 » 27 jun 2024, 15:19

DamirT je napisao/la:
26 jun 2024, 23:22
slika

Sta je ovo, opet racun blokiran?
Pitajte našeg vrlog bivšeg predsjednika Seada Kozlića. :cool: Ako vas još nešto interesuje, dotičnom gospodinu se uvijek možete obratiti za objašnjenje, Direkcija BH Telecom-a, Ulica Oktobarske revolucije (Aleja Alije Izetbegovića)... :opaopa: A što se tiče samog preuzimanja kluba, ako je bilo ko od vas zainteresovan, siguran sam da će trenutna garnitura vrlo rado odstupiti instantno, da neko od vas preuzme klub. :kafa:
Moja si ljubav, zadnja i prva
moje srce, u obliku tvog grba.
I kad me od sebe otjeraš grubo
Moj si Grad, ja nemam drugog.

Moj korjen i moj uzdah,
Moja zora i moj sumrak,
Rođen da budem prvak,
Rođen da budem TUZLAK!

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 27 jun 2024, 15:22

Nazalost to je tako i nikakva demagogija nece sakriti istinu.
Nije problem ispasti, biti duzan, imati krizu rez, nemati novac pa cak i upravu ili sponzore. Nije problem zapeti u vremenskom vakumu komunizma i zastarjelog funkcionisanja, dati pozajmicu ma nije problem.
Problem je sta radis da to popravis i ispravis. Nasa generacija je "promasila "zivot sa Slobodom zbog javasluka, hocemo li uciniti nesto za buducnost, hocemo li raditi da mozda sutra,nekada i nekome bude bolje.....
Bogami tesko.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 27 jun 2024, 15:28

TuzlanskaFukara2702 je napisao/la:
27 jun 2024, 15:19
DamirT je napisao/la:
slika

Pitajte našeg vrlog bivšeg predsjednika Seada Kozlića. :cool: Ako vas još nešto interesuje, dotičnom gospodinu se uvijek možete obratiti za objašnjenje, Direkcija BH Telecom-a, Ulica Oktobarske revolucije (Aleja Alije Izetbegovića)... :opaopa: A što se tiče samog preuzimanja kluba, ako je bilo ko od vas zainteresovan, siguran sam da će trenutna garnitura vrlo rado odstupiti instantno, da neko od vas preuzme klub. :kafa:
Kozlic smrad treba medju prvima bit krivično gonjen.
Ne znam da je iko vise stete klubu nanio od njega, a za tako kratko vrijeme.
Potomke mu ****
Volim tebe, više od sebe

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 27 jun 2024, 15:30

DamirT je napisao/la:
slika

Nije problem druze. Zelim potpunu kontrolu nad klubom u vremenu od 25 godina (meni je 40,znaci tamam)napismeno....Zelim koncesiju nad stadionom Tusanj u istom vremenskom intervalu da mogu slobodno i bez smetnji da razgovaram sa ulagacima, sponzorima oko njegove rekonstrukcije i dogradnje.
Na koji nacin cu preuzeti klub ostavljam njima, upravljacka prava, dodijela koncesije, prodaja ma nije bitno. Bitno je da je klub MOJ pa makar na ogranicen vrrmenski period. Eto ako moze da se razgovara tu sam.
Nikakve komisije, skupstine pune klosara I kokuzi, samo ja bog i batina.
Prvo sto ce biti je angazovanje firme iz podrucja EU koja ce uraditi reviziju poslovanja I povuci crtu. Pa cemo
dalje...
Evo zbog ovakvih ko ovaj ispod dole nam i jest ovako. I neka je zasluzili smo.
Zadnja izmjena: FKBilder, dana/u 27 jun 2024, 15:36, ukupno mijenjano 2 puta.

TuzlanskaFukara2702
Kontakt:

Post Postao/la TuzlanskaFukara2702 » 27 jun 2024, 15:35

FKBilder je napisao/la:
27 jun 2024, 15:30
DamirT je napisao/la:
slika

Nije problem druze. Zelim potpunu kontrolu nad klubom u vremenu od 25 godina (meni je 40,znaci tamam)napismeno....Zelim koncesiju nad stadionom Tusanj u istom vremenskom intervalu da mogu slobodno i bez smetnji da razgovaram sa ulagacima, sponzorima oko njegove rekonstrukcije i dogradnje.
Na koji nacin cu preuzeti klub ostavljam njima, upravljacka prava, dodijela koncesije, prodaja ma nije bitno. Bitno je da je klub MOJ pa makar na ogranicen vrrmenski period. Eto ako moze da se razgovara tu sam.
I ti svojom politikpm zavališ klub još jedno 4,5 miliona i odeš u stečaj, gašenje i to je sasvim ok? **** klub od 104 godine, nek' se ugasi...ima OFK, jel' tako?
Moja si ljubav, zadnja i prva
moje srce, u obliku tvog grba.
I kad me od sebe otjeraš grubo
Moj si Grad, ja nemam drugog.

Moj korjen i moj uzdah,
Moja zora i moj sumrak,
Rođen da budem prvak,
Rođen da budem TUZLAK!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 jun 2024, 15:54

A što se tiče samog preuzimanja kluba, ako je bilo ko od vas zainteresovan, siguran sam da će trenutna garnitura vrlo rado odstupiti instantno, da neko od vas preuzme klub. :kafa:
Hvala puno, ne bih da se igram menadzera i direktora, narocito ne sa tudjim parama, jer nisam sposoban za to. Kao sto nisu ni oni. Ja bih radije da neko sposoban vodi klub a ne ja ili neko "moj". :kafa:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jun 2024, 16:23

27 jun 2024, 15:35
FKBilder je napisao/la:

I ti svojom politikpm zavališ klub još jedno 4,5 miliona i odeš u stečaj, gašenje i to je sasvim ok? **** klub od 104 godine, nek' se ugasi...ima OFK, jel' tako?
A sto mislis da bi svako zavalio klub? Nije svako Azmir ili Senad koji vode seljacku politiku. Daj sve u prvi tim, taman se i ugasio klub. Sigurno ima ljudi koji znaju voditi klub kako spada, a ne na cirkus kao oni, ili kao Aco i kompanija, da prose za pare...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jun 2024, 16:38

Puno price o historiji Slobode i nekim datumima, kada historija i nije neka.
Pokazalo se na primjerima da ljude ne interesuje ni ko vodi klub i kakva je historija kluba. FK Sloboda dok je imala one dvije godine rezultate svi su bili tu, kada nema rezultata nema nikog. KK Dita i OKK Sloboda nisu niti jedna niti druga imale posjete kada nije bilo rezultata.

Znaci obican covjek ne razmislja o historiji, datumima, idealima, politici, sta neko smjera itd. Obican covjek hoce nesto malo vise da mu se digne adrenalin, malo borbe za titule i igranja u Evropi. To je jedino sto se racuna i X je klubova po Evropi koji su prije 10 20 godina bili instant, a danas su renomirani i sa armijama navijaca jer su imali rezultate i dobre igrace.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 jun 2024, 17:36

FKBilder je napisao/la:

A ti kao neki samoprozvani PR kluba de mi odgovori na par pitanja:
1. Kazes instantno ce predati klub u ruke drugome, ja pitam onda "Zasto su oni preuzeli klub ako nemaju (nisu imali) pare kojima ce klub pogurati naprijed"?
2. Preuzeli klub da ga zastite od koga, cega? Zastita im je umjesto igranja Evrope i borbe za titulu pravljenje najjeftinije ekipe u historiji kluba (ili lige, nisu precizirali) i to je OK?
3. Jesu li oni napravili reviziju prethodnih poslovanja kluba i bivsih predsjednika, jesu li saznali ili objavili gdje su pare od utakmice sa Dinamom i onaj izlet Kozlica u tom mandatu? Gdje su tuzbe nakon tih revizija?
4. Sta konkretno su oni bolje uradili od prethodnih Uprava?
5. Meni veoma bitno pitanje/odgovor: Gdje u svijetu jedna Uprava optuzuje svoje navijace da zbog njihovog nedolaska klub nema para za finkcionisanje i vracanje dugova? De mi navedi neki promjer.

Ja koliko znam klub svojim igrama/rezultatima treba privoliti gledaoce da dolaze, a ne da gledaoci dolaze kako bi klub mogao egzistirati uopce. Pa oni se samo sramote svojim istupima, a ti kao tvrdis da ce oni dati klub ako se neko javi, a znas i sam da to nije istina jer itekako sam ja blizak klubu i tim momcima. Zato te fore mozete prodavati nekim laicima i neznalicama, ali ne i meni ovdje.

Oni nisu trebali preuzeti klub ako nisu imali zaledjinu para jer znaju da ce ih taj posao pojesti i samo iscrpiti dodatno. Nista nisu ni bolji ni gori od prethodnika, samo sto su okupili silne momke sa tribine i zele neku svoju pricu da ispricaju, a ta prica nije i nikad nece biti prica prosperiteta i sportskog rezultata u danasnji vakat, nazalost. Uceraj entuzijazmu, sportskim romanticima, PARE i VEZE i nista trece.

PS. Ne zele predati klub nekome pa da dodatno ga zaduzi? Ko njih ima sta pitati ako oni nemaju para covjece. Zasto Babilon nije preuzeo klub, umjesto pomijanja oko kluna i davanja para na kapaljku jer su jarani sa njim? Jesul i te pare pozajmica ili halal od srca Slobodi?
Sarajevo samo proslu sezonu poslovalo u minusu nekoliko miliona pa od nas kupuju ili besplatno dovode talente, igraju Evropu i pojacavaju ekipu. Svi fudbalski velikani su zaduzeni, ali imaju razradjen sistem poslovanja u granicama mogucnosti i FFP-a, a mi ne znamo ni jedinog vrijednog pomena U21 igraca vezati ugovorom na vrijeme pa nam ga Husara uzme i odvede u Sarajevo, a svaki idiot zna koliko je bitan kvalitetan U21 igrac u PL.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 jun 2024, 18:51

Ma nasi dugovi su sada smijesni za jedan fudbalski klub i ne trebamo vise one koji samo dugove vracaju vec cist kes i rezultate. Poceli smo ko Celik slaviti koliko se duga vratilo dok ih Rahic puni.
-Beogradski sindikat

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 27 jun 2024, 19:04

Drago mi je kada vidim da sve više ljudi shvata šta je potrebno klubu o čemu sam već pisao ranije, pa su neki nastojali preko administracije da to zabuše. Znači, pošto živimo u vremenu u kojem živimo, samo KESH I STRANO ULAGANJE, BIZNIS ULAGANJE pije vode ne samo za Slobodu nego i za svaki drugi klub ako se ne želi završiti u kantonalnoj ligi. Ako ne ideš naprijed, onda ideš nazad.

Naprijed ne možeš bez dobrog keša i investitora. Svako sljedeće vraćanje u federalnu ne znači više povratak u PL nego ostanak u federalnoj. Ovo sada je bilo ho ruk, ali toga više neće biti. Oni koji vladaju klubom ovako ili iz sjene treba da puste druge da vode klub, a Panonika im je i više nego dovoljna, na radost navijača koji bi ipak željeli da vide Slobodu da ugošćuje nekoga iz Evrope, a što je sada mnogo lakše za ostvariti nego ranije.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 27 jun 2024, 20:08

dzemil je napisao/la:
27 jun 2024, 19:04
Drago mi je kada vidim da sve više ljudi shvata šta je potrebno klubu o čemu sam već pisao ranije, pa su neki nastojali preko administracije da to zabuše. Znači, pošto živimo u vremenu u kojem živimo, samo KESH I STRANO ULAGANJE, BIZNIS ULAGANJE pije vode ne samo za Slobodu nego i za svaki drugi klub ako se ne želi završiti u kantonalnoj ligi. Ako ne ideš naprijed, onda ideš nazad.

Naprijed ne možeš bez dobrog keša i investitora. Svako sljedeće vraćanje u federalnu ne znači više povratak u PL nego ostanak u federalnoj. Ovo sada je bilo ho ruk, ali toga više neće biti. Oni koji vladaju klubom ovako ili iz sjene treba da puste druge da vode klub, a Panonika im je i više nego dovoljna, na radost navijača koji bi ipak željeli da vide Slobodu da ugošćuje nekoga iz Evrope, a što je sada mnogo lakše za ostvariti nego ranije.
Koje druge, ko je to ozbiljan, da bi preuzeo klub. Azmir ne moze, macak se pokazao u federalnoj da moze on vodit klub dok ima para i da trosi i da nikom ne polaze racune
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 28 jun 2024, 11:10

FKBilder je napisao/la:

NEKA SE UGASI SUTRA ODMAH NIJE MI ŽAO AKO ĆE DOVIJEKA OVAKO.

investiror, biznismen, kojem je stalo da obrne pare, sigurno neće sjediti i gledati skrštenih ruku da baca pare u bunar, već će se boriti da obrne keš.
ako mu ne ide, klub će sigurno gledati da proda drugom koji će opet pokušati istu priču sa drugom vizijom. Dovoljno je pogledati kako posluju drugi svjetski klubovi.
kada nema spasa, gasi pa pokreni od 0 ponovno. kakva historija i kita kad nemamo banane u vitrinama. tu priču okačiti mačku o rep treba istog momenta.

sve ovo da b iuspjelo, treba glavni zadatak trenutnih ljudi da traže investitora kojem će klub prepustiti bez ikakvih ograničenja.

povraća mi se od priča ugasit će ga, promijenit će boje, grb ili ne daj bože tušanj će srušit ili napustit (skoro se sam od sebe srušio). s ovakvom pričom smo tu gdje smo, a drugi napreduju. jedan Sloga Doboj je 50 godina ispred nas, a gdje su do jučer bili, pa dole po hercegovini da ne pominjem....
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 28 jun 2024, 16:56

Dilaver je sljedeći koji ide poslije Erića i Mujkića. Ne znam za vas, ali ja jedva čekam prozivku u ponedjeljak. :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 jun 2024, 17:12

Dilaver svakako i nije za vise od Federalne. Ni tu nije bio neka klasa.

Mene vise interesuje jesu li poceli ikakve igrace kontaktirati.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 jun 2024, 17:44

Pa nek vam @2702 obznani koga vrbuju da dovedu, kad je vec tu u klubu i forumska je zamjena za Simona.
Ili idite na stadion i srdacno pitajte ako vas zanima koga zele dovesti. 😂

075 ❤

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 28 jun 2024, 18:14

Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 jun 2024, 19:05

Dakle pod hitno traziti da grad ne daje transu jer ce nas sahraniti :kafa:
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 jun 2024, 19:12

Ko god da vodi klub, stavio bi da mora odredjeni novac donijeti u klub. Npr 500.000 KM ti da doneses. Ne pozajmice i slicno, vec da ulozis ti pare. Najlakse je cekat transu i sve cetiri u zrak. Ovim ljudima svaka cast sto rjesavaju dugove, ali u PL valja imati i para, a oni to izgleda nemaju.

@madal :thumbup:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 jun 2024, 19:24

Sjecam se tamo nekad 2015/16 sam radio sa jednim Makedoncem, bio je u Komitima i zovio za fudbal i Vardar, sjecam se njegove srece tad i kako s ponosom se hvalio rukometom i fudbalom, kako ih vodi bogatas, a ja tad se hvalio kako deremo Zelju i Sarajevo, kako cemo igrati Evropu. To je tad bila nevjerovatna prica covjece, tih stvari se covjek sjeca.
Vjerujem sad da vecinu njih pitas da mogu bil' vratili vrijeme i ne dozvolili tom tajkunu ulazak u klub, ali i da nema onih utakmica i srece u fudbalu i rukometu, ubijedjen sam da bi odgovor bio odrican.
Isto kao sto vecina nas ne bi mijenjala onaj period borbe za titulu ni za sta na svijetu. Kao sto i vecina nas nije za povratak Azmira iz mnogih razloga, sto ne mijenja cinjenicu da je nekad bilo lijepo sa njim.

Sve je rizik, rizik je dovodjenje trenera, rizik je selekcija igraca, rizik je davanje velikih ovlasti potencijalnom vlasniku/predsjedniku kluba, ali se rizikovat mora kad ne ide na bolje.
Rizik je pustiti dijete do prodavnice da ga nece neki manijak pokupiti autom na trotoaru ili rizik je hodati centrom grada pokraj gradjevina iz perioda austrougarske da te ne bi satrala fasada, pa i jesti pileci sendvic ili burger fast food radnji da ne dobijes salmonelu po onim vrucinama (a ne znas ni u kakvim uslovima se to cuva) pa opet jedes tamo.

Rizik, rizik, rizik.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.